QUOTE(korida @ 2020 04 21, 13:46)
Na jau antras mėnuo naudojuosi 5kW FV elektrine ,URE moduliai ir Solis inverteris.
Solis inverteris, o kas jais prekiauja Lietuvoje, ar pirkai ne Lietuvoje?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 21, 18:50)
<p>Kazkaip 4 metai man realesnis vatiantas ivertinant visus niuansus. </p>
Pilnai tikiu dėl trumpo atsipirkimo laiko. Inverteris labai pigus kinietis, įtariu ir kitos komplektuojančios, montavo, kaip sakė pats, jei dar ir paramą gavo, tai atsiperkamumas pilnai tikėtinas taip greitai.
Aš ir svarstau apie saulės elektrinę šiais metais, tad visai įdomu būtų smulkiau panagrinėti tą variantą.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2020 04 21, 22:27)
Taip kad vertinant atsiperkamuma, daryk prielaida, kad viska pasaugosit tinkle...
Visko fiziškai neišeis, bet kad didžiają dalį, tai manau, kad taip. Bent jau mano atveju, didžiausias elektros suvartojimas žiemą, o gamyba vasarą, taip, kad į vienus vartus didesnės suvartotos energijos daliai iš tinklų.
Iš kitos pusės iš tinklų pasaugota, vis tiek pigiau nei iš tinklų už pilną kainą. Primetu, kiek išleidžiu per mėnesį, dalinu pusiau ir gautą dydį vertinu skaičiuodamas atsiperkamumą.
Vis tik, pagal gautus kelis pasiūlymus, kai montuoja įmonė su standartiniu Huawei SUN2000-6KTL-M0, nevertinant subsidijos atsiperkamumas 10 metų, su subsidija atitinkamai pigiau. Kliūna, kad ant plokščio stogo skaičiuoja tik 10° kampą ir tai, laikančiūjų konstrukcijų kaina gana didelė. Grubiai 10kW galios elektrinę už man pasiūlytas 6kW elektrinių kainas galima iškelti.