Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(Dodže @ 2016 04 22, 19:30)
O mano stiebinė iš maximos gyva, užpraeitą žiemą laikiau garaže, bet labai voratinklinė erkė puolė, o praeitą žiemą palikau lauke, apsukau šiaudais kotą ir į vidų tarp šakučių pridėjau šiaudų ir agro stora uždengiau ir ką gyva išsilaikė jau sproginėja pumpurai.  thumbup.gif

O Floribundos dar kolkas jokių ženklų nerodo, ar aš čia per greitai noriu?  4u.gif

pas mane visos is floribundos, maciau jau kelios leidzia tokius svelniai rozinius pumpurelius.. bet matyt salta tai ne per sparciausiai.. jau net kaimyne juokias kaip as apie savo daigelius sokineju ir laukiu stebuklu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 04 24, 23:59)
Labas vakaras. Konsultacijos prasau. Man reikia grazaus raudonu roziu krumo. Gal kas auginate William Shakespeare 2000 roze ? ar tikrai yra galingas grazus krumas ? kiek ilgai zydi ? ar raudona spalva labai nublunka, Na zodziu kas auginate, ar patartumete ar ne. O gal kuri auginate kitoki kruma grazu raudona, ilgai zydinti ? labai aciu

William Shakespeare 2000 yra tamsiai violetinė, bet ne raudona rožė smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(eskimute @ 2016 04 24, 20:09)
Turiu "Sodo rožės" rožių veislių koduočių lentelę  ax.gif Siunčiausi iš jų šiemet, labai puikūs sodinukai.  Dalinuosi, jei kam reiktų  4u.gif
http://www.mediafire...u-koduotes.xlsx

g.gif o kodėl negalima žmonių kalba užrašyti pavadinimus...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 04 26, 09:12)
g.gif o kodėl negalima žmonių kalba užrašyti pavadinimus...

Dėl to, kad jie neturi licencijų kai kuriems augalams pardavinėti.
Atsakyti
QUOTE(marijaj @ 2016 04 24, 20:16)
Sveiki,

noriu pasiteirauti auginančių kanadietiškas rožių veisles: ar tikrai jos atsparios mūsų žiemoms ir jų dengti nebūtina?

Sveika, patirties su kanadietiskom tik pirmi metai, visos buvo nedengiamos, graziausios is visu ,ne kanadietisku, sprogsta, lapiukai, nei kiek nenusalo sakeles wub.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2016 04 26, 08:44)
Sveika, patirties su kanadietiskom tik pirmi metai, visos buvo nedengiamos, graziausios is visu ,ne kanadietisku, sprogsta, lapiukai, nei kiek nenusalo sakeles  wub.gif

Priklausys nuo to, kur gyvenate, koks Jūsų kiemas, kiek bus sniego, visaip gali būti.
Atsakyti
Sveikos, roziu myletojos wink.gif
Siemet sumasciau ir as skirti nemaza gabala naujai kuriamo gelyno rozems sodinti smile.gif niekad jokiu roziu nesodinau sad.gif todel kyla daug klausimu. Paciu roziu sodinomui turbut prasysiu ismanancio zmogaus. Planuoju misru gelyna. T.y. tarp floribundiniu roziu butu pasodinta foniniu geliu. Bet kieme turiu didele beda - voratinklines erkutes. Ar imanoma bus apsaugot rozes nuo ju purskiant kai aplink augs ir kitu geliu?
Atsakyti
X-iuke, pirmiausia turėtumėte surasti priežastį kodėl pas jus sode tos erkutės yra. Ir padaryti viską, kad tų voratinklinių erkučių sode daugiau nesiveistų. Gal būt pas jus skurdus dirvožemis ir nusilpusius augalus pradeda pulti erkutės. Rožių tikrai neverta sodinti, kol erkutės sode bus.
Atsakyti
Klausimukas ar pridengsit sian svieziai sodintas ar baisu joms minusiukas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FAINulka@: 26 balandžio 2016 - 19:28
labas vakaras visoms,
aš su klausimuku- įsigijau tris šliaužiančias rožes žalioj stotelėj. Galai vaškuoti, šaknys gražios, gyvos, ilgos- jau mirksta. Ką toliau patartumėt su jomis daryti? Augaliukai gyvi, jau sprogsta.
Atsakyti
As roziu ziema nedengiau, tik gerokai uzpyliau kompostu. 3 rozytes neatsilaike.

Turiu klausimeli. Kada reikia pavasari tresti rozes?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 04 26, 20:56)
labas vakaras visoms,
aš su klausimuku- įsigijau tris šliaužiančias rožes žalioj stotelėj. Galai vaškuoti, šaknys gražios, gyvos, ilgos- jau mirksta. Ką toliau patartumėt su jomis daryti? Augaliukai gyvi, jau sprogsta.

sodinti smile.gif. Jei labai sprogsta, kiek pridenkit nuo saulės (jei jos bus smile.gif ).

Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2016 04 26, 21:22)
As roziu ziema nedengiau, tik gerokai uzpyliau kompostu. 3 rozytes neatsilaike.
Turiu klausimeli. Kada reikia pavasari tresti rozes?

Kai pradės skleistis lapeliai - karbamidas arba amonio salietra. Kai dabar taip šlapia, tai galima ir paberti, nebūtina laistyti. Gerai ir organinės po kokios savaitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 26 balandžio 2016 - 21:51