kas geni savo rozes o kas vis dar laukia atvaziuojant.. bet jau ruosia gelynui "duobe" - sakykit jei tai nuolatinio rozyno vieta, kokio gylio zemes pagerinima darytumet ( pas mane max 10 cm juodzemio vejai o toliau priezvyris priesmelis priemolis.. 40? 60cm?
ak tie lenkai - praita savaite atsiunte koda alia roziu siuntai.. o dar si savaitgali rase klausdami kad vienos rozes neturi ar galima i ka pakeisti..
uhh
bet siandien bent jau "postumis" atsirado ieskant pagal siuntos koda irasas 11/04/2016 16:10 The parcel has been picked up by GLS... tai gal jau visgi pajudes Lietuvos pusen.. merginos, kuri irgi uzsisaket is floribundos, ar jusu siuntinukas jau atkeliavo
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 11, 16:44)
kas geni savo rozes o kas vis dar laukia atvaziuojant.. bet jau ruosia gelynui "duobe" - sakykit jei tai nuolatinio rozyno vieta, kokio gylio zemes pagerinima darytumet ( pas mane max 10 cm juodzemio vejai o toliau priezvyris priesmelis priemolis.. 40? 60cm?
ak tie lenkai - praita savaite atsiunte koda alia roziu siuntai.. o dar si savaitgali rase klausdami kad vienos rozes neturi ar galima i ka pakeisti..
uhh
bet siandien bent jau "postumis" atsirado ieskant pagal siuntos koda irasas 11/04/2016 16:10 The parcel has been picked up by GLS... tai gal jau visgi pajudes Lietuvos pusen.. merginos, kuri irgi uzsisaket is floribundos, ar jusu siuntinukas jau atkeliavo
uhh
Neabai suprantu lenkiskai bet gavau laiskuti - per verteja kaip ir reiktu suprast kad jau ryt zada jog bus? kazin pas lenkus ryt ir yra ryt, nes anksciau zadetas "sia savaite" virto ne anksciau kaip sia savaite"
Proszę spodziewać się dostawy przesyłki w następnym dniu roboczym.
Dziękujemy za wybór naszej firmy.
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 11, 19:28)
Neabai suprantu lenkiskai bet gavau laiskuti - per verteja kaip ir reiktu suprast kad jau ryt zada jog bus? kazin pas lenkus ryt ir yra ryt, nes anksciau zadetas "sia savaite" virto ne anksciau kaip sia savaite"
Analogiškai. Ir mūsų statusas toks pat. Ir žinutės tokios panašios
Man vertėjas sako "Please expect shipment delivery the next working day. Thank you for choosing our company. We greet Floribunda.pl " Nedaug liko - rytoj sužinosim, ar jau rytojus atėjo
O duobei gal ir užtenka to 40 cm
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 11, 16:44)
Mano 5 krūmai iš Vitafloros jau žemėje. Laukiam paskutinio.
Papildyta:
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 11, 17:28)
Numatomas siuntos pristatymas yra sekanti darbo diena. Dėkinga, kad pasirinkote mūsų įmonę.
QUOTE(tyli upė @ 2016 04 11, 15:09)
Dar klausimas.. kaip elgtis su vijoklinės panašios į New Dawn ūgliais (pirkta tokiu pavadinimu, bet tik panaši, žiedas kitoks, panašesnė gal į Blossomtime), kurie viršūnėse ir palei šaknis žali/gyvi, o per vidury stiebo rudi/gal pašalę? Palaukt dar, pažiūrėt kaip atsprogs? Ar vis tik kirpti žemai? Rožė pernai tik sodinta, iš maximinių. Nu, kaip ir gyvos, su klaustuku, šakos, bet per vidurį visų stiebų geras gabalas ruda Viršūnės vėl žalios.
Spėju, toj vietoj, kur ruda, glaudėsi prie aliuminio vielos, su kuria buvo prismeigta prilenkimas.. gali taip būti? Gal nepatiko tas metalo šaltumas?
Ačiū atsakiusioms.
nieko nebus, reikia nukirpti zemiau parudavusios vietos. aplamai visas, nors kiek itartinas sakas reikia salint, nes jos tik apsunkins rozes augima. vegetuos vegetuos ir atims visas jegas kurias galetu skirti naujiems ugliams. isgeniu be gailescio. gal net labai be gailescio , bet man kazkaip uzsifiksaves Raganeles patarimas, kad tos pagailetos sakos veliau nieko neduoda- tik serga ir gaivaliojasi...
eisiu tuomet ir aš dar genėt...
QUOTE(Vobla @ 2016 04 12, 08:11)
isgeniu be gailescio. gal net labai be gailescio
ir as negaliu genint tiek rudeni gerai isgeniu ir pavasari pribaigiu
bet tikrai daugiau jegos duoda nauju ugliu auginimui.. ir man asmeniskai augalo forma gerai atrodo tada..
O kažin gerai, apie rudeni pasodintas rožes pabartsyti kompleksiniu trašų?
QUOTE(Nakviša @ 2016 04 11, 21:46)
Mano 5 krūmai iš Vitafloros jau žemėje. Laukiam paskutinio.
Papildyta:
Numatomas siuntos pristatymas yra sekanti darbo diena. Dėkinga, kad pasirinkote mūsų įmonę.
