QUOTE(keistuole @ 2016 01 13, 16:08)
o ką jame rimto gaminate (na ne riešutukus ar bandeles)
Ir ten labai nedidelė talpa ar ne?
Šiaip aš tai mėgztu gruzdintuvėj pakepti duona su česnaku, bet įtariu čia nelabai kaip gausis.
Ir ten labai nedidelė talpa ar ne?
Šiaip aš tai mėgztu gruzdintuvėj pakepti duona su česnaku, bet įtariu čia nelabai kaip gausis.
Talpa tai ten panaši kaip vidutinio dydžio gruzdintuvėse. Dabar jau šis dalykas - ne deficitas. Galima kokiuose Senukuose, Euronixe ar pan. nuvažiuoti ir pažiūrėti dydį Na, man 4 vidutinio dydžio obuoliai tešloje puikiausiai ten telpa. O šiaip mes ir mėsytę ten pakepame, ir tipo kotletukus. Bet jie gaunasi tada tokie su traškia plutele, ne šiaip kaip keptuvėje kepti ir permirkę riebalais. O riebaliuko tai pati mėsytė turi, tai nebūna viskas labai sausa. Bet, kaip ir minėjau, čia priklauso nuo šeimos mitybos įpročių. Aš nemėgstu riebių dalykų.
Keptos duonos su česnakais kaip paprastoje gruzdintuvėje, tikrai neišsikepsite. Bet mes duoną ten skrudiname. Tik ji tada kaip iš skrudintuvo (tosterio) būna (na, bent jau aš asmeniškai jokiais aliejais ar sviestu prieš tai netepu). O česnaku po to įtrinti niekas nedraudžia. Šiaip kokiu aliejumi prieš tai pašlaksčius duoną GAL ir gautųsi kažkas panašaus į tikros gruzdintuvės rezultatą. Bet tikrai nesu to bandžiusi, tad jeigu šio daikto reikia būtent keptai duonai kepti, tai visko gali būti, kad ir nusivilsite rezultatu.
Mes anksčiau namie turėjome ir paprastą gruzdintuvę. Bet atsikratėme jos. Man asmeniškai kad ir kokį aliejų bebūčiau išbandžiusi, vis tiek dvokdavo po to namai porą dienų. Jokie gartraukiai ir langų atidarymai nepadėdavo. Plius ką su tuo panaudotu aliejums po to daryti... Išpilti kaip ir gaila po vieno karto, o pastoviai naudoti tikrai nenaudodavome gruzdintuvės. Tad su didžiausiu malonumu atidavėme ją tiems, kam reikėjo. O patys pasikeitėme į šitą ir tikrai gerokai dažniau naudojame