Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 05 15, 13:56)
Vakar buvau Karoliniskiu bibliotekoje, Du guvenimus pasiemiau  doh.gif  Yra skaiciusiu sia knyga?

Neskaityt , sektante pavirsi biggrin.gif.
Juokauju, bet viršelis ir anotacija labai kvepia tuo ką čia patepliojau smile.gif.
Atsakyti
Nu tikrai sektante nepavirsi, bet nemanau, kad perskaitysi per savaitgali lotuliukas.gif as vis neprisiruosiu prie jos prisesti...nes guli dar pasiimtos 4 knygos doh.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad braunuosi pas jus. Bet noriu išsiaiškinti ax.gif Perskaičiau knygą Vienuolės paslaptis ir niekaip nesuprantu. Ar dvyniai Marijonas ir Šiva buvo Marijos (vienuolės) ir Tomo (gydytojo) vaikai?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 05 16, 20:31)
Atsiprašau, kad braunuosi pas jus. Bet noriu išsiaiškinti  ax.gif Perskaičiau knygą Vienuolės paslaptis ir niekaip nesuprantu. Ar dvyniai Marijonas ir Šiva buvo Marijos (vienuolės) ir Tomo (gydytojo) vaikai?

Gydytojo vardo nepamenu, bet taip, dvyniai buvo vienuolės ir gydytojo vaikai.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2016 05 17, 06:59)
Gydytojo vardo nepamenu, bet taip, dvyniai buvo vienuolės ir gydytojo vaikai.

Ačiū 4u.gif nes baigiau skaityti nesupratusi...

Dabar skaitysiu Tūkstantis saulių skaisčių Khaled Hosseini
Atsakyti
Skaitau 4u.gif "Pilkąsias sielas" Claudelio - liūdnas tekstas, daug skurdo, vargo, neteisybės..... autorius lyginamas su Alanu Po, bet man arčiau prie Hugo.
Vat sutinka herojus kokį asmenį ir greit papasakoja visą jo sunkų gyvenimą nuo gimimo iki mirties. O jeigu asmuo pasiturintis - visvien jo gyvenimas blogas.
Atsakyti
O aš, kaip visada,be didelių įžangų sveikinuosi ir pradedu litaniją apie bent kelias perskaitytas knygas smile.gif
Paskutinė buvo R. Mistry ,,Trapi pusiausvyra", toks ,,Našlaičių prižiūrėtojo sūnaus" indiškas variantas, kurį skaitydama kaip maldą mintyse kartojau, kaip gerai, kad negimiau (šįkart) Indijoje doh.gif Dorai neįpusėjus posmavau mesti, nes slėgė toks rafinuotas žmonių kankinimas, bet galiausiai įtraukė 4 veikėjų likimai ir teko perskaityti. Atrodo, supratau, ko tie indai amžinai laimingi ir išsišiepę. Kai gyvenimas laimės negarantuoja, kai visur neteisybė ir kančios, kas daugiau belieka... Panašiai būtų galima paaiškinti ir tikėjimą reinkarnacija. Kai nieko nebelieka, tik toks tikėjimas ir prasmingas. Neaišku, ko iš reinkarnacijos tikisi kankintojai, bet, kai pasiknaisiojama po jų likimus, tai irgi tas pats. Tik išsišiepti ir tikėti, kad gimsi ant šilkinio demblio... Gera knyga, išsami, bet emociškai sunki, todėl net nežinau, kam galėčiau rekomenduoti.
Visai kitokia Amy Tan ,,Malonumų rūmai", ją skaitydama pajutau tiesiog fizinį skaitymo malonumą. Įdomi istorija, geras stilius, gal pabaiga ir per saldi, bet kodėl už kančias neapdovanoti herojų. Perskaičius neliko bejėgiškumo skonio. Šitą drąsiai rekomenduoju atostogoms. Kai lyja, drybsoti ir skaityti lengvą, bet nelėkštą knygą - svajonės išsipildymas.
D. Kalinauskaitės ,,Skersvėjų namus" po ankstesnio jos šedevro buvo baugu imti į rankas. Atsidusiu ir aš: tokio įspūdžio nebepadarė... Bet buvo ir gerų apsakymų, ir tobulo teksto, tik gal tekstas kažkaip nelabai siejosi su turiniu, kuris aštresnis, drastiškesnis. Bet Kalinauskaitė viena geriausių šių dienų prozininkių, ir to niekas neužginčys.
J Archer ,,Tėvo nuodėmė" man pradėjo ir užbaigė Kliftonų kronikas schmoll.gif Aš mėgstu lengvą literatūrą, bet tas autorius tikrai ne mano skonio. Būtent skonio, nes skaitant jaučiau lyg čiulpčiau sintetikos perpildytą lenkišką čiulpinuką. Kažkas netiko, nors tokio lygio knygų esu perskaičius kalnus.
Nors apie detektyvus nežadėjau rašyti, noriu paminėti J. Dickur ,,Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą", kuri patiko gal ne tiek detektyvo linija, kiek kūrybos, draugystės temomis. Pati knyga kiek ištęsta, bet tie ne detektyviniai intarpai buvo įdomūs. Ir G. Flynn ,,Aštrūs pjūviai". Niekaip nesuprantu, kodėl autorė pristatoma kaip ,,Dingusios" autorė, būtent ši man mažiausiai patiko, ypač tos nesąmonės pabaigoje. O visos kito Flynn knygos veža, nors ir neprisimenu apie ką jos...
Įpusėjau H. Murakami ,,Vyrai be moterų". Ką norit, tą sakykit, bet Murakami apsakymų virtuozas...
Atsakyti
As baigiau \(taupydama skaiciau) Vilku marti...pradzioje nesupratau, paskui skonejausi ir gailejau, kad knyga plona ir greitai baigsis, kai pasibaige, dar kokias 10 min. kuriau toliau..be galo neisvengiamai ilgesinga, sodri, gyva kalba ir tas buties jausmas..sustok akimirka zavinga
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2016 05 17, 20:00)
Visai kitokia Amy Tan ,,Malonumų rūmai", ją skaitydama pajutau tiesiog fizinį skaitymo malonumą.

