Helianta, ziuriu nesimiega kazka idomaus skaitai?
Helianta - iš čia (man rodos, jau visiems rodžiau šią gerą vietelę) - gaila, kad nebeplečia.... galėtų ir 9-12 įskaityti
na ką tu čia apie tą skonį - aš tai peskaičiau greitai ir skaniai, ir visas turiu ir į kiną ėjau, ir kartą per metus dar filmus peržiuriu. Viena
joooo..... kenigsbruką tik aš skaičiau, Seklys Kalia gerai (bet filmas kone geresnis - vaikis net muzikas buvo įsikandęs), ir Tolumų medis - prieš miegą skaitėm.... ech, geri laikai buvo
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 25, 10:45)
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 25, 16:43)
Matai, gera skoni turi
na ką tu čia apie tą skonį - aš tai peskaičiau greitai ir skaniai, ir visas turiu ir į kiną ėjau, ir kartą per metus dar filmus peržiuriu. Viena
QUOTE(giluze @ 2016 02 25, 19:27)
QUOTE(saintlina @ 2016 02 25, 19:36)
maniškiui dar labai patiko A. Lindgren Padaužų kaimo vaikai ir visos trys knygos apie Seklį Kalį Ir dar E. Blyton Stebuklingas tolumų medis bei vėliau Šauniojo penketo serija
joooo..... kenigsbruką tik aš skaičiau, Seklys Kalia gerai (bet filmas kone geresnis - vaikis net muzikas buvo įsikandęs), ir Tolumų medis - prieš miegą skaitėm.... ech, geri laikai buvo
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 26, 11:08)
ech, geri laikai buvo
Man pačiai dar labai patiko A. Volkovo serija apie Smaragdo miesto burtininką. Na taip, kopija, bet tuo metu gi to nežinojau, ir buvo baisiai įdomu. Be to, ir tęsinių gi kiek prirašė O mano vaikiui, kiek bebandžiau sudomint, - nea
Nu as jau po muges
Kadangi su dukra buvom, reikejo greitai..per beveik 3 valandas ir psio...issileidau negalejau nepirkti Liaudie skulturos isleisto kalendoriaus (galioja du metus) su baltisku zenklu reiksmemis ir tautiniais kostiumais
Draugei i Svedija pirkau Blyton "Noru kresla" 9 eur
Uz tai po 1 eur nusipirkau 5 Frajaus knygas ir dar pora vaikisku darbui, tiesa pora brangesniu vaikisku, ale dukrai bus ir darbui irgi panaudosiu.
Turime savo knygos-brando fenomena Kake Make, nuo knygeliu iki sureliu, kosiu, dantu pastu ir sampunu ale smagu, kad tai lietuviu darbas ir knygos tikrai ner prastos, bent jau mano nuomone pirmosios.
Bruksniuk, as irgi perskaiciau skaniai, o kadangi turejau bendraminciu, tai nuo 3 knygos gaudavau jau knyga oroginalo kalba, kad nereiktu laukti, kol pas mus bus isversta ir isleista dabar turiu kolekcija 2 kalbom bet sunus mano pvz. labiau i sviesa linkes, jam buvo per tamsi ta ideja, per baisu ir filmu nebeziurejo, o knygos as jam ir neskaiciau..pats deja, nemanau, kad skaitys su disleksija jis mieliau kokius brangakmeniu zinynus skaito
Kadangi su dukra buvom, reikejo greitai..per beveik 3 valandas ir psio...issileidau negalejau nepirkti Liaudie skulturos isleisto kalendoriaus (galioja du metus) su baltisku zenklu reiksmemis ir tautiniais kostiumais
Draugei i Svedija pirkau Blyton "Noru kresla" 9 eur
Uz tai po 1 eur nusipirkau 5 Frajaus knygas ir dar pora vaikisku darbui, tiesa pora brangesniu vaikisku, ale dukrai bus ir darbui irgi panaudosiu.
Turime savo knygos-brando fenomena Kake Make, nuo knygeliu iki sureliu, kosiu, dantu pastu ir sampunu ale smagu, kad tai lietuviu darbas ir knygos tikrai ner prastos, bent jau mano nuomone pirmosios.
