Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 3

Čia punktai, ką reikia pateikti APVA

Ar tikrai sugebėsi pateikti visus dokumentus?

Turint omenį, kad oficiali dokumentų kalba Lietuvoje yra lietuvių, esu įsitikinęs, kad dokumentų originalai turės būti pateikti lietuvių kalba. Dar klausimas dėl garantijų, reikėtų pasiaiškinti, ar užjūrio garantijas APVA užskaitys.

Na čia jau rizikinga, prieš perkant visų niuansų nesuderinti su APVA.
Papildyta:

Jei € tai iš vis kosmosas, kaip už tik žingeidumo patenkinimui skirtą prietaisą, bet net jei ir Lt kaina, vis tiek per brangu. Maksimum 20-30€, ne daugiau pasiruošęs už tai mokėti.

Idomumo delei uzklausiu, nes kas parasyta truksta konkretumo. Pagal dabartines rasliavas lyg nedraudzia pirkti, garantija kaip beziuretum duoda gamintojas

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 25, 17:53)
Idomumo delei uzklausiu, nes kas parasyta truksta konkretumo. Pagal dabartines rasliavas lyg nedraudzia pirkti, garantija kaip beziuretum duoda gamintojas

Jei sužinosi ką naujo pasidalink naujienomis smile.gif.
Atsakyti

Jei sužinosi ką naujo pasidalink naujienomis smile.gif.

Atsakymas:

Laba diena,

Taip, įrangą galima įsigyti ne tik Lietuvoje.  Elektroninės sąskaitos yra tinkamos.

Atkreipiame dėmesį, kad kartu su išlaidų kompensavimo prašymu reikia pridėti:

1. įrangos įsigijimą pagrindžiančio dokumento (PVM sąskaitos faktūros/sąskaitos faktūros) kopija (atkreipiame dėmesį, kad įrangos įsigijimo išlaidas pagrindžiantys dokumentai turi būti išrašomi Registracijos formoje nurodytam arba įgaliotam asmeniui arba Registracijos formoje nurodyto pastato bendraturčiui). Išlaidos yra tinkamos, kai jos patirtos nuo 2020 m. sausio 1 d.

2. įrangos perėmimo Fizinio asmens nuosavybėn dokumento (įrangos perdavimo – priėmimo aktas) kopija. Šiuo aktu perduodama įranga ir nuosavybės teisė į ją, o ne darbai. Atkreipiame dėmesį, kad akte reikėtų nurodyti perduodamos įrangos tikslų pavadinimą (gamintoją, modelį);

Atsakyti
Įtariu, jei Cibulis įsirenginės saulės elektrinę, tai jis įsirenginės tokią:

vartotojo įkelta nuotrauka

daugiau.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 27, 13:13)
Laba diena,
Taip, įrangą galima įsigyti ne tik Lietuvoje.  

Naujiena gera, tik vis tik su tomis sąskaitomis faktūromis iš užjūrio, priėmimo perdavimo aktais įtariu, kad aš neprasidėčiau smile.gif. Nepatiks kažkas, ir paramos rizikuosi negauti.
Atsakyti

Įtariu, jei Cibulis įsirenginės saulės elektrinę, tai jis įsirenginės tokią:

house-wide@0.5x.jpg

daugiau.
Papildyta:

Naujiena gera, tik vis tik su tomis sąskaitomis faktūromis iš užjūrio, priėmimo perdavimo aktais įtariu, kad aš neprasidėčiau smile.gif. Nepatiks kažkas, ir paramos rizikuosi negauti.

Perdavimo aktas papraciausia laisva forma, nera konkreciu reikalavimu. O saskaitas kiekvienas normalus eshopas siuncia, ne akmens amzius juk. 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 04 25, 03:10)
Ant durniaus palyginau poli ir mono šiais laikais pagal konkretų pavyzdį

Poli 321€ už 1kW
Mono 374€ už 1kW

Tik 50€ brangiau, bet tai pačiai galiai mažiau plokščių, mažiau papildomų išlaidų tvirtinimo detalėms, tad skirtumas dar mažėja. Įvertinus dar ilgesnį mono tarnavimo laiką iš vis klausimas ar dar beapsimoka pirkti poli?

Ne 50Eur o 72,42Eur ,o tai pabrangina 362Eur .O tai mano atveju atitolina atsipirkimą 3/4meto . Mano atveju stogo turiu sočiai i pietų pusę. Dar 10kW galiu sukrauti ,tad netaupiau vietos .Mano atveju konstrukcija papildomai nekainavo ,nes būtų reikėja nupjauti po galą tvirtinimo profilio ir numesti .
Na jei vietos striuka ar tvirtinimo konstrukcija sudėtingesnė reiktų vertinti individualiai...

