Įkraunama...
Įkraunama...

Kretingos darželiai

Mes jau esam uzsirase nuo gimimo, i kelis uzrasiau, tik dabar noriu nuspresti i kuri eiti geriau, del to ir klausiu nuomoniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(emkaxxx @ 2009 11 24, 12:19)
Mes jau esam uzsirase nuo gimimo, i kelis uzrasiau, tik dabar noriu nuspresti i kuri eiti geriau, del to ir klausiu nuomoniu  ax.gif

A nu tuomet turetumet patekt. drinks_cheers.gif Žilvityje yra sudaroma (jei neklystu) viena lopšelio grupė nuo dviejų metukų.
Žilvytyje pastebėjau, kad kuo jaunesnė auklėtoja tuo labiau vaikams patinka. O ir man vaikystėje geriausios auklėtojos visada būdavo jaunos. Kažkokios vienos auklėtojos rekomenduot negalėčiau (o ir pažįstam tik tris) , nes neaišku kuri bus lopšelio grupėje.
Atsakyti
QUOTE(emkaxxx @ 2009 11 24, 13:19)
Mes jau esam uzsirase nuo gimimo, i kelis uzrasiau, tik dabar noriu nuspresti i kuri eiti geriau, del to ir klausiu nuomoniu  ax.gif

Mes lankeme " Žilviti" daržely,nuo 3 metų,dabar išėjom į paruošiamąją grupę.Esam patenkinti tiek buvusiom auklėtojom,tiek dabartinem auklėtojom.Ir kas smagu,kad šitam daržely nėra tokių rinkliavų,nes kiek žinau Ąžuoliuke reikia neštis ir tualetinio popieriaus ir muilo,ir visokiem fondams mesti pinigus.Pas mus Žilvity nereikėdavo viso šito... : smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal man tik šiaip nesiseka su draželiais, perskaičiau viską tikėdamasi sau atsakyti į kai kuriuos klausimus, bet nieko neradau, todėl nutariau aprašyti savo patirtį, gal kam padės apsispręsti.

Vyresnįjį sūnų vedžiau į "Pasaką".
Pagrindiniai minusai:
-nebuvo miegamojo, nežinau ar įrengė, bet skaitant apie tai, kad taip ir liko viena grupė, manau, kad taip ir liko. Mūsų grupė tuo metu buvo perpildyta, vaikų buvo daugiau, negu galėjo būti. Per pietų miegą, lovytes įnešdavo, visa laimė, jei dalis vaikų susirgdavo, tada lovų užtekdavo, bet pagalvokim logiškai, jei kažkas suserga, tai kitą dieną kitam atitekdavo ta pati lova. Aš netikiu, kad pakeisdavo patalynę.

P.S. vietoj miegamojo yra įrengta priešmokyklinė grupė.

- valgykla buvo bendra. Mano sūnus turėjo blogą apetitą, esant bendrai valgyklai, jo niekas nelaukdavo, niekas nežiūrėjo, kad jis būtų pavelgęs, jis paprasčiausiai nusilpo, dažnai sirgo.

- kadangi vaikų buvo per daug, mes neturėjome net atskiros spintelės rūbinėje, ją dalinomės su kitu vaiku.

- visa tai buvo pabrėžiu prieš 5 metus, gal dabar kas pasikeitė. Tuo metu darželio direktorė buvo labai griežta. Tai buvo didžiausias to darželio pliusas. Nes direktorė, dirbo galima sakyti tėvams, auklėtojos jos bijojo. Bet direktorė išėjo į švietimo skyrių ir atėjo atsiprašant višta, kuri paleido visą tvarką. Prasidėjo visiškos nesąmonės. Auklėtojos pradėjo vadovauti. Esu pati užtikusi jas pietų metu švenčiant.

-tiesa dar man labai nepatiko, kad grupėje buvo televizorius ir jį vaikams įjungdavo. dar ir dabar man sūnus sako, kad jungdavo tuos baisiuosius filmukus apie drakonų kovas. O kas auklėtojoms, juk gali švęsti, kol vaikai ramiai spokso į ekraną.

- priešmokyklinės grupės didžiausias pliusas, kad bent jau tada dirbo mokytoja tokia Vitalija, kuri tikrai rūpinosi, kad vaikai mokytųsi, ji dirbo tikrai gerai. O minusas tas, kad grupė buvo padaryta iš miegamojo, ji buvo mažytė ir tamsi, jie ten kaip kokioj košėj sukdavosi.

