Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralės įdėjimas

o tos nehormoninės irgi kelių rūšių būna? gal žinot, kurios geriau?
girdėjau, kad Mireną apsimoka dėtis tik tada, kai 5 metus vaikų neplanuoji, be to po to gali būt bėdų su vaisingumo atstatymu. Bet kaip skaičiau iš ansktesnių postų, tai lyg ir ne g.gif Be to gali organizmas nepriimt, tai daug pinigų bus į balą išmesta doh.gif
Aš irgi dar maitinu, tai su gydytoja tarėmės, kad nuo 4 mėnesio po gimdymo galės įdėti, arba kai prasidės mm. Tik norėčiau atsiliepimų, ar skiriasi tarpusavy tos nehormoninės? nes būna lyg ir varinių ir sidabrinių g.gif
Atsakyti
Ir aš girdėjau, kad Mirena yra nebloga.
Mano draugė ją buvo įsidėjusi.
Ji turi du vaikučius. Dabar nusprendė, kad norėtų dar vieno.
Išėmus spiralę po 5 metų, praėjus metams ji jau laukiasi vaikelio.
Tikrai jokių problemų jai nebuvo.
Mirena brangiai kainuoja, bet kaip suprantu su ja išvengiami negimdybiniai nėštumai, priešingai negu su vario spirale.

Kiek girdėjau ne visoms tinka spiralė ir blogai su ja jaučiasi.
Vis svarstau ir niekaip negaliu apsispręsti.
Čia yra Mirenos aprašymas (tikiuosi kad nesikartoju, nes vios temos neperskaičiau smile.gif ):
Mirena
Atsakyti
QUOTE(Dalyte21 @ 2006 07 28, 16:42)
laba!as cia dar naujoke, bet matau, kad aktualia tema plepat biggrin.gif .pasidalysiu ir as savo mintim bigsmile.gif .mano ginekologe kalbejo apie spirale, kuri kainuoja vos 60lt.ka apie tokias jus esat girdejusios?as jomis visiskai nepasitikiu.

ta spirale yra nehormonine ir nezinau kodel nepasitiket.ji maziau veikia organizma nei hormonines, bet kitiems pasiilgina MS, nors girdejau kad kai kam nieks nepakite.man kaip jau rasiau pagausejo truputi gausiausios dienos, o trukme liko ta pati, tik gausiausios dienos tapo dvi is keturiu, tad tepa ilgeliau, nei anksciau.visa kita nieko negaliu pasakyt neigiamo.iseme dar nebuvo, bet organizmas mano jautrus daug kam ir labai, taciau spirale nesukele jokiu sunkumu
Atsakyti
Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti.
As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti.
Atsakyti
QUOTE(Baltute @ 2006 07 31, 11:34)
Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti.
As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti.

O cia turbut senesne si spirale unsure.gif Man idejo taip pat Nova-T, kuri yra su variu ir sidabru, veiksminga 5 metus unsure.gif O gal klystu.... g.gif
Atsakyti
hmmm g.gif čia jūs tokias brangias spirales dedatės, man prieš 4,5 metų įdėjo paprasta kažkur apie 50 lt, kainuojančia spiralę ir esu labai patenkinta nei mano dienos pailgėjo labai nai kitokių nemalonumų nejaučiu ir ji tinkama nešiot 5 metams thumbup.gif kas man patinka
Atsakyti
QUOTE(lanuks @ 2006 07 27, 15:42)
Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas.

Ir man panašiai buvo g.gif Tik po pusės metų pradėjo i gerą reguliuotis. (tikėkimes kad susireguliuos,bu kitaip...nebekentėsiu)
O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą doh.gif Mano kainavo apie 31,50lt.Vadinasi ji Copper T200B intrauterininė kontraceptinė spiralė.Veiksimga ji 5 metus,bet po 3 metų padidėja rizika pastoti,bent jau taip gydytoja sakė smile.gif Na tokios tai negaila bus ir išimti,jei negerai kas bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunis: 01 rugpjūčio 2006 - 13:32
QUOTE(Jurgitele @ 2006 08 01, 12:48)
hmmm :hm  čia jūs tokias brangias spirales dedatės, man prieš 4,5 metų įdėjo paprasta kažkur apie 50 lt, kainuojančia spiralę ir esu labai patenkinta nei mano dienos pailgėjo labai nai kitokių nemalonumų nejaučiu ir ji tinkama nešiot 5 metams  :super  kas man patinka

Sveikos,
kuri laika naudoju pleistrus bet kiek brangu kas menesi po 50litu ir kas kart laukdama savo dieneliu pagalvoju ar nebus kokiu isdaigu, labai jau man neramu su pleistru. Manau laikas detis spirale tik vat prisiklausiau kazkada pletku, kad gali iaugti ir pan. Ar taip kam buvo?, o gal turejote kokiu kitu problemu?
Atsakyti
QUOTE(Žemuogė @ 2006 07 31, 22:21)
O cia turbut senesne si spirale  unsure.gif  Man idejo taip pat Nova-T, kuri yra su variu ir sidabru, veiksminga 5 metus  unsure.gif  O gal klystu....  g.gif

Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale ax.gif tad va nusipirkau ir greit eisiu ideti. Mano asmenine nuomone, kad nehormonine geriau negu su hormonais g.gif nes vis tiek tie hormonai po organizma "laksto" tad nieko gero nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulik @ 2006 08 02, 17:12)
Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale  ax.gif  tad va nusipirkau ir greit eisiu ideti. Mano asmenine nuomone, kad nehormonine geriau negu su hormonais  g.gif  nes vis tiek tie hormonai po organizma "laksto" tad nieko gero nera  g.gif

va, as taip pat manau, kad be hormonu geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemuogė @ 2006 08 02, 21:34)
va, as taip pat manau, kad be hormonu geriau  ax.gif

Bet tai kaip jos veikia be hormonų? g.gif
Atsakyti
Gal kuri galite rekomenduoti Antakalnio poliklinikos ginekologe ?
Atsakyti