Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(kackac @ 2016 02 04, 12:00)
O, tuo tarpu, gimdos kaklelio vėžys sėkmingai "šienauja" mūsų moteris. 4u.gif

butu faina, kad bent perpus mazesne dramute kas iskeltu del kitu gimdos kaklelio vezio riziku,- tokiu kaip rukymas, oraliniai kontraceptikai (vos 5 metus juos vartojant rizika pardeja 3x, 10 metu- 4x)

QUOTE(kackac @ 2016 02 04, 17:02)
Antivaxerių "veidas" apstumdė medikę. blink.gif
http://lietuvosdiena...umde-medike.htm

nei jis veidas, nei ka...vargsas zmogelis, kuriam nesvarbu nei uz ka nei pries ka kovoti, svarbu rekt doh.gif

QUOTE(kackac @ 2016 02 06, 15:31)
Supermamytė ir akušerijoje supermamytė. doh.gif
Ar bent nutuoki, kas yra naujagimio subrendimo indeksas ir kokia jo svarba kūdikiui?

nagi, ka turite sia tema pasakyti? as nei tokio termino negirdejus, tik apie plaucius nebent g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2016 02 06, 18:07)
butu faina, kad bent perpus mazesne dramute kas iskeltu del kitu gimdos kaklelio vezio riziku,- tokiu kaip rukymas, oraliniai kontraceptikai (vos 5 metus juos vartojant rizika pardeja 3x, 10 metu- 4x)
nei jis veidas, nei ka...vargsas zmogelis, kuriam nesvarbu nei uz ka nei pries ka kovoti, svarbu rekt doh.gif
nagi, ka turite sia tema pasakyti?  as nei tokio termino negirdejus, tik apie plaucius nebent g.gif

Logiška, kad didžiausia dramutė ir keliama dėl didžiausią įtaką gimdos kaklelio vėžio įšsivystymui turinčio faktoriaus - ŽPV.

Kaip ne "veidas"? bigsmile.gif Ko gero, nė viena TV diskusijų laida apie skiepus neapsieina be šio veikėjo, švelniai tariant, pasisakymų.

Kumpiukus pati pajudink, pasieškok. mirksiukas.gif
Gal nebesiplėskim čia apie akušerinius ir neonatologinius niuansus - tema, kaip ir ne apie tai. Kam reikėjo - suprato. Kiti, vis tiek nesupras. 4u.gif
Atsakyti
Kad čia jau prakalbote apie gimdos kaklelio vėžį,kaip tik šią savaitę lankiausi pas gydytoją,naglai kiša man siuntimą tyrimui nesupratau to kišimo,pamokslavimo,finale dar grubiai kalbėti pradėjo ir liepė pasirašyti,kad atsisakau,bet va bendro kraujo tyrimo nepanoro duoti pasidaryti,nes nematė reikalo,tad jau tikrai įtartina darosi,kai šitaip kiša skiepus,nebūtinus tyrimus "nemokamai",dar pasigailėjau,kad pasirašiau,nei privaloma nei ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 06, 19:24)
Kad čia jau prakalbote apie gimdos kaklelio vėžį,kaip tik šią savaitę lankiausi pas gydytoją,naglai kiša man siuntimą tyrimui nesupratau to kišimo,pamokslavimo,finale dar grubiai kalbėti pradėjo ir liepė pasirašyti,kad atsisakau,bet va bendro kraujo tyrimo nepanoro duoti pasidaryti,nes nematė reikalo,tad jau tikrai įtartina darosi,kai šitaip kiša skiepus,nebūtinus tyrimus "nemokamai",dar pasigailėjau,kad pasirašiau,nei privaloma nei ką doh.gif

Kokiam tyrimui?
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 06, 19:36)
Kokiam tyrimui?

