Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 3

QUOTE(Verteris @ 2020 04 23, 22:28)
Cibuli, jūs eilinį kartą rimtu veidu teigiate nesamones nieko konkretaus nežinodami. Visus elektros skaitliukus tiekėjai periodiškai (kas metus ar du) sutikrina ir inventorizuoja. Kaip manote, kodėl jie visi įrengiami už namų valdos ribų, viešai prieinamoje vietoje?

Man keitė skaitklį užpernai rudenį (perėjau prie dviejų laiko zonų tarifo). Pernai metų pabaigoje Igničio savitarnoje žiūriu įregistruotas įrašas apie užfiksuotus parodymus. Galbūt susiję su elektros brangimu nuo naujų metų (kad neprideklaruočiau 'į priekį'), o gal šiaip sutapo. Sutikrina jie viską periodiškai, butus su mažu vartojimu galbūt rečiau, bet stambesnius vartotojus tikrai dažniau aplanko.

Taip norėjau tau atgal kažką "gražaus" pasakyti, bet kol kas susilaikau. Pats tu nieko nežinai IR KALBI NESĄMONES!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2020 04 24, 07:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cibulis" data-cid="72650111" data-time="1587662632"><div><p>
Papildyta:
Tai tipo Vaikio sistemos kaina 6343, o tavo šerpotriebo - 5656 eurų? Nori sakyti gerus daiktus stumdai? Dar tegul Korida savo stumdomų daiktų kainas pasako. Visi kokie tai užrištom burnom. Po žodį reikia traukti.</p></div></blockquote><p>Sakant skambias frazes jas reikėtų ir patvirtinti

Surašyk techininius duomenis, kuriuos turi atitikti kad nebūtų 'šerpatriobas' ir pasitikrinsim.
Jeigu negali surašyti - vadinas vadovaujies pensininkų principu 'mersas visada bus mersas'
</p>

Tai tu viską surašyk vienoje žinutėje: modelius, galias ir kainas. O tai dabar viskas išmėtyta.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 24, 08:26)
Neišmanus skaitiklis, bet duomenis Ignitis sutikrina. Deklaruot ir sekt kas menesi nereikia. Ir tai tenkina
Apmoka bankas iš mano pinigu (pagal pateikta el. saskaita) smile.gif

Tai Ignitis metų gale sutikrina ar tu? Čia tokiems tinginiams kaip tau daro.
Atsakyti

Jūsų aršenybei pateikiu informaciją, kuri pateikta ir puslapyje (nuorodą buvau įdėjęs keli psl. atgal):

MECHANINIAI PARAMETRAI

Monokristaliniai saulės elementai

60 pusiau pjautų PERC celių,

Dydis: 78×156±0.5 mm

Celių spalva
Tamsiai mėlyna

Priekinė danga
Grūdintas stiklas 3.2mm

Nugarinė danga
Vientisas lapas

Inkapsuliatorius
EVA

Rėmo tipas
aliuminis

Rėmo aukštis
35±5 mm

Matmenys
992×1685±5 mm

Masė
18±0.5 kg

Jungčių dėžutė
IP67, jungtukas MC-4

DARBINĖS SĄLYGOS

Aplinkos temperatūra
-45 iki 85 °C

Maksimali leistina apkrova (priekis/galas)
5400/ 2400 Pa

Atsparumas smūgiams
kruša: 25 mm , 23 m/s, 7.5 g

ELEKTROS PARAMETRAI
MATUOTAS STANDARTINIŲ BANDYMŲ SĄLYGOMS, KURIOSE: IRRADIACIJA 1000 W / m2, SPECTRUM AM 1,5, TEMPERATŪRA 25 ° C,
ELEKTROS PARAMETRAI ± 3%, POZITYVIOS JĖGOS TOLERANSAS + 3%

Vardinė galia

PMPP
330 W

Modulio efektyvumas

ηmodulio
19.74 %

Nominali įtampa
VMPP
33.0 V

Atvira grandinės įtampa
VOC
40.4 V

Nominali srovė
IMPP
10.0 A

Trumpoji jungimo srovė
ISC
10.36 A

Sistemos įtampa
VSYS
1000 V

Apsauga nuo viršsrovių
OCP
15 A

Esamos temperatūros koeficientas
TCI
0.05 %/°C

Įtampos temperatūros koeficientas
TCV
-0.29 %/°C

Galios temperatūros koeficientas
TCP
-0.39 %/°C

Apsaugos klasė
II klasė (taikymo klasė A)

