Įkraunama...
Įkraunama...

Kretingos darželiai

QUOTE(uppity @ 2011 06 22, 16:33)
ziuriu labai daug kas susidure su darzeliu problema. kai tik mano dukryte gime is karto uzrasem i Azuoliuka. nuo sio rudenio dukryte turetu eiti i lopseli, bet pasirodo nepatenka, kadangi (kaip ir dauguma cia pasisakiusiu mamyciu) mes esam normali seima biggrin.gif 

gal panasaus likimo mamytes galetu parasyti ka tokiu atveju darys? ims trecius metus vaiko auginimo atostogu ar turi kokiu kitokiu iseiciu. visiskai esam pasimete...  g.gif

Va va, ir mes taip pat verysad.gif Absurdas kažkoks blink.gif

QUOTE(ilze @ 2011 06 22, 18:16)
nu aš čia žiauriai pasakysiu, bet kadangi ir mes esam normali šeima ir be jokių senelių/tetų, kur galėtų padėt, tai įstojau į pirmą pasitaikiusią profkę (rimtai susitvarkiau dokumentus) ir tapau besimokančia mama ir patekau prie pirmenybinių rolleyes.gif

Užsirašiusi irgi buvau nuo gimimo, taip kad per daug sąžinė negraužė manęs  rolleyes.gif

Kokie kiti variantai lieka?.. blink.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inspire @ 2011 06 27, 18:03)
Va va, ir mes taip pat  verysad.gif Absurdas kažkoks  blink.gif
Kokie kiti variantai lieka?..  blink.gif  unsure.gif

Paprasčiausia turbūt mesti darbus ir tapti socialiai remtinais doh.gif

Priimant vaikus į atitinkamas grupes, laimokasi eilės pagal tėvų prašymų registracijos datą, tačiau įstatymų yra numatyta, jog pirmenybė teikiama: specialiųjų poreikių vaikams;
vaikams iš šeimų, priskiriamų socialiai remtinų šeimų grupei;
vaikams iš socialinės rizikos šeimų;
aikams iš šeimų, auginančių 3 ir daugiau vaikų;
vaikams, kurių vienam iš tėvų yra nustatytas sunkus arba vidutinio neįgalumo lygis arba ne didesnis kaip 40 proc. darbingumo lygis;
vaikams, kurių tėvai yra moksleiviai arba studentai ir mokosi dieniniame skyriuje; kai vaiką augina vienas iš tėvų (vienas iš tėvų yra miręs, teismo pripažintas dingusiu be žinios, tėvystė išvis nenustatyta);
vaikams, kurių tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
mokyklos darbuotojų vaikams.

iš čia
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2011 06 27, 18:40)
Paprasčiausia turbūt mesti darbus ir tapti socialiai remtinais  doh.gif

Priimant vaikus į atitinkamas grupes, laimokasi eilės pagal tėvų prašymų registracijos datą, tačiau įstatymų yra numatyta, jog pirmenybė teikiama: specialiųjų poreikių vaikams;
vaikams iš šeimų, priskiriamų socialiai remtinų šeimų grupei;
vaikams iš socialinės rizikos šeimų;
aikams iš šeimų, auginančių 3 ir daugiau vaikų;
vaikams, kurių vienam iš tėvų yra nustatytas sunkus arba vidutinio neįgalumo lygis arba ne didesnis kaip 40 proc. darbingumo lygis;
vaikams, kurių tėvai yra moksleiviai arba studentai ir mokosi dieniniame skyriuje; kai vaiką augina vienas iš tėvų (vienas iš tėvų yra miręs, teismo pripažintas dingusiu be žinios, tėvystė išvis nenustatyta);
vaikams, kurių tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
mokyklos darbuotojų vaikams.

iš čia

Ačiū, Ilze 4u.gif
Nu bet niekaip mes į šiuos prioritetus "neįsipaišom" blink.gif
Užsirašėme, kai buvome 3 mėn., dabar lopšelio eilėje esame 20 "po brūkšnio" doh.gif
Ąžuoliuko direktorė tikino, dar nepergyvenkite, per priėmimą būna, kad eilė pasislenka 10-20 vietų. Kur gi ne blink.gif jau pagrindinis priėmimas baigėsi, o mes nei per vieną vietą nepajudėjome g.gif
Atsakyti
uzsukau netiketai i sia tema 4u.gif
na mes buvom uzsirase tik gimus i lopseli Ązuoliukas bei dar kitus darzelius (tada dar tvarka tokia buvo, kad i kelis galima) ir 2010 rudeni vieta gavom, gal tada maziau vaiku tais metais buvo... g.gif metai buvo ekstrymas, nes vyko remontai, pusmeti kartu ejom su paruosinukais, kita pusmeti visas 3 lopselines grupes sujunge. na lyginant, kad vyko remontai, tai dar normaliai ax.gif maista po naujuju pradejo gaminti vietoj, tai sakyciau padetis pasitaise. tikiuosi sekantys metai bus padoresni, nes bus jau darzelineje grupeje ir po remontu...
o del aukletoju, tai praktiskai prie kiekvienos gali prikibti, bet ax.gif o kur dingsi...
kas liecia serganciu vaiku vedima, tai ax.gif pyktis ima, kai veda sergancius, bet is kitos puses jei teveliai neturi galimybes, tai juk del kiekvienos slogos to vaiko namie ir nelaikys, o cia ir prasideda pasaka be galo, nes vienas vaikas su sloga tik apsieina, o kitas jau nuo jo rimciau uzsikrecia... verysad.gif
neuzilgo turim susilaukti antros atzalos, iskart pulsiu registruot i eile, bet paskaicius jusu zinutes net issiziojau blink.gif
siaip man ta nauja centralizuota sistema nelabai patinka... galetu bent leisti uzrasyti i kelis darzelius sugrupuojant juos pagal prioriteta...
i Eglute taip pat siam rudeniui buvome papuole, bet atsakiau vieta, o Pasakoje likome antri uz "borto".
bet va ... kas liecia vasara, tai tragedija doh.gif visus vaikus suvaro i viena darzeli, sake niekas ju ten nepriziuri juodai lotuliukas.gif valdzia komunalines darzeliu islaidas taip taupo vaiku saskaita.... doh.gif
sekmes gaunant vietas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2011 06 22, 18:16)
nu aš čia žiauriai pasakysiu, bet kadangi ir mes esam normali šeima ir be jokių senelių/tetų, kur galėtų padėt, tai įstojau į pirmą pasitaikiusią profkę (rimtai susitvarkiau dokumentus) ir tapau besimokančia mama ir patekau prie pirmenybinių rolleyes.gif

