Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 28

QUOTE(yerena @ 2016 02 06, 15:08)

Dabar prieskonius turiu siaurame stalčiuje iš kart po kaitlente, suguldytus stikliniuose pailguose indeliuose viena eile. Telpa 36 gryni, nemalti prieskoniiai vienu sluoksniu. Atidarai, iš karto kaip ant delno visi. Susideliojau pagal spalvas- nuo šviesiausios iki juodos. Ideali tvarka stalčiuje ir miela akiai. O pasigamintus, jau sumaltus mišinius laikau cargo stikliniuose induose.

Gal galite parodyti savo virtuvę? Jaučiu, kad ji puiki wink.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Man ji tobula, nes kiekvienas daiktas turi iš anksto numatytą jam vietą ir eiliškumą.

Nuotraukų nedėsiu, nes nenoriu būti sieta per jas. Užtat forume naudojamės nikais, o ne realiais vardais. Kai kuriuos sprendimus aprašau, bet ne paveiksluoju ax.gif Mano prieskonių stalčiaus idėjos realizavimas yra pernelyg individualus ir atpažįstamas.
Atsakyti
stai kazka tokio planuojam, bus maza balta virtuve. stalciu dar nesusigalvojau, kas ir kaip bus. Tas juodas kvadratas, tai kaitlente smile.gif tik toje vietoje, stalas bus labai platus, apie 85 cm, tai dar galvosiu, ko ten prideti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lincyte: 06 vasario 2016 - 17:53
QUOTE(lincyte @ 2016 02 06, 17:50)
stai kazka tokio planuojam, bus maza balta virtuve. stalciu dar nesusigalvojau, kas ir kaip bus. Tas juodas kvadratas, tai kaitlente smile.gif tik toje vietoje, stalas bus labai platus, apie 85 cm, tai dar  galvosiu, ko ten prideti

mano pirma mintis - mažai stalviršio.
Dėčiau šaldytuvą į kampą, orkaitę po kaitlente ir traukčiau prie šaldytuvo. Į tą pagilintą erdvę mikrobangę, gal lentynėles prieskoniams, vamzdį visokiems dalykams pakabinti.

yerena, net pavydu, kad viską tobulai susidėliojote virtuvėje 4u.gif
Padariau porą pakeitimų pas save, tikiuosi dabar bus dar geriau viskas bigsmile.gif
Apie prieskonių indelius žemame stalčiuje taip pat galvoju, nuo tada, kai ikėjoje pamačiau į stalčių dedamą laikiklį gulstiems indeliams. Dar vienas stalčius buvo likęs be vidinio stalčiuko. Dabar nebeliko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2016 02 06, 20:15)
yerena, net pavydu, kad viską tobulai susidėliojote virtuvėje  4u.gif

A ko? cool.gif aš planavausi pagal save žinant konkrečiai ką naudosiu ir kaip turi būti viskas po ranka sudėta, kad būtų kuo paprasčiau tuo naudotis. Racionaliai apgalvota (labai kritiškai žiūrėta, tas užėmė 2 savaites) iki smulkmenų. Galiu prisipažinti, kad vieninteliai pakeitimai, kurie buvo vėliau daryti, tai: vidinis stalčiukas po kriaukle ir 2 papildomos lentynos spintelėse palubėje. Ir jei tarkim iš naujo tektų projektuotis virtuvę, turint tokią pat erdvę, daryčiau lygiai taip pat.
Specialiai parodose bei ekspozicijose nesilankiau, o tiesiog techniškai sprendžiau kaip ir kokiu būdu įsirengti konkrečią vietą. Nusiųstas brėžinys keliem gamintojams, vieninteliai "Sostinės baldai" daugelį dalykų sukritikavo ir jų merginos pareiškė, kad čia neįmanomi dalykai. Su kitais problemų tais klausimais nebuvo bigsmile.gif
Atsakyti
Po pertraukos sugrįžtu ir ašsmile.gif
Kitą savaitę turėtų būti jau padarytos grindys, tuomet sekantis žingsnis - elektros išvedžiojimas. tai reikia apsispręsti dėl apšvietimo.
Vistik lieku prie kampinės virtuvės su sala.
kadangi nuo pat pradžių nenorėjau ir dabar nenoriu didelio akcentinio pakabinamo gartraukio, todėl reikia pakabinamų spintelių. Man klausimas ar daryti jas tada ir kitoje lango pusėje šalia kriauklės, ar palikti tik iki lango, o kitoje lango pusėje tuščia g.gif
user posted image