Atitikimas standartams
IEC 61215 IEC 61730
IEC 62716 IEC 62804

Gamyklos kokybės sertifikatai
ISO 9001 ISO 14001
ISO 50001 OHSAS 18001

LID
<3%

Gaminio garantija
30 metų

Galios garantija
linijinė, 25 metai – 83 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 24 balandžio 2020 - 11:02

patikslinkite, kuri eilutė Jums nurodo jog 'Šerpatriobai'?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 10:37)
Taip norėjau tau atgal kažką "gražaus" pasakyti, bet kol kas susilaikau. Pats tu nieko nežinai IR KALBI NESĄMONES!!!!!!!!!

Gerbiamasai, nelendant į ad hominen argumentus beigi diskusiją, turiu pastebėti, kad į mano klausimą - kodėl apskaitos prietaisai yra įrengiami viešai prieinamoje vietoje, jūs neatsakėte. Taigi pakartoju klausimą - taigi kodėl, jūsų nuomone, visi naujai įrengiami apskaitos prietaisai yra statomi viešai prienamose vietose (o seni, pirmai progai pasitaikius, irgi iškeliami iš privačių erdvių)?

Nuoroda tik eilinį kartą parodo temos neišmanymą. Išmanieji skaitliukai yra tik sekantis elektros tiekėjų kaštų mažinimo etapas - žmonės, tikrinantys skaitliukų parodymus, kainuoja vis brangiau, o technologijos (tiek elektronika, tiek duomenų perdavimas) vis pigiau, ir ateina laikas, kai tiekėjui darosi pigiau urmu statyti brangesnius elektros skaitiklius su nuotoliniu parodymų nuskaitymu, o ne išlaikyti armiją žemos kvalifikacijos žmonių, kurie kontroliuoja abonentų deklaravimą.

Jei netyčia prisijungtumėte prie savo igničio savitarnos, turbūt tarp įvykių istorijos rastumėte panašių įrašų kaip paveiksliuke (čia pirmas toks rastas pas mane įrašas). Nuskaityti/deklaruoti - čia mano pačio deklaravimai/mokėjimai už elektrą, o kas gi tas, jūsų ekspertine nuomone, galėtų būti 'nurašymas'?

Taigi, kai teigėte, cituoju, 'Nieko jie patys nesutikrina' - pasakėte tiesą ar apsimelavote?

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2020 04 24, 12:35)
Gerbiamasai, nelendant į ad hominen argumentus beigi diskusiją, turiu pastebėti, kad į mano klausimą - kodėl apskaitos prietaisai yra įrengiami viešai prieinamoje vietoje, jūs neatsakėte. Taigi pakartoju klausimą - taigi kodėl, jūsų nuomone, visi naujai įrengiami apskaitos prietaisai yra statomi viešai prienamose vietose (o seni, pirmai progai pasitaikius, irgi iškeliami iš privačių erdvių)?

Nuoroda tik eilinį kartą parodo temos neišmanymą. Išmanieji skaitliukai yra tik sekantis elektros tiekėjų kaštų mažinimo etapas - žmonės, tikrinantys skaitliukų parodymus, kainuoja vis brangiau, o technologijos (tiek elektronika, tiek duomenų perdavimas) vis pigiau, ir ateina laikas, kai tiekėjui darosi pigiau urmu statyti brangesnius elektros skaitiklius su nuotoliniu parodymų nuskaitymu, o ne išlaikyti armiją žemos kvalifikacijos žmonių, kurie kontroliuoja abonentų deklaravimą.

Jei netyčia prisijungtumėte prie savo igničio savitarnos, turbūt tarp įvykių istorijos rastumėte panašių įrašų kaip paveiksliuke (čia pirmas toks rastas pas mane  įrašas). Nuskaityti/deklaruoti - čia mano pačio deklaravimai/mokėjimai už elektrą, o kas gi tas, jūsų ekspertine nuomone, galėtų būti 'nurašymas'?

Taigi, kai teigėte, cituoju, 'Nieko jie patys nesutikrina' - pasakėte tiesą ar apsimelavote?

Tingiu aš su TAVO IŠMANYMU ginčytis, bet žinau, kad dabartiniai skaitliukai neišmanūs. Jeigu pamirštu deklaruoti, tai sistema išveda vidurkį. Kartą pamiršau deklaruoti, tai ji išvedė didesnį vidurkį nei buvo faktinis suvartojimas. Stipriai didesnį - apie 3 kartus.

