QUOTE(prieplauka @ 2016 04 01, 09:36)
Mes stovėjom, ir upė sau plaukė.
Mes žiūrėjom, ir vandenys sruvo.
Mes tylėjom ir nieko nelaukėm:
plaukė upė, ir nieko nebuvo...
Mes tik klausėm, ir paukščiai krykštė.
Mes tik žengėm ir žvelgėm į kelią...
Tai ir buvo, kas niekad negrįžta,
ką visą gyvenimą gelia.
Marcelijus Martinaitis. Atmintys
vienas mano mylimiausiu

siandien jo gimtadienis (
tiek laiko praejo, o neverkti prisiminus negaliu...neralus buvo destytojas, zmogus, seimos draugas)
...buvo lietuviu tautosakos egzaminas. Buvau ka tik po studiju Danijoje, parvaziavau ir tiesiai i sesija. Pavasaris, viskas kvepia, zydi, putoja, gatvemis plaukia zmoniu gaudesys. Mes sedim mazoj auditorijoje, kur salta net ir vasara, susisuke i megztinius, rasome atsakymus i egzamino klausimus. Vestuviu paprociai, vestuvines dainos, ju tematika, turinys...man rasyti nepatinka, as galiu kalbeti, pasakoti, lietis, zodziu srautas verziasi, kaip tas pavasaris, pasizymiu citatas is dainu, surasau pagrindines gaires ir laukiu. Atsakineja, kas rastu, kas zodziu. As beveik paskutine..uz lango ima groti akordeonas, grazi, nenuvalkiota melodija, atrodo isvalo gatve garsu...-Kodel tiek mazai parasei?- klausia M.M.
-Tai, kad viską galvoje turiu, o dainas cituoti kazkaip neiseina, jas dainuoti reikia, tada ir paprociai aiskus, ir tematika, ir viskas kas ten sudeta mazybinem formom didelis skausmas ir nezinia. -Tai gali padainuoti, ka cia sucitavai?-klausia M.M.
-Galiu, norit?
Jis ramiai nueina uzdaro langa i Pilies gatve. Lieka tik maza, vesi aukstom lubom auditorija...ir kaip gera dainuoti po didelio didelio ilgesio, kuris buvo studijuojant DK, suvoki ir nezinios, ir svetimo krasto atsiauruma, vienatve, visai kito gyenimo kurima kazkur...egzaminas, rastu, zodziu...egzaminas melodija, kuria dabar be galo ryskiai atsimenu, kaip M. Martinaitis klauso, o as dainuoju
Pupik, as kaip pasaku magistre

pasakas geriau ismanau, nei istorinius dalykus, dar pati pastudijuosiu, kad kose galvoje nusistovetu, o tada jau parasysiu koki gabaleli idomybes

bus smuiku kronikos