Įkraunama...
Įkraunama...

Namo vidaus apšvietimas

Jei vyras pažadėjo pakeisti lemputę, tai jis tikrai tai ir padarys. Ir visai nebūtina kasmet vėl ir vėl apie tai priminti.
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 23, 11:31)
O tau patiktų skandalas trunkantis kelias savaites kol siųs iš tavo amazon, ebay ar pan? <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Šiek tiek kitaip pavadinta, bet tokia tema jau yra:
Elektros išvedžiojimas II, Elektros, TV, interneto instaliacija
QUOTE(cibulis @ 2015 12 21, 18:21)
Temą apie namo išorės apšvietimą radau. Apie vidaus neužmačiau. Jei suklydau ir tokia tema jau yra tikiuosi, kad administratoriai sutvarkys. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 12 23, 14:16)
Jei vyras pažadėjo pakeisti lemputę, tai jis tikrai tai ir padarys. Ir visai nebūtina kasmet vėl ir vėl apie tai priminti.

Čia citatų esmė buvo apie lemputės prieinamumą čia ir dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 12 23, 10:04)
Taigi va kad, būtent pirma renkamės šviestuvą, paskui žiūrime koks ten cokolis, o tada ieškome kas geriausiai tinka į tą cokolį ir pagal šviestuvo funkciją. O dabar kažkaip iš kitos pusės pradėjom problemą narstyti smile.gif

Būtent, kad tokia seka. O tai reiškia, kad mūsų pasirinkimą riboja gamintojai. O jie vis labiau eina link GU10 lizdų ir LED lempučių. Kitų lizdų ir lempučių naudojimas su laiku taps labai problematiškas. Luiminescencinės iš esmės tinka tik pakabinamiems (montuojamiems ant sienų) šveistuvams, o tokių mano name bus labai ne daug. Todėl iš esmės mano pasirinkimas aiškus: į GKP sumontuotuose priglaistomuose šviestuvose bus LED, nes be LED tinka tik halogenai. Į pakabinamus ant sienos montuojamus šviestuvus galėsiu sudėti ir liuminescencines lemputes. Kitų variantų aš neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 gruodžio 2015 - 21:52
Sveiki,

Su šventėm drinks_cheers.gif
Gal pas ką yra vien 12v apšvietimas? Kaip sprendžiate tiekimą iš 220v? Vienas didelis trafas?
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 12 24, 12:36)
Sveiki,

Su šventėm  drinks_cheers.gif
Gal pas ką yra vien 12v apšvietimas?  Kaip sprendžiate tiekimą iš 220v?  Vienas didelis trafas?

12V sistemoje srovės ~18 kartų didesnės, nei standartiniuose 220V (P=U*I) prie to pačio galingumo, todėl paprastai trafai statomi kuo arčiau lempučių, kad būtų mažesnis įtampos kritimas laiduose ir jų kaitimas. Arba tektų kloti velniai žin kiek kartų storesnius laidus, kad neperkaistų. Taigi vienas didelis trafas nelabai tinkamas sprendimas, net jei lemputės tik LED'inės būtų. Aš pats turbūt daryčiau kažkokią hibridinę sistemą - statyčiau trafus kuo arčiau lempučių, ant trafo po kelias lemputes. T.y. 'magistralė' - 220V, 'prieiga' - 12V
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 12 24, 13:36)
Sveiki,

Su šventėm  drinks_cheers.gif
Gal pas ką yra vien 12v apšvietimas?  Kaip sprendžiate tiekimą iš 220v?  Vienas didelis trafas?

Itariu nuo saules bateriju noretum uzmaitinti apsvietima?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 12 24, 15:48)
Itariu nuo saules bateriju noretum uzmaitinti apsvietima?

Saulė+vėjas+ 220tinklai.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 12 24, 14:36)
12V sistemoje srovės ~18 kartų didesnės, nei standartiniuose 220V (P=U*I) prie to pačio galingumo, todėl paprastai trafai statomi kuo arčiau lempučių, kad būtų mažesnis įtampos kritimas laiduose ir jų kaitimas. Arba tektų kloti velniai žin kiek kartų storesnius laidus, kad neperkaistų. Taigi vienas didelis trafas nelabai tinkamas sprendimas, net jei lemputės tik LED'inės būtų. Aš pats turbūt daryčiau kažkokią hibridinę sistemą - statyčiau trafus kuo arčiau lempučių, ant trafo po kelias lemputes. T.y. 'magistralė' - 220V, 'prieiga' - 12V

Pas mane dabar taip yra, kiekviena lempa turi savo trafą. Bet juk naujame name nedarysiu taip, kaip sename, atgyvena smile.gif trafai duoda energijos nuostolius ir yra linkę kartais sugesti. Be to tai nereikalingas resursų švaistymas.

