Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(emile3 @ 2016 02 13, 20:57)
tai jau nebeauginsite mikimauseriu? unsure.gif

Jau yra mikimauserių, bet ir raudonų yra. Visų gal kokie 200, o gal dar daugiau.
Atsakyti
ačiū, evora, už atsakymą smile.gif

[quote=evora,2016 02 13, 12:15]
Jei konkrečiau-galėčiau spėti vandenligę. Argumentai-labai žuvytė suapvalėjusi lyg balionas, vadinasi išpūstas pilvas.
Pasižiūrėkite ar nėra pakitimų su kūnelio žvynais. Jei vandenligė, jie pradeda atkilti nuo kūno ir šiauštis lyg konkorėžis. Tada jau abejonių nėra-vandenligė.
taip, pilvas išpūstas, žuvytė tikrai atrodo apvaloka ir pilvas pabalęs, bet labai tamsus jis lyg ir nebuvo, O žvynai kiek suprantu neatkilę. Na žiūrėsim, jei jau tiek atsilaikė, gal ir pasveiks...

Atsakyti
Didžiajam akve balius. Susimetė dar viena skaliarų pora ir neršia ant lotoso lapo. Ir tėveliams, ir kitiems skaliarams yra kuo pasivaišinti. Tik vargšiukėms pecilijoms neduoda paskanauti, veja šalin ir dar staigiu greičiu.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 13, 23:18)
Didžiajam akve balius. Susimetė dar viena skaliarų pora ir neršia ant lotoso lapo. Ir tėveliams, ir kitiems skaliarams yra kuo pasivaišinti. Tik vargšiukėms pecilijoms neduoda paskanauti, veja šalin ir dar staigiu greičiu.

O man butu gaila verysad.gif
Esat uzaugine skaliaru?
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 13, 23:21)
O man butu gaila  verysad.gif
Esat uzaugine skaliaru?

Tarybiniais laikais skaliarų pirkti nebūdavo. Tik viens kits turguje prekiaujantis dėdulė turėjo namuose vieną kitą porelę. Tad man skaliarų tada auginti neteko. Buvau įsitikinusi, kad juos auginti, o juo labiau veisti, labai sudėtinga. Lepūniukai ne mėgėjui. Bet, kai prieš keletą metų paveldėjau akvą su vienu trispalviu skaliaru, teko jam nupirkti draugų. Draugeliai suaugo, pasiskirstė į poras ir...buvo pirmas nerštas. Žiūrėjau ir netikėjau, kad taip gali būti. Laimės buvo pilnos kelnės. Išneršė ant šildytuvo. Sekančią dieną buvo parsitemptas 25 ltr. paprastas be dangčio akvukas ir šildytuvas perkeltas į jį. Išauginau trispalviukus iki 0,7-1,00 cm. ir atidaviau vienam dėdulei prekiaujančiam turguje.
Gaila ir man, kai šitaip neršia ir ryja. Ne visi tėvai saugo, būna ir tokių netikusių porų. Net ir atskirai neršdamos, pačios supunta. Veria karoliukų eilę, apsisuka ir suėda. Po to vėl darbuojas.
Tad, pastaruoju metu neršusios poros, buvo tokios ir nieko nepakeisi. Pirmas nerštas joms, gal dar pasitaisys. Ne tiek gaila nors, kad ikriukai-vis ne gyvos žuvytės.

------------------------------------

Kol žiopsojau Euroviziją, kažkuri pecilija vėl išneršė. Dabar graibau iš ragalapyno oranžinius vaikiukus. Jau 26, bet dar yra. Tik, matyt, kažkiek jau žuvys sugaudė.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 14, 01:21)
Tarybiniais laikais skaliarų  pirkti nebūdavo. Tik viens kits turguje prekiaujantis dėdulė turėjo namuose vieną kitą porelę. Tad man skaliarų tada auginti neteko. Buvau įsitikinusi, kad juos  auginti, o juo labiau veisti, labai sudėtinga. Lepūniukai ne mėgėjui. Bet, kai prieš keletą metų paveldėjau akvą su vienu trispalviu skaliaru, teko jam nupirkti draugų. Draugeliai suaugo, pasiskirstė į poras ir...buvo pirmas nerštas. Žiūrėjau ir netikėjau, kad taip gali būti. Laimės buvo pilnos kelnės. Išneršė ant šildytuvo. Sekančią dieną buvo parsitemptas 25 ltr. paprastas be dangčio akvukas ir šildytuvas perkeltas į jį. Išauginau trispalviukus iki 0,7-1,00 cm. ir atidaviau vienam dėdulei prekiaujančiam turguje.
Gaila ir man, kai šitaip neršia ir ryja. Ne visi tėvai saugo, būna ir tokių netikusių porų. Net ir atskirai neršdamos, pačios supunta. Veria karoliukų eilę, apsisuka ir suėda. Po to vėl darbuojas.
Tad, pastaruoju metu neršusios poros, buvo tokios ir nieko nepakeisi. Pirmas nerštas joms, gal dar pasitaisys. Ne tiek gaila nors, kad ikriukai-vis ne gyvos žuvytės.