Kadangi pakabinamų gaunasi mažai, tai geriausio apšvietimo kuris yra po pakabinamom spintelėm bus palyginti mažai, reiškia reikia gerai apšviesti nuo lubų.
Mano svarstomi variantai (lubos nebus labai aukštos apie 2,7cm):
1. Is gipso nuleisti lubas ir ileisti lemputes
2. neleisti lubu, tiesiog lubose palei spinteliu isdestyma ileisti sviestuviukus
3. ileisti led juostas vietoj sviestuviuku

esiminis klausimas ar formuoti ir nuleisti kazkokias lubas is gipso virtuves spinteliu zonoje ar ne g.gif

Dar klausimas - jei isdelioti pagal patogius matmenis, man valgomasis stalas su kedem siek tiek issikisa uz tu saramu, bet tikriausiai reikia pasiaurinti praejimus, kad ta zona vienareiksmiskai tilptu iki saramu g.gif
Atsakyti
Žydriausia, ant greitųjų parašysių tik dėl apšvietimo. Jei įleisite LED juostas vietoj šviestuvų (3 var.), šviesos bus mažai, net naudojant 14.4. W juostas 2.7 m aukštyje, nes apšvietimui po spintelėmis jos puikiai atlieka savo funkciją, bet naudojant kaip pagrindinį darbinio paviršiaus apšvietimą g.gif dirbsite dešiniame kampe kaip prieblandoje.

Ir dar, nežinau kaip Jūs į tai žvelgiate, bet bent jau man labai rizikingai atrodo tiek daug pakabinamų šviestuvų tam pačiam kambary skirtingose zonose (dar gi bus šviestuvas poilsio zonoje, prie sofos). Ar pavyks juos tarpusavy suderinti? Turite 4 zonas, kurias reikia apšviesti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 07 vasario 2016 - 13:32
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 07, 12:58)
Po pertraukos sugrįžtu ir ašsmile.gif

Dar klausimas - jei isdelioti pagal patogius matmenis, man valgomasis stalas su kedem siek tiek issikisa uz tu saramu, bet tikriausiai reikia pasiaurinti praejimus, kad ta zona vienareiksmiskai tilptu iki saramu g.gif

Stalo galu glausti prie salos nenorite?
Būtų viena zona apšvietimo ir vaikščiojimo atžvilgiu
Dėl kampo tarp langų ir aš sprendžiu rebusą. Pas mane spintelė ten netelpa arba gaunasi labai maža, tai mąstau apie lentynas. Arba palikti tuščią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 07 vasario 2016 - 14:00
QUOTE(yerena @ 2016 02 07, 13:31)
Žydriausia, ant greitųjų parašysių tik dėl apšvietimo. Jei įleisite LED juostas vietoj šviestuvų (3 var.), šviesos bus mažai, net naudojant 14.4. W juostas 2.7 m aukštyje, nes apšvietimui po spintelėmis jos puikiai atlieka savo funkciją, bet naudojant kaip pagrindinį darbinio paviršiaus apšvietimą  g.gif dirbsite dešiniame kampe kaip prieblandoje.

Ir dar, nežinau kaip Jūs į tai žvelgiate, bet bent jau man labai rizikingai atrodo tiek daug pakabinamų šviestuvų tam pačiam kambary skirtingose zonose (dar gi bus šviestuvas poilsio zonoje, prie sofos). Ar pavyks juos tarpusavy suderinti? Turite 4 zonas, kurias reikia apšviesti...