Užsirašiusi irgi buvau nuo gimimo, taip kad per daug sąžinė negraužė manęs  rolleyes.gif

mintis labai nebloga, tik kazin ar mane kad priims i profke su magistro diplomu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AGvilte @ 2011 06 25, 14:43)
esam uzsirase i zilviti nuo gimimo,niekada negalvojau,kad galim negaut lopsely vietos tiek anskti uzsirase,kai sulaukem skambucio del naujos sistemos,nuejom pasiimt dokumentu ir tuo paciu suzinojom,jog neturim vietos ir nuo rugsejo1 negalesim lankyt darzelio,absurdiskai viskas atrode ir ju paaiskinimai,jog nauja sistema,jog viso miesto vaikuciai eina,pasirode,jog eina tie,kuriems reikia.nezinau,ka cia darysim ar liksim trecius metus namie,ar aukles ieskosim,o ja surast irgi prilygsta dideliam laimejimui. g.gif

su tom auklem irgi labai slidus reikalas.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(uppity @ 2011 06 29, 19:17)
mintis labai nebloga, tik kazin ar mane kad priims i profke su magistro diplomu  doh.gif
Papildyta:
su tom auklem irgi labai slidus reikalas....  g.gif

mane priėmė biggrin.gif
Atsakyti
o tai ka daryti,darbo vietos nesimeto,o aukliu irgi,kazkaip svetima zmogu nesinori isileist i namus,geriau vesciau i dazreli,bet kazkada reiks predet dirbt.gal kas zinot nebloga moterele,svarbaisuia atsakinga ir rupesitnga ka butu.` g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2011 06 29, 21:23)
mane priėmė  biggrin.gif

Rimtai? bigsmile.gif biggrin.gif O kur priėmė? ax.gif
biškį "ne lygis" su magistru prašytis į profkę.. bet turbūt nėra kitos išeities ir mums lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(AGvilte @ 2011 06 30, 15:16)
o tai ka daryti,darbo vietos nesimeto,o aukliu irgi,kazkaip svetima zmogu nesinori isileist i namus,geriau vesciau i dazreli,bet kazkada reiks predet dirbt.gal kas zinot nebloga moterele,svarbaisuia atsakinga ir rupesitnga ka butu.` g.gif

švietimo skyriaus vedėja gal gali rekomenduoti, sakė, žino mirksiukas.gif biggrin.gif
o tai, kad Krt lopšeliai priims šiemet 90 vaikų, o dar 100+ "lieka už borto" - niekam neįdomu gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inspire: 30 birželio 2011 - 16:41
QUOTE(Inspire @ 2011 06 30, 17:32)
Rimtai?  bigsmile.gif  biggrin.gif  O kur priėmė?  ax.gif

Ne šitam regione smile.gif
Ir išvis, koks kieno reikalas, juk, pvz., kvalifikacijos keitimas DB finansuojamas, yra tokio pačio kaip profkė lygio ir dar prastesnio. O kas čia keisto, jei ponia nuspręstų, pvz., floristikos kažkokios pasimokyt biggrin.gif

Nu bet OT čia.
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2011 06 29, 21:23)
mane priėmė  biggrin.gif

i kokia profke? lotuliukas.gif ar nesukelei priemimo komisijai juoko? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uppity @ 2011 06 30, 18:52)
i kokia profke?  lotuliukas.gif  ar nesukelei priemimo komisijai juoko?  biggrin.gif

neskleisiu čia detalių, kaip sakiau, bet reakcija tikrai buvo įdomi biggrin.gif
teisybės dėlei pasakysiu, kad tą kursą aš pabaigiau ir diplomą gavau, taip kad nevisai fiktyviai įstojau ir studijavau biggrin.gif
Tiesa, to ar aš mokiausi toliau ar ne vėliau niekas netikrino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inspire @ 2011 06 30, 16:32)
Rimtai?  bigsmile.gif  biggrin.gif  O kur priėmė?  ax.gif
biškį "ne lygis" su magistru prašytis į profkę.. bet turbūt nėra kitos išeities ir mums   lotuliukas.gif
Papildyta:
švietimo skyriaus vedėja gal gali rekomenduoti, sakė, žino  mirksiukas.gif  biggrin.gif
o tai, kad Krt lopšeliai priims šiemet 90 vaikų, o dar 100+ "lieka už borto" - niekam neįdomu gun_bandana.gif

abejoju tokias zinojimai,bet 100+ netur aukliu blink.gif visoms reik,as nesuprantu tokios situacijos absurdiskumo
Atsakyti