Kai šituos skaitliukus pastatys, nieko nereikės deklaruoti ir nurašinėti. Sistema pati tiksliai mėnesio gale ar pradžioje parodys kiek reikia mokėti.

O kad kartais atvažiuoja aptarnaujantis personalas patikrinti spintų, tai čia jų darbas. Ir dar TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE, atsakau į tavo klausimą. Spintos statomos už sklypo ribų, kad tu galėtum ginčytis ir kai po metų nesumokėsi už elektrą, atvažiuos Ignitis darbuotojas ir pažiūrės, kiek esi prisukęs elektros. O jeigu rimtai: spintos už sklypo ribų statomos pirmiausia dėl aptarnavimo ir priežiūros ir tikrai ne dėl skaitliuko nurašymo Ignitis darbuotojams. Tokia funkcija aišku lieka, bet priežiūra yra pirminė sąlygą.

Ir dėl TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE, paskutinio teiginio: aš kalbu, kad jie netikrina kas mėnesį. Vieną kartą į metus, jeigu galai nesueina, gali patikrinti, bet ir tai nemanau, kad specialiai važiuoja. Statybų metu už elektrą buvau nemokęs 2 metus. Tik po 2 metų gavau įspėjimą. Tai buvo tik įvedus eurus. Gal dabar ir dažniau patikrintų, bet tikrai ne kas mėnesį, TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2020 04 24, 11:59)
<p>patikslinkite, kuri eilutė Jums nurodo jog 'Šerpatriobai'?</p>

Tu esi vienas didelis ŠERPOTRIEBAS. Aš klausiau 5-7 kW električkos sudedamųjų dalių pavadinimo, garantijų ir kainos. Tarsi aš pirkau, o tu pateiktų komercinį pasiūlymą. O čia ką surašei - tai nei į tvorą, nei į mėtą. ŠERPOTRIEBAS.
Atsakyti

Cibuli, gal užsimesk raminamųjų ar su žmona susitaikyk... 
jeigu tau reikia 5-7kW - prašom:
https://paltaja.lt/p...inkinys-589kwp/

Kadangi esi 'diorganas botanikas' su krauju pasruvusiom akim, kuris moka tik didžiosiom mintis išreikšti, tai tau dar nukopijuosiu prierašą:

KOMPONENTAI, ĮSKAITANT KOMPLEKTĄ:

– Saulės moduliai: „ML Optima 310 Wp“: 19 vnt.
– Sofar SOLAR 4.4KTL-X inverteris / keitiklis: 1 vnt
– kintamosios srovės skirstomieji įrenginiai
– nuolatinės srovės skirstomieji įrenginiai

NEĮTRAUKTI
suderinamos nuosekliosios jungtys
– laidai
– konstrukciniai elementai plokštėms
– jungiamieji elementai
– surinkimo rinkinys (pasirenkamas atskirai, atsižvelgiant į grunto tipą, nuolydį ir stogo dangą)
– jungiamoji dėžutė (turi būti parenkama atskirai, atsižvelgiant į esamos elektros instaliacijos savybes)
– dvikryptis skaitiklis (tiekimą teikia elektros tiekėjas)
– įžeminimo komponentai montavimui

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 24 balandžio 2020 - 12:10
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 11:56)
Tingiu aš su TAVO IŠMANYMU ginčytis, bet žinau, kad dabartiniai skaitliukai neišmanūs. Jeigu pamirštu deklaruoti, tai sistema išveda vidurkį. Kartą pamiršau deklaruoti, tai ji išvedė didesnį vidurkį nei buvo faktinis suvartojimas. Stipriai didesnį - apie 3 kartus.

Kai šituos skaitliukus pastatys, nieko nereikės deklaruoti ir nurašinėti. Sistema pati tiksliai mėnesio gale ar pradžioje parodys kiek reikia mokėti.

O kad kartais atvažiuoja aptarnaujantis personalas patikrinti spintų, tai čia jų darbas. Ir dar TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE, atsakau į tavo klausimą. Spintos statomos už sklypo ribų, kad tu galėtum ginčytis ir kai po metų nesumokėsi už elektrą, atvažiuos Ignitis darbuotojas ir pažiūrės, kiek esi prisukęs elektros. O jeigu rimtai: spintos už sklypo ribų statomos pirmiausia dėl aptarnavimo ir priežiūros ir tikrai ne dėl skaitliuko nurašymo Ignitis darbuotojams. Tokia funkcija aišku lieka, bet priežiūra yra pirminė sąlygą.

