Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(aisha7 @ 2016 02 07, 21:15)
Čile bet rimtai biggrin.gif mane kaip mama tai ištiko panika.. tuberkuliozė.. nuo žuvies... Jau aš su savo lakia fantazija išsigandau žiauriai smile.gif Bet paskui pamasčiau, kad tada pusė akvariumistų turėtų sirgti tuberkulioze jei jau taip. Nors paskui forume radau parašyta, kad tai visai kiti sukėlėjai nei tikroji žmonėm pavojinga tuberkuliozė.

Nu joa... biggrin.gif draugu vetu klausiau ir pati kai vetkej mokiaus nepamenu, kad butu pas zmones bendru ligu su zuvimis biggrin.gif Bet nete vieni nuo kitu prikopine daug kur, kad neva pavojinga...Netgi VMVT puslapy galima paveizet - ten surasytos bendros zmonem ir gyvuliam ligos.
Atsakyti
Ir tipo VMVT parašyta kad nuo žuvų tuberkulioze gali užsikrėst?? Einu drauge vete pajuokinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2016 02 07, 21:44)
Ir tipo VMVT parašyta kad nuo žuvų tuberkulioze gali užsikrėst?? Einu drauge vete pajuokinsiu smile.gif

Nea, kaip tik ten sitos ligos nera parasyta..nes ji nera pavojinga/bendra zmogui smile.gif http://sena.vmvt.lt/...ligos/zoonozes/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 07 vasario 2016 - 20:51
Apie tą tuberkuliozę Akvariumas.net rašė:

Tuberculosis. Susirgusi šia liga, žuvis dažniausiai maitinasi normaliai, tačiau toliau praranda svorį dėl pažeistų vidinių organų. Išoriniais požymiais liga atpažįstama kaip gumbų atsiradimas ar iššokusios akys.
Dėmesio. Ši liga pavojinga ne tik žuvims bet ir žmonėms. Todėl būtina imtis maksimalios higienos tvarkant akvariumą ar gaudant sergančią žuvį. Svarbu nusiplauti rankas po kontakto su žuvimi ar vandeniu, taip pat venkite naudoti žarną vandeniui iš akvariumo traukti, kad netyčia neįtrauktumėt vandens į burną. Pagydyti praktiškai neįmanoma. Jei žuvis didelė, galima nešti pas veterinarą ir bandyti gydyti antibiotikais, tačiau šansų nebus daug. Realiausia žuvimi atsikratyti, aišku nesuteikiant jai skausmo. Būkite labai atsargūs, nes liga gali pakliūti ir į jūsų organizmą.

Tai man jau viskas-AMEN...nežinau kiek kartų šlangutę čiulpiau, yra buvę ir kad įtraukiau, per dirbimą kelių darbų vienu metu.
Atsakyti
sad.gif((((
http://www.aquaticco...disease/tbc.php
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 07, 20:51)
Tai man jau viskas-AMEN...nežinau kiek kartų šlangutę čiulpiau, yra buvę ir kad įtraukiau, per dirbimą kelių darbų vienu metu.

lotuliukas.gif visi ismirtu turbut kas turi akvariumuka biggrin.gif

QUOTE(aisha7 @ 2016 02 07, 20:59)

Idomus pasiulymas, detis pirstines, tvarkant akvariuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 07, 21:03)
lotuliukas.gif visi ismirtu turbut kas turi akvariumuka biggrin.gif
Idomus pasiulymas, detis pirstines, tvarkant akvariuma biggrin.gif

Bet, tai kokio ilgio tos guminės pirštinės turėtų būti, kad neprisemti? Ir kur tokias gauti?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 07, 21:08)
Bet, tai kokio ilgio tos guminės pirštinės turėtų būti, kad neprisemti? Ir kur tokias gauti?

Kur karves apseklina biggrin.gif
siaip pakaktu turbut nusiplaut rankas pries ir po akvariumo. Ten ispeja daugiau del zaizdeliu ant ranku, kad ir nago odele kokia itrukus.
Atsakyti
user posted image

Čia facebooke buvo pridėta iliustracija tos tuberkuliozės..
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 07, 21:17)
Kur karves apseklina biggrin.gif
siaip pakaktu turbut nusiplaut rankas pries ir po akvariumo. Ten ispeja daugiau del zaizdeliu ant ranku, kad ir nago odele kokia itrukus.

Tai man dar kartą AMEN, nes amžinai rankos kaktusų subadytos ar kačių subraižytos.
Atsakyti
Dar kartą dėkui Evorai 4u.gif
Apsigyveno pas mane dar augaliukų ir pecilijos.

Va kaip akvariumas pilnėja smile.gif Gal ir nelabai matosi, visgi fotografau telefonu ir dieną..
Labai nepeikit, aš gi vis dar naujokė smile.gif

user posted image

Dar įkeliu ir pievelės foto. Kažko nenori ji augti.. aprinkau šiandien tuos stiebelius, kurie nupuvo/nudžiūvo.. gal kas pavadinimą man pasakytumėt? smile.gif Kai pirkau, pardavėjas sakė, bet kur čia įmanoma atsimint viską.. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Marsilea hirsuta čia. Bet ji neaugs tokiame grunte ir prie tokio apšvietimo... Pakankamai lepi.
Atsakyti