Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(saulelė @ 2016 01 22, 15:30)
s2002m tai rožininkų siaubas tikrąja ta žodžio prasme verysad.gif. Patikėkite išbandžiau viską ( skabiau lapus, ploviau po viena lapą, purškiau  doh.gif ), ir augalas užsikrėtęs rūdims ilgai netempia kiekvienais metais vis prastesnis kol galop iš žiemos nebepabunda.

g.gif siaubiakas... tikrai...bet jau tuomet veislynai irgi sąžinės neturi tokias pardavinėt , užkrėstas...bet gal tai tiesiog neatsparios tam veislės ir suserga jau pasodintos , ne dėl veislyno kaltės g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2016 01 22, 12:26)
Katik mani 8 metė dukra žiūrėdama per langą pamatė : man tavo rozes atsibodo, tik vienas dalykas gerai, jei reikia sveikinti turim savų gėlių smile.gif. Va merginos kiek mano darbas ir pastangos vertos  doh.gif

drinks_cheers.gif kaip vienodai dabartiniai vaikai masto - visu vienas poziuris, mano irgi ta pati pasako smile.gif
bet jau kiek roziu turite doh.gif o del rudziu ir as turiu praktikos... sunku su jomis kariauti g.gif
Atsakyti
100 % įsitikinusi pas juos buvo užkrėstos, paskaitinėjus rosebook nebūdingos toms rūšims tokios ligos. Oficialus saitas iš kurio užsakinėjau http://www.roses-gui...com/rosiers-718
Iš Lenkų atkeliavo silpnos, bet sveikos be ligų iš Serbų sveikos gražios, bet aukų buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 22 sausio 2016 - 15:12
QUOTE(saulelė @ 2016 01 22, 14:30)
s2002m tai rožininkų siaubas tikrąja ta žodžio prasme verysad.gif. Patikėkite išbandžiau viską ( skabiau lapus, ploviau po viena lapą, purškiau  doh.gif ), ir augalas užsikrėtęs rūdims ilgai netempia kiekvienais metais vis prastesnis kol galop iš žiemos nebepabunda.

blink.gif skamba siaubingai.... Pas mane tik lengva forma rudenį apsirgsta, o pavasarį toliau sau auga. O pas jus tik prancūziškos veislės taip elgiasi? Peržiūrėjau savo rožių sarašėlį tai turiu tik penkias pranz. Visos auga, nuo kitų nesiskiria, tai gal čia tiesiog prasta sodinukų būklė kalta g.gif
Atsakyti
Man taip pat teko paieškoti info apie šią zaraz tik kaip prancūzaitės sulapojo, kaimynystėje augusios taipogi susirgo, bet pašalinus židinį reikalai susitvarkė. Pritariu prasta sodinukų kokybė, nors iš pirmo žvilgsnio sodinukai buvo stambūs, gražūs.
Atsakyti
Mano rožės pernai sirgo rūdimis pirmą kartą. Nesupratau ar tai galėjo būti, kad iškirtome kriaušes kurios vis sirginėjo rudimis ir ši liga nuo kadagių persimetė ant rožių. Antroje vasaros pusėje rudys dingo. Tačiau šį pavasarį bijau net galvoti, kad rožės vėl sirgs. Kas įdomiausia, kad susirgo labai stiprios AH rožės.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 01 23, 12:32)
Mano rožės pernai sirgo rūdimis pirmą kartą. Nesupratau ar tai galėjo būti, kad iškirtome kriaušes kurios vis sirginėjo rudimis ir ši liga nuo kadagių persimetė ant rožių. Antroje vasaros pusėje rudys dingo. Tačiau šį pavasarį bijau net galvoti, kad rožės vėl sirgs. Kas įdomiausia, kad susirgo labai stiprios AH rožės.

Kokias priemones naudojote nuo rūdžių? Juk savaime jos nelabai pradingsta? Ir kokių tik nėra ligų unsure.gif
Atsakyti
Esu skaičiusi , kad kriaušių ir rožių rūdis sukelia skirtingi grybai. Mes kriaušes purškiam Scoru, bet vistiek kai kur prasimuša rūdys. Vienais metais vyras užsispyrė nepurkšti, sako tu prisigalvoji visokių niekų, tai oi kaip surudo medžiai, vaisiai iškrito, kurie liko - persisukę, persikreipę. Rožėms visai nieko neatsitiko, nors auga visai šalia, kai kurios net liečiasi. Tai net nežinau kaip čia yra, gal tikrai kita grybų rūšis?
Atsakyti
Tai vat, kad rožės tiesiog augo šalia kriaušių ir daugelį metų viskas buvo gerai, kol tų kriaušių neiškirtome. O iškirtome ne dėl rudžių, o todėl kad nebevedė vaisių. Rožių nepurškiau, nes buvau per šią vasarą truputį atitolusi nuo rožių. Likdavo laiko tik jomis pasigrožėti ar nuvytusius žiedus pakarpyti (man tai savotiška meditacija lotuliukas.gif ) Žinoma dar turėjau laiko rožes patręšti rolleyes.gif O purkšti, tai vėjas, tai lietus, tai svečiai per gerą orą neleido rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2016 01 22, 16:09)
100 % įsitikinusi pas juos buvo užkrėstos, paskaitinėjus rosebook nebūdingos toms rūšims tokios ligos. Oficialus saitas iš kurio užsakinėjau  http://www.roses-gui...com/rosiers-718
Iš Lenkų atkeliavo silpnos, bet sveikos be ligų iš Serbų sveikos gražios, bet aukų buvo

Labai užjaučiu dėl tokių nuostolių, nors svarbu ne vien pinigai, liūdna, kai žlunga svajonės sulaukti naujų gražių žiedų.
Tiesiog neįsivaizduojama, kad tikras Guillot rožynas siųstų užkrėstas rožes. Jūs Lietuvoje kone pirmoji įsigijote tiek daug Guillot rožių, gal tiesiog joms visgi netinka mūsų klimatas ir jos lengvai užsikrėtė nuo kokių nors kitų? Rosebook atsiliepimuose Guillot rožes dažniausiai augina pietinėje dalyje, ne visada galima pagal juos spręsti.
Labai gaila, buvo labai įdomu sulaukti Jūsų atsiliepimų apie šias naujas rožes. Ar dar galvojate apie Guillot rožes iš kitų rožynų? Ko gero, patikimiausi vokiečių rožynai.

Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2016 01 20, 16:07)
Gal kas domejotes kiek šiemet pas Daila sodinukų kaina ?

o jus pas Daila jau uzsakinejat? As beveik kasdien ziuriu jos tinklapy, tik niekaip nesuprantu, kaip uzsakyt. Mygtuku aktyviu prie roziu nera, kad butu galima i krepseli susidet. Ji dar neprekiauja siemet ar vistik kazkaip kitaip reikia uzsakinet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2016 01 25, 22:44)
o jus pas Daila jau uzsakinejat? As beveik kasdien ziuriu jos tinklapy, tik niekaip nesuprantu, kaip uzsakyt. Mygtuku aktyviu prie roziu nera, kad butu galima i krepseli susidet. Ji dar neprekiauja siemet ar vistik kazkaip kitaip reikia uzsakinet?  g.gif

g.gif pernai buvo mygtukai į krepšelį , kad įdėti...o kurių nebuvo , tos jau buvo išparduotos...tai gal dar anksti tiesiog...
Atsakyti