Įkraunama...
Įkraunama...

Kretingos darželiai

QUOTE(siguteja @ 2009 06 10, 18:38)
As tai labai nepatenkinta Kretingos darzeliais  schmoll.gif , jau treti metai stovim eileje, bet vis neatsiranda vietu. Kitos turbut kysius nesat, kad taip lengvai pakliunat ar as klystu?

man sunu i zibute prieme per menesi nuo prasymo parasymo. tiesiog nuejau i zilviti uzrasiau ir paskui i zibute - ten pasake kad eile porai metu, sakau, gerai, tada mes i zilviti anksciau sulauksim, direktore iskart apsiverte, pasiule po dvieju sav ateiti, ir buvom priimti. kaip suprantu sie darzeliai konkuruoja tarpusavyje, o jei dar subtiliai uzsiminsit, kad gal darzeliui baldeliu reiks, nes mums atlieka, tai griebte jus turetu pagriebti (niekas ju veliau neprasys, o kol tikisi tol jie geri biggrin.gif ).

ir dar, tos, kurios nesulaukia savo eiles niekaip, atakuokit darzelius, kur parasyti prasymai, po naujametiniu atostogu, nes daug tevu butent tada nutraukia santykius su darzeliais, per rudeni paaiskeja, kad vaikui netinka, ar kad nepripranta, dar palaiko, kad visas sventes vaikiukas pamatytu ir atsiima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di & Co: 23 rugpjūčio 2009 - 09:44
QUOTE(zurzuli @ 2009 05 01, 14:04)
Sveikos mamos, gal kuri turit atsiliepimu apie bajoruose esanti darzeli? g.gif  Ten anksciau buvo globos namai. Bet kaip jis is tikro vadinasi, tai nezinau...nors jau 7 metus salia jo gyvenu. blush2.gif
Siaip mano panele eina i "Zibute", nu tikrai labai saunus darzelis, aukletojos geros, visada mielai keliasi ir eina i savo darbeli musu panele smile.gif  bet va, problema tame, kad vasara susilauksime seimos pagausejimo, tai bus problemu, kaip didziaja savo panelyte nuvesti ten g.gif  O ji jau keliaus i priesmokykline grupe...
Na mamos, gal kas patars ka... g.gif

bajoruose esantis darzelis - tai ta pati voveraite kur lapyne, tiesiog dvi grupes padarytos arciau bendrabuciu. tik lapyne labai fainos aukletojos ir uzsiemimai superiniai ir zaidimai - esu stebejusi pusdieni per langus rolleyes.gif (siaip pasistengiu pasnipinet ir zibuteje kas darosi, ar netiketai uzeinu i grupe), o bajoruose kazkokia nesamone. vedziau savo sunu ten gal pora menesiu - tai vaikas bijodavo eiti, pro aukletoja eidavo ratu, bijojo jis jos, nors ir man ji baisi atrode, turejau itarimu, kad vaikas nevisad ir pavalges, apie uzsiemimus isvis neturiu ka pasakyti, triusikeliai visad priteplioti budavo, rankytes murzinos, vienos moteriskes keturmetis sugebejo ten per langa issokt, nors pries tai garsiai reke kad aukletoja ziurekit as skrisiu doh.gif , apskritai patarciau nei uzka ten vaiko neleisti.
Atsakyti
QUOTE(Di & Co @ 2009 08 23, 10:41)
man sunu i zibute prieme per menesi nuo prasymo parasymo. tiesiog nuejau i zilviti uzrasiau ir paskui i zibute - ten pasake kad eile porai metu, sakau, gerai, tada mes i zilviti anksciau sulauksim, direktore iskart apsiverte, pasiule po dvieju sav ateiti, ir buvom priimti. kaip suprantu sie darzeliai konkuruoja tarpusavyje, o jei dar subtiliai uzsiminsit, kad gal darzeliui baldeliu reiks, nes mums atlieka, tai griebte jus turetu pagriebti (niekas ju veliau neprasys, o kol tikisi tol jie geri  biggrin.gif ).

ir dar, tos, kurios nesulaukia savo eiles niekaip, atakuokit darzelius, kur parasyti prasymai, po naujametiniu atostogu, nes daug tevu butent tada nutraukia santykius su darzeliais, per rudeni paaiskeja, kad vaikui netinka, ar kad nepripranta, dar palaiko, kad visas sventes vaikiukas pamatytu ir atsiima.

Nu čia jums pasisekė bigsmile.gif Mes kai rašėm savo vyresnėlį, iš kart sakė eikit bandykit į kitus darželius rašytis. Tai užsirašę buvom Ąžuoliuke, Žilvityje ir dar bandėm į Voveraitę (jei neklystu dėl pavadinimo) bet ten net neužrašė, sako labai ilga eilė doh.gif
Į Žilvitį labiausia norėjom, tai ėjom ir ėjom klaust ar neatsirado laisvų vietų ir spalį ir lapkritį ir gruodį ir po švenčių. Bet kadangi prieš mus norinčiųjų patekt sąrašas buvo dar ilgas tai niekas mūsų ir nepriimė. Tik jau kitais metais, kai sąrašas sutrumpėjo ir į rugsėjo pirmąją atėjo ne visi užsirašę, mums pati direktorė paskambino ir pakvietė pradėt lankyt.

