QUOTE(Alchemie @ 2016 02 19, 09:45)
Taip nesazininga...eme ir pasibaige...rodos ir ne plona...o prasirijo, kaip metinukas.
zVaigzdziu medziotoja, romanas apie istorine asmenybe, moteri astronome, Jano Hevelijaus zmona.
ooo, kaip įdomu
Aš gi tokia astronomijos mėgėja, kaip pražiopsojau tokią knygą?..
Reiks paieškoti, ačiū už atsiliepimą
Skaičiusios "Lazario moteris" turbūt prisimenate joje ne kartą minimą nepaprastą
Jelenos Molochovec valgių gaminimo knygą "
Dovana jaunoms šeimininkėms"?
Netikėtai atradau, kad aš šią knygą turiu
Na, ne ją pačią, bet beveik. 1990 m. perleista (fotografuotinis leidimas) 1936 m. knyga
"Didžioji virėja. Praktiškas vadovas šeimininkėms" pagal E. Malachoviec spaudai paruošė V. Varnienė.
Knygos pradžioje Varnienė rašo (1935m. tekstas):
"Norėdama padėti ypač jaunoms šeimininkėms, ėmiausi didelio darbo: išverčiau iš rusų kalbos ir pritaikiau šiems laikams geriausią E. Malachoviec virėjų knygą (visos vyresniosios šeimininkės gerai ją pažįsta".
3242 receptai, žavi kalba.
Pvz., gal norite sieliankos, pulpetų, gružulių, žemės kriaušių ar stūrienos?
O gal pūdingo, šarlotkos, petišu ar dračenų?
Arba toks receptų skyrius: "
Babkos, bukos, struceliai, baumkuchenai, pliackai"?
Jei domina konkretus receptas, sakykit, suorganizuosiu
Pvz.,
"Permatoma babka", "Sunki, ilgai nesenstanti babka", "Draugiška babka", "Paprasta babka", "Tiulinė babka", "Babka su kaprizu", "Skani babka", "Augšta ir lengva babka". Čia mažiau nei pusę babkų pavadinimų surašiau.
Žinoma, yra ir "
Diedo" receptas, jei ką
Egzotiškai skambantys desertai: geduldskuchenai, koržikai, seneškos, Vyborgo krendeliai, Natron-Kuchen ir t.t.
Dar labai sudomino ir trumpa lentelė, pavadinta "
Vidutinis virškinimo laikas" - tik nežinau, ar jis iš Molochovec originalo, ar Varnienės priedas. Pvz., nurodyta, kad "žali salotai ir agurkai" virškinami 3 valandas 15 minučių - koks tikslumas
Na tikrai kaip Lidočka galėčiau ilgai vartyti ir skaitinėti tokią originalią receptų knygą