Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 15:43)
apie Ravelį yra?

Yra.Keistas tas Ravelis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 01 21, 16:02)
Yra.Keistas tas Ravelis  cool.gif

kuom? keistesnis nei kiti kompozitoriai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 16:09)
kuom? keistesnis nei kiti kompozitoriai? biggrin.gif

Namukas jo mažiukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 01 21, 16:14)
Namukas jo mažiukas  biggrin.gif

nu tikrai lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 16:09)
keistesnis nei kiti kompozitoriai? biggrin.gif

visi jie ten interesni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 21 sausio 2016 - 16:20
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 21, 15:29)
Nu ir kas, kad lenku rasytoja garsesne...na yra ir Milosas, tarp lenku ir lietuviu, mes turim Ciurlioni, jie ne...tiesa lenkai turi Dzerzinzki biggrin.gif o siaip bendrai..manau, kad niekas nieko neturi, nes muzika priklauso visiems, tai, kad buvo zmogus kilme is tos, kitos salies, gal itaka buvo tos kulturos, bet vis tiek tai buvo Dievo dovana tam zmogui ir jis sukure visam pasauliui...lygiai kaip yra pabaisu, kurios kilusios is vienos, ar kitos salies ir pridaro sielvarto daugeliui tautu.
manau, kad svarbiausia, jog turim galimybe paskaityti lenkus, lietuvius, paklausyti muzikos, net nemokedami to kurejo gimtosios kalbos. pvz. man vokieciu kalba schmoll.gif nu negrazi..bet dainuojant Shuberto "Das ist der tag des Herrn" tai yra kazkas tokio..gal delto, kad pati dainavau...
https://www.youtube....h?v=ELGZPEaKIxU
Man beprotiskai graziai skamba ta kalba...muzika tiesiog nunesa stoga wub.gif

Tai taip, viskas gerai, aš turėjau omeny, kad labai mažai žinau, skaitau tik lietuvių kalba, domėjimosi laukas nėra platus, daug kuo sąmoningai nesidomiu, visko ir nesuspėsi.....be to, man nėra tiek svarbu, kiek žmogus nusipelnęs ir žinomas, kuo apdovanotas, o kiek jis artimas ne tik kaip kūrėjas, bet ir kaip asmenybė mano sielai, kas susišaukia....

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 16:43)
*oi, oi hihihi.gif

**
O Kučingio laiškus skaitei? O apie Truikį? Čiurlionis, žinoma, genijus, bet užsiciklinti vien ant jo su šventu virpuliu nereikėtų cool.gif
/wiki/Works_associated_with_Paul_Wittgenstein]daug pasirodo[/url]

Čia, spėju, kompozitoriai? Neskaičiau ir greičiausiai neskaitysiu, nes nesidomiu taip labai kompozitporiais, kai ką iš mamos "Siluetų serijos" namie turiu ir net tų, kuriųe domina, dar nespėjau perskaityti smile.gif O Čiurlionis man labiau patinka kaip dailininkas ir gal dėl to, kad buvo karštas, degė, turėjo psichinių problemų.....Žodžiu, artimas dūšiai...Dėl to skaičiau laiškus smile.gif

Kažkada iš mamos lentynos paauglė buvau paėmusi knygą apie Paganinį, atsimenu, buvo labai įdomu skaityt, bet nebaigiau, gal kada sugrįšiu...

Apie Hemingvėjų gal kada perskaitysiu.

Apie Dostojevskį gal tris knygas skaičiau. Daug faktų ir smulkmenų pamiršau, bet buvo labai įdomu.

Apie Mačernį pradėjau ir nebaigiau, vis tas nenuoseklumas.

Kažkada Pauliaus Širvio studijų metais sužavėjo, jo eilės, knygas kelias apie jį surijau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 21 sausio 2016 - 17:38
QUOTE(Rasma @ 2016 01 16, 20:19)
ir skaityklėje įpusėta Ayaan Hirsi Ali "Bedievė" (sunkiai einasi, nes man pats rašymo stilius ne prie širdies blush2.gif ).

Man Bedieve patiko. Ne stiliumi, bet pati istorija. Sukrete ir suzavejo moteriskes gyvibingumas, stiprybe, kuriai vystitis lyg ir nebuvo jokiu salygu.
Perskaiciau J. Zilinsko "KGB vaikus". Jau keli metai pas mane gulejo, vis neprisiruosdavau. Siaip nera kuo girtis, nes nesuzavejo. Dziaugiuosi tik, kad sumazinau gulinciu namie neskaitytu knygu kieki smile.gif
Dabar popierine laukia G. Arnold "Mergina melyna suknele", o skaitykleje pradejau "Naslaiciu priziuretojo sunu", tik sunku angliskai isijausti. Juo labiau, kad siuo metu su vyru esam ikrite i seriala "Homeland", tai visai mazai laiko lieka.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2016 01 21, 21:12)
o skaitykleje pradejau "Naslaiciu priziuretojo sunu", tik sunku angliskai isijausti.

Aš skaičiau lietuviškai popierinį variantą,bet taip ir neįsijaučiau schmoll.gif Man labai šiaip sau ta knyga .Nei ten mane labai kas sukrėtė,nei aš kažką labai naujo sužinojau.

