Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

As pradejau Sileikos "Pogrindis"..kol kas nepatiko, nors tik pirmas skyrius, aisku dar nieko nesako unsure.gif
Atsakyti
netyčia atradau dar vieną vietą, kur galima nuvežti nereikalingas knygas - ligoninės. Bent jau Vilniaus Lazdynų ligoninėj vieno skyriaus foje stovi knygų spintos, iš kurių ligoniai gali imti ir skaityti (kituose aukštuose nežiūrėjau, bet turbūt irgi yra). Peržvelgiau - visos senučiukės, tikrai galima bus papildyti.
Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 05 18, 18:28)
Keista. Jums abiems nepatiko ?  verysad.gif

nepatiko.. na, negali juk visiems vienodos knygos patikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 05 18, 19:28)
Keista. Jums abiems nepatiko ?  verysad.gif
O man labai patiko. Va, kaip kartais su rekomendacijomis gali prašauti.

Man kartais ta pati knyga, kur prieš metus patiko, nebepatinka lotuliukas.gif Palauk, tuoj mano rekomenduotus ,,Malonumų rūmus" perskaičiusios spjaudysis mirksiukas.gif Antrinu saintlinai: negali visoms tos pačios knygos patikti.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2016 05 18, 19:08)
Palauk, tuoj mano rekomenduotus ,,Malonumų rūmus" perskaičiusios spjaudysis  mirksiukas.gif

gal ne smile.gif paprastai mūsų skoniai sutampa.
Bet paskutiniu metu išties tapau labai jau išranki. Net detektyvai nebetraukia blink.gif Dabar skaitau G. Musso Popierinė mergina, bet irgi tiesiog slystu per tekstą, nei skaitymo malonumą jaučiu, nei istorija įtraukia.

Va, dar skaičiau B. Jonuškaitės Maranta. Gražiai parašyta, labai graži kalba, tekstas liete liejasi, daug dzūkavimo, kas man labai prie širdies buvo, tartum girdėjau močiutę kalbant wub.gif Istorija gyvenimiška, stiprios moterys, viskas taip sava ir girdėta.. Tik paslapčių vienoj šeimoj man per daug buvo, bet visumoj knyga gal net labai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 18 gegužės 2016 - 18:48
Baigiau "Pilkąsias sielas". Retos sunkiasvoriškumo romanas. Sunkus, skaudus. Rekomanduoju 4u.gif

Visai norėčiau apie jį padiskutuoti, kas skaitėt?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 05 19, 10:15)
Sunkus, skaudus. Rekomanduoju 4u.gif

kažkaip netraukia unsure.gif
Atsakyti
Ei vilnietes, tai ryt tinkames Jeruzales Cili 4u.gif kokia 18 val?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 05 19, 21:40)
Ei vilnietes, tai ryt tinkames Jeruzales Cili 4u.gif kokia 18 val?

Taip, taip, taip biggrin.gif Rytoj Jeruzalėje apie 18 valandą 4u.gif Aš būsiu ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 05 19, 22:05)
Taip, taip, taip  biggrin.gif Rytoj Jeruzalėje apie 18 valandą  4u.gif Aš būsiu  ax.gif

As irgi busiu 4u.gif
Atsakyti
o aš nebūsiu smile.gif
Atsakyti
a kudel g.gif
Atsakyti
Truputis idomybiu apie smuiku keliavimo istorija. Kadangi dabar mano 5 "kudikiai" biggrin.gif gydosi pas Trecioka (turbut vieninteli dinastini smuiku meistra Lietuvoje biggrin.gif ), kniuosi visokios informacijos pagal formas, ir kt. zymes, kokio amziaus jie galetu buti, tie mano ebay.de kudikiai biggrin.gif
Pasirodo XIX a. pabaigoje JAV muzikos rinka maitino Vokietijos meistrai. Didieji meistrai, kurie dirbo dimesciuose kaip dresdenas, Berlynas, Praha (tarp kitko Dvorzakas buvo ne tik kompozitorius, bet ir smuiku meistras, tik nedaug pagamino instrumentu, nes kita veikla uzeme daugiau laiko), aisku buvo maziau ikandami alkanai JAV rikai ir su mazesnemis galimybemis groti brangiais meistru instrumentais, delto smulkesni (pigesni) meistrai gyvenantys Markneukirchene (Saksonijoje) ir Klingentahlyje gamino daugybe instrumentu, kurie budavo gabenami i JAV. Paklausa buvo tokia didele, kad Markneukirchenas buvo muzikos instrumentu finansisnis centras iki 1914 ir tame meistukyje net buvo JAV konsulas. Kad instrumentai buvo i JAV gabenami is Vokietijos ir Cekijos zymi paprastas uzrasas (kurio eme reikalauti JAV nuo 1891, noredami zinoti produkto kilme) Made in Germany.
Kadangi paklausa buvo didziule, meistrai nespedavo gaminti (nes smuiko gamyba vis delto uzima ne vienus metus, medzio radimas, medienos paruosimas, o kur dar paskui ispjovimas, islenkimas, lakavimas ir t.t.) pasirodo, kad meistrai is Cekijos, truo metu Bohemijos, kuri buvo salia Vokeitijos sienos nesdavo maisais pr kalnus parduoti baltuosius smuikus, t.y. smuiku nelakuotus ruosinius. Kadangi geriausi meistrai daugiausia budavo isitrauke i laku gamybos procesa (receptai su drakono krauju:), taigi cekiskas ruosinys nebutinai prastas, igydavo didesne verte, kai ji uzbaigdavo vokietis meistras su savo slapta lako formule.
Po prmo pasaulinio karo ir prasidejus naciu judejimams apie 1933 JAV atsisake importuoti vokiskus produktus ir dabar jau vokiskis muikai keliavo is Bohemijos su uzrasu Made in Czekia. Nuo 1930 metu Cekija tapo didziausiu styginiu gaminimo centru, deja po karo sis amatas apmire, nes tik pavieniai gamintojai buvo like ir aisku sovietu itaka tam dare didele itaka.
Isvada, kad daugelis smuiku uz urasu pagaminta Vokietijoje, gali buti cekiskis ir atvirksciai biggrin.gif bet koks skirtumas, jei instrumentas graziai skamba ir, nors meistro vardas nezinomas, jis dar tebegyvena
Atsakyti