Serialas apie atspalvius tesiasi..klausimas, ar nepakankamai jau zudirbo, kiek galima vynioti
http://www.knyguklub...CFQQHwwod4eECcw
Ar cia raso, kad mes turetume apie ka kalbeti
Kas skaitys
Sveiki, si karta kreipiuosi prasydama rekomendaciju:) Gal galite pasiulyti koki meiles romana, geriau butu klasikinis. Jau skaityti ir patike:
Dzeine Eir,
Puikybe ir prietarai,
Vetru kalnas,
Erskeciu pauksciai,
Tese is d'Eberviliu gimines,
Dama su kamelijomis,
Ciauskute.
Dar mama prase is bibliotekos paimti siuolaikiniu lietuviu rasytoju knygu, bet kad nebutu susije su istorija, kiek zinau patinka su detektyvo elemantais, gal galite ka parekomenduoti aciu
Dzeine Eir,
Puikybe ir prietarai,
Vetru kalnas,
Erskeciu pauksciai,
Tese is d'Eberviliu gimines,
Dama su kamelijomis,
Ciauskute.
Dar mama prase is bibliotekos paimti siuolaikiniu lietuviu rasytoju knygu, bet kad nebutu susije su istorija, kiek zinau patinka su detektyvo elemantais, gal galite ka parekomenduoti aciu
As skaityciau tos pacios Jane Austen Ema, Protas ir jausmai.
Labai gero stiliaus, gero vertimo ir itraukiantis (nesvarbu, kad gal ir paaugliams skirtas, bet ir as, ir mano mama skaite su malonumu)
Kerstin Gier trilogija Meile keliauja laiku (su detektyvo priemaisa )
Is rytu kulturos man patiko "Palaimos namai", Seseliu princese (jie istoriskai susiejami, bet idomus)
Labai gero stiliaus, gero vertimo ir itraukiantis (nesvarbu, kad gal ir paaugliams skirtas, bet ir as, ir mano mama skaite su malonumu)
Kerstin Gier trilogija Meile keliauja laiku (su detektyvo priemaisa )
Is rytu kulturos man patiko "Palaimos namai", Seseliu princese (jie istoriskai susiejami, bet idomus)
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 29, 18:33)
Kas skaitys
Aš ne. Geriau pamedituosiu, skaičiuodama, kiek čia obertonų girdžiu. https://www.youtube....h?v=RxK4pQgVvfg
https://www.youtube....h?v=7zZainT9v6Q
Papildyta:
https://www.youtube....h?v=P92LaLadnkM
Helainta, labai ačiū už tokį nuostabų vakarą Didelį malonumą apturėjau, net vyrui pasigyriau
Ačiū už apdovanojimą, labai džiaugiuosi, kad mano gyvenime esate jūs visos Skaitysiu ir toliau
O aš galvojau, kad tu apie jaunimo literatūrą Iš bibliotekos ėmiau. Tos pačios
Ačiū už apdovanojimą, labai džiaugiuosi, kad mano gyvenime esate jūs visos Skaitysiu ir toliau
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 25, 22:41)
Sofija, va radau ko norejau: Jeffrey Archer "Kliftonų kronikos"
Ar savo turejai, ar is bibliotekos emei?
nooooooooriu
Ar savo turejai, ar is bibliotekos emei?
nooooooooriu
O aš galvojau, kad tu apie jaunimo literatūrą Iš bibliotekos ėmiau. Tos pačios
QUOTE(klopedija @ 2016 01 30, 22:30)
Nu vaikinas, tai pritrenkiantis. Ir gymio lyg ne to... Kaip koks ateivis
As tai nuorodas atsidariusi, pamaciau, kad tuviu dainavimo budas ir prisiminiau tuviu pasakas. Tada maniau, kad cia LIEtuviu gentis kokia tai skaitydma supratau, kad nu labai tolima gentis ir ne visai lietuviu
QUOTE(Helianta @ 2016 01 26, 23:49)
Taigi - pradedame aštuntąjį tradicinį knyginių "Oskarų" vakarą!
Helianta, ačiū Tau už gražią šventę, smagų tekstą ir nepaprastai didelį darbą viską dėliojant į lentynėles.
O visoms knygėms- už šios temos egzistavimą, už pasidalinimą savais knyginiais atradimais, už įdomias diskusijas ir netgi už offtopic'us
Parsinešiau šiandien V.Šoblinskaitės "Skyrybų kambarius". Nutariau pasmalsauti ar "Vilkų marti"- atsitiktinis perliukas, ar ir kitos knygos neblogos.
