Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(kiskius @ 2016 02 17, 09:02)
Taip pat kaip Lietuvoje man labia juokingas ir absurdiskas nutarimas, kad pneumokokine vakcina nemokamai skiepyjami tik po 2014 08 01 gime kudikiai  doh.gif
http://lzinios.lt/lz...uz-kitus/191573
Kuo kaltas kudikis jei jis gime 2014 m. liepos 10 ar 30???  doh.gif logiskesnis butu sprendimas pvz. tevu pageidavimu skiepyti visus kudikius iki 2 m.,  ne gimusius po konkrecios dienos  g.gif

Būtų labai gražu ir prasminga, jei Asociacija Objektyviai apie skiepus savo veiklą nukreiptų tokiems ir panašiems klausimams inicijuoti. 4u.gif

QUOTE(uups @ 2016 02 17, 09:11)
haha....tipo, kadangi 'laisvai ir savanoriskai' niekas nenorejo, tai bus priverstinai ir su daina  wub.gif
man tai kyla klausimas, kaip jums nekyla klausimai, tarkim, ar skiepas negali sutrikdyti imunines sistemos/issaukti autoimuninius atsakus? paskatinti neurodegeneracija/ padidinti jos apimtis?  g.gif
niekada nesmesteli jokia mintele? g.gif

Kaip tai "niekas nenorėjo"? Skiepijimų apimtys buvo pakankamai geros. BUVO, deja. Kažkaip, tu čia stipriai pro šalį su tuo "niekas nenorėjo". lotuliukas.gif

Teorinių mintelių prisišmėžuoti gali kiek tik nori, jei tik tam atatinkamai nusiteiksi. rolleyes.gif Vienok, ant žemės patupdo realybė.4u.gif
Atsakyti
Šiek tiek statistikos: 4u.gif

2012 metais DTaP/IPV/Hib4 2 metų vakcina skiepijimų apimtys Lietuvoje, išskyrus Alytaus ir Utenos apskritis, buvo 79,1 - 88,5 proc.
2013 metais MMR1 vakcina Tauragės apskrityje skiepytų vaikų tik 88,9 proc.

Šaltinis: ULAC metinės apžvalgos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 17 vasario 2016 - 10:45
QUOTE(kiskius @ 2016 02 11, 16:47)
O gydymo pobudzio faktas jau paneigia mirties fakta????  doh.gif atsipeikekit nuo savo fantaziju ir dvigubu standartu pagaliau  biggrin.gif

Dvigubus standartus ji mėgsta drinks_cheers.gif Pridėjau jai straipsniukų paplepijimuose, tai apsimetė, kad neskaitė, kad tipo nebuvo užsukusi, nes gėda buvo komentuoti apie kolegas cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 12, 20:12)
Jei taip kaip man nustatė gripą be jokių tyrimų,tai net neabejoju,kad pusę gali net nesirgti gripu tiesiog klaidingi skaičiukai.Praėjo savaitė atsirado kiti simptomai nusiuntė pas infektologą.Nuvažiuoju pas jį ekstra atveju,klausia kur ant siuntimo kraujo tyrimų rodikliai,sakau niekas nesiuntė pasidaryti ir nesidariau kraujo tyrimų apie 3m.Vėlgi klausia tai kaip nustatė gripą,sakau tikriausiai todėl,kad aukšta temperatūra.Sėdi išsižiojusi infektologė manau galvoja kaip taip galima.Dabar jau dvi diagnozės įrašytos,pažymėta tik,kad gripas sveikimo stadijoje,atsargiai paklausiu gydytojos gal man ne gripas,o ji man o gal žinote kas...Nu šakės galvoju gal tu gydytoja.Prieš einant į kabinetus visų siuntimų kopijas telefonu pasidariau,o pas savo gydytoją buvau rankinėje ir telefone diktofoną įjungusi.Įraše puikiai girdisi kai nustačius man diagnozę"gripas"aš paklausiu ar jokių tyrimų nesidarysiu,gydytoja man sako,o kam ką tas duos.
Be žodžių,jei ten gaili tų siuntimų,bent pasiūlytų pasidaryti už savo lėšas tik pasakytų kokius tyrimus darytis.O gydytoja mačiusi,kad liežuvis su įtartinomis apnašomis galėjo anksčiau nusiųsti kur reikia,o ne siųsti namo gydytis ir arbatų gerti schmoll.gif
Nors koridoriai pilni kosėjančių pacientų,bet tai nesuteikia joms teisės dirbti aplaidžiai.Pas infektologę buvo pilna pacientų ir visi ėjo ir ėjo,kiek supratau daugiausia su Laimo liga,bet labai rūpestingai nusiuntė reikalingų tyrimų,stebėjosi gydytoja,kad jokie tyrimai nedaryti net kraujo.
2sa.nežinau kas man,dvi diagnozės ir abi iš lempos biggrin.gif

