Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(saulelė @ 2016 01 21, 10:11)
Apie 100 bus, apie 10  teko israuti sirgo  verysad.gif, ypač ne atsparios Prancuzaites teko atsisveikinti su keliomis Giullot rozytemis verysad.gif . Rozyciu turiu  Vokiškų, Latvisku  žinoma musiškiu, Lenkiškų ( uzsisakinejau per internetą)

ohoho ...
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2016 01 21, 11:11)
Apie 100 bus, apie 10  teko israuti sirgo  verysad.gif, ypač ne atsparios Prancuzaites teko atsisveikinti su keliomis Giullot rozytemis verysad.gif . Rozyciu turiu  Vokiškų, Latvisku  žinoma musiškiu, Lenkiškų ( uzsisakinejau per internetą)

Saulele, kurios prancūzės taip nuvylė, kad išrovėt ir kiek joms buvo metų? Klausiu dėl to, kad turiu kelias Massad- o , jos jaunutės, žiemoja pirmąkart(Jocelyne Salavert, Casteu Gombert, Rose de Gerberoy, Louse de Marillac, Griselis- vardus rašau iš atminties, gali būti netikslumų)? Man jos labai patiko savo grožiu ir noru žydėti, bet augo ne ypač gerai. Prisimenu, kad ir jūs turit Massad -ukų. Kaip su jomis sekasi?
Atsakyti
4u.gif įdomu , aš tokių pardavime Lt net nėr mačiusi g.gif
Tikrai , o kur galima plačiau apie jas sužinoti...
Atsakyti
Saulele, ar Daila siunčia, ar reikia pasiimti iš vietos?
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2016 01 21, 13:59)
Saulele, kurios prancūzės taip nuvylė, kad išrovėt ir kiek joms buvo metų? Klausiu dėl to, kad turiu kelias Massad- o , jos jaunutės, žiemoja pirmąkart(Jocelyne Salavert, Casteu Gombert, Rose de Gerberoy, Louse de Marillac, Griselis- vardus rašau iš atminties, gali būti netikslumų)? Man jos labai patiko savo grožiu ir noru žydėti, bet augo ne ypač gerai. Prisimenu, kad ir jūs turit Massad -ukų. Kaip su jomis sekasi?

Man irgi įdomu, kas galėjo tokio būti, kad net išrovėt? Kad rožės kartais serga, tai - ne naujiena, bet būna, kad vienais metais serga, kitais - ne, pas vieną augintoją serga, - pas kitą - ne smile.gif . Kartais būna ir taip, kad pas tą pačia rožininkę vienodos rožės viena serga, kita sveika. Aš tai neskubėčiau išmesti, tad tikrai įdomu, kokios rožės ir kokios priežastys?

