Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 28

QUOTE(Elze7 @ 2016 02 10, 13:11)
...daryti tą kampą tokį nukirstą, ne 90 laipsnių?

Niekam nesiūlau tokių kampinių spintelių schmoll.gif O kampe padaroma 5 cm juosta, kad patogiau atsidarytų stalčiai ar spintelės.

Dar dėl pakeltos orkaitės- pagalvokite, turėsite tiesioginį, priekinį priėjimą tik 40 cm (nes 20 ant stalviršio), lieka šoninis, kairysis. Ar patogu bus suktis, kai pagrindinį darbą atlikinės kairioji ranka? Susiklijuokite iš kartoninų dėžių orkaitę, iš putplasčio pagaminkite dureles, konstrukciją pakelkite tokiame aukštyje, kuriame planuojate ir atidarius dureles idėkite tariamą skardą.
Atsakyti
QUOTE(miegale23 @ 2016 02 10, 13:57)
As labiau norejau, kad normaliai atsidarytu ir netrukdytu niekas isimti is virsutines lentynos, nei iki lubu. Zodziu, pradzioje labai daug visko norejau, bet reikejo susidelioti prioritetus ir nuspresti, ko noriu labai labai, o ko ne taip labai. Jusu variantas man atrodo protingesnis nei ribotuvai, jei jau labai norisi iki lubu, arba tada buciau paprastas dureles darius, bet bijojau pastoviai praskelta galva vaikscioti, nes megstu laikyti atidarytas dureles ir besisukiodama pamirstu, kad jos atidarytos biggrin.gif .

Pas mane darinėjamos spintelės paprastos, tai žinokit užkliūt net neišeitų, dėl to, kad riboja priėjimą apatinės spintelės smile.gif Gi durelių plotis kaip apatinių spintelių gylis ir viskas tvarkoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elze7 @ 2016 02 10, 00:58)
angel_sadangel.gif  frusty.gif  help.gif  cray.gif  cry.gif Ooo, radau ir aš, va kiek man tinkančių  lotuliukas.gif  o jei rimtai, tai tada kaip tą kampą išspręsti?
user posted image



Man čia geriausias variantas atrodo.
O nenorit tame gale prie lango vietoj pakabinamų ir pastatomų spintelių daryti tiesiog indauja, tokio gylio, kad neužstotų lango. Berods bus 30 cm. Galima pilnai su stiklais, galima pusiau su stiklais.
indauja1 indauja2

Ir turbūt patraukti reikėtų šaldytuvo spintą su viskuo link lango.
Dabar su tokiais matmenimis 44 ir 50 išeina, kad tarp aštrių kampų bus apie 67 cm. Tai gali būti per mažai, vaikščiosite ir daužysite užpakalį į tą kampą kur kaitlentė. Beto, ką laikote rusyje? Ar pakaks vietos kokiam didesniam daiktui išnešti iš ten? Žinau, rašėt kažkur, kad buvot sužymėjusi ant grindų tokius atstumus ir atrodo normalu. Kad galutinai įsitikinti paimkit ir padėliokit ant pažymėtų vietų dėžės į aukštį - vienur iki stalviršio aukščio, kitur iki šaldytuvo aukščio. Pagal mane vietoj matmens 44 reikia daryti 52, tuomet praėjimas gaunasi 72 cm kaip normali durų varčia.

Atsakyti
QUOTE(Elze7 @ 2016 02 10, 01:38)


Na, jei nusprendėt tokį išdėstymą, tai gal verta rinktis orkaitę, kurios durelės atsidaro į šoną, panašiai kaip mikrobanginės.
PVZ. orkaite. Anksčiau daugiau tokių buvo prekyboje, dabar sumažėjo, matyt nepaklausios buvo.


Kažkas jau rašė, kad tą kairiausią spintą galima daryti be durų, o uždengti tokiu budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 10 vasario 2016 - 14:31
QUOTE(Juodai @ 2016 02 10, 00:05)
Jūs įkėlėte pavysdinę nuotrauką su pertvara, tačiau joje visai kita erdvė. Su pertvara Jūs sau susimažinsit erdvę, kurios taip siekėte. Ir, pasak Yerena - ate sala.
Nesuprantu, nuo ko reikia slėpti puodus, lėkštes, bene prezidentai pas Jus lankysis?  biggrin.gif . Mažiau pergyvenkit ir darykit taip, kaip Jūs pati nrorite, juk tiek laiko prie virtuvės planavimo sėdėjot 4u.gif . Ne bendradarbės pas Jus gyvens mirksiukas.gif . Būtų įdomu išgirsti tuos vaizdingus pavyzdžius iš gyvenimo biggrin.gif ... Gal papasakosit, kai laiko turėsit? ax.gif