O dėl užsiemimų aš Žilvičiu patenkinta. Labai stebėjaus kaip auklėtojos išmokė vaikus vaidinti vaidinimą per naujus metus, nors pusė jų dorai net nekalba. Jaučiu kiek kantrybės reikėjo turėt doh.gif Dar mano mažiui labai patinka rytiniai sportavimai salėje, smagiausias dalykas jam thumbup.gif
Būna įvairūs užsiemimai grupėse, mano mažius dažnai neturi noro piešt ir pan. tai niekas jo neverčia, eina sau vienas žaidžia su mašinom tuo metu ax.gif
O prieš vasarą dar buvo tokia smagi išlydėjimo sporto šventė. Vaikai rungtyniavo nesudėtingose rungtynėse, gavo prizų - saldainių, šoko, dainavo visas darželis, buvo rungtis netgi atėjusiems pažiūrėti tėveliams, teko sudalyvaut biggrin.gif . Visą šventę vedė persirengusios auklėtojos. Nu buvau labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keit: 23 rugpjūčio 2009 - 10:12
O gal kas zinot ir galit patarti, kur Kretingoje butu galima sesiameti anglu kalbos mokyti? gal yra kokiu bureliu, uzsiemimu, pas korepetitoriu nelabai noreciau, nebent turetu spec. darzelinukams pritaikyta programele su zaidimais ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Di & Co @ 2009 08 23, 12:21)
O  gal kas zinot ir galit patarti, kur Kretingoje butu galima sesiameti anglu kalbos mokyti? gal yra kokiu bureliu, uzsiemimu, pas korepetitoriu nelabai noreciau, nebent turetu spec. darzelinukams pritaikyta programele su zaidimais ir pan.

Sukūriau temelę Kretingiškiams apie įvairius būrelius, mokyklėles, sporto užsiemimus burelių forume čia:
http://www.supermama...;#entry29629196

Mes taip pat jau domimės būreliais, tad jei kas nors ką nors lankot ar žinot būtinai parašykit, pasidalinkit įspūdžiais 4u.gif
Atsakyti
Mes i darzeli PASAKA pakliuvom labai greit - paaukojom siek tiek pinigeliu darzelio inventoriaus atnaujinimui ir pakliuvom :D
Taciau buvau labai nusivylusi sio darzelio aukletojom. Kadangi mano vaikas darzeli pradejo lankyt veliau, grupe buvo jau susikurusi ir visi vaikai susibendrave, taciau aukletojos visiskai nesistenge vaiko integruoti i grupe. Kiek mama (kadangi as dirbau) ateidavo pasiimti vaiko, tiek dukryte stovedavo kur nors viena ir ziuredavo kaip kiti zaidzia. Viena diena ji manes rimtai ir nusiminusi paklause, kodel kai eina valgyti, niekas is vaiku jai nenori duoti rankytes, kodel i valgykla visi eina susikibe, o ji viena :verysad: ... Manau be komentaru..
Kita diena as pati atejau anksciau, tai isgirdau kaip aukletoja REKIA vaikams "miegot" ir liepia but uzmerktom akim, nors mums -tevams aiskino, kad kurie vaikai nenori miego, tegul nemiega, tegul tik taip paguli lovoj, kol kiti atsibus.
Galu gale mano dukryte paniskai nebenorejo eiti darzeli, ypac bijojo vienos aukletojos. Atvirai pasakius, man ji taip pat nepatiko :mmm Eidama i darzeli ji net mirkcioti buvo pradejusi. O kur dar ivairios rinkliavos! :oh Baisu! Galeciau as cia dar daug rasyti, bet ir taip jau pakankamai prirasiau. Galiausiai vaiko nebevedziau i ta darzeli.
Nezinau, gal tie vaikai, kuriu tevai uzima aukstas pareigas, ir kurie nuolat kisa aukletojoms ar direktorei ir gerai tenai jauciasi bei yra gerai priziurimi....
Bet as dziaugiuosi, kad susiprotejau ir nebevedziau vaiko i ta darzeli, o dabar dukryte jau eina i mokykla, ir nera jokiu problemu - patenkinta ir aukletoja ir draugiu daug susirado! :)
Atsakyti
QUOTE(Elfuze @ 2009 08 30, 00:08)
Mes i darzeli PASAKA pakliuvom labai greit - paaukojom siek tiek pinigeliu darzelio inventoriaus atnaujinimui ir pakliuvom  biggrin.gif
Taciau buvau labai nusivylusi sio darzelio aukletojom. Kadangi mano vaikas darzeli pradejo lankyt veliau, grupe buvo jau susikurusi ir visi vaikai susibendrave, taciau aukletojos visiskai nesistenge vaiko integruoti i grupe. Kiek mama (kadangi as dirbau) ateidavo pasiimti vaiko, tiek dukryte stovedavo kur nors viena ir ziuredavo kaip kiti zaidzia. Viena diena ji manes rimtai ir nusiminusi paklause, kodel kai eina valgyti, niekas is vaiku jai nenori duoti rankytes, kodel i valgykla visi eina susikibe, o ji viena  verysad.gif ... Manau be komentaru..
Kita diena as pati atejau anksciau, tai isgirdau kaip aukletoja REKIA vaikams "miegot" ir liepia but uzmerktom akim, nors mums -tevams aiskino, kad kurie vaikai nenori miego, tegul nemiega, tegul tik taip paguli lovoj, kol kiti atsibus.
Galu gale mano dukryte paniskai nebenorejo eiti darzeli, ypac bijojo vienos aukletojos. Atvirai pasakius, man ji taip pat nepatiko  schmoll.gif  Eidama i darzeli ji net mirkcioti buvo pradejusi. O kur dar ivairios rinkliavos!  doh.gif  Baisu! Galeciau as cia dar daug rasyti, bet ir taip jau pakankamai prirasiau. Galiausiai vaiko nebevedziau i ta darzeli.
Nezinau, gal tie vaikai, kuriu tevai uzima aukstas pareigas, ir kurie nuolat kisa aukletojoms ar direktorei ir gerai tenai jauciasi bei yra gerai priziurimi....
Bet as dziaugiuosi, kad susiprotejau ir nebevedziau vaiko i ta darzeli, o dabar dukryte jau eina i mokykla, ir nera jokiu problemu - patenkinta ir aukletoja ir draugiu daug susirado!  smile.gif