Savo mažąją vedu į VUC, dar jį vadina kai kurie "Buratinu".
Ten nuvedžiau, vien dėl miegamojo ir todėl, kad valgo vaikai toje pačioje grupėje, bent man sakė, kad vaikas valgo, kol pavalgo, dar esu girdjusi, kad ten puiki dietsesutė. Grupės erdvios, daug žaislų ir tokių labai fainų, su vaikais žsiima, o gal taip tik atrodo.
Minusai:
-su mažąją turiu sveikatos problemų, jai reikia fizioterapeuto pagalbos, bet paaiškėjo, kad jos negausiu, nes tame pačiame darželyje yra ir neįgalieji vaikai, ir fizeterapeute perkrauta.
O kadangi lankome ikimokyklinio ugdymo įstaigą, mums korekcijos centre procedūros nepriklauso - atseit viską turime gauti darželyje. Užburtas ratas.
Sakiau vyrui, kad parašysiu į Švietimo skyrių skundą, bet jis mane ramina, kad nieko nepasieksiu, o be to šis darželis artimiausias, po to dar į mokyklą nepriims.

-dar darželis visai nesiremontuoja, san mazgas baisus, pro langus švilpia vėjai.
Mažoji dažnai serga, o kai pasveiksta, kai vaikų padaugėja, juos išveda laukan, esam radę šlapias pirštines ir vaiką be megztinio šaltoje grupėje. Nejuokinga, kai šalčiai -16 dienos metu buvo. Nesu prieš vedimą į lauką, tik noriu, kad man vaikas nesirgtų, kad jam normaliai uždėtų pirštines, kepurę, na pagal lauko temperatūrą. Gal ir uždeda, nesu juk šalia jo tuo momentu. Bet labai neramu. Kiekvienai mamai svarbiausia, kad vaikas butų sveikas, pavalgęs ir laimingas. Gal per daug noriu.

-kartais galvoju keisti darželį, bet "Pasakoje" juk buvo dar blogiau, tai kad neužšokčiau ant blogesnio, taip ir vedu.

Sėkmės renkantis.
Atsakyti
Sveikos kretingiskes mamikes,
pavasari vesiu savo 3 m.sunu i darzeli, mums siulo Zilviti arba Zibute. Gal galit pasidalinti savo patirtimi apie siuos darzelius, kur idomiau:)?
Atsakyti
QUOTE(emkaxxx @ 2009 11 23, 22:27)
Sveikos mamytes  4u.gif
Mes jau pradejo ruostis ir galvoti apie darzeli, tiksliau norim galutinai apsispresti i kuri eiti. Visu pirma gal kuri gali ka papasakot apie Rudaiciuose esanti darzeli, kiek zinau ten susidare daugiau grupiu bet va kaip aukletojos butu idomu suzinot? Taip pat galvojam apie Zibute arba Zilvyti, tik nuo kokio amziaus priima i juos mes norim nuo dvieju metuku pradeti. Ir taip pat smalsu kokios aukletojos ten, gal kuri gali rekomenduoti kuria nors  smile.gif

