QUOTE(biesas66 @ 2015 12 24, 15:48)
Itariu nuo saules bateriju noretum uzmaitinti apsvietima?
Saulė+vėjas+ 220tinklai.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 12 24, 14:36)
12V sistemoje srovės ~18 kartų didesnės, nei standartiniuose 220V (P=U*I) prie to pačio galingumo, todėl paprastai trafai statomi kuo arčiau lempučių, kad būtų mažesnis įtampos kritimas laiduose ir jų kaitimas. Arba tektų kloti velniai žin kiek kartų storesnius laidus, kad neperkaistų. Taigi vienas didelis trafas nelabai tinkamas sprendimas, net jei lemputės tik LED'inės būtų. Aš pats turbūt daryčiau kažkokią hibridinę sistemą - statyčiau trafus kuo arčiau lempučių, ant trafo po kelias lemputes. T.y. 'magistralė' - 220V, 'prieiga' - 12V
Pas mane dabar taip yra, kiekviena lempa turi savo trafą. Bet juk naujame name nedarysiu taip, kaip sename, atgyvena
trafai duoda energijos nuostolius ir yra linkę kartais sugesti. Be to tai nereikalingas resursų švaistymas.
Bet jei pagrindinis padavimas 12V?
Nors realiai sistemai stabilizuoti turėtų pakakti kelių gelinių akumuliatorių užmaitinamų saulės+vėjo ir kraunamų iš 220v tuo metu kai kitokio maitinimo nėra. Kito sprendimo nelabai išmąstau.
Tiesa, pas mane jau N metų tik led apšvietimas. Jokių regėjimo sutrikimų ir t.t. kuo anksčiau gąsdino, nepastebėjau. Tik pastebėjau jog brangi lempa nebūtinai gera
Kinietiškos pirktos prieš ~5metus kuo puikiausiai veikia, osramai už kuriuos mokėta kaip už 8kiniečius, nė metų neišgyveno...
Permokėti už LED neverta, nes jei pernai smd buvo kažkas naujo, tai šiemet cob jau senas