Balndžio mėn. pagamino 645kWh. https://www.part.lt/...a9542776369.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 30 balandžio 2020 - 23:44
(korida @ 2020 04 30, 23:13)
Ne 50Eur o 72,42Eur  ,o tai pabrangina 362Eur .
<{POST_SNAPBACK}>

Ne, pasitikslink skaičius, aš nesuklydau rašydamas, nors suapvalinau, tiksliai turėtų būti ne 50€, o 52.75 € už kilovatą. Net neįsivaizduoju, iš kur gavai 70€ skirtumą. Tu gal didmenines kainas, už kurias pats modulius gauni, lyginai? Aš lyginu tas, kurios buvo pateiktos.

F7M_H7A 280 Wp polikristalinis saulės modulis.22vntx 90 €=1980 €

280 Wp * 22vnt = 6160 Wp = 6,16 kWp

1980€ / 6.16 kWp = 321.4€

F6P_H3A 325 Wp „half cut“ monokristalinis saulės modulis. 20vntx128 €=2432€

325 Wp * 20 vnt. = 6500 Wp = 6.5 kWp

2432€ / 6.5 kWp = 374.15€

Taigi skirtumas už kilovatą = 374.15 € - 321.4 € = 52.75€

O tai mano atveju atitolina atsipirkimą  3/4meto .

Reikėtų vertinti dar ir saulės baterjų degradacijos laiką, ne tik momentinį atsiperkamumą. Pinigus saulės baterijos taupys ne tik per atsipirkimo laikotarpį, bet gerokai ilgiau. Tiksliau vienos trumpiau, kitos ilgiau.

Tai, kad stogas neribojo yra labai gerai, man prasčiau, daugiau 6 kW ant stogo neturiu galimybės iškelt. Vertinant investicijos atsiperkamumą, jei nevertinti modulių ilgaamžiškumo, ir instaliacijos plotas neriboja, vienareikšmiškai polikristaliniai moduliai teisingesnė investicija, bet jei įvertinti per visą modulių tarnavimo laiką sugeneruotiną energiją su sumontavimo kaina, tai jau klausimas, kokia investicija teisingesnė. Ta prasme, galima vertinti pinigų grąžos greitį, bet galima vertinti ir pinigų grąžos dydį iš investicijos. Aišku, 3m grąža yra labai gera investicija, bet tu gerokai greičiau turėsi vėl investuoti, nei išleidęs truputį daugiau, tad jei vertinti investiciją truputį lgesniu laikotarpiu, tai sunku pasakyti, kuri investicija yra geresnė. Sunku todėl, kad labai sunku suprasti, koks tikrasis saulės baterijų degradacijos greitis. Įmonės gaminančios saulės baterijas deklaruoja, kokių ribų neviršijantį degradacijos greitį garantuoja, bet vienos deklaruoja didesnę degradaciją norėdamos apsidrausti, kitos mažesnę, norėdamos produktą pavaizduoti, kaip geresnį, tad realiai sunku pasakyti iš tikrųjų, koks pasirinkimas yra geresnis, žiūrint ilguoju periodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 gegužės 2020 - 18:11
QUOTE(mintas @ 2020 05 02, 18:45)
Ne, pasitikslink skaičius, aš nesuklydau rašydamas 

0.325kW--- 128€
1kW ---- X€

X= 128/0,325=393,85€
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2020 05 03, 11:10)
0.325kW--- 128€
1kW    ----    X€   

X= 128/0,325=393,85€

Žinai, radau klaidą, tik nemanau, kad ji tau patiks, ji ne mano, o tamstos:

20vntx128 €=2560€

Ir 393.85€-321.4€=72.45€ Taigi tavo skaičiavimai teisingi, tik pateiktos pasiūlymo kainos neteisingos, o aš savo skaičiavimuose vadovavausi tamstos pateiktais skaičiais.

QUOTE(korida @ 2020 04 24, 18:34)

Atsakyti
Vaiki, kiek pamenu simpatizavai Fronius Symo Hybrid inverteriui. Pagal visus techninius parametrus tai labai neblogas variantas, bet man kliūna vienas niuansas - jis suderinamas tik su ribotu akumuliatorių modelių kiekiu. Neišeis jam pigiai pasigaminti PowerWall iš 18650 pirštelių?

Jei yra galimybė pajungti ir pigesnius akumuliatorių variantus, nei tik oficialiai palaikomi, tai tikrai labai geras pasirinkimas į saulės energetiką žiūrintiems kaip į rezervinio maitinimo variantą.
Atsakyti

Vaiki, kiek pamenu simpatizavai Fronius Symo Hybrid inverteriui. Pagal visus techninius parametrus tai labai neblogas variantas, bet man kliūna vienas niuansas - jis suderinamas tik su ribotu akumuliatorių modelių kiekiu. Neišeis jam pigiai pasigaminti PowerWall iš 18650 pirštelių?

Jei yra galimybė pajungti ir pigesnius akumuliatorių variantus, nei tik oficialiai palaikomi, tai tikrai labai geras pasirinkimas į saulės energetiką žiūrintiems kaip į rezervinio maitinimo variantą.

Viskas pavyks, jeigu sugebesi is 18650 pasidaryti "powerWall" :) 

Atsakyti
Gegužę 5kW elekteinė sugeneravo virš 773kWh.

Pridėta:

Atsakyti