mes uzrasem savo mazyli i darzeli rudaiciuose ... ten drektore nereali wub.gif mano vyras dirbo toj maokykloj bet ja dabar uzdare todel teko man benraut su drektore ... apie aukletojas nieko nezinau bet vyras jas pazysta ir jeigu jau patiki savo turta joms tai vadinasi nera blogos biggrin.gif o ir grupes sutvarke ... yra atskirai miegamasis ... grazu man ten ... ziuresim kaip mazajam patiks nes eis tik nuo kitu metu rugsejo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Pati praeitais metais ieskojau informacijos apie darzelius, bet cia jos rasti nepavyko. Pasirinkome darzeli "Zibute". Lankome pirmi metai, daznai sergam, bet darzeliu ir aukletojom esu patenkinta. Aisku, kai ejau paziureti, kaip atrodys vaikuciu grupe, nesitikejau pasaku rumu, bet buvau maloniai nustebinta. Grupe labai jauki, miegamasis atskirai. Vaikuciai valgo grupeje. Jauciasi, kad su jais aukletojos uzsiima, tai rodo rubineleje daznai keiciamos parodeles (spalvinti piesinukai, lipdiniai is plastelino, darbai piesti su akvarele ir kt.). Mano mazius labai buna patenkintas, kai eina i sale dainuoti. Aisku is pirmu metu nereikia labai daug ir noreti jie gi mokosi buti kompanijoje, bendrauti, DALINTIS, apsirengti ir t.t. Buna, kad papraso aukletojos atnesti tualetinio, bet as cia nematau problemos, kartais pati pasiteirauju ar ko netruksta. Cia gi viskas del musu vaikiuku. Kol kas esu darzeliu patenkinta. smile.gif
Atsakyti
O as noriu pasisakyti apie Azuoliuke dirbancia lopselio aukletoja Birute.Siaubu siaubas doh.gif ,su vaikais jokio kontakto,jie ja erzina,jinai pastoviai nepatenkinta,irzli.Vaikai jai trukdo,su vaikais neuzsiima.Ant tevu tik priekaistai,neimanoma suzinoti,kaip vaikui sekasi darzelyje,nes buna susiviepusi tad geriau net neklausti.Kaip toks zmogus gali dirbti su paciais maziausiais vaikuciais,kuriems reikia meiles,silumos,demesio niekaip nesuprantu,kaip darzelio vedeja tai toleruoja?jei teveliai imanoma venkit jos,nes ji "darko"musu vaikuciu vaikyste verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rajuga @ 2010 03 19, 20:29)
O as noriu pasisakyti apie Azuoliuke dirbancia lopselio aukletoja Birute.Siaubu siaubas doh.gif ,su vaikais jokio kontakto,jie ja erzina,jinai pastoviai nepatenkinta,irzli.Vaikai jai trukdo,su vaikais neuzsiima.Ant tevu tik priekaistai,neimanoma suzinoti,kaip vaikui sekasi darzelyje,nes buna susiviepusi tad geriau net neklausti.Kaip toks zmogus gali dirbti su paciais maziausiais vaikuciais,kuriems reikia meiles,silumos,demesio niekaip nesuprantu,kaip darzelio vedeja tai toleruoja?jei teveliai imanoma venkit jos,nes ji "darko"musu vaikuciu vaikyste verysad.gif

O kas nors konkrečiai nutiko? Mes toj pačioj grupėj, jaučiu drinks_cheers.gif na, aš irgi esu nepatenkinta absoliučiai, bet galvoju, gal čia man vienai taip g.gif vaikas iš pradžių į lopšelį ėjo normaliai, bet dabar nebegaliu prikalbinti jo nei vaikais, kad bus smagu ir pan., klausiu kas negerai, kas atsitiko, tai jis tik verkia pasisriūbaudamas.

O šiaip iš tiesų - nė viena iš jų nepapasakos, ką veikė vaikas per dieną, ar gerai valgė, su kuo draugavo. Kiek klausiau, visada tas pats atsakymas - viskas gerai. darbelių kažkokių - vos vienas kitas, bent jau kiek man teko matyti (o gal nukabina labai greitai? g.gif ) Kad vyktų kažkoks lavinimas nepastebiu...

Į lauką nuo rugsėjo, kiek suprantu, nėra ėję.

Vienu žodžiu, tikiuosi, kad parėjus į darželį keisis auklės.
Atsakyti
Mes zadame nuo rugsejo arba spalio savo suneli vesti i Zibute, gal cia irgi bus mamyciu kurios ves savo vaikelius??? wink.gif
Atsakyti
Labukas, kam reikia lopšelio, tai žinau, kad ,, Voveraitėj" yra lopšelio grupė nuo 1,5 metu vaikučius priima.
Atsakyti
QUOTE(Algė2 @ 2010 02 09, 12:07)
Sveiki, gal man tik šiaip nesiseka su draželiais, perskaičiau viską tikėdamasi sau atsakyti į kai kuriuos klausimus, bet nieko neradau, todėl nutariau aprašyti savo patirtį, gal kam padės apsispręsti.

Vyresnįjį sūnų vedžiau į "Pasaką".
Pagrindiniai minusai:
-nebuvo miegamojo, nežinau ar įrengė, bet skaitant apie tai, kad taip ir liko viena grupė, manau, kad taip ir liko. Mūsų grupė tuo metu buvo perpildyta, vaikų buvo daugiau, negu galėjo būti. Per pietų miegą, lovytes įnešdavo, visa laimė, jei dalis vaikų susirgdavo, tada lovų užtekdavo, bet pagalvokim logiškai, jei kažkas suserga, tai kitą dieną kitam atitekdavo ta pati lova. Aš netikiu, kad pakeisdavo patalynę.

