Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(diuni @ 2016 04 14, 09:31)
ax.gif ir jūs laukiat iš lenkų ar ir kur?

jo ir as is lenku laukiu, vaziuosi i pasta ryt pasiimti ir sodinti visa diena smile.gif
si pavasari busiu 23 pasodinusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 04 15, 20:07)

si pavasari busiu 23 pasodinusi smile.gif

bet tai kiekiai blink.gif , turiu vietos ir as, bet numirciau tiek pasodinus biggrin.gif , perejus savo gelyna, uzsisakiau is vitafloros dvi rozes, Balerina ir sita http://vitaflora.lt/...v...&Itemid=153 , sakiau jau nieko nesodinsiu, bet radau vietos rolleyes.gif , paskutiniu metu perku tik atsparias, maziau zaidimo su jom blush2.gif Balerina tik reiks daugiau pazaist, cia nostalgija man nuo Prancuzijos, turejau ja turet ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
Atsiprasau,kad isibraunu pas jus,bet kyla daug klausimu.Esu pirmamete roziu augintoja. Nusipirkau is latvio sias rozytes-
Honeymilk
Leonardo da Vinci
Maria teresa
Mm(gal kas issifruos,vijokline balta toze,auga apie 120 cm)
Dar nupirkau ir pasodinau is maximos
Virgo
Tom tom

Jei kam nesunku parasyti ar visas jas turesiu dengti ziemai,gal siaip apie jas kokiu pastebejimu turit. Ir dar - ar nereikia jas is karto kazkuo purksti,ar tik tada kai pamatysiu kazkokias ligas?labai aciu kas atsakys

Atsakyti
sveikos merginos, pasidalinkite patirtimi, ar kokybiskus sodinukus atsiuncia lenkai? Ar siuncia vienmecius ar dvimecius augalus?
As siemet ir vel siunciausi is Sibirkos (https://www.facebook.com/Sibirkos-Ro%C5%BEynas-918211294943179/?fref=ts) , nu ziauriai likau patenkinta, rozes kaip visad storos, riebios, tikiuosi deres prie mano visu kitu anglisku pulkelio. 4u.gif
Atsakyti
Soni, visas jas dengti žiemai reikės. O purkšti galite dabar vario sulfatu arba Champion'u. Po purškimo lietus turėtų bent pusdienį nelyti.
Skaičiavau ir aš kiek naujų (į senųjų neatlaikiusių kelių žiemų ir užlinkusių) rožių šeštadienį pasodinau. Tai tikrai nedaug 13 vnt. Tačiau prisiruošiau dar persodinti taip pat 13 vnt. rožių į kitas, gal tinkamesnes joms vietas. Šiandiena iki lietaus dar susodinau dvi raganes ir visokių kitokių augalėlių augsiančių prie rožių. Bandžiau prisodinti tiek, kad revėti kuo mažiau reikėtų smile.gif
m00n, lenkų (iš Floribunda) sodinukai tokie pat kaip ir Sibirkoje. T.y. labai, labai geri (antramečiai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 17 balandžio 2016 - 20:06
QUOTE(luju @ 2016 04 17, 15:36)
bet tai kiekiai  blink.gif , turiu vietos ir as, bet numirciau tiek pasodinus  biggrin.gif , perejus savo gelyna, uzsisakiau is vitafloros dvi rozes, Balerina ir sita http://vitaflora.lt/...v...&Itemid=153 , sakiau jau nieko nesodinsiu, bet radau vietos  rolleyes.gif , paskutiniu metu perku tik atsparias, maziau zaidimo su jom  blush2.gif Balerina tik reiks daugiau pazaist, cia nostalgija man nuo Prancuzijos, turejau ja turet  ax.gif

g.gif man kažkaip skaitant atsiliepimus apie baleriną (rossebooc ru.) susidarė nuomonė , kad ji atspari gan. Bet po šios žiemos , gyva tik palei žemę...o tiek gražių šakų buvo...nors ir uždengta buvo. Vienžo , ją reik gerai dengti...
Papildyta:
g.gif mergaitės , o kaip sprogsta šiuo metu jūsų rožytės , peržiemojusios. Mano skirtingai , šliaužiančios jau su lapukais , o šiaip tai visos kažkokios dar vangios , neskuba...o gal joms po žiemos negerai , kad pašąlo ...
Atsakyti
Sveikos rožininkės smile.gif

