Dekui, Erendira, net neitariau, kad yra ketvirta dalis
Reikia pradet plepet, nes iskrisiu is antrus metus atkakliai laikomos 9 vietos Aciu, Helianta, uz puikia ceremonija
Vis dar klausausi "Vejo seselio", bet po pirmo trecdalio jau su malonumu, nors skaitovas siek tiek erzina
Perskaiciau Keplerio paskutine dali, gaila Jono. Tikiuosi tesinio
Per pusantro vakaro smagiai perskaiciau baltarusiu autoriu dueto A. Zhvalevskij ir E. Pasternak knyga paaugliams "Moskvest" apie keliones laiku ir istorijos pamokas. Ten irgi gana daznai minima Lietuva, nes buvo svarbi rusu istorijai. Idomu, kad kunigaikscio Algirdo anukas, bandes ginti Maskva nuo totoriu moka zemaitiskai Is manes menka istorijos zinove, gal ir mokejo.
Patiko man ir "Mergina melyna suknele" apie Dickensu seimos gyvenima. Pobaisiai zmones tie genijai
Perskaicius tema vel parsisiunciau kruva knygu i skaitykle (450 ten jau esanciu ryskiai per maza ), teks vel griebtis burtu renkantis ka skaityti
Nu ka, nupjove mane ne gripas, o siaip kazkokia UVKTU sedziu susisukusi, kvepedama mirtoliu ir pusimis, geriu karsta medetku arbata ir skaitau...apie vaistus. Tiksliau perskaiciau "Pasalinis poveikis: mirtis" pusiau dokumentika, pusiau memuarai...idomu buvo, nes su ta vaistu kompanija kazkuri laika buvo susijes ir musu seimos gyvenimas, o siaip nu bjaurus ir negrazus faktai, kuriuos kaip ir iznojau, tik ne totkiu mastu (apie farmacijos lobizma).
Dabar pasiemiau uzmirsta is bibliotekos paima knyga "Evangelija pagal Juda"
Dabar pasiemiau uzmirsta is bibliotekos paima knyga "Evangelija pagal Juda"
Oo cia visoms, kad vasario 14d. Jaustumetes mylimos ir pabuciuotos
https://m.youtube.co...h?v=22cMtNjF9uQ
https://m.youtube.co...h?v=22cMtNjF9uQ
Sveikos, as ir ateisiu 16 d.
Ilgai ruošiausi, ir pagaliau susiruošusi ėmiausi D. Tartt 'Dagilio'. Ilgai ruošiausi, nes - iš vienos pusės - buvau sužavėta šios autorės Slaptos istorijos, o - iš kitos - atsiliepimai apie Dagilį buvo labai įvairūs. Lietuvių kalba visai neįkvepiantys, rusų - kardinaliai priešingi vieni kitiems. Be to, ir knyga į lietuvių kalbą neišversta. Bet pradėjau... ir įkritau. Nešė ir nunešė mane šita knyga. Įspūdingos apimties, daugiasluoksnė, daugybė įvairių linijų, labai smulkiai viskas išdėstyta, kiekvienas sakinys apgalvotas. Mačiau nemažai skundų, kad knyga pernelyg ištęsta, bet man nė vieno žodžio ten per daug nebuvo. Susigyvenau su pagrindiniu veikėju, padėjus knygą vis rūpėjo žvilgtert, kaip jam ten sekasi. Jaučiasi net apgauta, kai knyga ėmė ir netikėtai pasibaigė
Knyga prasideda, kai muziejuje teroristinio akto metu žūsta berniuko Teo mama, o jam mirštantis senukas atiduoda savo žiedą ir liepia paimti neįkainojamą paveikslą. Labai smulkiai aprašoma ir jo psichologinė būsena, ir prisiminimai, ir jį priėmusios šeimos charakteriai, ir tolimesnis jo gyvenimas. Berniukas užauga, susidomi antikvariatu, puikiai moka restauruoti ir realizuoti. Sužinojau, ko nežinojus apie olandų senuosius tapytojus, apie antikvarinius baldus, apie klastotes. Pabaigos man norėjosi kitokios.. bet, anot Adijos, tada pabaiga būtų netikus
Sakyčiau, viena iš tų knygų, kurios neužsimiršta. Man labai patiko Rekomenduoju Beje, ši knyga 2014 m. buvo apdovanota Pulitzerio premija.
Knyga prasideda, kai muziejuje teroristinio akto metu žūsta berniuko Teo mama, o jam mirštantis senukas atiduoda savo žiedą ir liepia paimti neįkainojamą paveikslą. Labai smulkiai aprašoma ir jo psichologinė būsena, ir prisiminimai, ir jį priėmusios šeimos charakteriai, ir tolimesnis jo gyvenimas. Berniukas užauga, susidomi antikvariatu, puikiai moka restauruoti ir realizuoti. Sužinojau, ko nežinojus apie olandų senuosius tapytojus, apie antikvarinius baldus, apie klastotes. Pabaigos man norėjosi kitokios.. bet, anot Adijos, tada pabaiga būtų netikus
Sakyčiau, viena iš tų knygų, kurios neužsimiršta. Man labai patiko Rekomenduoju Beje, ši knyga 2014 m. buvo apdovanota Pulitzerio premija.