P.S. vietoj miegamojo yra įrengta priešmokyklinė grupė.

- valgykla buvo bendra. Mano sūnus turėjo blogą apetitą, esant bendrai valgyklai, jo niekas nelaukdavo, niekas nežiūrėjo, kad jis būtų pavelgęs, jis paprasčiausiai nusilpo, dažnai sirgo.

- kadangi vaikų buvo per daug, mes neturėjome net atskiros spintelės rūbinėje, ją dalinomės su kitu vaiku.

- visa tai buvo pabrėžiu prieš 5 metus, gal dabar kas pasikeitė. Tuo metu darželio direktorė buvo labai griežta. Tai buvo didžiausias to darželio pliusas. Nes direktorė, dirbo galima sakyti tėvams, auklėtojos jos bijojo. Bet direktorė išėjo į švietimo skyrių ir atėjo atsiprašant višta, kuri paleido visą tvarką. Prasidėjo visiškos nesąmonės. Auklėtojos pradėjo vadovauti. Esu pati užtikusi jas pietų metu švenčiant.

-tiesa dar man labai nepatiko, kad grupėje buvo televizorius ir jį vaikams įjungdavo. dar ir dabar man sūnus sako, kad jungdavo tuos baisiuosius filmukus apie drakonų kovas. O kas auklėtojoms, juk gali švęsti, kol vaikai ramiai spokso į ekraną.

- priešmokyklinės grupės didžiausias pliusas, kad bent jau tada dirbo mokytoja tokia Vitalija, kuri tikrai rūpinosi, kad vaikai mokytųsi, ji dirbo tikrai gerai. O minusas tas, kad grupė buvo padaryta iš miegamojo, ji buvo mažytė ir tamsi, jie ten kaip kokioj košėj sukdavosi.

Savo mažąją vedu į VUC, dar jį vadina kai kurie "Buratinu".
Ten nuvedžiau, vien dėl miegamojo ir todėl, kad valgo vaikai toje pačioje grupėje, bent man sakė, kad vaikas valgo, kol pavalgo, dar esu girdjusi, kad ten puiki dietsesutė. Grupės erdvios, daug žaislų ir tokių labai fainų, su vaikais žsiima, o gal taip tik atrodo.
Minusai:
-su mažąją turiu sveikatos problemų, jai reikia fizioterapeuto pagalbos, bet paaiškėjo, kad jos negausiu, nes tame pačiame darželyje yra ir neįgalieji vaikai, ir fizeterapeute perkrauta.
O kadangi lankome ikimokyklinio ugdymo įstaigą, mums korekcijos centre procedūros nepriklauso - atseit viską turime gauti darželyje. Užburtas ratas.
Sakiau vyrui, kad parašysiu į Švietimo skyrių skundą, bet jis mane ramina, kad nieko nepasieksiu, o be to šis darželis artimiausias, po to dar į mokyklą nepriims.

-dar darželis visai nesiremontuoja, san mazgas baisus, pro langus švilpia vėjai.
Mažoji dažnai serga, o kai pasveiksta, kai vaikų padaugėja, juos išveda laukan, esam radę šlapias pirštines ir vaiką be megztinio šaltoje grupėje. Nejuokinga, kai šalčiai -16 dienos metu buvo. Nesu prieš vedimą į lauką, tik noriu, kad man vaikas nesirgtų, kad jam normaliai uždėtų pirštines, kepurę, na pagal lauko temperatūrą. Gal ir uždeda, nesu juk šalia jo tuo momentu. Bet labai neramu. Kiekvienai mamai svarbiausia, kad vaikas butų sveikas, pavalgęs ir laimingas. Gal per daug noriu.

-kartais galvoju keisti darželį, bet "Pasakoje" juk buvo dar blogiau, tai kad neužšokčiau ant blogesnio, taip ir vedu.

Sėkmės renkantis.

Dabartine Pasakos direktore toli grazu tikrai ne vista, o kip tik zmogus, labai mylintis vaikus ir savo darba dirbantis labai atsakingai, su meile, beje kas labai svarbu. mirksiukas.gif
Atsakyti