Na turejau galvoje nes tas juostas kur po pakabinamo dedasmi, bet gal jos LED panelem vadonasi, tokios platesnes juostos, maciau deda, tik neradau ant greicio kokio pavyzdzio, bet man net nezinau ar labai grazu, bet galvoju gal sviesu g.gif

Del poilsios zonos ensu tikra, ar desiu centre pakabinama g.gif . Gal i lubas suleist sviestuviukus kokius (dar noreciau paslepto apsvietimo kur dedasi lubu ir sienu sujungime). Arba svetaines zonoje jei kabinti centre, tai kuris butu prie lubu arti, bet nenuleistas daug g.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2016 02 07, 13:39)
Stalo galu glausti prie salos nenorite?
Būtų viena zona apšvietimo ir vaikščiojimo atžvilgiu
Dėl kampo tarp langų ir aš sprendžiu rebusą. Pas mane spintelė ten netelpa arba gaunasi labai maža, tai mąstau apie lentynas. Arba palikti tuščią.

Stalo glausti nebandziau net, paziuresiu kaip arodo vizulkoj. Bet man noretusi salos apeinamos, tik kad su vieta man taip vos vos..... g.gif

Va del to tuscio kampo ir as nezinau kaip geriau. kai "pakabinu" vizualiozacijoje, tai kazkaip tokia lyg naslaite ji atrodo g.gif Tai arba kabisniu arba ne, bet kategoriskai jokiu atviru lentynu ax.gif
Atsakyti
Priglaudziau stala prie salos., bet man realiai nelabai g.gif g.gif Vietos siek tiek daugiau kambariop sonuose, bet is ilgio link kolonu prakstiskai tas pats. kamabrio centre gal erdviau, bet iskart sumaazeja judejimo galimybes aplinks stala ir sala. jei sutalpinciau, tai tikrai neglausiu, man graziau ir patogiau atskirai 4u.gif

user posted image

ir pabandziau nuleisti lubas virs spinteliu ir pakabinau spintele tame tusciame kampe.
Tik nemoku pakeisti spinteliu fasadu, tai viskas vienspalviai pilka gaunasi doh.gif net ir galines sienos negaliu pazymeti ir pakeisti spalvos, kad aiskiau matytusi. tai viskas susilieja i bviena pilka doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 07 vasario 2016 - 15:24
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 07, 14:16)
Stalo glausti nebandziau net, paziuresiu kaip arodo vizulkoj. Bet man noretusi salos apeinamos, tik kad su vieta man taip vos vos..... g.gif

Va del to tuscio kampo ir as nezinau kaip geriau. kai "pakabinu" vizualiozacijoje, tai kazkaip tokia lyg naslaite ji atrodo g.gif Tai arba kabisniu arba ne, bet kategoriskai jokiu atviru lentynu ax.gif

Aš kokios lentynos tsi visai norėčiau, tik reikua sugalvoti/surasti, kaip jas ten gražiai pakabinti.
Bent jau pas mus virtuvėje paprastai kas nors kur nors mėtosi - knyga, užrašinė, šratinukas... Surenku ir sudedu ant lentynos smile.gif Dar kokia smilkalinė, žvakė...
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2016 02 07, 15:23)
Aš kokios lentynos tsi visai norėčiau, tik reikua sugalvoti/surasti, kaip jas ten gražiai pakabinti.
Bent jau pas mus virtuvėje paprastai kas nors kur nors mėtosi - knyga, užrašinė, šratinukas... Surenku ir sudedu ant lentynos smile.gif Dar kokia smilkalinė, žvakė...

Butent....kmai yra lentyna iskart atsiranda vietos siuklslynui kaupt doh.gif Visada yra ka ant greicio padet kur ant lentyneles, todel noriu vengti net tokios pagundos....jau nekalbant apie tai, kad dulkes reiks ten dazniau valyt. Turejau anktesneje virtuveje keleta atviru, tai dabar kategoriskai nenoriu virtuveje smile.gif
Geriau stalciu koki ar dezute kokia stalciujen paskirti tokiems daikteliams - sratinukui, lepaliams ar dar kokiai smulkmenai g.gif
bet cia mano tokia patirtis. Kiti moka tvarka ir grozi palaikyt blush2.gif 4u.gif
Atsakyti