Na va, gavau dar viena smuika, vyras sudejo i pries tai gautaji stygas, kad galetume palyginti skambesius. Mano "nelaimei" naujasis smuikas yra man per didelis, jis dar didesnis, nei mano dabartinis senukas Zimermann

bet, jis skamba ne taip graziai, kaip tsa, kuris man pagal dydi tinka

zodziu dabar labiausiai laukiu keliones pas meistra su visais smuikais, kad ivertintu ir pasakytu, ka ir kaip taisyti, tvarkyti ir ka js mano apie pirkinisu
Kadangi vel naisiojausi po pavardes siam kartui apie XX a. turbut zymiausia smuiku gamintoja Ansaldo Poggi. Iki smuiku pirkimo aistros, as is viso nesu girdejusi sios pavardes
Jis gime ir mire Bolonijoje (italija), mire taip atrodytu visai neseniai 1985 (jerguteliau, jeu daugiau nei pries 30metu

) Budamas jaunas buvo smuiku gamintojas megejas, po pirmo pasaulinio karo nusprende imtis sio amato kartu su tevu, kuris buvo smuiku gamintojas. 1921 sutiko savo mokytoja Giuseppe Fiorinni, is kurio mokesi ir 1923 laimejo savo pirma aukso mdali uz alta, veliau laimejo dar keleta aukso medaliu ir delto jam uzdraude konkursuose dalyvauti, nes ji jau tapo aukstos klases meistru, toku, kuris nustojo sekti savo mokytojo pedsakais, t.y. eme kurti savo instrumentu modelius juos ivairuodamas su Stradivarijaus, Guarnerio ismatavaimais. Jo instrumentasi grojo Rostropovicius, Menuhinas, Oistrachas, Uto Ughi, kas idomiausia, kad smuikinikas Aaronas Rosandas pardave savo 10mln kainuojanti Guarneri smuika ir nuo 2009 metu groja Ansaldo Poggi instrumentu.
Iliustracijai paklausyti
https://www.youtube....h?v=kRUvZjhXO90