Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(adija5 @ 2016 02 18, 10:16)
.Ne tik be rankos,ale ir su silpnu stuburu .

Dėl stuburo tai tėvai kalti. Šimtu procentų, ania? cool.gif O rankos neturėjimas, toks jausmas, smarkiai netrukdė.

prie visų punktų dar brolis Ludvigas - kai perskaičiau, kad tai žymiojo filosofo brolis - nustebau biggrin.gif Negirdėjau aš apie filosofą, apie pianistą girdėjau tik.

Tai va - tas tai ne tik su stuburu probelmų turėjo, bet ir su kiaušais doh.gif tas motinos ir seserų dievinimas nuolatinis, saviplaka - autorė ryškiai mėgavosi jį tokį rodydama. Ir beje - turčiui gyvenimo prasmės ieškoti galima, tik groti prastas tonas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 18, 10:31)
Dėl stuburo tai tėvai kalti. Šimtu procentų, ania? cool.gif

Tai va - tas tai ne tik su stuburu probelmų turėjo, bet ir su kiaušais doh.gif tas motinos ir seserų dievinimas nuolatinis, saviplaka - autorė ryškiai mėgavosi jį tokį rodydama. Ir beje - turčiui gyvenimo prasmės ieškoti galima, tik groti prastas tonas biggrin.gif

A velnias žino kas ten kaltas.Bet šeimynėlė tai nukąašžinau ax.gif

Tas tai iš viso vienas nervas skaitant. biggrin.gif Taip ir norėjosi kaukštelt seserim .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 02 18, 10:37)
Taip ir norėjosi kaukštelt seserim .

aha, ir man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 18, 11:04)
aha, ir man biggrin.gif

Dabar pagalvojau,tai moteriškoji tos šeimos pusė mane labiau nei vyrai erzino.Nu,vyrai...ko norėt ax.gif
Atsakyti
As ikritusi i "Zvaigzdziu medziotoja", pagavo labai gerai mane ta knyga. Kol kas Lauras atsiustas, bet tyli biggrin.gif
Atsakyti
Taip nesazininga...eme ir pasibaige...rodos ir ne plona...o prasirijo, kaip metinukas.
zVaigzdziu medziotoja, romanas apie istorine asmenybe, moteri astronome, Jano Hevelijaus zmona. Labai idomu skaityti apie Gdanska, ypac kai neseniai jame buvau, dabar noriu dar syki nuvaziuoti ir detaliau apziureti. Aisku knyga daugiau romanas, nei istoriniais faktai, bet kadangi as megeja skaitydama pasiknaisioti apie realius faktus, tai buvo be galo idomu.
Nors rase vyras, bet tokiu gal ne feministiniu, bet moters reiksmes pripazinimo gaideliu yra ir labai teigiamu. Kazkaip susimasciau is anksciau, kad blondine gali buti auksto intelekto, t.y. Studijuojanti aukstaja matematika, bet visai be emocinio intelekto, ir tai ja daro blondine...knygoje man pasipirso isvada, kad net issilavines vyras, pavydedamas moteriai uzsidegimo, ziniu noro ir smalsumo ir ja gesinantis, gali buti tamsuolis..kiek daug lemia poziurio plotis, archetipai, ka jau kalbeti apie religija.
Zodziu einu skaityti Silva rerum 2
Atsakyti
Visai maloniai isklausiau Zafono "Vejo seseli". Ne super super, bet tikrai neblogai. Toks alia detektyvas plius meiles istorija. Na ir pats faktas, kad intriga sukasi apie knyga. Vien uzmirstu knygu kapines su savo saugotoju ko vertos. Tik pabaiga neteisinga :mirksiukas

Gavau seniai noreta "Varini pauksti" ir skaitau su malonumu. Varskes nera, ale gyvenimas idomus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 19, 09:45)
Taip nesazininga...eme ir pasibaige...rodos ir ne plona...o prasirijo, kaip metinukas.
zVaigzdziu medziotoja, romanas apie istorine asmenybe, moteri astronome, Jano Hevelijaus zmona.

ooo, kaip įdomu bigsmile.gif
Aš gi tokia astronomijos mėgėja, kaip pražiopsojau tokią knygą?..
Reiks paieškoti, ačiū už atsiliepimą 4u.gif