Bruksniuk, as irgi perskaiciau skaniai, o kadangi turejau bendraminciu, tai nuo 3 knygos gaudavau jau knyga oroginalo kalba, kad nereiktu laukti, kol pas mus bus isversta ir isleista dabar turiu kolekcija 2 kalbom bet sunus mano pvz. labiau i sviesa linkes, jam buvo per tamsi ta ideja, per baisu ir filmu nebeziurejo, o knygos as jam ir neskaiciau..pats deja, nemanau, kad skaitys su disleksija jis mieliau kokius brangakmeniu zinynus skaito
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 26, 14:08)
Bruksniuk, as irgi perskaiciau skaniai,
*jis mieliau kokius brangakmeniu zinynus skaito
aš net į vaikų biblioteką tuom tikslu užsiregistravau
*o visai geras dalykas - ir brangakmeniai ir juvelyrai
Tik šiandien atsipeikėjau, kad nepasakiau, kas man KNYGŲ mugėj padarė didžiausią įspūdį. Rankos dar atsimena kinetinį smėlį. Kaip noriu... Ir dar vieno Sigutės puodelio norėjau, bet pabijojau, jog neilgai džiaugsiuos, sudaužysiu arba aš, arba katės.
Pirmą kartą išgirdau tik mugėj iš kolegės, kad yra tokia knyga "Du šimtai brolių, altoriaus belaukiančių" V. Kavaliausko. Tipo, skandalinga. Tai tiesa? Nors man asmeniškai įdomesnė kita, skandalinga įvardinta, R. Vanagaitės "Mūsiškiai". Ne tiek dėl skandalingumo, kiek dėl turinio. Ir dar buvau psichologo T. Petraičio knygos "Tikras Timas" pristatyme ir susidomėjau ja. Kada nors reiks paskaityti, jei noras nepraeis. Kai kurios temos užkabino.
Pirmą kartą išgirdau tik mugėj iš kolegės, kad yra tokia knyga "Du šimtai brolių, altoriaus belaukiančių" V. Kavaliausko. Tipo, skandalinga. Tai tiesa? Nors man asmeniškai įdomesnė kita, skandalinga įvardinta, R. Vanagaitės "Mūsiškiai". Ne tiek dėl skandalingumo, kiek dėl turinio. Ir dar buvau psichologo T. Petraičio knygos "Tikras Timas" pristatyme ir susidomėjau ja. Kada nors reiks paskaityti, jei noras nepraeis. Kai kurios temos užkabino.
QUOTE(giluze @ 2016 02 26, 15:03)
Pirmą kartą išgirdau tik mugėj iš kolegės, kad yra tokia knyga "Du šimtai brolių, altoriaus belaukiančių" V. Kavaliausko. Tipo, skandalinga. Tai tiesa?
Ne. Perskaičiau ir nunešiau padovanot bibliotekai. Gal dar kas paims, nes biblioteka jos neturėjo..
Aš nežinau kam rekomenduot..kai man asmeniškai nepatiko, tai sunku ir kitus įtikint
Man labiausiai akis rėžė kažkoks nenatūralumas ir seminarijos kasdienybės "nusaldinimas" Tokio "skandalingumo" kaip altoriuos nėr, net nepanašu..šiek tiek kitoks yra, daugiau gal įvardinčiau ne kaip dėl meilės, kiek dėl teologinių tiesų (nel.išmanantys gali nepagauti "cinkelio" skandalingume), "politikos/santvarkos"ir žmogiškų intrigų
Nesu sutverta šiai knygai. Perskaičiusi pagalvojau, gal aš jai per primityvi, kad neatradau jos
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 26, 16:08)
Nu as jau po muges
Oi, kaip tau faina. O Frajus lietuvių kalba?
QUOTE(giluze @ 2016 02 26, 17:03)
Tik šiandien atsipeikėjau, kad nepasakiau, kas man KNYGŲ mugėj padarė didžiausią įspūdį. Rankos dar atsimena kinetinį smėlį. Kaip noriu... Ir dar vieno Sigutės puodelio norėjau, bet pabijojau, jog neilgai džiaugsiuos, sudaužysiu arba aš, arba katės.
Apie kinetinį smėlį pirmą kartą girdžiu O dėl Sigutės Ach puodelių, tai visada jų noriu
Manęs knygų mugė rytoj laukia
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 26, 09:20)
Helianta, ziuriu nesimiega kazka idomaus skaitai?
aš gi pelėda, kiek bandau priprasti eiti miegoti iki vidurnakčio, kol kas nelabai gaunasi
Skaitau įdomią visai atsitiktinai universiteto bibliotekoje užtiktą knygą apie... smegenų chirurgiją. Garsaus britų neurochirurgo profesiniai memuarai. Net keista, kaip "užkabino", šeima kikendama stebisi, kokias knygas aš laisvalaikiu skaitau Po jos gal reiks ir "Dievo namus" pagaliau perskaityti, nes ji vis dar laukia savo eilės
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 26, 11:08)
Helianta - iš čia (man rodos, jau visiems rodžiau šią gerą vietelę) - gaila, kad nebeplečia.... galėtų ir 9-12 įskaityti
aaa, dėkui, šitą žinau. Tik nebuvau užfiksavusi, kad ir mp3 formatu yra.