------------------------------------

Kol žiopsojau Euroviziją, kažkuri pecilija vėl išneršė. Dabar graibau iš ragalapyno oranžinius vaikiukus. Jau 26, bet dar yra. Tik, matyt, kažkiek jau žuvys sugaudė.

Man tie skaliarai i tarybines zuvis kaiptik panasus blush2.gif kai budavo ir ant lempu visokie lankstyti dalykeliai irgi i skaliarus panasus. Bet ziuriu visai idomiai atrodo jie. Vakar parduotuvej net vyras sako imam situs, paskui stiklinius samus sakau kad litru reikia daug unsure.gif
turbut sunkiausia paskui ismaitinti tuos zuviukus kai issirita g.gif
Pas mane is 4 oranziniu mailiaus, tik 2 liko g.gif

Va koks akvariumas su "kukulaiciais akmenim" https://scontent-ams...amp;oe=57231C9F
Grazus O.K. darbai
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 14, 10:32)
Man tie skaliarai i tarybines zuvis kaiptik panasus  blush2.gif kai budavo ir ant lempu visokie lankstyti dalykeliai irgi i skaliarus panasus. Bet ziuriu visai idomiai atrodo jie. Vakar parduotuvej net vyras sako imam situs, paskui stiklinius samus sakau kad litru reikia daug  unsure.gif
turbut sunkiausia paskui ismaitinti tuos zuviukus kai issirita  g.gif
Pas mane is 4 oranziniu mailiaus, tik 2 liko  g.gif
Va koks akvariumas su "kukulaiciais akmenim" https://scontent-ams...amp;oe=57231C9F
Grazus O.K. darbai

Na čia jau tikras cepekų mėgėjo sapnas lotuliukas.gif Mano kukulynui dar reiktų pasitempti. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Gražūs Mikimauzeriai thumbup.gif Akva pasaulis pasirodo tiek visokių įdomybių turi, tad įnėrus gruodžio mėn. neatsistebiu ir neatsigrožiu bigsmile.gif

Daug naršiau, prisižiūrėjau video, bet vis tik turiu keletą neatsakytų pirmokiškų klausimų:
1. Grunto sifoninimas aiškus. O kaip su vietomis, kur auga augalai? Nesifoninat, per atstumą siurbiat vandenį? O jei apsodintas visas dugnas (pvz. Riccia fluitans, Eleocharis parvula), tai kaip valote?
2. Kaip akvariumo viduje slepiate filtrą, šildytuvą? Galvoju apie sąmaninę sienelę/koloną daryti,kad pridengtų bent iš priekio. Techniškai jau aišku kaip daroma. Bet nustebau,kad parduotuvėse sąmanų nelabai yra. Pvz. kalėdinė, java, Taxiphyllum barbieri). Gal kas bandėte daryti tokią sienelę, kokie pastebėjimai? Taip pat gal galite patarti, kur gauti tokių sąmanų?
3. Kaip priklijavote plakatą ant galinės sienelės? Patarimai klijuoti lipnia juosta, man nelabai tinka, nes abu akva šonai yra atviri ir matytųsi. Dar mačiau patarimus klijuoti glicerinu. Bandėte, pasiteisino?

Atsakyti
QUOTE(sniguriuoja @ 2016 02 14, 11:04)
Sveikutės,
Gražūs Mikimauzeriai  thumbup.gif  Akva pasaulis pasirodo tiek visokių įdomybių turi, tad įnėrus gruodžio mėn. neatsistebiu ir neatsigrožiu  bigsmile.gif

Daug naršiau, prisižiūrėjau video, bet vis tik turiu keletą neatsakytų pirmokiškų klausimų:
1. Grunto sifoninimas aiškus. O kaip su vietomis, kur auga augalai? Nesifoninat, per atstumą siurbiat vandenį? O jei apsodintas visas dugnas (pvz. Riccia fluitans, Eleocharis parvula), tai kaip valote?

Turiu tokį nusiurbėją
user posted image]My Webpage[/URL]

Juo gerai prasiurbiu gruntą kokį 1 cm. įleidusi gilyn į jį. Virš suaugusių pievelių, samaninių plotų-atsargiai vos, vos paviršiumi praeinu, kad tik išsiurbti susirinkusį ,,derlių". Ten kur aukštos žolės ir tankiai suaugę, jei negaliu prieiti, numaunu storąjį galą ir išsiurbiu šlangute.
Visko neišsiurbsi, net ir operacinėje nėra visiškai sterilu. Tai kas kaupiasi irgi dalyvauja bendroje akvos ekosistemoje.

