QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 17, 16:02)
rėžk
mane pagrindinis herojus nervino - atrodo gerai augintas, padoriai, pirmą merginą paturėjo ir viskas - *su niekuo nesidalinsiu ir baigta kaip galima taip savanaudiškai gyventi? ar čia rusiškas mąstymo būdas? pirma prisidirbti, o likusį gyvenimją atgailauti?
sakė gi jam, iek į vienuolyną, iš karto, iš karto reikėjo.
**ir tos laidotuvės? kam jis taip? taigis "pakazucha" gavosi, o ne atgaila. Ir nusidėjo jis galva, ne kūnu, jeigu ką
**ai, tiesa, man šventesnių vienuolių bendravimas jau perėjęs į džedajų buvo
mane pagrindinis herojus nervino - atrodo gerai augintas, padoriai, pirmą merginą paturėjo ir viskas - *su niekuo nesidalinsiu ir baigta kaip galima taip savanaudiškai gyventi? ar čia rusiškas mąstymo būdas? pirma prisidirbti, o likusį gyvenimją atgailauti?
sakė gi jam, iek į vienuolyną, iš karto, iš karto reikėjo.
**ir tos laidotuvės? kam jis taip? taigis "pakazucha" gavosi, o ne atgaila. Ir nusidėjo jis galva, ne kūnu, jeigu ką
**ai, tiesa, man šventesnių vienuolių bendravimas jau perėjęs į džedajų buvo
* man pasirodė, kad jis buitiškai bijojo, jog jam vienuolyno vyresnysis lieps ją išvaryti Aišku, sunkokai suvokiamas tas slapstymas ir delsimas, o, bet, tačiau - augo tai su dieduku jis, jei jau apie auklėjimą, iš kur jam matyt, kaip su moterimis elgiamasi? Be to, čia, manau labai svarbus yra viduramžiškas momentas, nesu aš tų laikų specė, bet maža ką, kodėl buvo rizikinga pasiimt į namus atklydusią mergiotę... va, kad ir tas nuolatinis kaltų ieškojimas ir lengvas jų radimas (aš apie mirusių be išpažinties atkasinėjimą, jei kas nesiseka, arba nėščių bobų deginimą) ir viskas nieko blogo niekam nelinkint
**aš tas laidotuves supratau ne kaip atgailą... Nepaštebėjau, kad jis būtų jautęsis nusidėjęs ar net susikrimtęs, kad pamelavo... aš manau, čia toks momentas "nesvarbu kaip aukštai kilai, ar žemai puolei", kūnas po mirties nevertas cackų, nes ne jis apskritai yra svarbu. Bet, jei jau kalbėčiau apie savo įspūdį - tokiu pageidavimu sunkią naštą kitiems užduodi...
*** bet kai gerai įsiklausai... žodž, man ten viskas gerai buvo, ir apie laiko spirales (pati knygos kompozicija, beje - pradžioje ir pabaigoje gimdymas ir po jo vienokia ar kitokia pagrindinio herojaus mirtis - kaip tik spiralės kilpa) pageltoninau svarbų siužeto gabalą (neskaičiusioms) ir apie vertikalius ir horizontalius judėjimus... Dar kada paskaitysiu
Man tai sunkaiusiai priimamas buvo jurodivo laikotarpis. Pati sau jį užskaičiau kaip užsitęsusį potrauminį. Aš kadangi be konfesijos, o gal labiau laisvamanė, man tikėjimas apskritai yra dar nagrinėtinas dalykas, todėl sunku kažką toj vietoj komentuoti. Akivaizdu, kad viduramžiais žmogus jautėsi visai jaukiai turėdamas galingą atramą - tikėjimą. Nes tai - galingų force majeure (karų ir marų) laikai, kur be kažko, kas tave palaikytų, saugotų ir už viską atsakytų... Bet aš čia profanė, kažko protingo pasakyt negaliu...
Viena, kas man Laure užkliuvo - jei niekas nenutinka be Dievo valios, tai ar neįžulu herojui prisiimti visišką kaltę dėl nelaimės ir išpirkinėti ją "perduodant " savo gyvenimą kitam žmogui? O gal tai neteisingas žingsnis? gal taip jau du žmonės netenka gyvenimo... Jis aišku, sako, kad pats negalėtų tokių ir tiek darbų nuveikti, o bet, tačiau, manęs neįtikino... Bet užskaitau kaip postūmį kažkur eiti ir kažką daryti.
Uj, išsiplėčiau