Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(Alchemie @ 2016 05 19, 22:40)

nebus manęs jau Vilniuj vakare smile.gif Gero jums vakaro 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2016 05 20, 09:13)
Truputis idomybiu apie smuiku keliavimo istorija.

tikra smuikų ekspertė thumbup.gif
Tai jei buvo tokia didžiulė smuikų paklausa, tai, vadinasi, tais laikais labai daug grojančių tuo instrumentu buvo?
Atsakyti
Tais laikais nebuvo TV, kino, radijo, radijas, beje, labai pakeite muzikavimo poreiki, kuris buvo pvz. seimoje kaip vienas is smagaus uzsiemimo budu. Tais laikais seimose beveik kiekvienas narys grojo kokiu instrumentu
As pvz. pamenu koks buvo smagumas su mociute groti 4 rankom fortepijonu, arba, kai mes su pussesere (ji mokesi fortepijono klaseje) grodavom kokius lengvus smagius kurinelius, as smuiku, ji klepu, dabar, sunus nenori eiti i ansamblines pamokas, nes jam su svetimais groti nesmagu..tai grojam as, mokytoja ir jis, jausmas nerealus, net kaimynai is ofiso ateina paklausyti po langais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 05 19, 10:15)
Baigiau "Pilkąsias sielas". Retos sunkiasvoriškumo romanas. Sunkus, skaudus. Rekomanduoju 4u.gif

Visai norėčiau apie jį padiskutuoti, kas skaitėt?
Skaičiau. Kažkodėl pasirodė visiškai pilka. Jau net nepamenu nei turinio, nei detalių. unsure.gif
Atsakyti
Vauu, muzikinis temos paivairinimas, vienas iš mėgstamiausių. Niekada nepraleidžiu nei vieno posto.
O apie perskaitytas knygas, tai... perskaičiau: Banana Yoshimoto "Ežeras". Neužkabino. Skaičiau, bet labai jau nuobodžiavau skaitydama. Šiaip japonų kultūra ir literatūra gan patinka, bet čia... ne man. Kas labiausiai įstrigo tai: motinos vaidmuo gyvenime. Mama yra viskas, centras, siela. Tėvas taip pat mylimas, bet santūriau.
Antra perskaityta Kristin Hannah "Nakties kelias". Išpradžių skaitėsi lėtokai ir be labai didelio susidomėjimo, bet kuo toliau tuo labiau įtraukė, o galiausiai ir žliumbiau krokodilo ašarom, ir juokiausi vietom net.
Trečia perskaityta: Colleen Houck "Tigro užkerėjimas". Neatsispyriau pagundai jūsų liaupsių. Ir praryjau. Dabar skaitau jau antrą dalį😊.
Na ir ketvirta knyga: vėl Kristin Hannah "Žiemos sodas". Ir rašymo stilius tas pats, po truputį, išlėto įtraukiantis ir nebepaleidžiantis. Jos perteikiamos emocijos, atrodo tave pačią užvaldo. O jau skausmo perteikimas... šita autorė tapo mano viena iš favoričių. Dabar, kai perskaitysiu antrą dalį Tigro serijos, ieškosiu dar vienos, kokios nors Kristin knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina1985: 21 gegužės 2016 - 14:32
Labos 4u.gif
QUOTE(Lina1985 @ 2016 05 21, 16:26)
Trečia perskaityta: Colleen Houck "Tigro užkerėjimas". Neatsispyriau pagundai jūsų liaupsių. Ir praryjau. Dabar skaitau jau antrą dalį😊.
dabar, kai perskaitysiu antrą dalį Tigro serijos, ieškosiu dar vienos, kokios nors Kristin knygos.

lotuliukas.gif Turbut taip labai neužkabino, kitaip ieškotum ir trečios dalies lotuliukas.gif O aš jau laukiu ketvirtos, po mėnesio turėtų pasirodyti biggrin.gif
Aš vis dar kankinu "Angelologija" ir "Dvylika" biggrin.gif
Atsakyti
Turiu jau ir trečią, tik aš jų iškart stengiuos neskaityt visų. Įterpiu kitokią knygą tarp jų, kad taip greit nepraryčiau ir ilgiau mėgaučiausi. Viskas čia apgalvota ir suplanuota😜 Jei skaityčiau iškart visas, tai jau visos trys dalys būtų prarytos😂.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 05 20, 15:33)
Skaičiau. Kažkodėl pasirodė visiškai pilka. Jau net nepamenu nei turinio, nei detalių. unsure.gif

Ten viskas apie sukasi dešimtmetės mergaitės nužudymą. Ir dar prokuroras toks ledinis yra. O pasakoja kankinys policininkas.