QUOTE(Shusha @ 2016 01 31, 02:41)
Helianta, ačiū Tau už gražią šventę, smagų tekstą ir nepaprastai didelį darbą viską dėliojant į lentynėles.
O visoms knygėms- už šios temos egzistavimą, už pasidalinimą savais knyginiais atradimais, už įdomias diskusijas ir netgi už offtopic'us
Parsinešiau šiandien V.Šoblinskaitės "Skyrybų kambarius". Nutariau pasmalsauti ar "Vilkų marti"- atsitiktinis perliukas, ar ir kitos knygos neblogos.
Man Šoblinskaitės "Vilkų marti" - aukščiausia lyga. Kitas jos irgi mielai perskaičiau, bet tik "Vilkų marti" imu kas keli metai ir su tokiu pat malonumu perskaitau iš naujo.
Perskaičiau Kalinauskaitės "Skersvėjų namai". Deja, deja, to virpulio, su kuriuo skaičiau "Niekada nežinai", nei su žiburiu neradau. Man ji kažkokia buitiškesnė pasirodė. Temos neužkabino, gelmė nepažvelgė į akis. Perskaičiau kažkurios iš jūsų įdėtą kritikos straipsnio nuorodą - nerandu knygoje nieko, ka rado straipsnio autorius. Galbūt keičiuosi," seklėju"... Kaip tik priešokiais skaitau "Kaip internetas keičia mūsų smegenis"... Turint omeny, kiek laiko praleidžiu darbe priešais kompiuterį,tai tuoj ir tie paskutiniai neuronai, kurie atsakingi už gilų mąstymą , išeis į pensiją
Vakarais graužiu J.Bourin "Damų kambarys", šeimyninę sagą, kurios veiksmas vyksta viduramžių Paryžiuje. Pastaruoju metu kažkaip patraukė prie istorinės literatūros. Vis pagalvoju, kad veltui išdaviau savo vaikystės svajonę - tapti istorike ar archeologe. Turbūt būčiau labiau save realizavusi, kad ir kokios muziejininkės vaidmeny...
Dar perskaičiau Vanagaitės "Ne bobų vasara". Kaip ir nieko naujo, bet kartu viskas sudėta į vieną vietą. Visos geros, praktiškos mintys, kaip išgyventi tą virsmą iš jaunos į pagyvenusią moterį. kartais reikia tokio smegenų praskalavimo.
Saip isomu.
Jo Nesbo gerbejoms, jau minejau, kad jis parase scenariju serialui "Okupuoti", kaip Rusai okupuoja Norvegija savais budais. Pries fimui pasirodant Rusija buvo nepatenkinta tokiu serialu, nes jis atliepe Ukrainos ivykius
http://www.mirror.co...v-drama-6355534
taciau dabar skaitome apie panasius veiksmus butent tarp Rusijos ir Norvegijos, kai jie siuncia pabegelius per poliarini rata dviraciais i Norvegija ir savo sienos puse uzdaro.
Jo Nesbo, kaip daugelis rasytoju turi nuojauta? numatymo galia, ar kuriniai, kaip stiprios idejos ima gyventi ir itakoja musu realu gyvenima
Jo Nesbo gerbejoms, jau minejau, kad jis parase scenariju serialui "Okupuoti", kaip Rusai okupuoja Norvegija savais budais. Pries fimui pasirodant Rusija buvo nepatenkinta tokiu serialu, nes jis atliepe Ukrainos ivykius
http://www.mirror.co...v-drama-6355534
taciau dabar skaitome apie panasius veiksmus butent tarp Rusijos ir Norvegijos, kai jie siuncia pabegelius per poliarini rata dviraciais i Norvegija ir savo sienos puse uzdaro.
Jo Nesbo, kaip daugelis rasytoju turi nuojauta? numatymo galia, ar kuriniai, kaip stiprios idejos ima gyventi ir itakoja musu realu gyvenima
Labas lietingas rytas
Heliantai ačiū už labai išsamią šventę
Lina 1985, užjaučiu. Vėl mes vienoje nominacijoje, nes lapkritį išlydėjau mamytę. Bandau "iš naujo išsiauginti" tas savo "dalis", kurios, maniau, su mama tiesiogiai nėra susijusios ir va, jų nebėra.