Liūdna patirtis unsure.gif Bet dar daug priklauso ir nuo pačio vaiko. Jei vaikas nedrąsus, jautrus tai sunkiau ir prisitaiko. Mano vaikis atejo į grupę, kuri jau nuo lopšelio atėjus visa suformuota. Tai buvo naujokas. Aukletoja tik pirmą dieną paprašė, kad viena drąsi mergytė pasimtu jį žaist ir viskas. O kai eina į salę ar kur kitur aukletojos sukabina vaikus po du, kad gražiau eitų. Šiaip mano žiopliukas dažnai irgi tik žiūri kaip kiti žaidžia, arba išvis vienas pats atsiskyręs žaidžia. Bet jam vis tiek patinka eit į darželį smile.gif Gal, kad mergaitės draugiškos, dažnai jį pasiema kartu žaist wub.gif Nors ir aiškina jam kaip turi žaist, jis vis tiek laimingas, klauso jų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif

pagaliau ir mes pakliuvome į darželį. Labai džiaugiamės.
Tik va, šįryt prisiklausiau klaikių istorijų apie vieną auklėtoją... Net rankos pradėjo drebėti verysad.gif
Gal kuri buvote susidūrusi su Benedikta Butkevičiene ax.gif
Kaip ji?
Atsakyti
QUOTE(Živilytė @ 2009 09 03, 09:03)
Sveikos mamytės  smile.gif

pagaliau ir mes pakliuvome į darželį. Labai džiaugiamės.
Tik va, šįryt prisiklausiau klaikių istorijų apie vieną auklėtoją... Net rankos pradėjo drebėti  verysad.gif
Gal kuri buvote susidūrusi su Benedikta Butkevičiene  ax.gif
Kaip ji?

O kuriame čia darželyje?
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2009 09 03, 11:07)
O kuriame čia darželyje?

Buratine
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Mes jau pradejo ruostis ir galvoti apie darzeli, tiksliau norim galutinai apsispresti i kuri eiti. Visu pirma gal kuri gali ka papasakot apie Rudaiciuose esanti darzeli, kiek zinau ten susidare daugiau grupiu bet va kaip aukletojos butu idomu suzinot? Taip pat galvojam apie Zibute arba Zilvyti, tik nuo kokio amziaus priima i juos mes norim nuo dvieju metuku pradeti. Ir taip pat smalsu kokios aukletojos ten, gal kuri gali rekomenduoti kuria nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emkaxxx @ 2009 11 23, 21:27)
Sveikos mamytes  4u.gif
Mes jau pradejo ruostis ir galvoti apie darzeli, tiksliau norim galutinai apsispresti i kuri eiti. Visu pirma gal kuri gali ka papasakot apie Rudaiciuose esanti darzeli, kiek zinau ten susidare daugiau grupiu bet va kaip aukletojos butu idomu suzinot? Taip pat galvojam apie Zibute arba Zilvyti, tik nuo kokio amziaus priima i juos mes norim nuo dvieju metuku pradeti. Ir taip pat smalsu kokios aukletojos ten, gal kuri gali rekomenduoti kuria nors  smile.gif

Kretingoj tokios eilės kad dabar užsirašę tikrai nepakliūsit į darželį nuo dviejų metukų - gal tik nuo triejų ar keturių. Reikėjo užsirašyt vos tik mažiukui gimus. O kad dar Auklėtoją galėtum pasirinkt tai visai gerai būtų, bet paprastai džiaugiamasi kad iš viso pagaliau priimė.
Nebent pavyktų susitart su direktorėmis nunešus kyšį.

O apie Rūdaičius tai nieko nežinau.
Atsakyti