Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 3

QUOTE(arkava @ 2020 04 22, 08:02)
paprastai skaičiuojant - pvz elektrine 5 kw - 4500 tarkim pinigu
dabar moku abonentini 38e/mėn.
4500:38=118 men
118:12=10 metu
po 10m - iseinam i + smile.gif
su 10 kw - dar ilgiau...

nelabai prasminga tokia ilgalaike abejotina investicija
p.s. gal kazkur klystu

Jei pas tave elektrinė 5kW, vadinasi elektros per metus prisuki apie 5000kW (galingesnės elektrinės nei suvartoji dabar pirkti neverta, nebent įsirenginėji su planais į ateitį, dėl elektromobilio), per metus pagal tarifą ~0,14€ už kilovatą gaunasi kad sumoki 700€. Sakykim viską vartoji po pasaugojimo, tai gaunasi (5000kW*0,05€=) 250€ per metus. Sutaupymas 450€.

Jo, atsiperkamumas 10m be paramos.

Bet pritaikom paramą 323€ * 5kW = 1615€. 4500€-1615€ =2885 €

Taigi, po paramos, tavo elektrinės atsiperkamumas (2885€/450€=) 6 su puse metų.

Ir 4500 € už 5kW, tai jei pats nė pirštelio nepajudinsi. O jei dar ir pigiau komplektuojančias įsigysi, kaip kad Korida padarė, tai atsiperkamumas per 3 metus visai tikėtinas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 23, 08:55)
O tai neapsimoka kas mėnesį tikslius skaičius deklaruoti? Juk nesunku nurašyti skaitliuko parodymus.

Kaip tai nesunku. Ir dar kaip sunku, aš gal pora metų į dėžutę nelindau skaitliukų nurašinėti. Gal ir reiks kada pasižiūrėti. Bet koks komfortas, kai niekur landžioti nereikia, niekuo rūpintis. Eso sąskaitą atsiunčia tai net nežiūriu, tiesioginis debetas sumoka. Gyvenu namie niekuo nesirūpindamas smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 23, 06:51)
Reiškia, kad Ignitis pagal suvartojima paskaiciavo vidurki - jį ir nuskaito kas menesi.
Metu gale suveda balansa....

38€ per mėnesį, 456€ per metus, o tai tik 3000kWh per metus. Nieko keisto, kad 5kW galios elektrinės atsiperkamumas tau būtų toks ilgas. Tau maksimum 3kW galios elektrinės reikėtų. Vat pagal ją atsiperkamumą ir skaičiuok.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 23, 11:27)
bandė išaiškinti, kad mano atveju 5-7 kW užtektų. Melavo ar dėl to, kad stogo nuolydis 45 laipsniai į pietus?

45° ir į pietus, idealiausias kampas vertinant visų metų laikotarpį. 35° orientuota į vasarą, 65° orientuota į žiemą.

Iš akies primesčiau tuos pačius skaičius ir aš tau 5-7 kW.

Realiai ,tau labai apsimokėtų, nes labai gera elementų pozicija, vos ne maksimali graža, ženkliai pigesnis montavimas, nei ant plokščio stogo. Tik vienas trūkumas - grožis. Nors tie saulės elementai, be rėmelio, tai visai vykusiai žiūrisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 balandžio 2020 - 01:00
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 24, 08:42)
Aisku viskas is skirtingu ranku, moduliai Lenkuose ir patys inverteriai Vokieciuose - mano skaiciuota kaina jau su pristatymu iki duru.

O kaip tu APVA paramą tikiesi gauti taip įsigijęs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 balandžio 2020 - 01:22
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 11:56)
spintos už sklypo ribų statomos pirmiausia dėl aptarnavimo ir priežiūros ir tikrai ne dėl skaitliuko nurašymo Ignitis darbuotojams.

Nuo to momento, kai sudariau tiesioginio debeto sutartį, buvau užtikęs ne mažiau kaip 3 kartus, kai buvo atvažiavę ESO darbuotojai sutikrinti skaitiklių. Jie tikrai važinėja ir nurašinėja skaitliukų parodymus šiuo metu. Daugiau jokių darbų neatlikinėjo, tik skaitliukus nurašė.

Kai įves nuotoliniu būdu užfiksuojančius, tada nevažinės, o dabar intensyviai važinėja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 16:04)
Tik aš kalbėjau apie sutikrinimą kas mėnesį, o tu apie vieną kartą į metus.

Kurioje vietoje tai parašei? Neradau. Pagelbėk surandant.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2020 04 24, 17:34)

F7M_H7A 280 Wp polikristalinis saulės modulis.22vntx 90 €=1980 €
arba
F6P_H3A 325 Wp „half cut“ monokristalinis saulės modulis. 20vntx128 €=2432€

Ant durniaus palyginau poli ir mono šiais laikais pagal konkretų pavyzdį

Poli 321€ už 1kW
Mono 374€ už 1kW

Tik 50€ brangiau, bet tai pačiai galiai mažiau plokščių, mažiau papildomų išlaidų tvirtinimo detalėms, tad skirtumas dar mažėja. Įvertinus dar ilgesnį mono tarnavimo laiką iš vis klausimas ar dar beapsimoka pirkti poli?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 04 25, 02:10)

Poli 321€ už 1kW
Mono 374€ už 1kW

Tik 50€ brangiau, bet tai pačiai galiai mažiau plokščių, mažiau papildomų išlaidų tvirtinimo detalėms, tad skirtumas dar mažėja. Įvertinus dar ilgesnį mono tarnavimo laiką iš vis klausimas ar dar beapsimoka pirkti poli?

