QUOTE(mylimuke! @ 2019 01 09, 15:37)
O kai tuokiamasi antrakart ir toliau metrikacijoj, tai baznytine santuoka irgi anuliuojat ar paliekat pries dieva su pirmu sutuoktiniu?
nutraukt kiek zinau negalima, tik anuliuot?
Idomucia kaip ten buna?
Ooooo...
Ta tema pas mane patirtis.
Su exe tuokemes Baznycioje... Diena pries Zagsa. Nes taip norejo jos mama, mano AA mociute. Na ar sunku pastovet kazkur del brangiu zmoniu? Sakysim jums brangus zmones paprasytu jus ju 75 sukakties proga nueiti kartu prie juros ir ibridus iki keliu kelis kartus nusilenkt.
Kadangi jums tai prasmes netturetu, tai nesunku. Man rgi buvo nesunku. Nesuu nei nelabasis, nei vampyras, tai toje baznycioje man niekas nenutiko ir svestas vanduo nenudegino veido. Ai dar buciau koks karingas ateistas, tai gal man butu idejine reikalo isdavyste. Bet man vienodai tai as nuejau.
Exe sake didele katalike... bet mamai sakydavo kad eina i baznycia, o eidavo i pasimatimus su manim.
Svarbu, as ir kunigui pasakiau, kad netikiu, bet krikstytas, tai nematau problemu pastovet del svarbiu zmoniu noro.
Suradao galimybe, kad gali tuoktis katalike su netikinciu ar kitos religijos. Nzn koks mano statusas sliubinis po to, kai katalike exe isiskyre ir kitoje krikscioniu baznycioje vel susituoke...
Manau minimum, ja turejo atskirti nuo dievo uz tokias makles. bet...
Tai va taip buna, bet kaip ten yra as jau nezinau ar as po sliubu arr ne?