Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(lelijava @ 2016 04 08, 07:47)
Gal esat pirkusi kuri tą gražiąją New Dawn rožę iš Senukų? Mačiau vakar, kad jau jų ten yra. Mano akim gal visai neblogi krūmeliai kaip už 9 eurus, po kokius 3-5 stiprius susprogusius stiebelius, bet kaip realiai tos senukinės auga?
Vakar ieškojau Chempion rožėms nupurkšt, tai niekur neradau... Tik vario sulfato. Ar jo tikrai pilnai užteks nuo grybinių šitam pirmamn purškimui?

is senuku esu pirkusi uz 25 Lt jei neklystu virbickienes arbatine roze, tai man ji labai patiko ir patinka, sakiau kad ir 1 metams tai butu vistiek pirkciau nes labai graziai augo ir zydejo biggrin.gif
ji asku ir iki siol pas mane tebegyvena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 08 balandžio 2016 - 07:56
ax.gif nežinau , ar matysis , bet fantastiškos nuotraukos iš facebuko
https://www.facebook...447/?fref=photo
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 04 07, 13:06)
ir rudenines puokstes, kai rozes buvo genimos ir merkiamos namie smile.gif
user posted image

kieno tie žavūs balti žiedai? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 04 08, 08:07)
kieno tie žavūs balti žiedai?  wub.gif

cia geltona biggrin.gif fotikas pakraipe ir spalva jau blanki buvo, nes saules maza, nukirpta spalio gale
Graham Tomas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 08 balandžio 2016 - 08:12
QUOTE(diuni @ 2016 04 08, 09:07)
ax.gif nežinau , ar matysis , bet fantastiškos nuotraukos iš facebuko
https://www.facebook...447/?fref=photo

O varge, kokie grožiai doh.gif pusdienio vėl nebebus lotuliukas.gif
Papildyta:
Kokiu atstumu sodinat bukmedžiukus, kad tanki gyvatvorytė gautųsi? g.gif Bija per tankiai susodint, nors kiek žiūriu į angliškus rožynus, tai ten vos ne kas 15 cm sukišti jie... doh.gif
Čia va šitam video, kai arti juos pritraukia, tai matosi tankumas, o gal aš klystu...?
https://www.facebook...86817121448547/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijava: 08 balandžio 2016 - 08:18
ax.gif puiku , kad ir pavadinimai yra rožių...oj , na nuostabu doh.gif thumbup.gif

Buksmedžių neturiu...pas mane natūralistinės krypties , tai man jie netinka...
Atsakyti
http://www.rfc-onlin...omination_id=14
o va čia , jei peržiūrėti visas foto- Jubilee celebration visai nepanarinęs galvų...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 04 08, 09:53)
Sitas spalvas pagavo tai ir parodziau biggrin.gif
raudonu, koraliniu nesifruota, kaip musu informatikas sako spalvu triuksmas biggrin.gif
----
gelsva su levandomis, kaip ir neziniuke, nes ji is miniukiu kurios buna pirkti vazoneliuose, bet maciau kad ji tokiais bumbuliniais ziedais tai ir pirkau, maciau tokia pirkti tik vienais metais, daugiau neteko matyti.. bet isaugo i grazu krumeli apie 60 cm aukscio ir ziedai buna ispudingi..
----
vazoje, fotografuota prieblandoje tai spalva pakraipyta, ji geltona na ir aisku nukirpta pries nugenint rozes ziemai, tai tos spalvos gal ir nebedaug.. Graham Tomas angliska.
-----
del pavadinimu pirkau tu korteliu kruvas, siuliau cia forume bet niekas nesusidomejo, nes prisipirkau 300 vnt bet paskui pagalvojau, kad sunaudosiu pati su laiku biggrin.gif zinokit kad ir kiek tu roziu visus pavadinimus prisimenu nes baisiai myliu jas... o pavadinimai praktiskai del lankytoju, nes jiems idomu kokia tai roze ir t.t. antroje puseje uzsirasiau veslyna, metus veisimo, kada as sodinau, p priekineje tik pavadinima smile.gif ir visiems info pakanka ir man daug kalbeti nereikai biggrin.gif