Ir dėl TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE, paskutinio teiginio: aš kalbu, kad jie netikrina kas mėnesį. Vieną kartą į metus, jeigu galai nesueina, gali patikrinti, bet ir tai nemanau, kad specialiai važiuoja. Statybų metu už elektrą buvau nemokęs 2 metus. Tik po 2 metų gavau įspėjimą. Tai buvo tik įvedus eurus. Gal dabar ir dažniau patikrintų, bet tikrai ne kas mėnesį, TAVO IŠMANYMO VIRŠENYBE.

Cibuli, noriu priminti, kad aš su Jumis ant bruderšafto dar nesame nieko niekada sugėrę, tai norėčiau paprašyti bendrauti trečiuoju asmeniu, dėkui.

Atsakant į jūsų teiginius, galiu priminti, kad jūsų rašytas teiginys buvo pasakytas aptarinėjant Arkavos atsiskaitymo už elektrą metodą. Kitaip sakant, teiginys, kad elektros tiekėjas, kai klientas atsiskaito pagal elektros sąnaudų vidurkį, netikrina kliento skaitiklių parodymų, buvo nesamonė. Nelabai suprantu, kodėl toks Jūsų neišmanymo patikslinimas sukėlė tokias emocijų audras.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 12:56)
Tingiu aš su TAVO IŠMANYMU ginčytis, bet žinau, kad dabartiniai skaitliukai neišmanūs.
O kurioj vietoj kas rašė, kad skaitliukai turi būti išmanūs? Aš taip pat naudojuosi tokia pačia sistema kaip arkava. Ir skaitliukai neišmanūs, ir Ignitis pats pasitkrina parodymus bent kartą į metus - ir jokių problemų. Kodėl tokia sistema besinaudojančius reikia vadinti tinginiais? Pats irgi įsidiegei internetinį modulį Zhenderiui - negi tingi prieiti ir pasižiūrėti parodymus? Labai dažnai reikia? Tiesiog patogu, ar ne?
Nepastebėjai, kad beveik kiekviena tavo diskusija virsta šūdų taškymusi? Ir svarbiausia, kad kitus kaltini pykčio protrūkiais, nors pačiam pirmam pradeda putos virsti. Kažkaip nesigauna tau normaliai diskutuoti...
P.S. Chebryte - jei nuėjot popcornų - nuvilsiu: nesivelsiu į tolimesnį pasidrabstymą
bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2020 04 24, 13:34)
Cibuli, noriu priminti, kad aš su Jumis ant bruderšafto dar nesame nieko niekada sugėrę, tai norėčiau paprašyti bendrauti trečiuoju asmeniu, dėkui.

Atsakant į jūsų teiginius, galiu priminti, kad jūsų rašytas teiginys buvo pasakytas aptarinėjant Arkavos atsiskaitymo už elektrą metodą. Kitaip sakant, teiginys, kad elektros tiekėjas, kai klientas atsiskaito pagal elektros sąnaudų vidurkį, netikrina kliento skaitiklių parodymų, buvo nesamonė. Nelabai suprantu, kodėl toks Jūsų neišmanymo patikslinimas sukėlė tokias emocijų audras.

Tai čia tau emocijos. Cituoju:
Cibuli, jūs eilinį kartą rimtu veidu teigiate nesamones

Ir panašios pievos. Pirmas pradedi, o tada jau kažkur kažką gerti nori.

Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2020 04 24, 15:53)
O kurioj vietoj kas rašė, kad skaitliukai turi būti išmanūs? Aš taip pat naudojuosi tokia pačia sistema kaip arkava. Ir skaitliukai neišmanūs, ir Ignitis pats pasitkrina parodymus bent kartą į metus - ir jokių problemų. Kodėl tokia sistema besinaudojančius reikia vadinti tinginiais? Pats irgi įsidiegei internetinį modulį Zhenderiui - negi tingi prieiti ir pasižiūrėti parodymus? Labai dažnai reikia? Tiesiog patogu, ar ne?
Nepastebėjai, kad beveik kiekviena tavo diskusija virsta šūdų taškymusi? Ir svarbiausia, kad kitus kaltini pykčio protrūkiais, nors pačiam pirmam pradeda putos virsti. Kažkaip nesigauna tau normaliai diskutuoti...
P.S. Chebryte - jei nuėjot popcornų - nuvilsiu: nesivelsiu į tolimesnį pasidrabstymą
bye1.gif

O tau išeina normaliai diskutuoti? Ar jauti kiek čia neigiamų emocijų surašei. Tave kas kibino, ką nors sakė? Atėjai ir mane auklėji. Pradėk nuo savęs.

