Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 94 laida

QUOTE(klopedija @ 2016 01 27, 16:37)
kokios knygos yra žudikės? hihihi.gif

žiurint ką žudo. pvz., laiko žudikės - beveik visos tos, kurios įtraukia ir nepaleidžia.

Lina1985, užuojauta... unsure.gif

QUOTE(adija5 @ 2016 01 27, 20:27)
Mane pjauna.Be peilio.Išprotėčiau po pusvalandžio nuo tokios harmonijos  unsure.gif

drinks_cheers.gif
Ir man kažkodėl atrodo, kad toks gerklinis dainavimas turėtų būti sunkus darbas balso stygoms - ar ne? g.gif
YouTube komentaruose rašo, kad jie ir Lietuvoje koncertavo - klopedija, gal buvai? ax.gif

Perskaičiau Danutės Kalinauskaitės "Niekada nežinai" (taip taip, tik dabar blush2.gif ).
Gėris wub.gif
Kadangi ji vaikystėje augo tame pačiame rajone, kaip mano tėtis ir jo geras draugas, tai neblogai žinau ir gerai įsivaizdavau tas konkrečias Kauno vietas, kurios tose esė-novelėse aprašomos.
O jau teksto grožis wub.gif Turtingas žodynas, nenuvalkioti ir netikėti palyginimai - tikras literatūrinis balzamas wub.gif
Atsakyti
[quote=klopedija,2016 01 27, 20:50]
Na, čia ne "relax". Greičiau šamanizmas arba tiesiog išskirtinis folkloras, ką turėjau minty, minėdama lietuvių sutartines. Mane tai harmonizuoja. biggrin.gif
[/quote

Vakar vyras netolies snaudė, aš leidau sūnui pažaisti kompiuteriu žaidimus su sąlyga, kad išjungs savo žaidimų garsą ir aš galėsiu lygindama šamanų klausytis, harmonizuoti save, taip sąkant smile.gif Vaikai man paklausę kiek: "Mama, kas čia per baisi muzika, išjunk". Vyras po kiek laiko: "Aš nuo tų riaugėjmų pabudau, maniau čia vaikų kompiuterinių žaidimų muzika tokia". O man visai patiko, traukia egzotika, žinoma, miegui gal ir netinkama, bet galvai subalansuoti lyginant - pats tas tongue.gif

[quote=Helianta,2016 01 27, 22:20]

Perskaičiau Danutės Kalinauskaitės "Niekada nežinai" (taip taip, tik dabar blush2.gif ).
Gėris wub.gif
Kadangi ji vaikystėje augo tame pačiame rajone, kaip mano tėtis ir jo geras draugas, tai neblogai žinau ir gerai įsivaizdavau tas konkrečias Kauno vietas, kurios tose esė-novelėse aprašomos.
O jau teksto grožis wub.gif Turtingas žodynas, nenuvalkioti ir netikėti palyginimai - tikras literatūrinis balzamas wub.gif
[/quote]

Tu, man rodos, minėjai naują Kalinauskaitės knygą. Nieko nebuvau jos skaičiusi, pasiėmiau iš bibliotekos "Skresvėjų namus", pabandžiau skaityti, bet, matyt, man per daug to literatūriškumo, per klampu, gal šiuo metu, o gal apskritai blush2.gif Reikės pabandyti sugrįžti vėliau prie jos knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 28 sausio 2016 - 07:22
hmmm, labai jau mes prastai skandinavams atrodom g.gif Adler-Olsen savo knygoje nupasakojo apie nusikaltėlį Verslovą iš LT, Keplerio herojus iš Vilniaus amfetaminą vežėsi g.gif
Atsakyti
Ai, zinok, jie nelabai zino, kur ta Lietuva biggrin.gif doh.gif Nes jie laimingiausi zmones gyvenantys savo salyje ir nenorintys keliauti.
Kai studijavau, manes klause: tai tu is Talino? -ne, -sakau- Talinas Estijos sostine, as is Lietuvos. -A tai Rygoje gyveni? doh.gif -ne, Vilniuje.
-O kur tas Vilnius blink.gif
Kitas palyginimas, kad Argentinoje batu parduotuveje matavausi batus ir pardavejas uzklause is kur as, kai pasakiau is Lietuvos, jis manes paklause, ar is sostines Vilniaus blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 01 27, 21:20)
Ir man kažkodėl atrodo, kad toks gerklinis dainavimas turėtų būti sunkus darbas balso stygoms - ar ne? g.gif
YouTube komentaruose rašo, kad jie ir Lietuvoje koncertavo - klopedija, gal buvai? ax.gif
Kadangi pati to nemoku, tai sunku pasakyti. Manau, kad taip.
Buvau. Įgyvendinau savo seną svajonę pasiklausyti gyvai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 28, 09:55)
Argentinoje batu parduotuveje matavausi batus ir pardavejas uzklause is kur as, kai pasakiau is Lietuvos, jis manes paklause, ar is sostines Vilniaus blink.gif  thumbup.gif