Niekada nereikia eiti tuščiom, įrašymo įrenginukas visuomet tokiose įstaigose turi būti įjungtas ir paruoštas kišenėlėje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 02 17, 10:57)
Dvigubus standartus ji mėgsta drinks_cheers.gif Pridėjau jai straipsniukų paplepijimuose, tai apsimetė, kad neskaitė, kad tipo nebuvo užsukusi, nes gėda buvo komentuoti apie kolegas cool.gif

Tai, kad tavo postų praktškai niekas nebekomentuoja.biggrin.gif Daryk išvadas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 17 vasario 2016 - 11:01
Įdomus teisės magistro baigiamasis darbas: 4u.gif

http://talpykla.elab...ms/MAIN/content
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 17, 13:25)
Įdomus teisės magistro baigiamasis darbas: 4u.gif

http://talpykla.elab...ms/MAIN/content

Zinant kaip tie magistro darbai rasomi, tai tikrai nera labai jau PATIKIMAS informacijos saltinis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2016 02 17, 12:23)
Zinant kaip tie magistro darbai rasomi, tai tikrai nera labai jau PATIKIMAS informacijos saltinis  biggrin.gif

Vienok, tendencijos ir teisiniai precedentai šiuo klausimu labai aiškūs.4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 17 vasario 2016 - 12:29
QUOTE(kackac @ 2016 02 17, 14:29)
Vienok, tendencijos ir teisiniai precedentai šiuo klausimu labai aiškūs.4u.gif

jus ta darba skaitete, atidziai nagrinejote??? g.gif labai jau daug kas kertasi tame darbe su elementaria logika 4u.gif pvz. 18 psl.: "Valstybės, kurios numato galimybę atsisakyti privalomų skiepų dėl medicininių kontraindikacijų, tai − Prancūzija, Italija, Latvija, Lenkija ir Lietuva." ir nurodomas šaltinis - Survey on vaccinations in Europe (2005)??? nekyla jums jokiu klausimu???? g.gif

Ir cia tik uzmetus aki, o jei atidziau panagrinejus ta "darbeli" manau ne tokiu perliuku rastume 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiskius: 17 vasario 2016 - 12:59
QUOTE(kiskius @ 2016 02 17, 12:58)
jus ta darba skaitete, atidziai nagrinejote???  g.gif labai jau daug kas kertasi tame darbe su elementaria logika  4u.gif pvz. 18 psl.: "Valstybės, kurios numato galimybę atsisakyti privalomų skiepų dėl medicininių kontraindikacijų, tai − Prancūzija, Italija, Latvija, Lenkija ir Lietuva." ir nurodomas šaltinis - Survey on vaccinations in Europe (2005)??? nekyla jums jokiu klausimu????  g.gif

Ir cia tik uzmetus aki, o jei atidziau panagrinejus ta "darbeli" manau ne tokiu perliuku rastume  4u.gif

Man jokių klausimų nekyla. Tik SAM dar turės kur padirbėti ta pačia linkme. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 17, 15:12)
Man jokių klausimų nekyla. Tik SAM dar turės kur padirbėti ta pačia linkme. 4u.gif

Ar tikrai Lietuvoje skiepai privalomi nuo 2005 m???? ir nuo 2005 m. numatyta galimybe atsisakyti privalomų skiepų dėl medicininių kontraindikacijų???? blink.gif jei dar nesuprantate - saltinis 2005 m. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 17, 08:30)
Kaip tai "niekas nenorėjo"? Skiepijimų apimtys buvo pakankamai geros. BUVO, deja. Kažkaip, tu čia stipriai pro šalį su tuo "niekas nenorėjo". lotuliukas.gif

Teorinių mintelių prisišmėžuoti gali kiek tik nori, jei tik tam atatinkamai nusiteiksi. rolleyes.gif  Vienok, ant žemės patupdo realybė.4u.gif

My bad. Sakykim, vis daugiau ir daugiau eme nenoreti.

Ziurint, ka vadinsi 'realybe' ....kadangi as atatinkamai nusiteikusi, man mokslininku pasiulyti teoriniai mechanizmai skamba kaip labai tiketini.
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2016 02 17, 13:24)
Ar tikrai Lietuvoje skiepai privalomi nuo 2005 m???? ir nuo 2005 m. numatyta galimybe atsisakyti privalomų skiepų dėl medicininių kontraindikacijų????  blink.gif jei dar nesuprantate - saltinis 2005 m.  4u.gif

Aš viską puikiai suprantu ir manau, kad darbo autorė preziumuodama naują tvarką, Lietuvą prigretino prie aukščiau minėtų šalių, jau besilaikančių tų pačių nuostatų. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2016 02 17, 13:24)
Ziurint, ka vadinsi 'realybe' ....kadangi as atatinkamai nusiteikusi, man mokslininku pasiulyti teoriniai mechanizmai skamba kaip labai tiketini.

O tie patys mokslininkai, tų teorinių mechanizmų kūrėjai, darbo iki galo, kaip suprantu, neatliko. bigsmile.gif Klinikiniais tyrimais savo kūrybos nepatvirtino? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 17 vasario 2016 - 13:39