Na, as salos neatsisakiau ir neatsisakau dabar ax.gif Tiesiog padeliojau primygtinai siulytą varianta ir klausius nuomoniu-pliusai minusai.... Tikėjausi sulaukit neigiamų nuomonių, kad tik patvirtintų mano apsisprendimą turėti sąlą blush2.gif tongue.gif
Pati matau, kad ir šviesa užsistotų (virtuves langas po kriaukle į rytus, šone-pietūs), nebeliktų papildomo darbinio paviršiaus, būčiau labiau atskirta nuo šeimos.
O dėl bardako..... tai labai tikiuosi, kad bendra erdvė labiau spaus nepaliktų tų indų, susitvarkyti iškart. bewndradarbės pasakojo realius pabuvimus sečiuose, kur virtuvė su bendra erdve ir kaip jos nemaloniai jaučiasi, kai šeimininkė jaučia npareigą bėgt sukaišiot ir sutvarkyt viską ne tik nuo salos, bet ir nuo spintelių, kad bendradarbei jausm,as, kad reik eit padėt, nu vienu žodžiu..... Pora gerų bendradarbių, kurios kaip pačios sako niekada nedarytų bendros erdvės. Na, mano pagrindinis argumentas, kad mes kol kas nesma iš tų, pas kuriuos nuolat svečiai, mes daugiai tokie šeimos žmonės, tai man labiau rūpi jausmas būti su šeima, o ne reti svečiai. Tai ir galvoju, kad man gal čia ne argumentas.

Kita vertus, mano sala telpa labai ant ribos, va susidės grindys, susidės gipsas ant sienų, bus tikslesni matmenys, dar karta persimatuosiu viską, nes man kiekvienas cm brangus smile.gif Elektrą salai jau išvedė vyras. tai galvoju, blogiausiu atveju jei netils sala, ta pertvarinė sienelę iš gipso bus galima pastatyt bet kada ax.gif

ačiū už nuomones, kurios padėjo likti savam kelyje su sala smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 10, 15:30)
bewndradarbės pasakojo realius pabuvimus sečiuose, kur virtuvė su bendra erdve ir kaip jos nemaloniai jaučiasi, kai šeimininkė jaučia  npareigą bėgt sukaišiot ir sutvarkyt viską ne tik nuo salos, bet ir nuo spintelių, kad bendradarbei jausm,as, kad reik eit padėt, nu vienu žodžiu.....

Na, tai kodėl nenueina ir nepadeda šeimininkei ta bendradarbė? Kas čia per problema unsure.gif ... Aj, svarbiausia, kad Jūs savo namuose gerai jaustumėtės, o jei svečiams nepatinka, gali ir neiti tongue.gif . Nepatinka man tokie svečiai, kurie ateina ant sofos pasėdėti... Tiesąsakant ir neturiu tokių biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 10 vasario 2016 - 14:40
QUOTE(Juodai @ 2016 02 10, 14:35)
Na, tai kodėl nenueina ir nepadeda šeimininkei ta bendradarbė? Kas čia per problema unsure.gif ... Aj, svarbiausia, kad Jūs savo namuose gerai jaustumėtės, o jei svečiams nepatinka, geli ir neiti  tongue.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Lygiai taip pat m1stau, vertindama savo gyvenimo būdą.
Ta, kuri beveik kiekvieną savaitgalį turi svečių, nes labai bendraujantyus, daug draugų turi, mes pvz kolegių kolektyvas turim kasmet tradiciją pas ją švęsti vaikų gynimo dieną su šalšlykais lauke, tai jai gal aktualu svečiai ir maisto daug. Aikš bardakas svarbu ne tik prie sveččių, bet kartais namie pagalvoju, jei virtuve būtų kartu, tai gal vakare neliktų tų indų, nes išsiplaučiau ar TV kokį filmą žiūrėdama ar su šeimyna bendraudama.
Nu vienu žodžiu neiškrypstu iš kelio - virtuvė su sala, jei tik viskas tilps smile.gif

Ties,a ta mano bendradabrė, tai ji ir puola padėt, tik šeimininkė nenori, skuba patri susitvarkyt. tai tipo todėl ir didžiausis nepatogumas, nes gaunasi grynas nesusipratimas..... vienai nepatogu, kita nori padėt, tada anai dar nepatogiau. tai tipo tada geriau nesmiamto ir visiems ramu smile.gif