Aš turėjau galvoje, kad skaitliukai nėra išmanūs, todėl geriau pačiam tikrinti ir rašyti tiksliai, nes metų pabaigoje bus didelis skirtumas. Tavo atveju, kai suvedi balansą, tau primoka ar tu primoki? To paties ir Arkavos klausiau, bet jis taip ir nepasakė. Aišku, kiekvienas gali rinktis atsiskaitymo būdus, bet man pagal vidurkį nepatinka.

Aš tau primygtinai siūlau perskaityti savo žinutę prieš auklėjant mane. Paskaityk 101 kartą kol suprasi, kad tu provokuoji. Dar ir dar kartą skaityk. O jeigu nesuprasi, eik popcornų kepti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 24, 15:43)
Tai čia tau emocijos. Cituoju:
Cibuli, jūs eilinį kartą rimtu veidu teigiate nesamones

Ir panašios pievos. Pirmas pradedi, o tada jau kažkur kažką gerti nori.

Čia ne emocija, čia fakto konstatavimas.

Pridedu ir emociją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2020 04 24, 16:54)
Čia ne emocija, čia fakto konstatavimas.

Pridedu ir emociją smile.gif

Sakai faktas? Ir dar konstatavimas. Tik aš kalbėjau apie sutikrinimą kas mėnesį, o tu apie vieną kartą į metus.
Atsakyti
Na mano ,kaip ten ,,šepotriebas'' Cibuliui tikrai netiks , jo namo stogas čerpės juodos ar tamsiai pilkos ,taigi jam reikia visiškai juodų ,kad nesudarkyti estetinio namo vaizdo .
nu bet įmetu ...
SOLIS – Ningbo Ginlong Technologies Co., Ltd.
Solis inverteriai – puikus kainos ir kokybės santykis. Inverteriai sertifikuoti TUV ir kt., jiems taikoma 5 metų
gamintojo garantija (su galimybe pratęsti iki 10 metų). Inverteriai turi visas būtinas funkcijas, taip pat nuotolinį
sistemos stebėjimą per internetą „Wi-fi“.
Solis-3P6K-4G Trifazis, galia 7,2/6,0 kW (98,3%, 2 MPPT) 1060 €
United Renewable Energy Co., Ltd. – saulės moduliai išsiskiriantys puikiu kainos ir kokybės santykiu. Saulės
moduliai sertifikuoti TUV Rheinland gamybos dizaino, saugumo ir kokybės bandymų srityse, jiems taikoma 10 metų
gamintojo garantija, 10 metų 91,2% ir 25 metų 80,7% efektyvumo garantija.
United Renewable Energy Co., Ltd. - vienas didžiausių, patikimiausių gamintojų esantis „Tier 1“ gamintojų sąraše.
F7M_H7A 280 Wp polikristalinis saulės modulis.22vntx 90 €=1980 €
arba
F6P_H3A 325 Wp „half cut“ monokristalinis saulės modulis. 20vntx128 €=2432€

Jei netinka š........
Heckert Solar GmbH – aukščiausios kokybės monokristaliniai saulės moduliai gaminami išskirtinai tik Vokietijoje.
Saulės moduliai sertifikuoti TUV Rheinland gamybos dizaino, saugumo ir kokybės bandymų srityse, jiems taikoma
11 metų gamintojo garantija (su galimybe pratęsti iki 20 metų), 10 metų 90% ir 25 metų 80% efektyvumo garantija.
NeMo 2.0 MBlack 320 Wp „full black“ monokristalinis saulės modulis. 19 vntx155€ = 2945€
Inverteris
SMA Solar Technology AG
SMA inverteriai – aukščiausios kokybės inverteriai pagaminti Vokietijoje. Inverteriai sertifikuoti TUV ir kt., jiems
taikoma 5 metų gamintojo garantija (su galimybe pratęsti iki 20 metų). Inverteriai turi visas būtinas funkcijas,
nuotolinį sistemos stebėjimą per internetą taip pat plačias papildomų įrenginių prijungimo galimybes
Sunny Tripower 6.0 Trifazis, galia 9,0/6,0 kW (98,2%, 2 MPPT) 1650 €
Atsakyti