QUOTE(kackac @ 2016 03 31, 08:23)
"Baimės kyla iš nežinojimo. Ko nežinai ar nesupranti, to imi bijoti. O ko bijai, to pradedi nekęsti. Baimė su mumis nuo amžių glūdumos. Kartais ji naudinga: priverčia širdį stipriau plakti, greičiau apsispręsti, kaip pasielgti bėgti ar gintis. Bet mes, žmonija, esame avinų banda. Pakelės krūme kažkas trakštelėjo. Gal nulūžo išdžiūvęs lapas? O gal vilkas šakelę užmynė? Ir šokame bėgti griūdami, traiškydami vieni kitus." A.Čekuolis
P.S. Gaudau p. A Vaivarienę "ant žodžių" ir leisiu sau pasamprotauti, kad ponia taip pat yra žmogus ir nori valgyti...
Tai pritaikykit sau tuos zodzius apie baime. Ko jus taip tu ligu bijote? Visom is eiles ligom, nuo kuriu skiepai sukurti, visi tikrai nesirgs. Manote, kad organizmui reikalinga tokia patirtis- susipazinti su visom is eiles ligom, reikia- nereikia? Manote, kad kuo daugiau sukisi i ji, tuo geriau? Manote organizmas, zmogaus kunas kvailas? Tai zmones kvaili, kurie taip mano. Zmogaus kunas tai mikrovisata. Issibalansuoja ir issiderina tik del zmogaus- seimininko klaidu, prievartos, jo poreikiu nesupratimo ir ignoravimo. Kunas suserga, bakterijos ir virusai "puola" tik jei pats seimininkas nusiteikes priesiskai ir valdomas baimiu. Jei seimininkas taikoje su savimi ir pasauliu, jokie virusai, bakterijos ir grybeliai jo neuzpuls.
Kai zmogus perserga naturaliai kokia nors liga, jis gauna pamoka, aisku jei pasveiksta. Ir toks susidares imunitetas tikras, tobulas ir perduodamas genetiskai. Jei suserga vel ta pacia liga, reiskia pamokos nebuvo, zmogus pabego is pamoku Viskas kas yra turi labai gilia prasme. Nera taip, kad kazkas ivyksta siaip sau, del nieko. Tai visa gyvenimo filosofija.
Suprantama, kad kazkam ji gali buti nesuvokiama, svetima. Tie zmones eina kitu keliu. Tai ju kelias. Bet dabar jie is savo baimiu ir kitus ivairiais budais bando priversti daryti taip kaip daro patys. Jus net neisivaizduojate, kaip as tuo metu jauciuosi man cia tas pats, kaip kazkas man pasakytu: valgyk ne rankomis, o kojomis, nes moksliskai irodyta, jog taip sveikiau ir visuomenei daug geriau
Tai ka jus bandot cia paaiskinti, nera tiesa. Tai tik jusu tiesa, jusu supratimas, kuris labai ribotas. Skiepai nera panaceja nuo visu ligu. Jie nera skirti visiems ir bet kokiom salygom. Jie geris tik tam tikrom salygom, tam tikroje vietoje. Jum reiketu praplesti savo supratima ir nekisti savo gerio per jega kitiems.