QUOTE(Alchemie @ 2016 01 21, 15:29)
Nu ir kas, kad lenku rasytoja garsesne...na yra ir Milosas, tarp lenku ir lietuviu, mes turim Ciurlioni, jie ne...tiesa lenkai turi Dzerzinzki
o siaip bendrai..manau, kad niekas nieko neturi, nes muzika priklauso visiems, tai, kad buvo zmogus kilme is tos, kitos salies, gal itaka buvo tos kulturos, bet vis tiek tai buvo Dievo dovana tam zmogui ir jis sukure visam pasauliui...lygiai kaip yra pabaisu, kurios kilusios is vienos, ar kitos salies ir pridaro sielvarto daugeliui tautu.
manau, kad svarbiausia, jog turim galimybe paskaityti lenkus, lietuvius, paklausyti muzikos, net nemokedami to kurejo gimtosios kalbos. pvz. man vokieciu kalba
nu negrazi..bet dainuojant Shuberto "Das ist der tag des Herrn" tai yra kazkas tokio..gal delto, kad pati dainavau...
https://www.youtube....h?v=ELGZPEaKIxU
Man beprotiskai graziai skamba ta kalba...muzika tiesiog nunesa stoga
Tai taip, viskas gerai, aš turėjau omeny, kad labai mažai žinau, skaitau tik lietuvių kalba, domėjimosi laukas nėra platus, daug kuo sąmoningai nesidomiu, visko ir nesuspėsi.....be to, man nėra tiek svarbu, kiek žmogus nusipelnęs ir žinomas, kuo apdovanotas, o kiek jis artimas ne tik kaip kūrėjas, bet ir kaip asmenybė mano sielai, kas susišaukia....
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 21, 16:43)
*oi, oi
**
O Kučingio laiškus skaitei? O apie Truikį? Čiurlionis, žinoma, genijus, bet užsiciklinti vien ant jo su šventu virpuliu nereikėtų
/wiki/Works_associated_with_Paul_Wittgenstein]daug pasirodo[/url]
Čia, spėju, kompozitoriai? Neskaičiau ir greičiausiai neskaitysiu, nes nesidomiu taip labai kompozitporiais, kai ką iš mamos "Siluetų serijos" namie turiu ir net tų, kuriųe domina, dar nespėjau perskaityti
O Čiurlionis man labiau patinka kaip dailininkas ir gal dėl to, kad buvo karštas, degė, turėjo psichinių problemų.....Žodžiu, artimas dūšiai...Dėl to skaičiau laiškus
Kažkada iš mamos lentynos paauglė buvau paėmusi knygą apie Paganinį, atsimenu, buvo labai įdomu skaityt, bet nebaigiau, gal kada sugrįšiu...
Apie Hemingvėjų gal kada perskaitysiu.
Apie Dostojevskį gal tris knygas skaičiau. Daug faktų ir smulkmenų pamiršau, bet buvo labai įdomu.
Apie Mačernį pradėjau ir nebaigiau, vis tas nenuoseklumas.
Kažkada Pauliaus Širvio studijų metais sužavėjo, jo eilės, knygas kelias apie jį surijau.