Bet jei pagrindinis padavimas 12V?
Nors realiai sistemai stabilizuoti turėtų pakakti kelių gelinių akumuliatorių užmaitinamų saulės+vėjo ir kraunamų iš 220v tuo metu kai kitokio maitinimo nėra. Kito sprendimo nelabai išmąstau.

Tiesa, pas mane jau N metų tik led apšvietimas. Jokių regėjimo sutrikimų ir t.t. kuo anksčiau gąsdino, nepastebėjau. Tik pastebėjau jog brangi lempa nebūtinai gera smile.gif Kinietiškos pirktos prieš ~5metus kuo puikiausiai veikia, osramai už kuriuos mokėta kaip už 8kiniečius, nė metų neišgyveno...
Permokėti už LED neverta, nes jei pernai smd buvo kažkas naujo, tai šiemet cob jau senas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 24 gruodžio 2015 - 16:27
Gal kas susidūrėte praktikoje arba šiaip turite savo nuomonę? Svetainėje yra numatytos dvi dvi LED juostos: viena 6,5 m prie užuolaidų, kita 2,9 m priešingoje sienoje. Man pardavėjai siūlo tokį variantą: prie užuolaidų dėti 12 W/m LED juostas, o priešingoje sienoje - 6 W/m LED juostas. Atsieit užuolaidos sugers šviesą ir realiai skirtingos LED juostos atrodys vienodai.

Pagrindiniai šviesai geriau 5 W (350 lm) ar 7 W (556 lm) GU10 lemputės? Realiai yra skirtumas tarp 2700 K ir 3000 K spalvos?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 09 12, 17:05)
Gal kas susidūrėte praktikoje arba šiaip turite savo nuomonę? Svetainėje yra numatytos dvi dvi LED juostos: viena 6,5 m prie užuolaidų, kita 2,9 m priešingoje sienoje. Man pardavėjai siūlo tokį variantą: prie užuolaidų dėti 12 W/m LED juostas, o priešingoje sienoje - 6 W/m LED juostas. Atsieit užuolaidos sugers šviesą ir realiai skirtingos LED juostos atrodys vienodai.

Pagrindiniai šviesai geriau 5 W (350 lm) ar 7 W (556 lm) GU10 lemputės? Realiai yra skirtumas tarp 2700 K ir 3000 K spalvos?

Kokį sprendimą radot? Kur pirkote LED juostas, kokios spalvos ir intensyvumo? Montavote į gipskartonį? Dvigubą ar viegubą?

Ekoliumene mums siūlo 12 W/m juostas esą kaip ne pagrindinį svetainės apšvietimą. Būtinai montuoti į dvigubą gipskartonį. Vien profilio su dangteliu kaina 20 Eur/m, plius apie 8 Eur LED juosta ir dar visokie pribambasai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 30 lapkričio 2019 - 19:31
QUOTE(Juodalksnė @ 2019 11 30, 19:28)
Kokį sprendimą radot? Kur pirkote LED juostas, kokios spalvos ir intensyvumo? Montavote į gipskartonį? Dvigubą ar viegubą?

cibulis jau 2 men nebesilanko supermamose. klauskit pas jį tiesiogiai faceboke.
12W/m pagalbiniam apšvietimui daugoka. Pas mane 7W/m su paslėptu perimetro apšvietimu ir man pilnai pakanka. LED aušinimui pirkau paprastą aliuminio kampą 20mm, LED juostą pirkau iš Kinijos už 5eur/5m rulonas . kai nupirkau LT transformatorių , tai net 13men neatlaikė (garantija 12men).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 30 lapkričio 2019 - 19:42
QUOTE(Justina.a @ 2020 02 14, 15:45)
<p>Atsiprašau, kad taip įžeidžiau, bet galvojau, kad forumas tam ir skirtas - bendrauti ir dalintis patirtimi, nuomonėmis smile.gif</p>

Justina, greičiausiai jūs viską žinote, bet jei netyčia nežinote - straipsnis nupirktas jame paminėto pardavėjo, straipsnio rašytojui niekada nerūpėjo šviesa jūsų namuose, o paminėtas pardavėjas - itin nepatikima įmonė.
Atsakyti
Tuomet gal galėtumėte rekomenduoti kur galėčiau įsigyti šviestuvus ir galbūt vietoje patartų kokie geriausi kokiam plotui? :)
Atsakyti