Dar perskaičiau daugelio minėtą Neregimoji šviesa.Kol skaičiau,patiko,bet pabaiga man kažkokia dirbtina,o po kelių mėnesių garantuoju,kad nelabai prisiminsiu apie ką .
Apie karą bigsmile.gif

Ai,ir dar šiemet susivalgė labai skaniai Laukinė kadagio širdis.Bet vėl -pabaiga kažkokia nei šiokia,nei tokia.Banali.Nemoka žmonės knygų pabaigų rašyt ax.gif

Kol kas labiausiai patikusi - Ian McEwan Atpirkimas .Mėgavausi nuo pradžios iki paskutinio puslapio wub.gif Siužetu,charakteriais.Puiki knyga .Beje,ekranizacija irgi verta pagyrų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 01 21, 09:05)
išties įdomu - dar negirdėjau, kad darželyje būtų buvus privaloma rusų kalba.. nebent tai rusų darželis būtų.

tai čia daugiau kaip būrelis gal buvo.
Darželis lietuviškas, bet būdavo rusų kalbos pamokėlių - na maždaug dailė, muzika, rusų kalba.

QUOTE(Alchemie @ 2016 01 21, 09:13)
va kai jau poezija skaitai ir veriasi kalbos klodai, kai juokai yra juokingi, tad kalbos lygis "veza"

drinks_cheers.gif
va kaip tik laukiu gegužės, kai į Lietuvą atvažiuos anglų komikas Jimmy Carr ax.gif
Bet kad anglų kalba man visgi ne tas pats, kaip gimtoji, supratau, kai kartą Mančesteryje su vyru nuėjome į bingo saloną. Ten taip greitai skaičius sakė, kad nelabai spėjau žymėti, nes vis tiek reikėdavo kokios sekundės, kad angliškai išgirstą skaičių surasčiau pažymėti.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 15:43)
aš norėčiau iki to paties amžiaus..... galėti skaityti vokiškai ir kalbėti (nes visai gerai mokėjau) ir japoniškai (nes mokiausi), išmokti groti kanklėmis (ot užsikepė tiesiog), gal dar

ar nori, kad įsirašyčiau prie kitų pažadų ir artėjant 50-mečiui priminčiau? mirksiukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2016 01 22, 00:07)
Kol kas labiausiai patikusi - Ian McEwan Atpirkimas .Mėgavausi nuo pradžios iki paskutinio puslapio  wub.gif Siužetu,charakteriais.Puiki knyga .Beje,ekranizacija irgi verta pagyrų  thumbup.gif

pritariu drinks_cheers.gif
priminei - lentynoje seniai laukia jo "Tvari meilė", reiks artimiausiu metu imtis.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 01 22, 01:27)

ar nori, kad įsirašyčiau prie kitų pažadų ir artėjant 50-mečiui priminčiau?  mirksiukas.gif
pritariu drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif tu baisi lotuliukas.gif

Beje vakar mane istiko tikroji zodzio "pazeminti" forma biggrin.gif
Vyras pamatavo sunu, ir jis pasirode besas 167 ugio, as uzprotestavau, nes esu 162cm, o sunaus galva virs manosios kyso tikrai ne 5 cm auksciau, o daug daugiau doh.gif Tada vyras ir sako:-Zinai, tu tikrai ne 162, o kokie 158. As labai "supykau", nes jis mane pazemino visais 4 cm biggrin.gif

Beje, dar vienas mano draugas labai gera zodi pasake: sliuzineti, na cia su slidemis, bet man labai patiko ir kitas sito zodzio aspektas biggrin.gif
Zodziu smagu zaisti kalba ir ja jausti wub.gif
Atsakyti

Kol kas labiausiai patikusi - Ian McEwan Atpirkimas .Mėgavausi nuo pradžios iki paskutinio puslapio  wub.gif Siužetu,charakteriais.

ir pabaiga pagal tave biggrin.gif Ale kaip tau patinka kai autorius ką nors nudaigoja g.gif
Nors dėl šitos knygos tai viskam pritariu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2016 01 21, 17:35)

*Čia, spėju, kompozitoriai?

**karštas, degė, turėjo psichinių problemų.....Žodžiu, artimas dūšiai...

Kučingis - dainininkas, karininkas, tremtinys, dauguma laiškų iš Sibiroknyga

Truikys - dailininkas knyga

** kažkaip tu čia g.gif biggrin.gif

Ai,ir dar šiemet susivalgė labai skaniai Laukinė kadagio širdis.Bet vėl -pabaiga kažkokia nei šiokia,nei tokia.Banali.Nemoka žmonės knygų pabaigų rašyt  ax.gif

rimtai? man pabaiga truputį per saldi buvo - norėjosi žinoti, kad tai seseriai viskas beveik gerai, bet patiko, kad tėvams neatleido ax.gif bet aš labai putojau šią knygą skaitydama - dėl žmonių bukumo.

QUOTE(Helianta @ 2016 01 22, 00:27)

ar nori, kad įsirašyčiau prie kitų pažadų ir artėjant 50-mečiui priminčiau?  mirksiukas.gif

pabaisa lotuliukas.gif

nebent asmeniškai, bet, tikiuosi, pamirši biggrin.gif beje, vakar nepaminėjau noro išmokti austi ir pabandyti rankomis kaišyti gobeleną biggrin.gif
Atsakyti
Bruksniusk, man rodos su tavo norais, tai eeee reiktu kokiu dar 3 gyvenimu, o paskui jau gales sueiti 50 metu lotuliukas.gif
As tai noreciau arfa ismokti groti wub.gif nerealus mistiskas instrumentas wub.gif bet turint omenyje, kad sugebejau nusitraukti pirsto sausgysle besimaudama kelnes doh.gif blush2.gif groti arfa turbut vien del pirstu silpnumo negaleciau doh.gif
Atsakyti