Skaičiusios "Lazario moteris" turbūt prisimenate joje ne kartą minimą nepaprastą Jelenos Molochovec valgių gaminimo knygą "Dovana jaunoms šeimininkėms"?
Netikėtai atradau, kad aš šią knygą turiu blink.gif Na, ne ją pačią, bet beveik. 1990 m. perleista (fotografuotinis leidimas) 1936 m. knyga "Didžioji virėja. Praktiškas vadovas šeimininkėms" pagal E. Malachoviec spaudai paruošė V. Varnienė.
Knygos pradžioje Varnienė rašo (1935m. tekstas): "Norėdama padėti ypač jaunoms šeimininkėms, ėmiausi didelio darbo: išverčiau iš rusų kalbos ir pritaikiau šiems laikams geriausią E. Malachoviec virėjų knygą (visos vyresniosios šeimininkės gerai ją pažįsta".
3242 receptai, žavi kalba.
Pvz., gal norite sieliankos, pulpetų, gružulių, žemės kriaušių ar stūrienos?
O gal pūdingo, šarlotkos, petišu ar dračenų?
Arba toks receptų skyrius: "Babkos, bukos, struceliai, baumkuchenai, pliackai"?
Jei domina konkretus receptas, sakykit, suorganizuosiu mirksiukas.gif
Pvz., "Permatoma babka", "Sunki, ilgai nesenstanti babka", "Draugiška babka", "Paprasta babka", "Tiulinė babka", "Babka su kaprizu", "Skani babka", "Augšta ir lengva babka". Čia mažiau nei pusę babkų pavadinimų surašiau.
Žinoma, yra ir "Diedo" receptas, jei ką cool.gif
Egzotiškai skambantys desertai: geduldskuchenai, koržikai, seneškos, Vyborgo krendeliai, Natron-Kuchen ir t.t.
Dar labai sudomino ir trumpa lentelė, pavadinta "Vidutinis virškinimo laikas" - tik nežinau, ar jis iš Molochovec originalo, ar Varnienės priedas. Pvz., nurodyta, kad "žali salotai ir agurkai" virškinami 3 valandas 15 minučių - koks tikslumas thumbup.gif
Na tikrai kaip Lidočka galėčiau ilgai vartyti ir skaitinėti tokią originalią receptų knygą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 19 vasario 2016 - 23:30
Per dvi dienas - dvi liūdnos literatūrinio pasaulio naujienos.
Vakar - Harper Lee ("Nežudyk strazdo giesmininko" autorė), o šiandien atėjo tokia pati žinia apie Umberto Eco.
Kaip gaila, kad nebebus naujų Eco knygų.
Kaip gerai, kad dar esu nemažai jo kūrybos neskaičiusi.
RIP...
Atsakyti
Netektis: http://kultura.lryta...umberto-eco.htm
verysad.gif

Ups, susidubliavom su Helianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 20 vasario 2016 - 10:07
verysad.gif zmogus, kuris mate ir kalbejo kitaip
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 02 19, 23:29)

Skaičiusios "Lazario moteris" turbūt prisimenate joje ne kartą minimą nepaprastą Jelenos Molochovec valgių gaminimo knygą "Dovana jaunoms šeimininkėms"?
Netikėtai atradau, kad aš šią knygą turiu blink.gif Na, ne ją pačią, bet beveik. 1990 m. perleista (fotografuotinis leidimas) 1936 m. knyga "Didžioji virėja. Praktiškas vadovas šeimininkėms" pagal E. Malachoviec spaudai paruošė V. Varnienė.
Knygos pradžioje Varnienė rašo (1935m. tekstas): "Norėdama padėti ypač jaunoms šeimininkėms, ėmiausi didelio darbo: išverčiau iš rusų kalbos ir pritaikiau šiems laikams geriausią E. Malachoviec virėjų knygą (visos vyresniosios šeimininkės gerai ją pažįsta".
3242 receptai, žavi kalba.

o čia tai bent bigsmile.gif

pavartyt duotum? kai susitiksim kokia proga biggrin.gif
Atsakyti