biggrin.gif Daug protingų sudėtingų žodžių apie triukšmus. Bet nuotraukos labai jaukios 4u.gif
-----
bigsmile.gif Oi. Bet ir tikrai prieš porą metų tos miniukės vazonuose būdavo labai gražios. Paskutinius porą metų nemačiau gražių (nu, nelabai mėgstu aš tų, kur šviečiasi kuokeliai, nepilnavidurių blush2.gif ). O prieš 3-4 metus tai būdavo ohoj kokių įspūdingų nežiniukių wub.gif
-----
Ačiū. Įtariau, kad angliška, bet būč sakius Queen of Sweden bigsmile.gif
----
biggrin.gif Oi, "ir man daug kalbėti nereikia" biggrin.gif
O, kur pirkote? Tai dažniausiai rožių pavadinimus, spėju, galima atsiminti, nebent jų labai daug. Aš dabar savo 20 veik išvardinčiau, nes tiek apie jas galvota renkantis.. Bet man įdomu (jei jau pretenzija į kolekciją) žinoti metus, išvedėją, kilmės istoriją.
O ir šiaip be galvos paskutiniu metu jaučiuosi.. blush2.gif Nuvažiavau į sodą, žiūriu astilbė, astilbė, bijūnai, o čia kas du tokie, vienas panašus į smilgą (tikrai nepamenu, kad sodinau), kitas į ramunę pagal lapus, bet kad irgi nesodinau pernai rudenį doh.gif swoon.gif umn.gif Reik kortelių biggrin.gif
Arba su kitom gėlėm, kurios nesulaukia tiek dėmesio, kiek rožės.. paskui ir matau tik "lelija balta", "lelija raudona" blush2.gif

-----
Kas su manimi, planuojamas siuntos iš PL gavimas - antradienį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 08 balandžio 2016 - 12:36
ax.gif Ir dar labai nebogas lenjų forumas
http://forumogrodnic...an?limitstart=0
Įėjus į nuorodas po nuotraukomis , diskusijos ir nuotraukos smile.gif

http://forumogrodnic...queen-of-sweden
dar ši mane pakerėjo...tokia stipri atrodo , graži tokia 4u.gif ax.gif

Ritausmos gražios foto...įdomiai žiūrisi su raudonais bijūnais
http://forumogrodnic...-ritausma#74359
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 balandžio 2016 - 13:44
Sveikos, rožininkės.
Klausimas iškilo.. vario sulfatu purškimas tai grynu tirpalu ar pridėjus kalkių? blush2.gif
Anyta subalamutino, kad reik kalkių.. niekad čia forume nieks lyg neminėjo. Skaitau internetuose, kad galima vario sulfatu arba bordo skysčiu (pridėjus kalkių).. jūs kaip darote? Ir kokiu procentu: 100 g/10 litrų?
Ačiū.

Tik vakar apkarpiau savo rožes.. jej, kiek ilgai trukau doh.gif . Bus praradimų, nes viena savašaknė Europeana, panašu, kad negyva. Kelios nežiniukės senolės irgi leisgyvės. Net besidriekiančioji, kuri pernai peržiemojo su visais žaliais lapais, šiemet visa juoda.. blink.gif iškapojau 2 kvadratinius (ar greičiau, kubinius) metrus juodų šakų doh.gif Bet užtat radau rožės "vaiką" bigsmile.gif Pasirodo, jos noriai dauginasi prilenktomis šakomis bigsmile.gif Savavališkai - nieks jos nedaugino smile.gif Bet visai dailus ūgliukas-vaikiukas bigsmile.gif Nu va, senas krūmas iššąlo, jaunas ūgliukas žalių žaliausias bigsmile.gif

Dar klausimas.. kaip elgtis su vijoklinės panašios į New Dawn ūgliais (pirkta tokiu pavadinimu, bet tik panaši, žiedas kitoks, panašesnė gal į Blossomtime), kurie viršūnėse ir palei šaknis žali/gyvi, o per vidury stiebo rudi/gal pašalę? Palaukt dar, pažiūrėt kaip atsprogs? Ar vis tik kirpti žemai? Rožė pernai tik sodinta, iš maximinių. Nu, kaip ir gyvos, su klaustuku, šakos, bet per vidurį visų stiebų geras gabalas ruda g.gif Viršūnės vėl žalios.
Spėju, toj vietoj, kur ruda, glaudėsi prie aliuminio vielos, su kuria buvo prismeigta prilenkimas.. gali taip būti? g.gif Gal nepatiko tas metalo šaltumas? unsure.gif
Ačiū atsakiusioms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 11 balandžio 2016 - 15:44
g.gif o ir pas mane tokių yra aprudavusių kažkiek...aš tai palikau , gal jos dar sugis ir augs...
Atsakyti
as i vario sulfata nieko nededu papildomai, skiedziu pagal instrukcija..
savasaknes kazkaip atsparesnes man trodo, jos lyg ir atzelia, neskubekit nurasyti..
Papildyta:
itartinu saku nepalieku, bent jau as
Atsakyti