Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 17, 16:02)
rėžk biggrin.gif

mane pagrindinis herojus nervino - atrodo gerai augintas, padoriai, pirmą merginą paturėjo ir viskas - *su niekuo nesidalinsiu ir baigta doh.gif kaip galima taip savanaudiškai gyventi? ar čia rusiškas mąstymo būdas? pirma prisidirbti, o likusį gyvenimją atgailauti? doh.gif  doh.gif  doh.gif

sakė gi jam, iek į vienuolyną, iš karto, iš karto reikėjo.

**ir tos laidotuvės? kam jis taip? taigis "pakazucha" gavosi, o ne atgaila. Ir nusidėjo jis galva, ne kūnu, jeigu ką doh.gif

**ai, tiesa, man šventesnių vienuolių bendravimas jau perėjęs į džedajų buvo  biggrin.gif

* man pasirodė, kad jis buitiškai bijojo, jog jam vienuolyno vyresnysis lieps ją išvaryti g.gif Aišku, sunkokai suvokiamas tas slapstymas ir delsimas, o, bet, tačiau - augo tai su dieduku jis, jei jau apie auklėjimą, iš kur jam matyt, kaip su moterimis elgiamasi? g.gif Be to, čia, manau labai svarbus yra viduramžiškas momentas, nesu aš tų laikų specė, bet maža ką, kodėl buvo rizikinga pasiimt į namus atklydusią mergiotę... va, kad ir tas nuolatinis kaltų ieškojimas ir lengvas jų radimas (aš apie mirusių be išpažinties atkasinėjimą, jei kas nesiseka, arba nėščių bobų deginimą) ir viskas nieko blogo niekam nelinkint doh.gif

**aš tas laidotuves supratau ne kaip atgailą... Nepaštebėjau, kad jis būtų jautęsis nusidėjęs ar net susikrimtęs, kad pamelavo... aš manau, čia toks momentas "nesvarbu kaip aukštai kilai, ar žemai puolei", kūnas po mirties nevertas cackų, nes ne jis apskritai yra svarbu. Bet, jei jau kalbėčiau apie savo įspūdį - tokiu pageidavimu sunkią naštą kitiems užduodi...

*** bet kai gerai įsiklausai... rolleyes.gif žodž, man ten viskas gerai buvo, ir apie laiko spirales (pati knygos kompozicija, beje - pradžioje ir pabaigoje gimdymas ir po jo vienokia ar kitokia pagrindinio herojaus mirtis - kaip tik spiralės kilpa) pageltoninau svarbų siužeto gabalą (neskaičiusioms) ir apie vertikalius ir horizontalius judėjimus... Dar kada paskaitysiu

Man tai sunkaiusiai priimamas buvo jurodivo laikotarpis. Pati sau jį užskaičiau kaip užsitęsusį potrauminį. Aš kadangi be konfesijos, o gal labiau laisvamanė, man tikėjimas apskritai yra dar nagrinėtinas dalykas, todėl sunku kažką toj vietoj komentuoti. Akivaizdu, kad viduramžiais žmogus jautėsi visai jaukiai turėdamas galingą atramą - tikėjimą. Nes tai - galingų force majeure (karų ir marų) laikai, kur be kažko, kas tave palaikytų, saugotų ir už viską atsakytų... Bet aš čia profanė, kažko protingo pasakyt negaliu...

Viena, kas man Laure užkliuvo - jei niekas nenutinka be Dievo valios, tai ar neįžulu herojui prisiimti visišką kaltę dėl nelaimės ir išpirkinėti ją "perduodant " savo gyvenimą kitam žmogui? O gal tai neteisingas žingsnis? gal taip jau du žmonės netenka gyvenimo... Jis aišku, sako, kad pats negalėtų tokių ir tiek darbų nuveikti, o bet, tačiau, manęs neįtikino... Bet užskaitau kaip postūmį kažkur eiti ir kažką daryti.
Uj, išsiplėčiau blink.gif
Atsakyti
Vsio, einu klaust Lauro cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2016 02 17, 15:41)
* man pasirodė, kad jis buitiškai bijojo, jog jam vienuolyno vyresnysis lieps ją išvaryti  g.gif Aišku, sunkokai suvokiamas tas  slapstymas ir delsimas, o, bet, tačiau - augo tai su dieduku jis, jei jau apie auklėjimą, iš kur jam matyt, kaip su moterimis elgiamasi?  g.gif Be to, čia, manau labai svarbus yra viduramžiškas momentas, nesu aš tų laikų specė, bet maža ką, kodėl buvo rizikinga pasiimt į namus atklydusią mergiotę... va, kad ir tas nuolatinis kaltų ieškojimas ir lengvas jų radimas (aš apie mirusių be išpažinties atkasinėjimą, jei kas nesiseka, arba nėščių bobų deginimą)  ir viskas nieko blogo niekam nelinkint  doh.gif