Man vienas elektrikas, montuojantis saulės modulius, pasakojo, kad monokristaliniai ir debesuotą dieną geriau gaudo saulės energiją, taip kad dar vienas pliusas jiems.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 04 25, 01:58)
Kaip tai nesunku. Ir dar kaip sunku, aš gal pora metų į dėžutę nelindau skaitliukų nurašinėti. Gal ir reiks kada pasižiūrėti. Bet koks komfortas, kai niekur landžioti nereikia, niekuo rūpintis. Eso sąskaitą atsiunčia tai net nežiūriu, tiesioginis debetas sumoka. Gyvenu namie niekuo nesirūpindamas smile.gif.

O man patinka nurašinėti ir žinoti tikslias sąnaudas. Juo labiau, kad dėžutė prie pat mano sklypo. Tiek pat nueiti kaip iki mašinos.

Mes čia dažnai dėl centų ginčijamės, tai reikia ir tikslias sąnaudas matyti. Aš dabar, kai jau gyvenu, norėsiu žinoti tikslias sąnaudas. Rekūpas turi atskirą skaitliuką, geoterminis turi, visa kita namo elektra dėžutėje. Ir kai atsidarau Ignitis puslapį, matau tiksliai kiek kurį mėnesį naudojau.

Beje, kai nuskaito pats Ignitis metų gale pliusas ar minusas būna? Kokios sumos? Jei mokate į priekį juos tiesiogiai remiate. O jei tokių daug per Lietuvą, tai išeina gražios sumos už ačiū. O kur dar metų riba, kai verčiasi kaina. Pagal jūsų vidurkį sausį gali gerai permokėti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 25, 09:15)
O man patinka nurašinėti ir žinoti tikslias sąnaudas. Juo labiau, kad dėžutė prie pat mano sklypo. Tiek pat nueiti kaip iki mašinos.

Mes čia dažnai dėl centų ginčijamės, tai reikia ir tikslias sąnaudas matyti. Aš dabar, kai jau gyvenu, norėsiu žinoti tikslias sąnaudas. Rekūpas turi atskirą skaitliuką, geoterminis turi, visa kita namo elektra dėžutėje. Ir kai atsidarau Ignitis puslapį, matau tiksliai kiek kurį mėnesį naudojau.

Beje, kai nuskaito pats Ignitis metų gale pliusas ar minusas būna? Kokios sumos? Jei mokate į priekį juos tiesiogiai remiate. O jei tokių daug per Lietuvą, tai išeina gražios sumos už ačiū. O kur dar metų riba, kai verčiasi kaina. Pagal jūsų vidurkį sausį gali gerai permokėti.

Kai pradėjau gyventi aš ir tiksliai ir sąžiningai viską nurašinėjau, bei pateikinėjau savo bloge, bet kai elektrinį teną pakeitė šilumos siurblys, kuriam trifazių skaitliukų kainos kandžiojasi, nustojau kontroliuoti išlaidas šildymui, tad nebuvo poreikio ir kitai kontrolei. Dabar ilsiuosi smile.gif.

O mano skaitliukas taipogi prie pat mano sklypo ribos. Kai suprojektavo namą, skaitliuko vietą prie pat sklypo ribos taipogi įtraukė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 balandžio 2020 - 10:25

O kaip tu APVA paramą tikiesi gauti taip įsigijęs?

Kaip ir perkabant is vietiniu, manau viskas imanoma. 

Atsakyti

Na as neradau ribojimo, jog butu parasyta kad juridinis subjektas butinai turi buti LT registruotas. O pacios elektrines pridavimo dokumentus kiek zinau uz 150 Eur sutvarkydavo, cia kas patys sau montuodavo. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 25 balandžio 2020 - 13:44
QUOTE(mintas @ 2020 04 25, 11:24)
Kai pradėjau gyventi aš ir tiksliai ir sąžiningai viską nurašinėjau, bei pateikinėjau savo bloge, bet kai elektrinį teną pakeitė šilumos siurblys, kuriam trifazių skaitliukų kainos kandžiojasi, nustojau kontroliuoti išlaidas šildymui, tad nebuvo poreikio ir kitai kontrolei. Dabar ilsiuosi smile.gif.

O mano skaitliukas taipogi prie pat mano sklypo ribos. Kai suprojektavo namą, skaitliuko vietą prie pat sklypo ribos taipogi įtraukė.

Man trifazis skaitliukas apie 200 Lt kainavo. O gal 200 eurų. Nepamenu. Kai būsiu namie, pažiūrėsiu. Nepigus, bet ne pasaulio pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 25, 11:58)
Kaip ir perkabant is vietiniu, manau viskas imanoma.

Čia punktai, ką reikia pateikti APVA
Norint gauti išmoką, reikia pateikti:
Sąskaitą faktūrą
Elektrinės priėmimo-perdavimo aktą
Įrenginio techninę specifikaciją
GV elektros pirkimo-pardavimo sutartį
Atestuoto rangovo deklaraciją*

Ar tikrai sugebėsi pateikti visus dokumentus?

Turint omenį, kad oficiali dokumentų kalba Lietuvoje yra lietuvių, esu įsitikinęs, kad dokumentų originalai turės būti pateikti lietuvių kalba. Dar klausimas dėl garantijų, reikėtų pasiaiškinti, ar užjūrio garantijas APVA užskaitys.

Na čia jau rizikinga, prieš perkant visų niuansų nesuderinti su APVA.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 25, 14:39)
Man trifazis skaitliukas apie 200 Lt kainavo. O gal 200 eurų. Nepamenu. Kai būsiu namie, pažiūrėsiu. Nepigus, bet ne pasaulio pabaiga.

Jei € tai iš vis kosmosas, kaip už tik žingeidumo patenkinimui skirtą prietaisą, bet net jei ir Lt kaina, vis tiek per brangu. Maksimum 20-30€, ne daugiau pasiruošęs už tai mokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 balandžio 2020 - 17:22