Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis 2016 metais (57 tema)

QUOTE(Flioksė @ 2016 03 01, 12:38)
ieškojau, skaičiau ir radau galima sakyti 50x50 tai rankos pakelti negali, tai skaudėjo, tai uždegimai prasidejo, tai aplamai išimti teko, žodžiu visko buvo, norėjosi išgirsti kąžką iš nūdienos ir aplamai čia matau yra vienas atsakymas į visus klausimus: skaitykit senas temas, bet patikėkit tai netaip paprasta kažką surasti netgi pasinaudojus paieška, jau nekalbant apie ištisinį skaitymą, nes dažniausia būna perskaičius visus 50 psl tai būna apie bet ką tik ne apie tai ko reikia smile.gif

Labuka, mamai porta istateme, bet kokia nauda su juo dirbo tik chemoterapijos skyriuje, o paskutinem savaitem provincijos ligoninese draske venas bet kur nes niekas su portu nedirbo net is kirksnies eme krauja nesugebejo per porta, tai galvojau kam tas portas kad Lietuvos medicinos sesutes nesugeba su jais dirbti?
Atsakyti
Ačiū, kas pakomentavot smile.gif

Gal yra kas nusimano čia apie progresavimą tam tikrų žarnyno vėžio rūšių? Niekaip nerandu unsure.gif , nors ai ką tas pakeistų, aš jau bijau iš pas gydytojus klausti apie tai cool.gif pirmadienį KT , žymenys kažkiek pajudėję į didesnę pusę bet toli šaukia aplamai ribos dar, gyd sako kad su tokia diagnoze jie nieko neparodo g.gif
Atsakyti
Labas, skaitinėjau senas temas, bet pastebėjau, kad tai man nėra pats geriausias užsiėmimas laukiant pirmo susitikimo su chemoterapeute...
Man nustatytas I stadijos krūties vėžys, padaryta operacija. Išsiųsti tyrimams operacijos metu pašalinto auglio pavyzdžiai. Pagal visus atliktus tyrimus chemoterapeutė skirs gydymą.
Jei kas skirtumėte kelias minutes ir parašytume, ką reikia aiškintis, tikslintis konsultacijos metu, kaip ta konsultacija vyksta, būčiau dėkinga. Registruodamasi mačiau, kad konsultacijai yra skiriama 15 min. Negi per 15 min. aptariamas žmogaus gydymas, kuris DAUG KĄ nulems ateity tam žmogui?
Paskaitinėdavau čia forume, daugiau krūties vėžio temose, bet neužtikau atsakymų į kylančius klausimus.
Konsultacija rytoj, tai jei kas dar užsuksite šiandien čia ... Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Vyrui ne tos srities, bet pirma konsultacija truko 5 min cool.gif , pasake kokią chemoterapijos schemą taikys, kokie gali būt pašaliniai poveikiai ir tiek žinių, o visa kita eigoje per kurso lašinimą, tada jau rašydavosi namuose klausimus, kad ant greičio nepamirštų,esmėj paaiškino kad kiekvienam individualiai priima organizmas chemiją ir kaip tai bus bus matyt po kurso per KT cool.gif
Atsakyti
QUOTE(JuVyTa @ 2016 03 03, 13:11)
Labas, skaitinėjau senas temas, bet pastebėjau, kad tai man nėra pats geriausias užsiėmimas laukiant pirmo susitikimo su chemoterapeute...
Man nustatytas I stadijos krūties vėžys, padaryta operacija. Išsiųsti tyrimams operacijos metu pašalinto auglio pavyzdžiai. Pagal visus atliktus tyrimus chemoterapeutė skirs gydymą.
Jei kas skirtumėte kelias minutes ir parašytume, ką reikia aiškintis, tikslintis konsultacijos metu, kaip ta konsultacija vyksta, būčiau dėkinga. Registruodamasi mačiau, kad konsultacijai yra skiriama 15 min. Negi per 15 min. aptariamas žmogaus gydymas, kuris DAUG KĄ  nulems ateity tam žmogui?
Paskaitinėdavau čia forume, daugiau krūties vėžio temose, bet neužtikau atsakymų į kylančius klausimus. 
Konsultacija rytoj, tai jei kas dar užsuksite šiandien čia ... Ačiū  4u.gif


Mano pirma konsultacija truko pusantros valandos... Aišku, tai turėjo kainą - pačios konsultacijos laukiau gyvoje eilėje gal kokias 4 valandas.