**aš tas laidotuves supratau ne kaip atgailą... Nepaštebėjau, kad jis būtų jautęsis nusidėjęs ar net susikrimtęs, kad pamelavo... aš manau, čia toks momentas "nesvarbu kaip aukštai kilai, ar žemai puolei", kūnas po mirties nevertas cackų, nes ne jis apskritai yra svarbu. Bet, jei jau kalbėčiau apie savo įspūdį - tokiu pageidavimu sunkią naštą kitiems užduodi...

***Viena, kas man Laure užkliuvo - jei niekas nenutinka be Dievo valios, tai ar neįžulu herojui prisiimti visišką kaltę dėl nelaimės ir išpirkinėti ją "perduodant " savo gyvenimą kitam žmogui? O gal tai neteisingas žingsnis? gal taip jau du žmonės netenka gyvenimo... Jis aišku, sako, kad pats negalėtų tokių ir tiek darbų nuveikti, o bet, tačiau, manęs neįtikino... Bet užskaitau kaip postūmį kažkur eiti ir kažką daryti.
Uj, išsiplėčiau  blink.gif

aš dar pasiplėsiu biggrin.gif
*o iš kur gi tokia baimė? taigis kai bobai vaiką užstatai, tai atlieki atgailą ir ženijiesi. Ji gi medikas tipo, be to. Ir tas tikėjimas, kad va,va tuoj pasaulio galas, galima kūnų palaikyti, nieko tokio doh.gif O ji bijojo be išpažinties ir gyventi, ir gimdyti. Bukas tas Lauras, bukas unsure.gif o dėlto, kad, kad kaltų ieškodavo - geras ten intarpas, geras.
**kažkaip ji ten išsireiškė, kad su kūnų nereikia cackintis, nes jis nuodėmingas. Tai reikėjo pakasti tyliai kapinėse ir nebūtų cackinimosi, tiesa? cool.gif
***aha, per įžūlu. ir tas negalėjimas su kita moterim gyventi - taigi būtų gerą darbą padaręs, bet ne, verčiau save ir kitus kankinti doh.gif

Man čia tokia gavosi knygą apie šventojo gyvenimą. Gal ji tikrai gyveno? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 17, 17:30)
aš dar pasiplėsiu biggrin.gif
*o iš kur gi tokia baimė? taigis kai bobai vaiką užstatai, tai atlieki atgailą ir ženijiesi. Ji gi medikas tipo, be to. Ir tas tikėjimas, kad va,va tuoj pasaulio galas, galima kūnų palaikyti, nieko tokio doh.gif O ji bijojo be išpažinties ir gyventi, ir gimdyti. Bukas tas Lauras, bukas unsure.gif  o dėlto, kad, kad kaltų ieškodavo - geras ten intarpas, geras.
**kažkaip ji ten išsireiškė, kad su kūnų nereikia cackintis, nes jis nuodėmingas. Tai reikėjo pakasti tyliai kapinėse ir nebūtų cackinimosi, tiesa? cool.gif
***aha, per įžūlu. ir tas negalėjimas su kita moterim gyventi - taigi būtų gerą darbą padaręs, bet ne, verčiau save ir kitus kankinti doh.gif

Man čia tokia gavosi knygą apie šventojo gyvenimą. Gal ji tikrai gyveno?  g.gif

* Tigi, kaip jau sakiau - priešų ta visuomenė ieškojo kiekviena proga ir rasdavo - jis gi bijojo dėl to, kad lieps mergą išvaryt, o ne dėl to, ką pats ten su ja veikė... nugaiš kieno galvijas, sakys, boba atklydusi kalta...
Tas kūno išsaugojimas likusiems keleriems (ok, 30) metams iki pasaulio pabaigos mane pašiurpino, bet čia šoke bičas buvo, jaunas pacanas dar, paskui niekur jis dėl to nebesigraužė, jei gerai pamenu. Bukas nebukas, žinai, aš vis į tuos viduramžius žiūriu... manrods, kas mums dabar yra aiškios moralinės normos, tais laikais gal ne taip jau ir aišku buvo. Neginu, svarstau garsiai...
** va čia kažkaip neužsikabinau - "nuodėmingas" man greičiau todėl, kad alkanas ir silpnas tas kūnas, bet neanalizavau labai, tai netvirtinu. Kaip sakiau, bet kuriuo atveju - sunki našta toks pageidavimas laidotojams. Bet prie visos knygos dvasios labai dera. Be to, pati matei, kad pakasimo kapinėse kaip tik nusipelnyti reikia...
***Bet tai šitą patį, tik vieną gerą darbą būt padaręs su kita motera apsigyvenęs. Aš, aišku, už jaukią buitinę laimę (kaip Marūsios iš Lazario moterų bobiška laimė), bet man klajonės ir kiti siužeto posūkiai beigi pamąstymai nepalyginamai įdomesni, nei šiuo atveju, naujos moteriškės apturėjimas su "ilgai ir laimingai" rolleyes.gif Ir net suprantu, kad galima ir ko kito gyvenime norėt. O kai jau esi nusiteikęs atpirkti svetimą gyvenimą... mirksiukas.gif