gal koks išeivio palikuonis pasitaikė smile.gif
Atsakyti
Ten kas antras yra iseivio palikuonio paikuonis, kaimynas ir pan. bet vis tiek skirti tris Baltijos salis su visom sostinem wub.gif tikrai grabes nedaro Danijos pilieciams, kurie nezino, kad esame uz Baltijos juros kaimynai doh.gif Tiesa syki oro uoste pasu tikrintojui teko aiskinti, kad Lietuva jau ES nare pora metu ir, kad pries pora dienu tapome Sengeno nare doh.gif Jis NETIKEJO bigsmile.gif doh.gif ir tikrino kompe...tai va koks geografijos issilavinimas net tokio pareiguno, ka jau ten manau, kad privalomo teisinio zinojimo apie salis nares.

Beje, va tema galetu buti, kiek knygose yra mitu ir stereotipu apie tam tikras salis ir ju pliecius ir kiek autorius juos minedamas "paruosia namu darbus"
Pvz. pirmas momentas, kada as susiduriau su "istoriniu" faktu apie Lietuva, buvo rusu pasakose apie Ilja Muromieti, kuris po Lietuva issibaste, tada buvau gal antroke. Paklausiau mamos, kaip jis ten atsidure, ar gyne nuo priesu, nes na juk didvyris, mama paaiskino, kad plese doh.gif

Na dar nuskambejes Hanibalas Lekteris irgi su Lietuva susijes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 28 sausio 2016 - 11:39
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 28, 11:31)

Pvz. pirmas momentas, kada as susiduriau su "istoriniu" faktu apie Lietuva, buvo rusu pasakose apie Ilja Muromieti, kuris po Lietuva issibaste

va apie Muromietį tai nesu šito girdėjus.
Atsakyti
Sveikos,
norėjau paklausti ar kuri skaitėte D. Kontenienės "Septynetas"?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 01 27, 21:50)
Na, čia ne "relax". Greičiau šamanizmas arba tiesiog išskirtinis folkloras, ką turėjau minty, minėdama lietuvių sutartines. Mane tai harmonizuojabiggrin.gif

Tai tibetietiško budizmo atmaina, kurioje susimaišė mahajanos budizmas su vietiniu šamanizmu ir gavosi štai toks įdomus virštoninis giedojimas. Beje, aš irgi mėgstu klausyti šias giesmes. Kartą buvau radusi tokį šiurpiai gražų Tibeto vienuolių giedojimą, kad iki šiol prisimenu įspūdį - jei susitelki ir klausai atidžiai, tai tikrai gali nunešti kažkur anapus. biggrin.gif

O čia tajų vienuolių švelni gydomoji mantra: https://www.youtube....h?v=cDCS19EOsrA

Į temą: Akmenskelte, pažintį su D. Kalinauskaitės tekstais siūlyčiau pradėti nuo "Niekada nežinai" - čia ji kur kas "gyvesnė" nei "Skersvėjų namuose".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darbinga: 28 sausio 2016 - 12:16
Lina1985, užuojauta.

QUOTE(klopedija @ 2016 01 28, 10:01)
Kadangi pati to nemoku, tai sunku pasakyti. Manau, kad taip.

Sunku, kol išmoksti - aš šiek tiek mokiausi, tai iš tikro labai atpalaiduoja, nes reikia labai susikaupti biggrin.gif
Atsakyti
beveik oksimoronas, atpalaiduoja, nes reik susikaupti biggrin.gif
Atsakyti