QUOTE(Verteris @ 2024 02 23, 18:49)
(momentinis suvartojimas nepamirštas), diena/naktis sudalinta santykiu 0,48/0,52 (toks anksčiau maždaug būdavo).
Kas dėl momentinio suvartojimo, tai jis tik dieną būną, tad skaičiavau dieniniu tarifu, o kas dėl dieninės naktinės kiekių, tai tiek EGTO tiek dabar Enefitas konkrečiai nurodo kiek kilovatvalandžių dieninių ir kiek naktinių, tad čia galima labai tiksliai įvertinti kiekvieną mėnesį, be poreikio primesti kokį tai apibendrintą dydį.
Mintas padarė neteisingus sprendimus, jam taip gerai nesigavo. Kitas pilietis gal buvo savo laiku pas kokį tiekėją užsisakęs elektrą N metų į priekį po 18 ct/kwh planą, jam susitaupymas/atsiperkamumas dar kitoks būtų buvęs.
Nors ir kaip to nesinori pripažinti, bet jo, esu tik žmogus ir pav 2023 m. pasaugojimo planą tikrai patį prasčiausią pasirinkau. Kai pasirinkinėjau, net negalėjau įsivaizduoti, kad elektros kaina nuo 60 cnt vėl nukris iki 20 cnt, be to ir skiačiuoklėje klaidalė įsivėlė

.
Yra dar vienas mano pasirinkimas, dėl kurio teisingumo įtariu gali kilti abejonių. Tai mano inverterio pasirinkimas. Mano elektrinė 6,75kW galios, o inverterį pasirinkau 10kW. Dabar pas kaimyną saulės elektrinė dirba ilgesnį laiko tarpą. Ta prasme vakare mano elektrinė jau nustoja gaminti, o kaimyno dar kokį pusvalandį kaip minimum dirba, o ryte ankščiau pradeda dirbti nei manoji. Taigi, inverterio didesnis galingumas, tai gali būti vertinama kaip klaida, bet ateitį yra minčių elektrinės galingumą didinti, tad prisilaikau nuomonės, kad pasirinkimas ne idealus, bet kad tai klaida, nemanau.
Antras dalykas, tai kad mano inverteris hibridinis, jo kaina buvo ~3200 kai paprastas, tokios pat galios inverteris būtų mažiausiai 1000 pigesnis. Tai prailgina atsiperkamumo laikotarpį. Įdomiausia tai, kad akumuliatorių pirkimą (aukštaįtampį mano inverteriui, "silainiai" įsigyto 48V varianto kainų segmentas iš visai kitos operos) aš šiai dienai vertinu kaip ekonomiškai nepagrįstą. Vis tik, šis hibridas mane sužavėjo tuo, kad gali dirbti salos režime ir be akumuliatorių, tiekdamas tiek, kiek tuo metu energijos pagamina saulės baterijos.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2024 02 23, 18:49)
Nuo balandžio greičiausiai
Teisingas žaidimas pasirenkant palankiausią planą leis pagreitinti SE atsiperkamumo laikotarpį. Aš ir galvojau taip pažaisti, bet įvertinęs savo situaciją supratau, kad man pavyks taip pažaisti tik nuo 2026 m

.