sveiki besidomintys saules parkais.
Mano 7 kW dalis saules parke pradejo tiekti el energja rugsejo 14. Iki spalio 1 spejo pagaminti 404 kWh, sunaudojau 294 ir 110 liko saugojimui.
Atsirado idomybiu. Instaliuota galia 7 kW, o ESO nurodo Elektrinės leistina generuoti galia, 6,157 kW. Paprasiau mano tiekeja Elektrum paaiskinti, kas tai. Gavau issamu, gana painu atsakyma, jei kam bus idomu, galesiu paviesinti. Man buvo aktualu, kiek elektrine pagamins man elektros, nes pagal sutarti 7 kW pirmais metais turi generuoti 7 x 1120 kWh/metai= 7840 kWh. Jei pagal leistina galia 6.157 kW x 1120= 6895. Po mano atkaklaus reikalavimo atsakyti, kiek per metus bus man generuota el energijos ir 3 dviprasmisku atsakymu, patikslino, kad tieks 7 x 1120= 7840, kuo ir pasitenkinau, nes el laiskas jau dokumentas.
Po to seke pirmoji sakaita, kuri visiskai supainiojo mano supratima. Kadangi generavo 16 dienu,
Už elektrinės galią (laikotarpis) 2022.09.01 -2022.09.30 3.49 kWh x 2.08000 €= 7.26 € + PVM = 8.78 €
Laukiu sekancios saskaitos uz pilna menesi, nes mano sutartis, kad mokesiu ne uz galia, o uz tiekiama el energijos kWh. Saskaitoje neradau mokescio uz pasaugojima, mokescio uz elektrines prieziura. Zodziu, gaves sekancia sakaita, kada matysiu visa menesio isklotine, pradesiu klausineti.
Ir dar. ESO reklamuodama ir instaliuodama naujus skaitiklius sake, lad savitarnoje bus galima matyti el energijos sunaudojima 15 minuciu tikslumu. Kol kas radau tik grafika kas menesis. Ir sitai aiskinsiuos po sekancios saskaitos.
Jei kam idomu, Elektrum atsiusta saskaita galesiu paviesinti