Kalbant apie tai, ko paklausti - susirašyk ant lapelio, kitaip garantuotai kažką pamirši ir paskui graušiesi, kad nepaklausei. Radau čia tokį pavyzdį, ko galima paklausti (jei skaitai anglų kalba) http://www.cancerres...ut-chemotherapy. Tikrai ne visko aš pati klausčiau, bet gal sužadins kokių minčių, neaiškumų, kurie paskui virs klausimais.

Sekmės rytoj. ax.gif
Atsakyti
Dėkoju atsakiusioms. Pasinaudojau klausimynu, pasirašiau klausimus, jei bus kaip, kai ko paklausiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuVyTa: 03 kovo 2016 - 20:35
Gera zinia sergantiems melanoma http://www.tv3.lt/na...t-su-odos-veziu
Atsakyti
QUOTE(JuVyTa @ 2016 03 03, 20:34)
Dėkoju atsakiusioms.  Pasinaudojau klausimynu, pasirašiau klausimus, jei bus kaip, kai ko paklausiu.

Kaip sekės? Ar spejot viską paklausti kas ir kaip?

QUOTE(ivetacom @ 2016 03 07, 09:17)

bet kaip ilgai eina tas gydymas iki mūsų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Flioksė @ 2016 03 07, 09:55)
Kaip sekės? Ar spejot viską paklausti kas ir kaip?
bet kaip ilgai eina tas gydymas iki mūsų  g.gif

Nesu tikra, bet per zinias rode pries kokia savaite, kad pas mus jau pirmam 100 zmoniu pradedas taikyti tas metodas. Negaliu niekur rasi daugiau informacijos.
Atsakyti
Įdomu, kai ateina nauji gydymo būdai, kaip šiuo atveju, kažin kuri gydymo įstaiga juos gauna pirmiausia, ar čia kažkaip per visą LT skirstoma?
Atsakyti
[quote=Flioksė,2016 03 07, 09:55]
Kaip sekės? Ar spejot viską paklausti kas ir kaip?

Nelabai ką spėjau paklausti, o ir pasiruošti kai kurie klausimai nebeaktualūs buvo, nes siunčia pas kitą specialistą - dėl spindulinio gydymo.
Atsakyti
Labas, merginos,tikiuosi priimsit i savo rata... taip jau nutiko, kad vasara suzinojau, kad mama serga veziu. Buvo paskutiniai menesiai kai laukiausi, tad ji visaip bande nuslepti, bet nepavyko. Jai nustatytas slapimo pusles vezys. Isoperavo rugseji, pakartojo TUR lapkriti, chemijos netaike, tik paskyre cistologinius tyrimus kas tris menesius . Kazkaip labai tikekomes kad gal jau viskas gerai, bet pries savaite vel rado pusleje uzaugusiu augliu, netgi du, tik kitoje vietoje. Vel atliko skubia operacija. Apie joki kita gydyma nekalba, laukiam ats is laboratorijos del si karta isoperuotu augliu.
Klausimas,gal kam teko susidurti su sia vezio rusimi? Kur gydytes?
Narsau visa interneta, kad net galva jau istino nuo informacijos. Visur rasoma, kad tai viena labiausiai linkusiu atsinaujinti vezio rusiu,bet nemaniau kad taip greit - nepraejo nei pusmetis... sad.gif niekur nerandu paguodziancios informacijos apie isgyvenamuma -visur raso apie isgyvenamuma iki 5 metu... nejaugi tik tiek?
Viskas taip sviezia ir taip ismuse is veziu,kad net baisu.. gyvenu kaip karuselej - stengiuosi vyti visokias mintis salin nes apsipilu asaromis.. tuo paciu negaliu apie tai negalvoti , nes neprarandu vilties ir jauciuosi atsakinga issiaiskinti visas galimybes ir padaryti viska kad mama pasveiktu ir gyventu kuo ilgiau kokybiska gyvenima..
Prasau padekit jei kas turit kokiu patarimu ir informacijos apie sia vezio rusi bei kaip isgyventi si sunku laikotarpi, kaop padeti mamai...
Atsakyti