Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(uups @ 2016 02 12, 16:21)
aciu, saugom 4u.gif  juolab kad ir sirdies bedu yra.

Del biurokratijos nezinau... teoriskai gal ieskant galimybiu galima kazkaip vakcinuotis kitoj istaigoj, arka unsure.gif musu atveju finansinis aspektas jokios itakos nedare, as cia del kitu labiau rupinuosi smile.gif

Čia tik dabar susigriebėt vakcinuotis? Nemanai, kad jau kiek vėloka.g.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2016 02 12, 15:56)
Šiai dienai neatrodo, kad sezonas būtų kažkuo išskirtinis.

Turint omeny, kad pastarieji pora metų apsiėjo be epidemijų ir mirčių, šie metai gerokai sudėtingesni.
Atsakyti
Nesibaigiantys atsiliepimai į A. Zuokienės pasisakymą dėl ŽPV ir gimdos kaklelio vėžio:
http://sveikata.lryt...klelio-vezi.htm
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 18:06)
Papildyta:

Turint omeny, kad pastarieji pora metų apsiėjo be epidemijų ir mirčių, šie metai gerokai sudėtingesni.

Tai kad turėjom epidemiją 2015-aisiais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2016 02 12, 17:34)
Tai kad turėjom epidemiją 2015-aisiais  unsure.gif

Nepamenu jau, ar praeitais metais skelbė epidemiją. g.gif Bet mirčių tikrai neturėjome.
P.S. Sorry, patikslinu. Tikrai per 2015 skaičiai sirgusiųjų gripu epideminiai - 16405.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 12 vasario 2016 - 17:56
QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 16:06)

ne dabar, - lapkriti, o gruodzio viduryj (gal ir anksciau, labai tiksliai nepasakysiu) jau nebebuvo nemokamu vakcinu, bet zmogus liko nevakcinuotas ne del per velyvo susigriebimo ar vakcinu kainos mirksiukas.gif
Noriu tik pasakyt, kad greiciausiai ne visiems norintiems siemet uzteko nemokamu vakcinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 19:06)

Eilini karta matot tik tai ka norit matyti doh.gif jau aiskiau zmogus nebegalejo parasyti:
QUOTE(uups @ 2016 02 12, 17:49)
toks jausmas, kad tuo megaujates g.gif
atsizvelgiant i tai, jog (bent jau kaune) jau gruodzio viduryj nebebuvo nemokamu vakcinu rizikos grupems, tai nekaip tos mirtys skamba...

QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 19:25)
Nesibaigiantys atsiliepimai į A. Zuokienės pasisakymą dėl ŽPV ir gimdos kaklelio vėžio:
http://sveikata.lryt...klelio-vezi.htm

Radot dar viena auka puolimui??? doh.gif

Vis dar negaliu atsistebeti Kackac ir Danges kulturos, profesionalumo ir bendravimo skirtumais biggrin.gif kaip diena ir naktis biggrin.gif Kackac darykit isvadas, jei kas ir padidins skiepu apimtis, tikrai ne jusu nuopelnas tai bus, kad ir kaip stengiates lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2016 02 12, 18:09)
ne dabar, - lapkriti, o  gruodzio viduryj (gal ir anksciau, labai tiksliai nepasakysiu)  jau nebebuvo nemokamu vakcinu, bet zmogus liko nevakcinuotas ne del per velyvo susigriebimo ar vakcinu kainos mirksiukas.gif
Noriu tik pasakyt, kad greiciausiai ne visiems norintiems siemet uzteko nemokamu vakcinu  smile.gif

Pvz. 2010m. "Lietuva už milijoną litų įsigijo 27 tūkst. pandeminio gripo vakcinos dozių, tačiau niekas neskuba skiepytis." Manau, kad nemažą dalį vakcinų, tiesiog, utilizavo. Buvo ir tokia patirtis.
Papildyta:
QUOTE(kiskius @ 2016 02 12, 18:19)
Vis dar negaliu atsistebeti Kackac ir Danges kulturos, profesionalumo ir bendravimo skirtumais  biggrin.gif kaip diena ir naktis  biggrin.gif Kackac darykit isvadas, jei kas ir padidins skiepu apimtis, tikrai ne jusu nuopelnas tai bus, kad ir kaip stengiates  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Dar labiau apsidžiaugčiau, jei Asociacijos Objektyviai apie skiepus dėka padidėtų skiepijimų apimtys.bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 17:28)
Pvz. 2010m. "Lietuva už milijoną litų įsigijo 27 tūkst. pandeminio gripo vakcinos dozių, tačiau niekas neskuba skiepytis." Manau, kad nemažą dalį vakcinų, tiesiog, utilizavo. Buvo ir tokia patirtis.
Papildyta:

Dar labiau apsidžiaugčiau, jei Asociacijos Objektyviai apie skiepus dėka padidėtų skiepijimų apimtys.bigsmile.gif

