Fuko svytuokle labai matematiska, mechaniskos ziniu reikalaujanti knyga, ne mano sukirpimo
kas naujo, kas gero? Skaitom ar kaip?
As "dakalineju" Mirtinus instrumentus, nes buvau paskutines knygos uzmetusi puse...nu idomu, bet kazkaip jau atvesau as sestos knygos pabaigoje
QUOTE(zis @ 2016 03 04, 22:01)
Labos
Emma Donoghue "Kambarys". Dar viena skaudi istorija. Merginą pagrobia ir septyniems metams įkalina pašiūrėje vienas iškrypėlis. Ji susilaukia sūnaus ir ten jį augina. Berniukas nežino apie jį supantį pasaulį, jam visas pasaulis yra kambarys ir jo mama. Visa istorija pasakojama vaiko lūpomis, todėl pagindinis knygos akcentas ne baisybės vykstančios tame kambaryje, o vaiko pasaulėžiūra, jo ypatingas santykis su mama. Istorija tampa dar įdomesnė, kai jiedu yra išvaduojami ir vaikui reikia priprasti prie naujojo pasaulio, kuris pasirodo yra be galo didelis. Jam tiek daug reikia išmokti pradedant lipimu laiptais ir baigiant socialinių ryšių užmezgimu su žmonėmis. Ir jo santykis su motina labai keičiasi. Žodžiu, ypatinga istorija.
Emma Donoghue "Kambarys". Dar viena skaudi istorija. Merginą pagrobia ir septyniems metams įkalina pašiūrėje vienas iškrypėlis. Ji susilaukia sūnaus ir ten jį augina. Berniukas nežino apie jį supantį pasaulį, jam visas pasaulis yra kambarys ir jo mama. Visa istorija pasakojama vaiko lūpomis, todėl pagindinis knygos akcentas ne baisybės vykstančios tame kambaryje, o vaiko pasaulėžiūra, jo ypatingas santykis su mama. Istorija tampa dar įdomesnė, kai jiedu yra išvaduojami ir vaikui reikia priprasti prie naujojo pasaulio, kuris pasirodo yra be galo didelis. Jam tiek daug reikia išmokti pradedant lipimu laiptais ir baigiant socialinių ryšių užmezgimu su žmonėmis. Ir jo santykis su motina labai keičiasi. Žodžiu, ypatinga istorija.
Aš praeitą savaitę filmą žiūrėjau pagal šią knygą. Super patiko, tai knyga jaučiu dar įdomesnė. Reiks pasiieškoti ateičiai.
Dabar turiu porai mėnesių prisirankiojus knygų užpildyti žinomų autorių spragom, po to dar norėsiu Eco pagilint žinias, Coelho irgi planuose, nes baisiai patiko Svetimautoja. Kartais galvoju, būtų gerai jei pažvelgtum į knygą ir jau kaip ir perskaityta ji taptu. Tiek daug yra ką norėčiau skaityt, o laiko vis trūksta ir trūksta. Vis planai auga ir auga
Aš dabar laikausi ant Marinos Stepnovos - Italų pamokos. (Kažkaip keistai aš vis skaitau. Nuo antro galo. Pirmiausiai naujos knygos, o po to ieškau senesnių) Nelabai man skaitosi. Labai jau lėta knyga. truputi nuobodoka. Skaitau skaitau ir jaučiu, kad mintys jau klajoja kitam pasaulį, o ne knygos siužetą seka.
Man gal ne ta nuotaika, nezinau, bet filma Kambarys pradejau ziureti, ir man pasidare per baisu, per slykstu..net nezinau...as tiesiog negaliu ziureti, kur vaikai kankinasi, net jei jie to nesuvokia...paziurejau pradzia ir isjungiau vien tai, kad mergaite turi vadintis berniuku, man jau buvo
Sveikos,
gal galite pasakyti ar įmanoma kažkur parsisiųsti lt audio knygų nemokamai?
Ačiū
gal galite pasakyti ar įmanoma kažkur parsisiųsti lt audio knygų nemokamai?
Ačiū
BUvo imete mokykliniu kuriniu audio puslapi, bet daugiau nezinau
QUOTE(Alchemie @ 2016 03 08, 08:55)
BUvo imete mokykliniu kuriniu audio puslapi, bet daugiau nezinau
gal galite nuoroda
QUOTE(Alchemie @ 2016 03 07, 14:17)
Man gal ne ta nuotaika, nezinau, bet filma Kambarys pradejau ziureti, ir man pasidare per baisu, per slykstu..net nezinau...as tiesiog negaliu ziureti, kur vaikai kankinasi, net jei jie to nesuvokia...paziurejau pradzia ir isjungiau vien tai, kad mergaite turi vadintis berniuku, man jau buvo
??? Kiek pamenu, vaikui tiesiog nekirpo plaukų Arba vėl kinas vaikosi nereikalingų reikalų
Knyga mane labai įtraukė.
Šiaip, nekenčiu brutalumo (pažiūrėjau pirmą sostų žaidimų seriją ir palikau vyrą vieną tame murkdytis, nors siužetas ir nieko, bet tas akivaizdus mėgavimasis smurtu )
Bet, va, "Kambarys" man skaitėsi taip lengvai, kad erzėjau darbe visa dieną, kad greičiau grįžčiau namo ir skaityčiau toliau Labai skaudi knyga bet man kažkokia prieinama Gal pamėgink paskaityti? mat jį biesas tą filmą
Aš gal praskipinsiu ataskaitą už vasarį po "Lauro" man visiškai niekas nesiskaitė - na, netempia ir viskas, o prasčiau nesinori, tai pasiėmiau savaitgalio kelionėn lausytis Brūkšniuko (jei nepainioju) nusidžaugtus Frajaus Labirintus ir dabar sau džiugiai gyvenu pasakose (kitaip nepavadinsi) (labai gerai veikia vis naujus ir kažkaip nelengvėjančius gedulo etapus, kai tie pasidaro per sunkūs sukramtyt)
QUOTE(Erendira @ 2016 03 08, 10:04)
pasiėmiau savaitgalio kelionėn lausytis Brūkšniuko (jei nepainioju) nusidžaugtus Frajaus Labirintus ir dabar sau džiugiai gyvenu pasakose (kitaip nepavadinsi)
koks čia žodis "nusidžiaugtus"?
jeigu apie egzistencinį džiaugsmą, tai man labiausias Frajaus "Grįžulo ratai". Taip, taip, vis ketinu imti ir pavertėjauti, prisimenu
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 03 08, 11:43)
koks čia žodis "nusidžiaugtus"?
jeigu apie egzistencinį džiaugsmą, tai man labiausias Frajaus "Grįžulo ratai". Taip, taip, vis ketinu imti ir pavertėjauti, prisimenu
O tai nesidžiaugei? (mano vienos vertimo programos taisymo funkcija yra labai išradiga - yra pasiūliusi žodį "nenusidžiaugei". Tai kas aš tokia, kad ginčyčiaus? )
Ačiū už ratus, kolei kas man gerai ir labirintuose, kol pavargsiu