QUOTE(mylimuke! @ 2019 01 04, 06:09)
Pažįstu daug nesusituokusių porų, kurie ir n metų kartu jau, tai dažnai vadina vienas kitą "mano moteris", "mano vyras". Dar populiaru draugu/drauge vadint. Ir kažkaip niekam nekyla klausimų, ar čia TAS draugas, ar tik paprastas, nes su žmogum bendraudamas matai jau jų santykius. Dar antrąja puse vadina.
O šiaip sugyventiniai žodis nieko blogas, juk jis reiškia, kad žmonės sugyvena kartu
Dar gyvenimo partneriais vadina, bet gyvai nesu girdėjus ir labai jau šaltai skamba.
Bet apskritai tai tik žodžiai.
ar nejuokinga vadinti draugu savo vaiku teva, su kuriuo gyveni visa gyevnima ar moteri? drug tavarysc?
Visaip vadina, bet tai kokia problema vyrui pasipirsti ir leisti moteriai nuspresti?
Visgi tema iskele moteris, kuri po ilgo gyvenimo kartu nori tu vestuviu, jai tai matyt porblema. Apie tai ir snekam, kad dauguma moetru visgi nori to pasipirsimo, norma;aus zmonos statuso, yapc, jei gimsta vaikai ar ne?
ar jus prigalvosit aibe pateisinimu tokiem vyram?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2019 01 03, 23:18)
Ne tas pats tik cypdavatkems. nes joms statusas yra zymiai reiksminigau, nei zmoniu tarpusvio santikiai. Zmonem, ju vaikam svarbu santikiai, jaustis mylimais, laimingais ir saugiais.
santYkiai
Jei vyras myli moteri, jei ji jam svarbi, jis visada pasipirs ir moteris visada sutiks isteketi, jei abu nepasitiki vienas kitu iki galo tai ir gyvens susimete.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2019 01 04, 11:35)
tai va, kad kiti isivaizdina geriausiai zinantys kaip VISI be isimties privalo gyvent ir jaustis. O jei gyvena kitaip, tai blogai. Ir privalo blogai su tuo jaustis. Nes jie vieninteliai teisingai masto.
Siaip, nemazai Airijoj buvo seimu nesusituokusiu su vaikais (dabar tai nezinau). Ten daugiau del pasalpu. Ir nieko, normaliai visi gyveno. Vaikam tikrai neidomu ar ju tevai turi santuokos liudijima. Jie jiems tetis ir mama. Ir nesvarbu su popierium ar ne.
gali zmones pasipirsti ir nesusituokti. Nes gali issiskirti. Taip kaip ir susituoke issiskiria. Nezinojai? Buna. Susizadeje visai neprivalo tuoktis, istatymai nebaudzia, jei nesusituokia.
O man atrodo siaip laikais jokia ne tragedija paciai augintis vaika. Jei nera tinkamo vyro, tai net geriau nei su netinkamu. O vaikui ar geriau? kartais buna tokiu seimu, kad tikrai vaikams butu geriau, jei tevai issiskirtu. Tai nemanau, kad blogai, jei vaikas auga tik su vienu is tevu. Nes kas ten zino koks gyvenimas butu pilnoj seimoj.
Meluoti? O koks cia melas? Jei kazkas savo moteri pavadina kitaip ne sugulove, tai melas? Su sugulove tik gulima, jei jau prie zodziu kabinejiesi. O jei kartu ir gyvena, tai kas cia per melas pristatyti vardu, gyvenimo moterim, darugu/drauge, mylimaja ir pan? Kaip nori, taip ir pristatineja, koks tavo reikalas? Istatymai draudzia pristatyti zmona, jei santuokos liudijimo nera ar kas? Skauda tau nuo to?
as taip kazkaip galvoju
kad gal aplamai labiau zmones vieni kitus pristatineja neivardindami statuso, tiesiog vardu. Kazkaip neatsimenu ar paskutiniu metu man yra kazkas pristates su statusu
Kad as net ir drauge neseniai pristatinejau, bet pasakiau tiesiog "Kristina". Argi nuodome, kad nepasakiau "vaikystes drauge Kristina"? Tarp paprastu zmoniu sukuosi, negi kam tai kliuva?
bet moteriai blogai, kuri iskele si klausima apie tai ir snekam ar ne, nekalbam apie tuos, kuriem viskas gerai, kiti is vis grupelemis gyvena ir jiem gerai.
tai sakot normalu apgaudineti valstybe, sakyti ,akd esi veinisa mama ir pasiimti pasalpas? man tai neatrodo gerai ir ypac negerai vaikam tokius pvz matyti. Viakam netgi labai svarbu, ypac Airijoje, kai niekas be santuokos nevadina veinas kito husband and wife, dar lt kalboje yr atik vyras ar vienos ar kitoks vis tike vyras
moteriai kiti pavadinimai. Man asmensikai juokingai kai sako girlfriend 3 vaiku mamai, su kuria gyvena n metu.
ne tragedija vienai auginti vaika, kalba eina, kad vaikui visada geriau darnioje seimoje su abiem tevais, visa kita jau blogiau.
melas vadinti suzadetine, jei nepasipirsai arba zmona, jei nesusituokei. Drauge skamba juokingai, draugiu daug gal yra kuo si isskirtine? kolega dar pasivadinkit
Mylimaja gerai, tik nesu girdejusi realiai taip sakancio vyro. Airijoje sako arba girlfriend arba partner. Kaip biznio partneris koks, o grifriend man daugiau asociajuojasi su paauglystem ir draugystem, faktas, akd mzone svis veliau subresta siais laikais ir vis sunkiau pirsiima atskaomybe, o paskui del tokio neatsiakngumo ir patys kencia ir vaikai.
Del manes gali kad ir kumele ar dievaite pristatineti, man tai kas? diskutuojam apie tai, kad moteris po daug metu gyvenimo kertu jau nebesugeba isgauti to norimo pasipirsimo ir snekam, kodel tokios moterys kartais visgi jauciais blogai ir kaip isvengti tokios situacijos.
pradejus gyventi kartu su vyru be santuokos visada yra galimybe ,kad taip ir liks, tai jei moteriai visgi svarbu santuoka, nereiktu susimesti skurliu pries laika ir tiek. Visom kitom kam gerai visokie draugiu, sugyventiniu, suguloviu, meiluziu , gyvenimo meiliu zodiniai , nieko neipareigojantys statusai, tai tokiu klausimu ir temu ir nekuria.