[quote=Keiti,2006 08 03, 00:25]
Bet tai kaip jos veikia be hormonų?
[quote]
radau:
Paskutiniųjų metų tyrimų rezultatai rodo, jog varinė gimdos spiralė nuo nėštumo saugo trukdydama apvaisinti. Ji slopina spermos ir kiaušialąstės judėjimą bei spermos pajėgumą apvaisinti kiaušialąstę. Gimdoje spiralė NOVA T atpalaiduoja labai mažą vario kiekį, todėl moteriai žalingo poveikio nesukelia. Su maistu per dieną į organizmą vario patenka daug daugiau, negu atsipalaiduoja iš gimdos spiralės.
QUOTE(Ramunis @ 2006 08 01, 14:18)
Ir man panašiai buvo Tik po pusės metų pradėjo i gerą reguliuotis. (tikėkimes kad susireguliuos,bu kitaip...nebekentėsiu)
O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą Mano kainavo apie 31,50lt.Vadinasi ji Copper T200B intrauterininė kontraceptinė spiralė.Veiksimga ji 5 metus,bet po 3 metų padidėja rizika pastoti,bent jau taip gydytoja sakė Na tokios tai negaila bus ir išimti,jei negerai kas bus.
O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą Mano kainavo apie 31,50lt.Vadinasi ji Copper T200B intrauterininė kontraceptinė spiralė.Veiksimga ji 5 metus,bet po 3 metų padidėja rizika pastoti,bent jau taip gydytoja sakė Na tokios tai negaila bus ir išimti,jei negerai kas bus.
Man irgi ginekologe sake, kad jei organizmas nepriims spirales, tai nei už 500 Lt, nei už 30 Lt. Aš taip pat norejau deti brangesne, bet mane daktare atšnekino, įsidėjau Copper T200B, pasirodo man nelabai tinka aplamai spirales ir tikrai būtų gaila išmestu 500 Lt, jei užsispirčiau dėti iškart brangesne.
Kita savaite einu detis spirale.Praejo 2.5 men po gimdymo.Pati nemaitinu.Pradejo aplinkiniai gasdinti del spirales,ai puoliau pas jus mamytes patarimu skaityti.Nuraminot.
Planuoja deti Nova -T.Bus matyt kaip organizmas priims.Kita vertus,nepabandes nezinosi.
Planuoja deti Nova -T.Bus matyt kaip organizmas priims.Kita vertus,nepabandes nezinosi.
QUOTE(Ingulik @ 2006 08 02, 17:12)
Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale tad va nusipirkau ir greit eisiu ideti. Mano asmenine nuomone, kad nehormonine geriau negu su hormonais nes vis tiek tie hormonai po organizma "laksto" tad nieko gero nera
Niekur tie hormonai nelaksto, nes jie vietinio poveikio.
Didziausias Mirenos privaloumas, kad beveik isnyksta menesines? Ar ir jum sju neliko? O gal kitoms jos niekur nedingsta?
As isvaiksciojau su spirale 3 metus Ideti visai neskaudejo, bet jau menesiniu skausmas ir gausumas : daugiau nenoriu. Dabar geriu kontraceptikus ir jauciuosi puikiai
Tai taip ir nieko nesupratau vienom tiesiog malonomas, kitom pragaras.
Ir vel suabejojau. O jei isimti tai ar skauda ir ar galima po menesio, jei skauda ar pan. O kaip del pletku, kad iauga?
Ir vel suabejojau. O jei isimti tai ar skauda ir ar galima po menesio, jei skauda ar pan. O kaip del pletku, kad iauga?
QUOTE(ainetux @ 2006 08 03, 22:45)
Kita savaite einu detis spirale.Praejo 2.5 men po gimdymo.Pati nemaitinu.Pradejo aplinkiniai gasdinti del spirales,ai puoliau pas jus mamytes patarimu skaityti.Nuraminot.
Aš po gimdymo praėjus 3 mėn. ėjau pas ginekologe tartis dėl spirales įdėjimo, atšnekino, turi praeti mažaiausiai puse metu, kad galetum įstatyti spirale, nes kitaip yra didele tikimybe jog įaugs.
Papildyta:
QUOTE(mamaliukas @ 2006 08 04, 09:30)
Tai taip ir nieko nesupratau vienom tiesiog malonomas, kitom pragaras.
Skausmas ne toks jau ir didelis, pakenteti imanoma, šiek tiek nemalonu kai išima. Man spirale, įdėta po pirmo vaiko, nepatiko, labai maude strenas + tepimas prieš ir po menesinių + gausesnes išskyros. O mano draugei geresnio dalyko, sake, nėra. Kiekvienai skirtingai. O kad įauga tai ne pletkos, priklauso kaip įstato, kaip priima organizmas ir dar, manau, nuo sekmės. Turiu ne vieną pažistamą, kuriai buvo įaugusi, teko operuotis.
As ir buvau girdejusi, kad Nova T veikia 5metus, bet man daktare pasake, kad reikes keisti po 3metu, gal tada susilpneja jos poveikis.
Na va, man ka tik buvo antros menesines po idejimo. Tas dienas man niekada neskaudedavo, neskaudejo ir dabar, tesesi 4 dienas, antra diena buvo labai gausios, ko seniau nebuvo. Taip kad jokiu salutiniu poveikiu isskyrus vienos dienos gausuma. Nera cia ko bijoti ir klausytis paskalu, geriau pasikonsultuokite su savo ginekologe
Na va, man ka tik buvo antros menesines po idejimo. Tas dienas man niekada neskaudedavo, neskaudejo ir dabar, tesesi 4 dienas, antra diena buvo labai gausios, ko seniau nebuvo. Taip kad jokiu salutiniu poveikiu isskyrus vienos dienos gausuma. Nera cia ko bijoti ir klausytis paskalu, geriau pasikonsultuokite su savo ginekologe
Na, ko gero mausiu ir aš pas savo gydytoją, pabandysim spiralę.
tai gal privaciai detis patikimiau nei poliklinikoje?, gal kuri Antakalnio poliklinikos ginekologe rekomenduotumet?
as irgi trims men.po gimdymo nuejau isideti spirales pas ta pacia gyditoja kur gimdziau,prasiau patarimo kuri geresne ji patare tik varine as norejau brangesne kokia geresne,bet ji kategoriskai paneige.dar maitinau dukryte ir dar nebuvo prasidejusios menesines,jei ten pajudinus taip ir bedos prasidejo sake jei netiks tai organizmas uzejus saremiams isstums,bet taip ir neisstume jau dabar as su ja 5men.baigiu nuprotet,is pradziu tai ejau pritrumpint nes ir as jauciau skausma ir vyras,dabar irgi kaip kokioj pozoj kaip sudurs.... tai visas mnoras myletis praina o apie menesines tai isvis 15dienu pila kaip is kibiro ,skausmai tokie ,kad nuo proto galima nusokt,zalia akyse,silpna,buvau pora syk samone praradus ir vis kaip ateina tos dienos galvoju velniop ja issiimsiu,ir vis dar tempiu guma kazko vis laukiu ,gal praeis ,gal taip turi buti ir nezinau ar cia normalu ar ne,ar taip turi viskas kazin buti