Stengiuos nepasišiukšlinti ir prisiduodu su sausio knygomis
Metus pradėjau Colleen McCullough "Giesme apie Troją" - Iliados šešėlis automatiškai "šaukėsi" smagiųjų epitetų - laivai gaubtašoniai, vyrai gražiaauliai ( ), Atėnė pelėdakė ir tt. (studijų metais ir savų buvom graikiškų prigalvoję vieną kitą ) ir beveik lygiai su visais veikiančių dievų. Bet nepritrūko. Gal norėjosi kiek individualesnės kiekvieno pasakotojo kalbos, jei jau tokia pasakojimo struktūra, gan vienodas kalbos stilius man pasirodė, bet bendrai paėmus patiko. Kaip ir tokia visai puiki pusiausvyra tarp labai žmogiškų didvyrių ir neįkyrių, bet neužmirštų dievų. O dar akies kampučiu dirstelėjau į filmą "Troja" - tai visai šiuo skaitiniu džiaugiuosi.
Kadangi cepelinų spalvos dienom žiauriai trūksta žvengo, ant treniruoklio perklausiau Klopedijos minėtus Павел Санаев "Похороните меня за плинтусом" 1 ir 2. Šypsojaus. Ir ne kartą Lengvai virškinama, su teisingom vertybėm. Gal naivoka, bet smagi Kažkokia tokia įtikinamą - aiškiai mačiau pacanėlį ir vos ne kartu su juo nervinausi ir blaškiausi
Toliau Людмилa Улицкя "Искренне ваш Шурик" - pagaliau su normalia pabaiga (na, nesukėlė jausmo, kad užraukta bet kaip, nes nusibodo). Visai įtraukianti nenuobodi istorija be ypatingų atradimų - toks švelnus pyragėlis prie kavos iš geros kepyklos.
Dabar svajoju su 4 "Senojo Vilniaus pasakų" dalimi
Heliantai ačiū už labai išsamią šventę
Lina 1985, užjaučiu. Vėl mes vienoje nominacijoje, nes lapkritį išlydėjau mamytę. Bandau "iš naujo išsiauginti" tas savo "dalis", kurios, maniau, su mama tiesiogiai nėra susijusios ir va, jų nebėra.
Stengiuos nepasišiukšlinti ir prisiduodu su sausio knygomis
Metus pradėjau Colleen McCullough "Giesme apie Troją" - Iliados šešėlis automatiškai "šaukėsi" smagiųjų epitetų - laivai gaubtašoniai, vyrai gražiaauliai ( ), Atėnė pelėdakė ir tt. (studijų metais ir savų buvom graikiškų prigalvoję vieną kitą ) ir beveik lygiai su visais veikiančių dievų. Bet nepritrūko. Gal norėjosi kiek individualesnės kiekvieno pasakotojo kalbos, jei jau tokia pasakojimo struktūra, gan vienodas kalbos stilius man pasirodė, bet bendrai paėmus patiko. Kaip ir tokia visai puiki pusiausvyra tarp labai žmogiškų didvyrių ir neįkyrių, bet neužmirštų dievų. O dar akies kampučiu dirstelėjau į filmą "Troja" - tai visai šiuo skaitiniu džiaugiuosi.
Kadangi cepelinų spalvos dienom žiauriai trūksta žvengo, ant treniruoklio perklausiau Klopedijos minėtus Павел Санаев "Похороните меня за плинтусом" 1 ir 2. Šypsojaus. Ir ne kartą Lengvai virškinama, su teisingom vertybėm. Gal naivoka, bet smagi Kažkokia tokia įtikinamą - aiškiai mačiau pacanėlį ir vos ne kartu su juo nervinausi ir blaškiausi
Toliau Людмилa Улицкя "Искренне ваш Шурик" - pagaliau su normalia pabaiga (na, nesukėlė jausmo, kad užraukta bet kaip, nes nusibodo). Visai įtraukianti nenuobodi istorija be ypatingų atradimų - toks švelnus pyragėlis prie kavos iš geros kepyklos.
Dabar svajoju su 4 "Senojo Vilniaus pasakų" dalimi
Paskelbta "Knygų mugės" renginių programa:
nuorodos į visas programas
Kultūrinių renginių programa (knygų pristatymai, autografai ir pan)
nuorodos į visas programas
Kultūrinių renginių programa (knygų pristatymai, autografai ir pan)