Kišo ir liepė pasirašyti,kad atsisakau dėl gimdos kaklelio,čia tikriausiai kiekvieną moterį siunčia,o man reikėjo profilaktiškai pasitikrinti bendrą kraujo tyrimą,labiau dėl hemoglobino,nematė prasmės ir patarė ligų neieškoti.Ateini dėl vieno,kiša visai kitą.Nenorėjau nei ginčytis,nei draskytis.
Ne problema pasidarysiu mokamai,bet atsakymų nematys.
Man tik paliko įdomu,kodėl taip kišo tą nemokamą tyrimą dėl gimdos kaklelio profilaktikos ir dar taip naglai,pasakiau,kad gal vėliau ne dabar pradėjo pamokslauti,numetė tušinuką rašykite "atsisakau ir parašas".
Visai suįžūlėti baigia ponios medikės.
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 06, 20:14)
Kišo ir liepė pasirašyti,kad atsisakau dėl gimdos kaklelio,čia tikriausiai kiekvieną moterį siunčia,o man reikėjo profilaktiškai pasitikrinti bendrą kraujo tyrimą,labiau dėl hemoglobino,nematė prasmės ir patarė ligų neieškoti.Ateini dėl vieno,kiša visai kitą.Nenorėjau nei ginčytis,nei draskytis.
Ne problema pasidarysiu mokamai,bet atsakymų nematys.
Man tik paliko įdomu,kodėl taip kišo tą nemokamą tyrimą dėl gimdos kaklelio profilaktikos ir dar taip naglai,pasakiau,kad gal vėliau ne dabar pradėjo pamokslauti,numetė tušinuką rašykite "atsisakau ir parašas".
Visai suįžūlėti baigia ponios medikės.

Kad skirti nemokamą kraujo tyrimą, turi būti indikacijos. Joms nesant - pacientas moka pats. Turi rūpestingą šeimos gydytoją, kuri nepamiršta moterų paraginti periodiškai ir nemokamai atlikti onkocitologinį tyrimą. Labai teisingai padarė, kad paprašė parašu patvirtinti atsisakymą.
Suįžūlėjo medikai, nes pasiūlė profilaktiškai nemokamai išsitirti? blink.gif Tu sveikam prote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 06 vasario 2016 - 20:23
QUOTE(kackac @ 2016 02 06, 17:28)
Logiška, kad didžiausia dramutė ir keliama dėl didžiausią įtaką gimdos kaklelio vėžio įšsivystymui turinčio faktoriaus - ŽPV.

Kaip ne "veidas"? bigsmile.gif  Ko gero, nė viena TV diskusijų laida apie skiepus neapsieina be šio veikėjo, švelniai tariant, pasisakymų.

Kumpiukus pati pajudink, pasieškok. mirksiukas.gif 
Gal nebesiplėskim čia apie akušerinius ir neonatologinius niuansus - tema, kaip ir ne apie tai. Kam reikėjo - suprato. Kiti, vis tiek nesupras. 4u.gif

nu tai vat ir laukiu nors perpus mazesnes dramutes, tokios pat nereikalauju biggrin.gif

Apie veidus nieko nezinau, esu macius lygiai viena laida apie vakcinacija, kurios linka cia buvo kazka ideje g.gif nu tai kokia ir zurnalistika,jei tokie herojai rimtesnems temoms kvieciami....

Mano vienas vaikas gime 43 sav+1d, kitas lygiai 35 sav. Esu mazumele pasidomejus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 06, 21:24)

O kodel jus taip nenorite to tyrimo? Nebent nesenai daretes mokama g.gif as asmeniskai tai paskutiniu metu kas 6 men dariausi PAP skystoje terpeje, jis mokamas, pas mano gyd kainuoja apie 50 eur. Bet artimiausiu metu planuoju pasidaryti ir nemokama, nes to senai nesidariau, tikrai priklauso pagal programa, tai praejus +/-6 men po paskiutinio mokamo, sakau pasidarysiu ir nemokama
Papildyta:
QUOTE(kackac @ 2016 02 06, 22:22)
Labai teisingai padarė, kad paprašė parašu patvirtinti atsisakymą.
Suįžūlėjo medikai, nes pasiūlė profilaktiškai nemokamai išsitirti? blink.gif Tu sveikam prote?

Priklauso kokiu tonu ir kaip "siule" g.gif paraso prasyti tikrai neturejo, prie ko cia parasas, kad uzsidetu pliusa, kad pasiule? As irgi paraso nedeciau schmoll.gif nors kaip minejau tikrinuosi mokamai kur kas dazniau nei pagal programa priklausytu
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2016 02 06, 20:28)
Priklauso kokiu tonu ir kaip "siule"  g.gif paraso prasyti tikrai neturejo, prie ko cia parasas, kad uzsidetu pliusa, kad pasiule? As irgi paraso nedeciau  schmoll.gif nors kaip minejau tikrinuosi mokamai kur kas dazniau nei pagal programa priklausytu

