Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(Shusha @ 2016 04 19, 23:44)
Man uzsitese neskaitadieniai, neklausadieniai.

man irgi kažko nelabai skaitosi. Skaitau, bet lėtai labai. Ir įdomu, atrodo, ir vis tiek..
Perskaičiau Marinos Stepnovos Italų pamokas. Patiko man ji. Bet gal kiek mažiau už Lazario moteris. Labai daug aliuzijų, nuorodų į kitus literatūros, kino ar meno kūrinius. Ačiū vertėjai už pastabas, nes tikrai visko neatsirinkčiau. Kai kurios pastraipos net išmuša iš vėžių. Pvz, rašo apie vaiką, ir prideda - kaip tas rudaplaukis strazdanotas, kuris užmušė senelį kastuvu. Po kelių minučių tik prisiminiau, kad multikas gi toks buvo. Sekančioj vietoj perskaičiusi Antoška, einam kasti bulvių, jau greičiau susigaudžiau smile.gif Aplamai knyga tarsi nukelia į anuos tarybinius laikus, iki skausmo viskas pažįstama. Kas negyveno tuomet, vargu, ar sugebės ir pačią knygą įvertinti.
Knyga tikriausiai įdomi būtų ir tiems, kas domisi ar susiję su psichiatrija, nes ten viena pagrindinių linijų susijusi su šizofrenija.
Ir labai graži kalba wub.gif Na, tikrai labai graži wub.gif Pradedi skaityt, ir užliūliuoja. Ačiū vertėjai darkart smile.gif
Rekomenduoju 4u.gif

Dar viena visai nebloga knyga Christos Tsiolkas Antausis. Graikų rašytojo, gyvenančio Australijoje. Vakarėlio metu, vienas svečias skelia antausį kitos poros vaikui. Kiekvienas svečias užima savo poziciją tuo klausimu. Vaiko motina paduoda kaltininką į teismą. Aštuonios istorijos, papasakotos vakarėlio dalyvių. Istorijos ne vien apie šį įvykį, aplamai apie gyvenimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 balandžio 2016 - 10:11
Manau, jei butum skaiciusi rusiskai, tai nebutu kile klausimau apie Antoska ir ryzyka doh.gif
Man stepanovos psichologiniai dalykai labai sunkus...paskui as juos vezu ant peciu, nors kalba nerealiai grazi
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 04 20, 15:32)
Manau, jei butum skaiciusi rusiskai, tai nebutu kile klausimau apie Antoska ir ryzyka doh.gif
Man stepanovos psichologiniai dalykai labai sunkus...paskui as juos vezu ant peciu, nors kalba nerealiai grazi

aha, rusiškai tikrai geriau būtų.
Ir sutinku dėl psichologinių dalykų. Yra to sunkumo.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 04 20, 15:32)

Lazario moteris klausau rusiskai ir atsigeret negaliu...ir kalba ir sunkumu psichologiniu...ziauriai gera
Atsakyti
O kas iskaites knyga buvo? Saltinis irgi rutraker? nes pvz. kai klausiau Rubina, tai kai kuriu skaitovu neimanoma klausytis, nors kalba gera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 04 21, 21:15)
O kas iskaites knyga buvo? Saltinis irgi rutraker? nes pvz. kai klausiau Rubina, tai kai kuriu skaitovu neimanoma klausytis, nors kalba gera doh.gif

as klausau ta , kur rutracker iskaiciusi Brockaja.. mano ausiai labai gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 22 balandžio 2016 - 10:09
Puiku, aciu, reiks cia zole seti, augalus sodinti, tai kasiu duobes ir klausysiu, gal kai neskaitysiu tai psichologines problemos ne taip spaus paskui galva biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Alchemie @ 2016 04 17, 20:49)
Radau tesini normaliai knygos  Juodojo mago thumbup.gif  yahoo.gif  tease.gif  victory.gif

O aš užmačiau, kad jau labai greit antra dalis lietuviškai atsiras prekyboje, tai ne taip tau pavydžiu tongue.gif biggrin.gif
Mėgaujuosi distopija suaugusiems: Šachta. Ne tik nenuvylė, bet ir netikėtai pradžiugino, tikėjausi mažiau iš šios knygos. Rekomenduoju fantastikos ir distopijos žanro mėgėjoms.
Atsakyti
Busiu bjauri biggrin.gif dalys yra trys, bet dar viena papildoma kuria galima skaityti pries arba po trilogijos mirksiukas.gif ir as ja turiu biggrin.gif dabar gali uzmetyt pomidorais pomidorai2.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Alchemie @ 2016 04 23, 17:10)
Busiu bjauri biggrin.gif dalys yra trys, bet dar viena papildoma kuria galima skaityti pries arba po trilogijos mirksiukas.gif ir as ja turiu biggrin.gif dabar gali uzmetyt pomidorais pomidorai2.gif

Iš mano patirties tos papildomos dalys dažniausiai būna nieko vertos tongue.gif biggrin.gif Va, kaip tik neseniai perskaičiau divergentės serijos papildomą knygą "Ketvertas" ir visiškai nieko naujo, tiesiog iš kito veikėjo pusės papasakota jo atsiradimo pas bebaimius istorija... smile.gif
Atsakyti
As ketverta skaiciau pernai, tai is viso nesupratau, kam jimparase, paskui, kai perskaiciau Atrankos dar 4 papildomas dalis vis is kito veikejo puses papasakota ta pacia istorija, supratau, kad cia nauja mada, tipo kitas poziurio kampas, ten ta dalis ne poziurio kampas, o priesitore, na matysim, kaip bus
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 04 20, 12:11)
Dar viena visai nebloga knyga Christos Tsiolkas Antausis.  Graikų rašytojo, gyvenančio Australijoje. Vakarėlio metu, vienas svečias skelia antausį kitos poros vaikui. Kiekvienas svečias užima savo poziciją tuo klausimu. Vaiko motina paduoda kaltininką į teismą. Aštuonios istorijos, papasakotos vakarėlio dalyvių. Istorijos ne vien apie šį įvykį, aplamai apie gyvenimą.

Šitą ir aš neseniai perskaičiau. pagalvojau, kad istorija primena mūsų publicistiką, kur nėra teigiamų herojų. Šiaip australų literatūros, kaip ir gyvenimo būdo, turbūt nelabai težinom, tai iš tokių knygų ir pažindinamės. Na, bent jau aš. Tai pastebėjau, kad narkotikai ten toks įprastas dalykas kaip pas mus cigaretė. Dar pagalvojau, kad su literatūra ten nekažkas.. Ta knyga, ten susigriebusi visus įmanomus apdovanojimus, kažin ar būtų galėjusi to tikėtis kitoje šalyje, net ir pas mus. Nors aš visai gerai suskaičiau.
Ta pačia proga noriu paklausti apie forume ninėtas Kliftonų kronikas.[B] Parsinešiau iš bibliotekos 2 ir 5 knygas, ar reikia jas skaityti iš eilės, ar galima iš bet kokio galo?
Atsakyti