Bandžiau pagooglint ir neišsigooglino toks šventasis. Buvau smagų straipsnį radus su užuominom apie realų šventąjį, bet nuteriojau kažkur, neberandu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 17 vasario 2016 - 17:30
QUOTE(Erendira @ 2016 02 17, 17:05)
Aš, aišku, už jaukią buitinę laimę (kaip Marūsios iš Lazario moterų bobiška laimė), bet man klajonės ir kiti siužeto posūkiai beigi pamąstymai nepalyginamai įdomesni, nei šiuo atveju, naujos moteriškės apturėjimas su "ilgai ir laimingai" rolleyes.gif

va, va - aš irgi už tą jaukią laimę. O gal čia tiesiog moteriškas laimės suvokimas? O diedui laimė - alkanam kur laikinai prisiglausti ir galvoti, kad gyvenimo prasmę suvoki? cool.gif

Dar noriu apie Koncertą kairiai rankai padiskutuoti - nes irgi užvirus buvau biggrin.gif
Papildyta:
prie Lauro - gera čia mintis - palaidojimo užkasant dar nusipelnyti reikia lotuliukas.gif

kaip sakė Asteriksas Egipte - čia kita kultūra, mums nesuprasti..... juk pakasimas - kaip ir paskutinė pareiga mirusiąjam g.gif o į duobukę sumesti visus nusidėjusius (patiko man sąrašas - paskendę, smuklėje užsimušę, nuo ligų beaiškių mirę, nekrišktyti... kokie ten dar buvo? g.gif ) ir šakutėmis pridengti - jau visai viršūnė blink.gif doh.gif

iš tingėjimo čia viskas, iš tingėjimo cool.gif
Atsakyti
Russkaja kultura? Kokioje pasaulio vietoje tai vyksta? Jei isalas ilgesnis uz vasara, jei akmenys ir kast sunku, tai visai normalus tingejimas doh.gif doh.gif
Cia siaip pastebejimas apie laidojima antro pasaulinio metu is Suvorovo knygos. Vokieciais kievkiena kareivi laidojo pusiniu lentu karste, rusams nebuvo jokio ordnungo, isakymo laidoti bent jau atskirai, buvo bratskaja magyla. Buvo be galo ziaurus ir kvailas karo vadas, kuris puole viena vokieciu itvirtinta aukstuma 38 kartus, prie kazkokio kaimo, kuris nebuvo labai svarbus strategiskai, bet vadui buvo ambicija ji paimti. Zuvo kruva zmoniu, bijau pameluoti, bet skaicius keturzenklis. Jei jam butu karo norma, laidoti visus zuvusius karstuose, tai tokiai ambicijai nebutu galimybes, nes dideli laiko tarpa butu rupinamasi laidotuvemis ir mediena (aisku Rusijos miskai turbut butu visi iskirsti). Taip, kad kulturiskai, pagarba labiau prie taureles "ty menia uvazajesh", nei laidojant kazkokius nevykelius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 18, 10:28)
* O gal čia tiesiog moteriškas laimės suvokimas? O diedui laimė - alkanam kur laikinai prisiglausti ir galvoti, kad gyvenimo prasmę suvoki? cool.gif

** (patiko man sąrašas - paskendę, smuklėje užsimušę, nuo ligų beaiškių mirę, nekrišktyti... kokie ten dar buvo? g.gif ) ir šakutėmis pridengti - jau visai viršūnė blink.gif  doh.gif

iš tingėjimo čia viskas, iš tingėjimo cool.gif

*Tai gal kaži... tiesiog visaip kaip įvairiausių tų įsivaizdavimų būna g.gif Jei nebūtų jam nelaimė nutikus, gal it būt gyvenęs ilgai ir laimingai sau žolelių užpiltines gamindamas... Literatūriniu požiūriu visai neįdomi tema biggrin.gif O gyvenimišku - net nežinai ar tau tikrai pasisekė, jei nieko sukrečiančio gyvenime nenutiko... Manau, ir moterims, ir vyrams tokie klausimai pasišiaušia karts nuo karto. Tik moteris, ypač jei ji motina, turi mažiau laiko/erdvės tais klausimais kankintis. Tiesiog dėl išlikimo.