Parašas tam, kad paskui kokia supermamytė su pažengusia GK displazija neatplasnotų ir nereikštų pretenzijų, kad nebuvo informuota apie galimybę nemokamai profilaktiškai išsitirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 06 vasario 2016 - 20:33
QUOTE(kiskius @ 2016 02 06, 20:28)
O kodel jus taip nenorite to tyrimo? Nebent nesenai daretes mokama  g.gif as asmeniskai tai paskutiniu metu kas 6 men dariausi PAP skystoje terpeje, jis mokamas, pas mano gyd kainuoja apie 50 eur. Bet artimiausiu metu planuoju pasidaryti ir nemokama, nes to senai nesidariau, tikrai priklauso pagal programa, tai praejus +/-6 men po paskiutinio mokamo, sakau pasidarysiu ir nemokama

Ne tai,kad nenoriu,esu dariusi berods prieš 2m.Bet pasakiau,kad ne dabar,gal kitą mėnesį,kai turėsiu daugiau laisvo laiko,nepasakiau,kad nenoriu ir nesidarysiu,taip ir sakau ne dabar,o jos bendravimas pasikeitė pradėjo pamokslauti,toks vaizdas čia ir dabar,gripas siaučia,pilna kosinčių poliklinikoje,net neturiu noro tuoj pat pagal gydytojos nurodymus,skubėjau ne tas galvoje.Tad nesupratau to pykčio,tušinuko metimo,pasikeitusio tono,lyg tai būtų privaloma ir turiu iš karto vykdyti gydytojos įsakymą.Dar buvau su vaiku,kurį reikėjo pas stomotologą nuvesti.

kackac,man reikės susimokėsiu ir pasidarysiu kokios problemos,ar jei kiša nemokamai turiu tuoj pat paklusti?
Kadangi bendras kraujo tyrimas paskutinį kartą buvo darytas prieš 2m.privalėjo duoti siuntimą ir tuo labiau,kad ne šiaip sugalvojau,o dėl tam tikro dalyko ir paaiškinau dėl ko,bet gydytojai labiau rūpėjo įbrukti savo siūlomą siuntimą,nei mano prašomą.

O neduodama siuntimo tyrimams gydytoja kodėl nepasirašė,kad atsisako man duoti,pasidarysiu mokamai,jei kas negerai aš galėsiu pašokdinti gydytoją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikauzas: 06 vasario 2016 - 20:57
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 06, 20:47)
Ne tai,kad nenoriu,esu dariusi berods prieš 2m.Bet pasakiau,kad ne dabar,gal kitą mėnesį,kai turėsiu daugiau laisvo laiko,nepasakiau,kad nenoriu ir nesidarysiu,taip ir sakau ne dabar,o jos bendravimas pasikeitė pradėjo pamokslauti,toks vaizdas čia ir dabar,gripas siaučia,pilna kosinčių poliklinikoje,net neturiu noro tuoj pat pagal gydytojos nurodymus,skubėjau ne tas galvoje.Tad nesupratau to pykčio,tušinuko metimo,pasikeitusio tono,lyg tai būtų privaloma ir turiu iš karto vykdyti gydytojos įsakymą.Dar buvau su vaiku,kurį reikėjo pas stomotologą nuvesti.

Tik jau nesek pasakų, kad šeimos gydytoja čia ir dabar, šią pat minutę liepė eiti pas ginekologą citologiniam tyrimui. Tuo labiau, kad neretai tam reikalinga išankstinė registracija, o siuntimas tokiam tyrimui galiotų iki 30 dienų.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2016 02 06, 20:59)
Tik jau nesek pasakų, kad šeimos gydytoja čia ir dabar, šią pat minutę liepė eiti pas ginekologą citologiniam tyrimui. Tuo labiau, kad neretai tam reikalinga išankstinė registracija, o siuntimas tokiam tyrimui galiotų iki 30 dienų.

Ne čia ir dabar,o siuntimą imti dabar,kuris galioja 30d.o kadangi siaučia gripas,ir darbo daug turiu,nežinau ar galėsiu ateinančius 2mėn.lakstyti po polikliniką,kai turiu laiko aš pati pasirūpinu savo sveikata ir nueinu kur reikia,bet ne kai naglai su pamokslais man kiša.
jei labai įdomu aš apsilankiau dėl galvos svaigimo ir jaučiamo stipraus nuovargio,o ji man liepė ligų neieškoti,aš pati galvoju gal hemoglobinas žemas,reikės ir firitino tyrimą pasidaryti,bet abejingumas gydytojos pribloškė "neieškok ligų" ir kišimas kito tyrimo dėl kurio nesikreipiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikauzas: 06 vasario 2016 - 21:04