QUOTE(Lina1985 @ 2016 05 21, 14:26)

O apie perskaitytas knygas, tai... perskaičiau: Banana Yoshimoto "Ežeras". Neužkabino. Skaičiau, bet labai jau nuobodžiavau skaitydama. Šiaip japonų kultūra ir literatūra gan patinka, bet čia... ne man. Kas labiausiai įstrigo tai: motinos vaidmuo gyvenime. Mama yra viskas, centras, siela. Tėvas taip pat mylimas, bet santūriau.

Tai kad tėvai tikrai smarkiai įtakoja gyvenimą. Gali suteikti sparnus, arba sugrūsti į žemę biggrin.gif

O aš, itant nebūtų skylės išsilavinime perskaičiau Sudzukio "Skambutį". Hmm.....nebaisu visai. Detektyvas su mistikos priemaiša ax.gif
o David Baldacci "žaidimas su laiku" - gerai sukaltas detektyvas. Smaginausi tuo, kad teigiami herojai turi visas teigiamas amerikietiškas vertybes; moteris - gražuolė, smarkiai sportiška, nepriklausoma, vyriškis - gražus, gerai sudėtas net be sporto (vyrams matyt Dievas raumenis duoda biggrin.gif ), išsilavinęs, puikiai gaudosi vynuose ir žarstosi teisingais komplimentais, abu, žinoma, tobulai valdo bet kokią techniką ir šautuvus biggrin.gif
Palyginus su prasigėrusiai užsidepresavusiais skandinavais doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Penktadieni per LRT klasika klausiau laida apie Achmatova ir...isitraukiau savo Peterburge pirktas knygas..igriuvau...o kalba, i nuotaika, i pojucius ir mintis...juokinga, kad alternatyva lietuviu rasytojams tapo rusu poezija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 23 gegužės 2016 - 12:25
Na, toliau pildau "išsilavinimo skyles" biggrin.gif kai buvau Kėdainiuose, muziejuje, radau ekspoziciją, skirtą Česlovui Milošui ir suvokiau, kad regis visas yra išverstas. O aš dar nieko neskaičiau. Tad pradėjau nuo "Pavergto proto". Mane veža! Ypač todėl, kad tai - 1953 metų kūrinys. O kaip viskas tinka - ir "naujasis tikėjimas", ir masės pabėgėlių, nebeturinčių Tėvynės, šaknų, vertybių.....

Vis dėlto, kai yra gerai, kai tikrai geras kūrinys yra nepaveikus laikui - tą supratau skaitydama Boecijų, tą suprantu ir skaitydama Milošą.
Atsakyti
Knygu myletojos, kreipiuosi su prasymu : gal turit parduot Mika Waltari " Sinuche egiptietis" knyga? Skubu!!! Suniukas sugrauze is bibliotekos parsinesta, tai tenka dabar atpirkt sad.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, kolektyvas! biggrin.gif

skaitau jus reguliariai, nerasau irgi reguliariai...

Per pirma pusmeti perskaiciau neitin daug, bet itin ivairiu knygu, is kuriu isskirciau:

Saira Shah "Virtuvė be pelių" - geras emocijas ir pasikvatojimus issaukianti istorija, nors aprasomas siuzetas turetu isspausti asaras. Nemaziau ne/juokinga tokia pazistama prancuziska biurokratija.

Agota Kristof "Storas sąsiuvinis" - metu atradimas ir, manau, bus metu knyga. Nerealios vaizduotes ir isskirtinio itaigumo kurinys. Ispudingas autores genijus.

James Hilton "Dingęs horizontas" - sis romanas, skaitytas amziuje, kuri turiu dabar, sukele tokius pacius jausmus kaip astuoniolikines atrastas H. Hesses "Sidharta". Uzburiantis, mistiskas, paliekantis minciu pamastymui.

Colleen McCullough "Timas" - jau buvau pamirsusi, kaip gera skaityti sios autores knygas su tokiu gaiviu, tikrovisku stiliumi aprasoma kasdienybe apie isskirtinio likimo zmones. Beje, nebuvau tiek verkusi jau tris metus nuo Robert James Waller "Madisono apygardos tiltu" - abu romanus iveikiau per viena diena sode po alyvmedziu ir lyg to nebutu gana dar ta pati vakara pasiziurejau ekranizacijas. cool.gif

William Landay "Apginti sūnų" - S.Brown detektyvines linijos ir J.Picoult meistriskai kuriamu veikeju portretu misinys su drastisku siuzetu. Be siek tiek holivudines pabaigos buciau galejus pavadinti psichologiniu-teisiniu sedevru, bet vistiek itin rekomenduoju perskaityti tevams ir ne tik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 29 gegužės 2016 - 20:59
Jau yra Trudi Canavan Juodojo mago antra dalis lietuviskai 4u.gif
Atsakyti