Forget, dėkui, kad mus džiugini savo viešnagėm ir įspūdžiais.
Ačiū visoms, už smagią nuotaiką.
Foto albume: http://s774.photobuc...j...rt=3&page=1
Groovy, gal savo foto įkeltum į šitą patį albumą?
Ačiū visoms, už smagią nuotaiką.
Foto albume: http://s774.photobuc...j...rt=3&page=1
Groovy, gal savo foto įkeltum į šitą patį albumą?
QUOTE(klopedija @ 2016 02 16, 18:21)
oho, koks operatyvumas
Forget, smagu buvo susitikti Beplepant laikas labai greitai prabėgo.
Noriu visoms padėkoti už atsiliepimus apie Stepnovos "Lazario moteris".
Tiek gerų žodžių šiai knygai prisiskaičiau mūsų temoje, ypač iš metinių ataskaitų, kad smalsu pasidarė.
Labai talentingai parašyta knyga. Stilius sužavėjo. Net kažkiek priminė "Silva Rerum" - nedaug dialogų, pasakojama apie vienos šeimos kelių kartų gyvenimą, žmonės gyvena sudėtingu istoriniu laikotarpiu (karas, Stalino represijos, sovietinis saugumas...), tačiau jų gyvenimą daugiau lemia ne šie kataklizmai, o skaudūs likimo atsitiktinumai.
Metų ataskaitoje Brūkšniukas "Lazario moteris" apibūdino kaip "moteriškiausią ir kartu skaudžiausią" - labai taikliai
Ačiū jums, jei ne atsiliepimai mūsų temoje, nebūčiau atradusi šios puikiai parašytos knygos
Sveikos
savaitėlę praleidau lovoje... gerai, kad knygos ten irgi tilpo
savaitėlę praleidau lovoje... gerai, kad knygos ten irgi tilpo
Aciu uz susitikima! Gal galetumet, man primint pririjungima prie albumo, nes bandziau, nepavyko, matyt kazka ne taip atsimenu.
"Lazaro moteris" is as vakar gavau dovanu nuo drauges
"Lazaro moteris" is as vakar gavau dovanu nuo drauges
Nu ka, as irgi pasivoliojau lovoje, gal ne visai dziugiai, bet..baigiau Evangelija pagal Juda. Maniau, kad bus kaip Da Vincio kodas, o visai gerai nustebino, kad buvo daugiau zmogiskos psichologijos, virsmo, keletas laiko juostu, kad ne is karto net supratau kada pasakojama naujausiu laiku, siek tiek detektyvo elementu, nutyletu laiko tarpsniu, kuriuos pati uzpildziau spejimasi ir...pasirodo, kad tie spejimai buvo neteisingi.
Smagu, kad autorius matyt studijaves graiku lotynu kalbas, padares namu darbus, idmiai pateiktas tas senasis tekstas, su vaizdine medziaga-rastu
NUkeliavau i bibliteka ir ka, tai, ko norejau nebuvo bet uz tai galiu savo metu pazada vykdyti ir pasiemiau Silva rerum tesini, kurio nesu skaiciusi ir dar Zvaigzdziu medziotoja, bus smagu ziuret vakare i zvaigzdes ir skaityt knyga apie astronomus
Smagu, kad autorius matyt studijaves graiku lotynu kalbas, padares namu darbus, idmiai pateiktas tas senasis tekstas, su vaizdine medziaga-rastu
NUkeliavau i bibliteka ir ka, tai, ko norejau nebuvo bet uz tai galiu savo metu pazada vykdyti ir pasiemiau Silva rerum tesini, kurio nesu skaiciusi ir dar Zvaigzdziu medziotoja, bus smagu ziuret vakare i zvaigzdes ir skaityt knyga apie astronomus
Labos
"Lazario moterys" gražu ... dar pabandžiau Stepnovos "Бедная Антуанетточка" - gerokai blankesnis kūrimys, o gal šiaip nenuotaika man buvo...
Brūkšniuk, išklausiau "Laurą"
"Lazario moterys" gražu ... dar pabandžiau Stepnovos "Бедная Антуанетточка" - gerokai blankesnis kūrimys, o gal šiaip nenuotaika man buvo...
Brūkšniuk, išklausiau "Laurą"
QUOTE(Erendira @ 2016 02 17, 14:55)
rėžk
mane pagrindinis herojus nervino - atrodo gerai augintas, padoriai, pirmą merginą paturėjo ir viskas - su niekuo nesidalinsiu ir baigta kaip galima taip savanaudiškai gyventi? ar čia rusiškas mąstymo būdas? pirma prisidirbti, o likusį gyvenimją atgailauti?
sakė gi jam, iek į vienuolyną, iš karto, iš karto reikėjo.
ir tos laidotuvės? kam jis taip? taigis "pakazucha" gavosi, o ne atgaila. Ir nusidėjo jis galva, ne kūnu, jeigu ką
ai, tiesa, man šventesnių vienuolių bendravimas jau perėjęs į džedajų buvo