Papildyta:
aga lenku sekanti yra matyt poryt - su siuntos kodu matau siandien pasieke Lietuva - tikiuos ryt vietiniai kurjeriai pristatys - kai gausiu issiusiu sms'kes
Merginos, gal kurios ka is situ roziu auginat ir galit pakomentuoti kaip ju auksciai - ar gerai delioju pagal potencialu ugi - nuo auksciausiu iki zemiausiu? mastau kad teorija interneto puslapiuose nebutinai gali tapti realybe Lietuvoje.. Is anksto dekui
-BALLERINA
-GENTLE HERMIONE
-QUEEN OF SWEDEN
-WILLIAM SHAKESPEARE 2000
-Boscobel 26,00 zł
-MUNSTEAD WOOD
-PRINCESS ALEXANDRA OF KENT
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 12, 22:37)
Merginos, gal kurios ka is situ roziu auginat ir galit pakomentuoti kaip ju auksciai - ar gerai delioju pagal potencialu ugi - nuo auksciausiu iki zemiausiu? mastau kad teorija interneto puslapiuose nebutinai gali tapti realybe Lietuvoje.. Is anksto dekui
Aš turiu Austino Queen of Sweden - labai graži rožė, bet kiek neįprasta - labiau auga į aukštį, nei į plotį, bent jau pas mane. Stiebai eina griežtai aukštyn, tokie nestori, bet į šonus nelinksta ir nelabai linkusi šakotis. Maniškei jau penki metai, bet iš pločio tikrai nesiekia metro, pusę ir tai vos vos. O vat į aukštį išauga gan aukšta. Pernai pabandžiau išsaugoti per žiemą ilgesnes šakas, tai siekė kokio pusantro metro aukščio, bet vaizdas man nelabai patiko, šiai žiemai nukirpau žemiau, geriau lai atželia gražesnis krūmas...
QUOTE(zuikis5 @ 2016 04 13, 08:15)
Aš turiu Austino Queen of Sweden - labai graži rožė, bet kiek neįprasta - labiau auga į aukštį, nei į plotį, bent jau pas mane. Stiebai eina griežtai aukštyn, tokie nestori, bet į šonus nelinksta ir nelabai linkusi šakotis. Maniškei jau penki metai, bet iš pločio tikrai nesiekia metro, pusę ir tai vos vos. O vat į aukštį išauga gan aukšta. Pernai pabandžiau išsaugoti per žiemą ilgesnes šakas, tai siekė kokio pusantro metro aukščio, bet vaizdas man nelabai patiko, šiai žiemai nukirpau žemiau, geriau lai atželia gražesnis krūmas...
apie ja esu pasizymejus: 60cm i ploti ir i auksti iki 120 stipriau nugenint.. negenint iki 150.. matau tavo patirtis analogiska.
Kas su manim? Gavome rožes . Dauguma labai net gražios, kelios silpnesnės, porą monstrų su viršpusmetrinėm šaknimis. Visos gyvos
Plikomis šaknimis, tai sveria nedaug, bet užtat užima dideles dėžes.
Kojas į rankas ir skubam darom pavedimus. Rytoj radus juos, aš imsiu kojas į rankas ir bėgsiu į paštą.
Surašysiu asmeniškai vėliau. Bet turbūt visoms esu surašiusi savo rekviztus ir sumas už rožes.. Tai niekas turbūt ir nesikeičia. Kelmė plius 3 eu. Utena ir Gargždai plius 2,5eu. Kaunas plius 1,7 eu prie rožių kainos.
Nesugalvoju, kaip sutalpinti Kauno monstrus į dėžę
Patarkit, kas susidūrę su siuntomis per autobusus. Ar gali būti kitokios kraštinės dėžės ar jau bus negabaritinis, jeigu plotis didesnis.. cit "Paketo dydis gali būti ne didesnis kaip 100 x 50 x 30 cm arba bendra trijų dydžių (ilgis, plotis ir aukštis) suma ne didesnė kaip 180 cm."
Ir prisipažinkit, kas rinkosi Baron Girod de L'ain http://www.floribund...in-id-2322.html ?
Plikomis šaknimis, tai sveria nedaug, bet užtat užima dideles dėžes.
Kojas į rankas ir skubam darom pavedimus. Rytoj radus juos, aš imsiu kojas į rankas ir bėgsiu į paštą.
Surašysiu asmeniškai vėliau. Bet turbūt visoms esu surašiusi savo rekviztus ir sumas už rožes.. Tai niekas turbūt ir nesikeičia. Kelmė plius 3 eu. Utena ir Gargždai plius 2,5eu. Kaunas plius 1,7 eu prie rožių kainos.
Nesugalvoju, kaip sutalpinti Kauno monstrus į dėžę
Patarkit, kas susidūrę su siuntomis per autobusus. Ar gali būti kitokios kraštinės dėžės ar jau bus negabaritinis, jeigu plotis didesnis.. cit "Paketo dydis gali būti ne didesnis kaip 100 x 50 x 30 cm arba bendra trijų dydžių (ilgis, plotis ir aukštis) suma ne didesnė kaip 180 cm."
Ir prisipažinkit, kas rinkosi Baron Girod de L'ain http://www.floribund...in-id-2322.html ?