Kad pirmais metais rožės nesuklestėjo, tai irgi ne stebuklas, ypač pernykštę tokią sausą vasarą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 21 sausio 2016 - 20:57
Linetax Daila siunčia thumbup.gif .
Mano turimų Prancuzaičių sarašas:
Agnes Schilliger Graži rožytė labai, bet pas mane nelabai jai patinka aukti, reiks persodinti ateitį.
Chantal Merieux Super rožė . Krūmo forma graži vešli, o žiedų gausa kiekvienais metais stebina vis daugiau. Neserga visai, labai gerai šaknijasi.
Emilien Guillot labai graži, o spalva kokia,o žiedų dydis ir žiedų forma. Idealu
Fiona Gelin Išrauta Rūdys
Florence Delattre antra karta nepirkčiau
Francis Blaise graži ir tiek
Laduree neprigijo
Marseille en Fleurs išrauta Rūdys
Martine Guillot nieko ypatingo
Morabito neprigijo iš po žiemos
Paul Bocuse gražus krūmas ir žiedai, nėra jų jūra, bet tikiuosi
William Christie gražus žiedas
Reine Sammut išrauta Rūdys
Fleurs en Seine išrauta Rūdys
Irene Frain normali būna ir gražesnių. Žiedai su strazdanėlėm sad.gif
Louise de Marillac iš žiemos neprigijo
Nadine Xella-Ricci tikėjausi gražesnės
Souvenir d’Edouard Maubert Labai graži, mano spalva ir žiedų forma. Tikiuosi su laiku krūmas sustiprės
Marseille en Fleurs Graži bet žiedų mažokai
Château de Verteuil Kažkaip ji manęs neužkabino sad.gif
Prieuré de St Cosme Bandysiu persodinti, gal nepatiko vieta. Gražaus krūmo neformuoja bet žiedų daug)
Parfum de Mireille (Tikiuosi bus karalienė. Labai graži, o kvapas mmmm)
Institut Lumière neprigijo
La Roche-Guyon( Labai graži spalva rožytės, bet gražaus krūmo neformuoja)
Monique Bouygues šios labai gailėjau rauti. Rūdys
Notre Dame du Rosaire išrauta Rūdys
Ventilo ( menkai auga pas mane, pūva žiedai)
Rožytės pirktos iš trijų ūkių, užkrėstos jos atkeliavo iš ten. Vienos Išrautosios rožytės žiemojo vieną žiemą kitos dvi žiemas vis tikėjausi, kad nebesirgs. Pastangų tikrai daug dėjau, bet gaila pagerėjimo nesulaukiau, bet ir kitas užkrėtė tai be gailesčio buvo sudegintos. Likusios sveikos, šiemet nerodė jokių sirgimo požymiu ir Rūdžio nebuvo ( oi kaip aš jo bijau)
Visumoje rožytės gražios, lepios, labai brangios sad.gif, bet jei sergi šia liga negalvoji apie kaina, o tik koks grožis bus bus( gerai nebeturiu vietos smile.gif atvėsau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 22 sausio 2016 - 11:08
Katik mani 8 metė dukra žiūrėdama per langą pamatė : man tavo rozes atsibodo, tik vienas dalykas gerai, jei reikia sveikinti turim savų gėlių smile.gif. Va merginos kiek mano darbas ir pastangos vertos doh.gif
Atsakyti
Saulele,gerai, kad turit dukrelę, ji kažkada kitaip apie rožes kalbės. Ir mano jaunuoliai tik kai panom dovanot reikia, prisimena kur nemokamai gėlių gaut biggrin.gif .
Ačiū, kad pasidalinot dominančių rožių sąrašu. Labai gaila, kad teko susidurti su tokia bjaurastimi kaip rūdys, suprantama dabar kodėl metėt savo brangenybes lauk. Ir toliau būkite budri, nes užkratas gali tūnoti ir laukti palankių sąlygų net kelis metus.
"Neprigijo iš po žiemos" man būtų nesuprantamas pasakymas, jei mano prancūziukės nebūtų parodžiusios ką reiškia pasodinus labai vėlyvą rudenį iš po žiemos ataugti absoliučiai nuo skiepo. Šakelės tiesiog nušuto po apkaupimais. Šiaip rožes labiau mėgstu sodinti rudenį, bet su šiomis nepasisekė ir nesuprantu kodėl: ar jos lepūnėlės, ar tiesiog iššuto, nes buvo labai šlapia, šalta, paskui vėl šlapia ir taip iki pavasario. Tiesiog pirmas toks atvejis, tai suglumau. Žiūrėsim kaip peržiemos šiemet.

Diuni, tokių rožių Lietuvoje neįsigysit, brangiai siuntėmės iš užsienio augintojų.
Atsakyti
Iš po žiemos neatsigavo sodintos pavasarį. Gyvybę rodė visą vasarą iš visų pastangų leido silpnas atžaleles, bet jos buvo kaip paskutinis atodūsis, o šaknys kai išeiviai papuvusios buvo. Tai manau ar rudenį ar pavasarį sodintos jokio didelio vaidmens nevaidino jos buvo per silpnos.
O taip pinigai labai labai dideli. Siunčiausi iš Prancūzų, iš Lenkijos ir Serbijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 22 sausio 2016 - 13:09
4u.gif Didžiausi komplimentai...tikrai puikios kolekcijos...
Gal kada nors ir aš priaugsiu iki tokio lygio...kol kas renkuosi grynai pagal savo nuojautą , na ir , aišku , pasiskaitau , kaip sekasi jas auginti rosebook.ru...jei mano esamos išgyvens , gal tuomet surizikuosiu ir su įdomesnėmis...
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2016 01 22, 11:04)
Rožytės pirktos iš trijų ūkių, užkrėstos jos atkeliavo iš ten.  Vienos Išrautosios rožytės žiemojo vieną žiemą kitos dvi žiemas vis tikėjausi, kad nebesirgs. Pastangų tikrai daug dėjau, bet gaila pagerėjimo nesulaukiau, bet ir kitas užkrėtė tai be gailesčio buvo sudegintos. Likusios sveikos, šiemet nerodė jokių sirgimo požymiu ir Rūdžio nebuvo ( oi kaip aš jo bijau)
Visumoje rožytės gražios,  lepios, labai brangios sad.gif, bet jei sergi šia liga negalvoji apie kaina, o tik koks grožis bus bus( gerai nebeturiu vietos smile.gif atvėsau)

Kiek naujų, nematytų pavadinimų bigsmile.gif
O kodėl jūs taip rūdžių bijot? Papurškei ir ramu. rolleyes.gif Bent jau aš purškiu profilaktiškai vasarą, ir pas mane kai rudenį ligos pasirodo, tai tik pavieniai lapai buvo ligoti. Nei vienos rožės neišmečiau dėl grybelinių ligų schmoll.gif
Atsakyti
s2002m tai rožininkų siaubas tikrąja ta žodžio prasme verysad.gif. Patikėkite išbandžiau viską ( skabiau lapus, ploviau po viena lapą, purškiau doh.gif ), ir augalas užsikrėtęs rūdims ilgai netempia kiekvienais metais vis prastesnis kol galop iš žiemos nebepabunda.
Atsakyti