Na, gruodzio menesi tikrai dar nebuvo utilizave. O patirciu tai yra buve visokiu,- yra buve ir metu kai truko gripo vakcinu smile.gif Cia turbut labai sunku prognozuoti kiek ju uzsakyt g.gif Siemet susidariau ispudi kad irgi buvo nemazas poreikis...nors, aisku, pirma karta gyvenime LT po gydymo istaigas istisai trinuosi lotuliukas.gif

Man regis, kitamet tikrai bus padidejes vakcinu nuo gripo poreikis smile.gif
Atsakyti
Jei taip kaip man nustatė gripą be jokių tyrimų,tai net neabejoju,kad pusę gali net nesirgti gripu tiesiog klaidingi skaičiukai.Praėjo savaitė atsirado kiti simptomai nusiuntė pas infektologą.Nuvažiuoju pas jį ekstra atveju,klausia kur ant siuntimo kraujo tyrimų rodikliai,sakau niekas nesiuntė pasidaryti ir nesidariau kraujo tyrimų apie 3m.Vėlgi klausia tai kaip nustatė gripą,sakau tikriausiai todėl,kad aukšta temperatūra.Sėdi išsižiojusi infektologė manau galvoja kaip taip galima.Dabar jau dvi diagnozės įrašytos,pažymėta tik,kad gripas sveikimo stadijoje,atsargiai paklausiu gydytojos gal man ne gripas,o ji man o gal žinote kas...Nu šakės galvoju gal tu gydytoja.Prieš einant į kabinetus visų siuntimų kopijas telefonu pasidariau,o pas savo gydytoją buvau rankinėje ir telefone diktofoną įjungusi.Įraše puikiai girdisi kai nustačius man diagnozę"gripas"aš paklausiu ar jokių tyrimų nesidarysiu,gydytoja man sako,o kam ką tas duos.
Be žodžių,jei ten gaili tų siuntimų,bent pasiūlytų pasidaryti už savo lėšas tik pasakytų kokius tyrimus darytis.O gydytoja mačiusi,kad liežuvis su įtartinomis apnašomis galėjo anksčiau nusiųsti kur reikia,o ne siųsti namo gydytis ir arbatų gerti schmoll.gif
Nors koridoriai pilni kosėjančių pacientų,bet tai nesuteikia joms teisės dirbti aplaidžiai.Pas infektologę buvo pilna pacientų ir visi ėjo ir ėjo,kiek supratau daugiausia su Laimo liga,bet labai rūpestingai nusiuntė reikalingų tyrimų,stebėjosi gydytoja,kad jokie tyrimai nedaryti net kraujo.
2sa.nežinau kas man,dvi diagnozės ir abi iš lempos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 12, 21:12)
Jei taip kaip man nustatė gripą be jokių tyrimų,tai net neabejoju,kad pusę gali net nesirgti gripu tiesiog klaidingi skaičiukai.

Erikauzas, epidemijos metu ambulatoriškai nustatomo gripo diagnozė yra klinikinė ty nustatoma remiantis tipiniais požymiais. Bendras kraujo tyrimas atliekamas, kai diferencijuojama virusas vs. bakterija arba stebint komplikacijas. Stacionaruose įtarinat gripo atvejus visiems atliekamas virusologinis tyrimas.
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 12, 19:12)
o ji man o gal žinote kas...Nu šakės galvoju gal tu gydytoja.Prieš einant į kabinetus visų siuntimų kopijas telefonu pasidariau,o pas savo gydytoją buvau rankinėje ir telefone diktofoną įjungusi.Įraše puikiai girdisi kai nustačius man diagnozę"gripas"aš paklausiu ar jokių tyrimų nesidarysiu,gydytoja man sako,o kam ką tas duos.

panasu, kad vaikstot pas gydytojus kaip pas idejinius prieshus g.gif
o siaip tai ka jums tie tyrimai duotu, kaip jus isivaizduojat? g.gif Jei virusas tai koks ten labai skirtumas koks? g.gif rezimas tas pats,- lova ir arbatos.

Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 12, 18:39)
Nepamenu jau, ar praeitais metais skelbė epidemiją. g.gif  Bet mirčių tikrai neturėjome.
P.S. Sorry, patikslinu. Tikrai per 2015 skaičiai sirgusiųjų gripu epideminiai - 16405.

Epideminis, o taip pat ir su gripu susijusių mirčių pikas būna maždaug kas 5-erius metus.Panašiai ir yra mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2016 02 12, 22:11)
panasu, kad vaikstot pas gydytojus kaip pas idejinius prieshus g.gif
o siaip tai ka jums tie tyrimai duotu, kaip jus isivaizduojat? g.gif  Jei virusas tai koks ten labai skirtumas koks? g.gif rezimas tas pats,- lova ir arbatos.

Nebent paskirti specifinį priešvirusinį gydymą ? g.gif Bet čia per pirmas 24-48 val. mirksiukas.gif
Atsakyti