Atsakyti
Sveikutės,
Gražūs Mikimauzeriai  thumbup.gif  Akva pasaulis pasirodo tiek visokių įdomybių turi, tad įnėrus gruodžio mėn. neatsistebiu ir neatsigrožiu  bigsmile.gif

2. Kaip akvariumo viduje slepiate filtrą, šildytuvą? Galvoju apie sąmaninę sienelę/koloną daryti,kad pridengtų bent iš priekio. Techniškai jau aišku kaip daroma. Bet nustebau,kad parduotuvėse sąmanų nelabai yra. Pvz. kalėdinė, java, Taxiphyllum barbieri). Gal kas bandėte daryti tokią sienelę, kokie pastebėjimai? Taip pat gal galite patarti, kur gauti tokių sąmanų?
3. Kaip priklijavote plakatą ant galinės sienelės? Patarimai klijuoti lipnia juosta, man nelabai tinka, nes abu akva šonai yra atviri ir matytųsi. Dar mačiau patarimus klijuoti glicerinu. Bandėte, pasiteisino?

Taip parduotuvėse samaninių-pievutinių augaliukų tikrai retai pasitaiko, bent jau visokiose ,,Kikose". Reikia susirasti rimtesnių parduotuvių arba turėti rimtų pažinčių akvariumų pasaulyje. Kad ir turguje rimtą dėdulę susirasti, pas jį į namučius nuvažiuoti. Bet prekyba vyksta internetu ir plačiai. Net ir mūsų temelės akvanautai dalinasi žolikių pertekliumi už ačiū ar simboline valiuta-šokoladu (Arvydui- drinks_cheers.gif ). Bent jau samanos dauginasi žaibiškai, tai net atsitiktinai papuolusi viena maža šakytė, greit prisidaugina. Rimtesnės pievų dangos žolės-lėtaeigės.
Negalvokite, kad visas žoles ir kiek jų norite, gausite-rasite per greitą laiką. Aš savo didžiajam akvui 319 ltr., ruošiausi visus metus. Tempiau žoles pagal savo nusipieštą būsimą vaizdą ir sodinau ten, kur 109 ltr. akvoj vietos radau. Bet, kai paleidinėjau naują akvą, jau turėjau pilną apsodinimą. O jei norite visko iš kart-kainuoja nemažai ir ne visada gauni ko ieškai.
Šiaip jau, klasikiniam olandiškam akvai ir daroma samanų sienelė. Be jos jis neatitinka vertinimo standartų. Šoninės akvariumo sienos, bei galinė siena yra uždengiama plonu tinklu, kuriame paprastai yra tvirtinamos samanos ar paparčiai, kurie suauga į tankų kilimą.
Galinės sienelės fonas gali būti prilipintas. Mano tamsiai mėlynas. Nusiperki norimo dydžio spalvotą popierių, kurio viršuje yra permatoma plėvelė. Atsimatuoji formatą, atsikerpi, nulupi plėvelę ir popierius prilimpa prie akvos sienelės išorinės pusės. Tokių plėvelių galima paieškoti ten kur namų remonto prekės, lipdukus gaminančiose firmose, būna ir rimtose kanceliarinių prekių parduotuvėse.
Galima daryti prikabinamą sienelę-koliažą. Pasiimi porėmį, aptempi drobe, priklijuoji foto tapeto dalį su augalais, smėliu, akmenimis, dar tikrų šakų ar klijais gerai užvarvalinus ir smėliuko, smulkaus žvyruko prikilijuoji. Aš taip esu su aliejiniais dailininkų dažais nusitapiusi tęsinį savo augalinio akvos vaizdo. Net šaką prisipiešiau ir nereikėjo pirkti tikros ir atkrito visos problemos susijusios su ja.

Radau savo ,,senelio-netyčiuko" nuotraukytę. Čia panašiai tokia siena, tik tapyta guašu-tada reikia saugoti nuo vandens. Man gal tris metus atlaikė ir dar būtų tarnavusi. O augalai-kaupimo stadijoje.

Jėzau, kaip baisiai akvas atrodė, palyginus su dabartiniais. doh.gif ax.gif Kartais verta peržiūrėti archyvus, kad pamatytum kaip viskas keičiasi.
Atsakyti

I kitus klausimus atsake, as tik patirtim pasidalinsiu smile.gif
Savo klijavau su pigiu indu plovikliu, tikrai gerai laikosi, kai gausiu kita fona - su alieju klijuosiu smile.gif o ant mazo akvariumo priklijuota baldine plevele, tai matosi tik balta siena, sake buna ir juodu.

QUOTE(evora @ 2016 02 14, 12:16)
Jėzau, kaip baisiai akvas atrodė, palyginus su dabartiniais. doh.gif  ax.gif  Kartais verta peržiūrėti archyvus, kad pamatytum kaip viskas keičiasi.

O cia zuvu buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 14, 14:08)
O cia zuvu buvo?  g.gif

Buvo-skaliarai, marmuriniai ir perliniai guramiai, 2 platidorai, kardonešių 6. Nuotrauka po to, kai nebeliko skaliarų ir kelių guramių-NO2 buvo sukilęs. Net iki 0,3 sukilo. Praėjo pora savaičių, kol pasidariau testus ir pradėjau taisyti padėtį, bet šios žuvikės nebeatlaikė-jos jautriausiai reaguoja į tokius vandens parametrų svyravimus.
Bet dabar jau turiu skaudžios patirties, pasimokiau ir tokių netikėtumų nebebūna.
Tik gražuolių žuvikių kaip gaila buvo... verysad.gif

Atsakyti