Man toks vaizdas, kad kai kurios rožės apšalo per praeitą savaitę buvusias šalnas, dabar tie pumpuriukai lyg apdegę , gal reikėjo jas kokia agroplėvele pridengti ? Ar jus nakčiai dar pridenginejat?

iš mano turimo kuklaus asortimento tai labiausia šiuo metu yra pasprogus Champlain, o va Rosarium Uetersen tai kaip butų dabar nuo šalnu nukentėjus, dar bus gražiau, kai peržiemoje dabar pamirs

Man tai mįslė smile.gif, kur jūs tokius kiekius susodinate ? bigsmile.gif Gi norisi ir sodo ir kitu augaliuku, ar čia darot ala lysves ir visas iš eilės ten sodinate smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 balandžio 2016 - 07:15
QUOTE(Lyžuka @ 2016 04 18, 08:10)
Sveikos rožininkės smile.gif

Man toks vaizdas, kad kai kurios rožės apšalo per praeitą savaitę buvusias šalnas, dabar tie pumpuriukai lyg apdegę , gal reikėjo jas kokia agroplėvele pridengti ? Ar jus nakčiai dar pridenginejat?

iš mano turimo kuklaus asortimento tai labiausia šiuo metu yra pasprogus Champlain, o va Rosarium Uetersen tai kaip butų dabar nuo šalnu nukentėjus, dar bus gražiau, kai peržiemoje dabar pamirs

Man tai mįslė smile.gif, kur jūs tokius kiekius susodinate ?  bigsmile.gif  Gi norisi ir sodo ir kitu augaliuku, ar čia darot ala lysves ir visas iš eilės ten sodinate  smile.gif ?

g.gif ir man kažkaip tokia mintis yra dėl šalnų poveikio...bet aš nedenginėjau , ir neišeis man denginėti prieš kiekviną šalną virš 40 krūmų...aš tik latviškas , kur prieš savaitę pasodinau , įbedžiau pagaliukus ir apsukai vienu sluoksniu plonos agro...jos iš šiltnamio , tai reikia aklimatizacijos ...prie temperatūros ir prie saulės reik priprasti...ir dar taip palaikysiu , ...
biggrin.gif pas mane tai nedaug palyginus , tai visos gėlyne su kitom gėlėm , o vijoklinės kiek atokiau , arčiau žalios zonos ir medžių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 18 balandžio 2016 - 07:39
Aš latviškų dar nesodinau ta moteris iš kurios pirkau sakė, kad latviai po 20 d. rekomenduoja jas sodinti, tai va laukiu tos balandžio 20 smile.gif, jau nedaug liko bigsmile.gif tai kolkas jos šviesiam ir vesiam kambariuky gyvena

pas mane viso labo 12 krūmų ir tai vyras verkia, kad sodinčiau taip, kad jam šienaut netrukdytų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 balandžio 2016 - 07:48
QUOTE(diuni @ 2016 04 18, 07:08)
g.gif man kažkaip skaitant atsiliepimus apie baleriną (rossebooc ru.) susidarė nuomonė , kad ji atspari gan. Bet po šios žiemos , gyva tik palei žemę...o tiek gražių šakų buvo...nors ir uždengta buvo. Vienžo , ją reik gerai dengti...
Papildyta:
g.gif mergaitės , o kaip sprogsta šiuo metu jūsų rožytės , peržiemojusios. Mano skirtingai , šliaužiančios jau su lapukais , o šiaip tai visos kažkokios dar vangios , neskuba...o gal joms po žiemos negerai , kad pašąlo ...

drinks_cheers.gif taip Balerina priziuresiu, o rozes tai tik kanadines visos sprogsta, o kitos jokiu zenklu dar nerodo, nors vaikstau raktais kvadratais ir snekinu, gal atsigaus biggrin.gif
Atsakyti
Mano Christine Hélene visa lapuota, žalia, nors ji tokia gležnutė, liaunutė. O visos kitos nukarpytos biggrin.gif , bet matosi, kad atsprogsta. Tik White New Dawn gyvybės nerodo, bet aš ją perkėliau į kitą vietą, gal todėl g.gif .
Atsakyti
Tos pavasario šalnos įtakos rožėms neturėjo. Paprasčiausiai rožės pašalo iš rudens, kai staiga spalio mėn. buvo didelės šalnos arba žiemos metu. Pavasarį atidengus jos atrodo žalios ir sprogstančios. Tačiau pakirpus kartais matosi, kad rožės šaka iš vidaus rusva. Tai tokios šakos vėliau ir nebesprogsta. Buvę pumpurai suvysta.
Atsakyti