Metu gale suveda balansa....
Metu gale suveda balansa....
O tai neapsimoka kas mėnesį tikslius skaičius deklaruoti? Juk nesunku nurašyti skaitliuko parodymus. Metų gale turi primokėti ar dar lieka? Aš kas mėnesį tikslius skaičius deklaruoju.
OK, 500-600 kWh per mėnesį arba 6000-7200 kWh per metus. O su šildymu gal ir 8000 kWh išeina. Kokios galios električkos reikia, kad visą tai padengtų ir kuo mažiau tektų padovanoti? Kokia maždaug jos kaina?
P.S. Tu naudojiesi nauja SM versija?
Jie patys susitikrina skaitiklio pasrodymus, veda apskaitą, ir teikia el. saskaitas bankui, kuris apmoka.
Gale metu- balansas. Priskaičiuoja, arba grąžina
Tai tenka primokėti ar grąžina?
o kadangi šilta žiema - tai 12 men saskaita buvo mazesne, atrodo 22e
OK, 500-600 kWh per mėnesį arba 6000-7200 kWh per metus. O su šildymu gal ir 8000 kWh išeina. Kokios galios električkos reikia, kad visą tai padengtų ir kuo mažiau tektų padovanoti? Kokia maždaug jos kaina?
P.S. Tu naudojiesi nauja SM versija?
Metinis apie 8000 kWh, mano konkrecioje situacijoje kai stogo orientacija nera dekinga ir norint visai nieko nemoketi reiketu apie 17-18 Kw elektrines - dideli pinigai. Esant dekingai stogo orientacija pakaktu ~12.5 Kw.
Grubiai 1 Kw kaina apie 700 EUR gerais komponentais su tikrom garantijom, cia be montavimo ir pridavimo nes kiekviena situacija individuali ir skirtinga.
Nauja SM versija.
Galima konkrečiau 'tikrom garantijom' ir kokios 'netikros'?
Tikros inverteriams, kai gali registruoti pas gamintoja ju duomenu bazeje ir sugedus tau siuncia nauja.
Tikresnes saules moduliams, kai gauni kiekvienos celes "flash testus" ir pas "EU gamintojus" gali taip pat registruoti ju duomenu bazeje pagal serijini numeri. Sugedus ar degradavus moduliui, taip pat gausi kita. Arba truputi "prastesnis" variantas jog saules moduliai draudziami atitinkamu draudimu gamintojo saskaita.
Ir apalamai saules modulius reiketu pirkti is Tier 1 gamintoju, o ne tik kazkokiu mazu sandeliuku Kinijoje.
Netikros garantijos, kai padravejas ISSIPISINEJA.
P.S. Tu naudojiesi nauja SM versija?</p></div></blockquote><p></p><p>Metinis apie 8000 kWh, mano konkrecioje situacijoje kai stogo orientacija nera dekinga ir norint visai nieko nemoketi reiketu apie 17-18 Kw elektrines - dideli pinigai. Esant dekingai stogo orientacija pakaktu ~12.5 Kw.</p><p>Grubiai 1 Kw kaina apie 700 EUR gerais komponentais su tikrom garantijom, cia be montavimo ir pridavimo nes kiekviena situacija individuali ir skirtinga.</p><p></p><p></p><p>Nauja SM versija.</p>
Tai vien įrangos kaina tavo atveju apie 8750 eurų. O su montavimu ir pridavimu tikriausiai apie 10 000 eurų. Negi verta? Kažkada su vienais kalbėjau, tai bandė išaiškinti, kad mano atveju 5-7 kW užtektų. Melavo ar dėl to, kad stogo nuolydis 45 laipsniai į pietus?
Matai kaip naujos versijos atrodo, kai paspaudi atsakyti. Išsikraipo tas SM turinys. Kažką jie čia nesuderinę.
Tai vien įrangos kaina tavo atveju apie 8750 eurų. O su montavimu ir pridavimu tikriausiai apie 10 000 eurų. Negi verta? Kažkada su vienais kalbėjau, tai bandė išaiškinti, kad mano atveju 5-7 kW užtektų. Melavo ar dėl to, kad stogo nuolydis 45 laipsniai į pietus?
Matai kaip naujos versijos atrodo, kai paspaudi atsakyti. Išsikraipo tas SM turinys. Kažką jie čia nesuderinę.
Buitines sanaudas zinotum, tada galetu konkreciu vertinti, o spejimas 5-7 Kw nera visai blogas. Tavo stogas Pietu puseje tikri dekingas saules elektrinei. Jei ir sugalvosiu kazka ateityje, tai montuosiu pats.
Tu kalbi apie tai https://www.part.lt/...4df69d4c682.jpg
Papildyta:
dabar moku abonentini 38e/mėn.
4500:38=118 men
118:12=10 metu
po 10m - iseinam i +
su 10 kw - dar ilgiau...
nelabai prasminga tokia ilgalaike abejotina investicija
p.s. gal kazkur klystu
Tu galvoji ,kad tiek tu ar aš moketume tokią sumą ? Nesugebėtum pats susimontuoti ir pasinaudoti APVA pinigėliais ?