Merginos, aš čia ne visai į temą, užmačiau, kad skundžiatės nerandą kur knygas padėti. Galiu duoti patarimą jas padovanoti, pvz., senelių namams. Ten dažnas dar labai mėgsta paskaitinėti, tik kad biblioteka ne didžiai plati. Mes darbe sunešėm kas ko nebenori namuos turėt, paskambinom, susitarėm ir netgi atvažiavo paimti.
Dovanojom senučiukams, ir ant dušios gera. https://www.facebook...001827/?fref=ts
O cia gera ideja, prie mano namu yra gerantologijos centras, reik paklausti ir ten..ale pvz. Zurbos Integralo nei biblioteka nenor, ar kokie seneliukai skaitys
QUOTE(Kliamka @ 2016 02 25, 00:10)
Merginos, aš čia ne visai į temą, užmačiau, kad skundžiatės nerandą kur knygas padėti. Galiu duoti patarimą jas padovanoti, pvz., senelių namams. Ten dažnas dar labai mėgsta paskaitinėti, tik kad biblioteka ne didžiai plati. Mes darbe sunešėm kas ko nebenori namuos turėt, paskambinom, susitarėm ir netgi atvažiavo paimti.
Dovanojom senučiukams, ir ant dušios gera. https://www.facebook...001827/?fref=ts
nuostabu o kuriems atidavėt? ar bet kuriems pasiūlyti galima?
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 25, 09:02)
ale pvz. Zurbos Integralo nei biblioteka nenor, ar kokie seneliukai skaitys
bibliotekos tiesiog nenori senų knygų O Zurbos Integralą ir aš mielai paskaityčiau, kaip ir kokį Šimtadienį Mano tėvas visas namų knygas po kelis kartus perskaitė, nes skaityt mėgsta, pensijoj laiko daug, o biblioteka toli.
As klausiau, bibliotekininke, sake, neskaito vaikai tokiu knygu. Je nori, kitam susitikimui atnesiu
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 25, 10:02)
As klausiau, bibliotekininke, sake, neskaito vaikai tokiu knygu. Je nori, kitam susitikimui atnesiu
tai čia turbūt jau nelabai vaikams.. bet tikrai neskaito ir jaunimas. Matau gi iš savų naminių - jokios mano vaikystės knygos jiems neįdomios. Paskutinį mohikaną buvau vyresniam kažkada davus - sakė, gyvenime nuobodesnės knygos neskaičiau. Mažiukas lietuvių kalbos pamokai privalėjo Tomą Sojerį perskaityt - vos ne vos iškankino Ir mokytoja sakė, kad visai klasei ji neįdomi buvo.. Dabar Pienių vyną turės skaityt. Aš pati su malonumu darkart perskaitysiu, o jis, įsivaizduoju, vėl vargs..
Ačiū, nenešk. Gi nespėju neskaitytų skaityt Gal kada, kai į pensiją išeisiu
QUOTE(saintlina @ 2016 02 25, 10:23)
Mažiukas lietuvių kalbos pamokai privalėjo Tomą Sojerį perskaityt - vos ne vos iškankino Ir mokytoja sakė, kad visai klasei ji neįdomi buvo..
keista - maniškis Tomo Sojerio klausėsi - ir žvengė ir įdomu buvo va tik mums nusibodo - nes suko, ir suko.
My Webpage
Turiu pasakyti, kad Mohikanas ir man...kazkaip ne..K. Majaus Vinetu skaiciau su idomumu, paskui visokius Sirano de Berzerakus, Main Rida, na Trys muskietininkai priklausomai gulimam rezimui su plauciu uzdegmu bet tuo metu manes visai nezavejo Jules Vernas gal vertimas, gal aprasymai...nezinau. Kapitono Granto vakai buvo idomu, nes geografjos mokytoja liepe skaityti ir tyrineti tas salis, per kurias keliauja buvo idomiausi geografijiai atradimai, o paskui dar filmas
Man Mere Popins, Jano Bzechvos Tiskucio akademija, buvo topu topas..ir dabar dar tebera kokia fantazija...su trupuciu ldesio, bet pagal Tiskucio akademija musu seimos net vardai visu is A (gerai, kad mano ir vyro vardai supuole jau is A, tai vaikams nebuvo sunkumu sugalvoti is A)
Man Mere Popins, Jano Bzechvos Tiskucio akademija, buvo topu topas..ir dabar dar tebera kokia fantazija...su trupuciu ldesio, bet pagal Tiskucio akademija musu seimos net vardai visu is A (gerai, kad mano ir vyro vardai supuole jau is A, tai vaikams nebuvo sunkumu sugalvoti is A)
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 25, 10:58)
Jano Bzechvos Tiskucio akademija, buvo topu topas..ir dabar dar tebera kokia fantazija...su trupuciu ldesio, bet pagal Tiskucio akademija musu seimos net vardai visu is A (gerai, kad mano ir vyro vardai supuole jau is A, tai vaikams nebuvo sunkumu sugalvoti is A)
o mane kažkuom ši knyga nervavo... primink - ten mokėsi tik berniukai, ar aš maišau?
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 25, 10:45)
keista - maniškis Tomo Sojerio klausėsi - ir žvengė ir įdomu buvo va tik mums nusibodo - nes suko, ir suko.
My Webpage
My Webpage
gal ir maniškiam klausyt būt buvę įdomiau
Gaila, tavojoj nuorodoj Bredberio nėr..
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 25, 12:18)
o mane kažkuom ši knyga nervavo... primink - ten mokėsi tik berniukai, ar aš maišau?
Aha, berniuku licejus buvo, as galvojau kuriau mergaiciu liceju su Mere Popins priesakyje
Bet sutik, kad berniukams idomia tema reta knygu, daugiau mergaiciu yra, taigi koks Haris Poteris, Emilis is Lionebergos, Sojeris, na dar Princas ir elgeta...o siaip nelabai yra pasakiniu reikalu berniukams
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 25, 15:29)
Aha, berniuku licejus buvo, as galvojau kuriau mergaiciu liceju su Mere Popins priesakyje
Bet sutik, kad berniukams idomia tema reta knygu, daugiau mergaiciu yra, taigi koks Haris Poteris, Emilis is Lionebergos, Sojeris, na dar Princas ir elgeta...o siaip nelabai yra pasakiniu reikalu berniukams
Va, va, mane šitas "rasizmasžšovinizmas" ir nervino - tik berniukas, tik iš A raidės. O kiti ką - antrarūšiai?
Iš savo berniuko ką pastebėjau - smagiai klausė (taip, neskaitė) Tomą Sojerį, Vaikų karą, Žydruosius jungas (aš tuo metu už kampo kikenau dėl pavadinimo), bet ir Anę iš Žaliųjų mansardų, ypač užkniso su Heide - jau mintinai mokėjau (o kur man dėtis, neklausyti?), susidomėjo Šerloku Holmsu. O Hario tik vieną knygą šiaip taip perskaitė į kiną su mumis jau nuo penkto filmo nėjo