QUOTE(saintlina @ 2016 02 26, 12:28)
Man pačiai dar labai patiko A. Volkovo serija apie Smaragdo miesto burtininką. Na taip, kopija, bet tuo metu gi to nežinojau, ir buvo baisiai įdomu. Be to, ir tęsinių gi kiek prirašė
Man irgi ta Volkovo serija vaikystėje buvo kažkas tooookio, skaitydavau ir skaitydavau Namie turėjom tik "Septynis požemio karalius", kitas iš bibliotekos vis skolindavausi.
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 26, 14:08)
Na ką, Knygų mugės debiutas - nusivežiau savo keturmetį skaitytoją.
Galvojau, kad penktadienį ryte bus mažiau žmonių, bet kur tau... 11val buvome vietoje, mašinai vietą rasti jau sunkoka, arba purvyne, arba tolokai paeiti. Užsakytais autobusais važiuoja moksleiviai.
Gerą pusdienį praleidome Vaikų literatūros salėje. Sūnus ir knygeles skaitė, ir vėjaknygių dirbtuvėse darbavosi, ir rašomąją mašinėlę išbandė (jam kilo klausimas: "mama, o kaip čia ištrinti raidę?" ).
Bet didžiausią įspūdį, turbūt didesnį nei koks Kalėdų senelis, jam paliko... Kakė Makė Nors jau kaip ir išaugęs iš tų knygelių, bet anksčiau jas nuolat skaitydavome. Buvo sužavėtas, kad pati Kakė Makė jam "davė penkis", laimėjo prieš ją rankos lenkimo varžybose ir todėl buvo pavaišintas "brandiniais" varškės sūreliais (nors šiaip jų nemėgsta, bet kai ir šiaip išalkęs buvo, ir TOKIE personažai vaišina, pamiršo, kad paprastai sūrelių nevalgo ). Ir dar planšečių stendas buvo, galima Kakės Makės žaidimų pažaisti.
Reziumė toks, kad vaikui Knygų mugė laaaabai patiko, sakė - čia gausybė knygų, neįmanoma suskaičiuoti, kiek jų yra, ar ne, mama?
Na o aš šeštadienį galėsiu skirti suaugusiųjų knygoms ir renginiams mugėje, nes vaikų salė jau ištyrinėta.
Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 02 26, 23:08)
1. Oi, kaip tau faina. O Frajus lietuvių kalba?
2. Apie kinetinį smėlį pirmą kartą girdžiu
2. Apie kinetinį smėlį pirmą kartą girdžiu
1. Taigi čia "Nieko rimto" likučius išsipardavinėja.
2. Kinetinis smėlis vaikams žaisti labai gerai, ypač kai ne "smėlio dėžės sezonas". Namuose galima su smėliu žaisti nebijant, kad jo kur nors pribyrės. Įdomus dalykas, verta pabandyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 02 27, 00:08)
Oi, kaip tau faina. O Frajus lietuvių kalba?
Apie kinetinį smėlį pirmą kartą girdžiu O dėl Sigutės Ach puodelių, tai visada jų noriu
Aha, lietuviu kalba, Vaiku saleje nr.4 prie nieko rimto, tiesiai pries Kake Make, ten jos po 1 eur
Helianta, ale mes kazkur salia stovejom reiskia. Nes ir as su dukra prie Kakes Makes buvom ir ji nors irgi sureliu nelabai, bet suvalge. Tiesa man Kake Make kiek per garsi buvo ir nelabai isradinga, kazko daugiau tkejausi, bet vaikai prikaustyti buvo
Kinetini smeli seniai zinau, bet jausmas geras. Gudragalvis ir internetu ji paradavineja
Klopedija tau galetu buti pedagogine priemone smulkiajai motorikai lavinti
http://gudragalvis.l...gory/190-grimas
QUOTE(Helianta @ 2016 02 26, 23:22)
Skaitau įdomią visai atsitiktinai universiteto bibliotekoje užtiktą knygą apie... smegenų chirurgiją. Garsaus britų neurochirurgo profesiniai memuarai.
Jei lietuviškai, prašau sukonkretinti. QUOTE(Alchemie @ 2016 02 26, 23:24)
Klopedija tau galetu buti pedagogine priemone smulkiajai motorikai lavinti
Žinau. Nelabai man paranku, neturiu galimybės individualiai su vaiku dirbti. O jei pripultų 4-5, tai...
Gavau gimtadienio proga is mamos M. Matinaicio naujausia rinktine Sutartine