**Mjo, gerulis sąrašiukas, o, bet, tačiau, viskas jame aišku, schematizuota - jokių interpretacijų,vadinasi, jokių dviprasmybių ir problemų ar maišto dėl jų biggrin.gif Tokia jau kaina, kad smuklėje užsimušei.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 18, 09:50)
Taip, kad kulturiskai, pagarba labiau prie taureles "ty menia uvazajesh", nei laidojant kazkokius nevykelius doh.gif

tai ir sakau, drugaja kultura. Tremtiniai tai kažkaip palaidodavo savuosius..... nu.

O kur vyksta... ten yra keletas miestų minima, bet dabar bijau suklysti. Beje - ten vieta yra, kur vino bojarino duktė nuskendo - tai, kad vietiniai į tą duobukę neįmestų, įsiprašė vienuolyno kieme palaidoti, nes - "juk iškasit, bedieviai, jeigu tik kas atsitiks - taip burbėjo ant "vietinių" šventikas unsure.gif

o šiaip gal gerai, kad žmogus žino kas dėl visko kaltas (čia laikinai eliminuojant Dievo valią) - koks nors numirėlis biggrin.gif

Išvada - knyga smarkiai nervinanti, rekomenduoju cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 18, 09:55)

Išvada - knyga smarkiai nervinanti, rekomenduoju cool.gif

Tai jau supratau,kad vienas nervas,o ne knyga biggrin.gif Reiks glestert,kai užsimanysiu pasinervuot.
O kuo tas Koncertas...tavi užkniso?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 02 18, 10:01)
Tai jau supratau,kad vienas nervas,o ne knyga  biggrin.gif Reiks glestert,kai užsimanysiu pasinervuot.
O kuo tas Koncertas...tavi užkniso?

Čia iš ilgametės cool.gif patirties - kuo labiau putojau skaitydama knyga, tuo ji ilgiau pasilieka. Verta, pasirodo, prisiminti.

Aha, koncertas - kaip visada - herojus kniso (ir jo šeimynėlė ir epocha):
1. groti už pinigus, matote, beveik prostitucija. Jeigu esi turtingas paveldėtojas, malonėk groti, jeigu nesitveri, tik šeimos ratelyje. Tik jau ne viešai.
2. jeigu vaikeliukas nusižudė, ir dar nežinia ko - daugiau jo vardas šeimoje minimas nebus. nei dėmesio, nei kapinių lankymo. Pats, suprantate, kaltas.
3.Jeigu žydas apsikrištijo irpasikeitė pavardę (tiesa, jis dar turi būti turtingas) - tai jau, galima pagalvoti, jis vokietis ar austras. O nė velnio, pasirodo.
4.Šiukštu į žmonas ar vyrus imti tuos pačius žydus. Čia tai jau gryniausia veidmainystė blink.gif
5.Užtaisyti moteriškei vaiką ir juos išlaikyti - ką jau čia padarysi. Vesti - niekada. Nes "ką šeima pasakys". o atsakymo "koks jūsų reikalas" - nežinojo?
6. netekėjusiai moteriškei prarasti vaiką - net geriau, pasirodo doh.gif

kai baigiau knygą, galvoje sukosi mintis "o taip jiems ir reikia" cool.gif

bet labai rekomentuoju biggrin.gif
Atsakyti
Alchemie, apie tokią praktinę tingėjimo pusę dar pagalvot nespėjau, bet logiška.

Dėl ambicijos... juk ir pabaiga to karo tragiškai atominė dėlei ko? kad Japonijos imperatorius neprarastų veido kapituliavęs blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 02 18, 10:08)
Čia iš ilgametės cool.gif patirties - kuo labiau putojau skaitydama knyga, tuo ji ilgiau pasilieka. Verta, pasirodo, prisiminti.

Aha, koncertas - kaip visada - herojus kniso (ir jo šeimynėlė ir epocha):

bet labai rekomentuoju biggrin.gif

Tai visos knygos,kurios užknisa,ilgiau pasilieka biggrin.gif

Nervavo ir mani panašūs punktai.Ypač ,smagi šeima ir vaikų išlaikymas toliau nuo akių .Ne tik be rankos,ale ir su silpnu stuburu .

Rekomenduoju ir aš.

Atsakyti