J Archer ,,Tėvo nuodėmė" man pradėjo ir užbaigė Kliftonų kronikas  schmoll.gif

tikrai neimčiau šitos, jei ne tavo rekomendacija smile.gif Bet jei taip sakai, tai turėsiu ją omeny.

taip ir maniau, kad šioj vietoj mūsų nuomonės sutaps biggrin.gif

Aš kaip tik baigiau A. MacLeod Menka bėda, jeigu.. Daugybe premijų apdovanota knyga apie škotų šeimos praeitį ir dabartį, apie kraujo ryšius, santykius šeimoje, šiltus santykius ir viens kito palaikymą. Man patiko wub.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 gegužės 2016 - 19:53
QUOTE(saintlina @ 2016 05 17, 21:48)
tikrai neimčiau šitos, jei ne tavo rekomendacija smile.gif Bet jei taip sakai, tai turėsiu ją omeny.

Aš ir pati nustebau, kad ją pasiėmiau mirksiukas.gif Nežinau, ar laikas buvo tinkamas, ar nuo detektyvų buvau pavargus, o gal labai ilgą laiką ignoravau geišas, kurtizanes ir apgautas amerikietes, bet gali būti tiesiog nebloga knyga. Nekeik, jeigu ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2016 05 17, 21:29)
Nekeik, jeigu ką  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif
jokiais būdais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2016 05 15, 15:10)
Neskaityt , sektante pavirsi biggrin.gif.
Juokauju, bet viršelis ir anotacija labai kvepia tuo ką čia patepliojau smile.gif.

Gal nepavirsiu g.gif Nepatiks, neskaitysiu biggrin.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 05 15, 16:05)
Nu tikrai sektante nepavirsi, bet nemanau, kad perskaitysi per savaitgali lotuliukas.gif

Per savaitgalį tai tikrai ne biggrin.gif

QUOTE(Aimma @ 2016 05 17, 21:00)

J Archer ,,Tėvo nuodėmė" man pradėjo ir užbaigė Kliftonų kronikas  schmoll.gif Aš mėgstu lengvą literatūrą, bet tas autorius tikrai ne mano skonio. Būtent skonio, nes skaitant jaučiau lyg čiulpčiau sintetikos perpildytą lenkišką čiulpinuką. Kažkas netiko, nors tokio lygio knygų esu perskaičius kalnus.

QUOTE(saintlina @ 2016 05 17, 21:48)

taip ir maniau, kad šioj vietoj mūsų nuomonės sutaps  biggrin.gif

Keista. Jums abiems nepatiko ? verysad.gif
O man labai patiko. Va, kaip kartais su rekomendacijomis gali prašauti.
Atsakyti