Elze7, ra64t, kad jau 5vald4t home by me program4l3. Kod4l man neleid=ia pakeisti virtuv4s spinteli7 fasado spalvos? arba sienos u= virtuv4s spinteli7. Visa skitas galiu keisti, o ten negaliu. Gal žinot kq darau ne taip?
ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 10 vasario 2016 - 14:48
Va pvz kampe, bet ne orkaitės, o mikrobangės (turbūt g.gif ) naudoja žmonės ir taip.
user posted image


tuo pačiu paklausiu: gal kas turi apatinių stalčių tokias rankenėles? Žinau, kad MDF išfrezuoja, o su LMDP kaip?? Ir kaip naudojimas-patogu/patvaru?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZaliaGele: 10 vasario 2016 - 14:56
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 10, 15:40)
Ties,a ta mano bendradabrė, tai ji ir puola padėt, tik šeimininkė nenori, skuba patri susitvarkyt. tai tipo todėl ir didžiausis nepatogumas, nes gaunasi grynas nesusipratimas..... vienai nepatogu, kita nori padėt, tada anai dar nepatogiau. tai tipo tada geriau nesmiamto ir visiems ramu smile.gif

Man rodos, kad jei bendravimas nuoširdus, nerurėtų tokių problemų kilti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 10, 12:48)
mamutekaipsaulute, Jūsų nurodytame variante architektas pamiršo kriauklę.



Kad architektas pamirso cia nieko tokio biggrin.gif Svarbu kad nepamirstu seimininkai lotuliukas.gif

Dar pagalvociau apie kampine virtuve, jei galima butu kriaukle ant mazosios sienos talpinti. Man patinka kai kriaule uzstoja saldytuvas smile.gif tada netvarkos buna maziau. O link lango, galima butu deti indauja su stiklais. Kad graziai ir baro reikmenis ir sventinius indus, kavos puodelius ir kt. galima butu graziai sudeti.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutekaipsaulute: 10 vasario 2016 - 17:14
QUOTE(Elze7 @ 2016 02 10, 01:38)
Dar variantas  doh.gif  lotuliukas.gif
Kriauklė su stalčium (65), indaplovė (60), stalčiai kur būtų indai ir įrankiai (45?), užsisukusi spintelė su virykle (90). Spintelė tam, kad pasiekti kampe esančius padėjimus, bet įtariu ten pasiekti šansų koks 1 %  doh.gif  Prie kitos sienos eina šaldytuvas, aukšta spinta su orkaite ir du stalčių blokai (60+50). Šitame variante man lyg ir padėjimų mažoka, lyginant su variantu, kai orkaitė trumpoje sienoje užlipusi ant stalviršio. Tada turėčiau net tris blokus stalčių po 80 cm. Na ar kitu išdėstymu, bet esme, kad butų apie 2,5 m stalčių. Būtų kampe aukšta spinta, būtų šalia indaplovės 60 cm stalčiai indams.
Nr.1
user posted image
čia žiūrėkit tik į šią sieną su orkaite, nes kur viryklė, ten dar matosi nepakeista situacija  doh.gif  smile.gif
user posted image
Na ir kitas variantas. Jaučiu, kad apsistosiu tik ties šiais dviem. Nes tikrai jau nemažai buvo bandymų. Tikrai daug netikusių bandymų. Ir galvoju gal vis dėl to neatsisakysiu orkaitės aukštai, svajonės yra juk svajonės, taip?  4u.gif O šie abu variantai su orkaitėmis aukštai. Manau dar daug ką lems šių variantų kainos  g.gif
Nr.2
user posted image
user posted image

Del patogesnio naudojimosi orkaite, buciau z pirmaji varianta, be to vientisas didelis darbastalis iseina, kai antruoju var 2 maziukai, o jei kokia tesla minkysit, vietos noresis daugiau:)
Atsakyti
Sveikos.
Jau senokai seku pokalbius ir ne viena tema perskaiciau,todel ir as noriu sulaukti patarimu.
Kolkas virtuve tik planavimo stadijoje, savaitgali pradesim jau pamazu vesti viduj samtechnika,tad reiketu jau pamazu apsispresti. O ir elektrikas jau laukia,kada viduj nebebus grioviu ir gales best laidus.
Idedu brezinukus virtuves ir bendros erdves. Tikiuosi sulaukti komentaru.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niutella: 10 vasario 2016 - 18:23