Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(s2002m @ 2016 04 06, 11:07)
Aš rinkausi prieš metus tarp Darcey Busell ir William Shakespeare 2000  biggrin.gif  Pasirinkau William dėl pločio, nes Darcey Busell tik 50-60cm, o man iš krašto sodinant reikėjo platesnės.
Ritausma atrodo pagal krūmo forma ir lapus kaip erškėčio krūmas. Pas mane yra tik viena parko rožė Hansa, tai ji prie kitų rožių netinka (šalia auga vijoklinės rožės). Kai nužydi, žiedlapiai atrodo kaip ir jūsų įdėtose nuotraukose.
Senose temose, mačiau lyg tai Ritausma. Jei atskirai pasodinta ji iš toli netgi labai graži  wub.gif

user posted image

biggrin.gif na matysim...gal kada ir tą 2000 dar susigundysiu...

Taip , man Ritausma irgi graži nuotraukose , kad krūmas galingas irgi aišku jau buvo...vienžo , kol pats nepabandai , tai iki galo nuomonės ir neturi doh.gif gal patiks , gal ne... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 04 06, 11:16)

Taip , man Ritausma irgi graži nuotraukose , kad krūmas galingas irgi aišku jau buvo...vienžo , kol pats nepabandai , tai iki galo nuomonės ir neturi doh.gif gal patiks , gal ne... rolleyes.gif

Ritausma irgi zaviuosi thumbup.gif aisku svarbiausia, kad jos dengti nereikia... bet daug vietos reikia, sitoks krumas isauga
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 04 06, 11:39)
Ritausma irgi zaviuosi thumbup.gif aisku svarbiausia, kad jos dengti nereikia... bet daug vietos reikia, sitoks krumas isauga

rolleyes.gif gėlyne tai tikrai netinkama , ...bet va pakrašty , kaip tipo uždanga , gal visai gražu bus...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 04 05, 13:18)
4u.gif  ax.gif o ką pirkot , kurias rožes išsirinkot ax.gif

Mano akys didelės šiemet. bigsmile.gif Norai susikaupę per gal penkis metus doh.gif Vis nebuvo galimybės, nors ir šiemet dar neturiu leidimo kurti pastovų rožynėlį.. nu, vadalosis visokie motoblokeliai, ekskavatoriai po sklypą, bet kišiu kelias ant kalno, kur joms visoms numatyta vieta, o kitas metams sode į lysvę. Turbūt taip unsure.gif

Pasitariau su savimi ir nusprendžiau, kad noriu ir nebenoriu laukti dar ir dar.. seniai norėjau Leonardų, Abraham Darby, dar kelių angliškų. Tai išsirinkau išbraukymo būdu 20 sau ir 3 geltonas anytai dovanosiu.
Pasirinkdama žiūrėjau kažkiek atsparumus, bet jos visos panašios, vidutiniškai atsparios šalčiui, lietui, ligoms. Nelabai augalotas. Spalviškai man gražias: rausvas, balsvas. Su pora nukrypimų į Red Leonardo raudonį pvz., ir Dolce Vita geltonumą (vardas įpareigoja).
Gavosi kaip ir kolekcijos pradžia: kelios prancūziškos, kelios daniškos, nemažai angliškų, kažkiek Austino, kelios senovinės.

Va, prisipažinau blush2.gif

Louis Odier
White Meidiland
White Gruss an Aachen
Parky (Harpresto)
Amelia Renaissance (POUlen011)
Clair Renaissance (POUlsyng)
Leonardo da Vinci (Meideauri)
Leander
AUScot
AUSmas/Lemon Parody
Red Leonardo da Vinci (Meiangele)
Galaxy
Pastella
Dolce Vita (DELcentoran)
Nina Renaissance (Poulren018)
Ballerina
Queen of Sweden ( Austiger)
Princess Alexandra of Kent
Gentle Hermione (Ausrumba),
Abraham Darby
Jubilee Celebration
Golden Border
------

Floribunda.pl parašė tris žodžius "išsiųsim šią savaitę vėliau", tai, spėju, be kito antradienio nėr ko laukti 4u.gif Čia informacija toms, kurios su manimi 4u.gif

-----
O ko jūs tuo Shakespare 2000 nepatenkintos? Nesuprantu iš pasisakymų. Man asmeniškai jo spalva nelabai, bet čia labai asmeniškai "ne mano".

Ritausma, jei gerai pamenu, įspūdinga, bet žydi vieną kartą mastau.gif Jeigu kartojasi žydėjimas, tai labai pavieniais žiedeliukais. Žydi anksti, biržely ax.gif
Nerandu patikimos informacijos dėl žydėjimo..
Čia kažkiek: http://www.rojaussod...ic.php?p=284231
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 06 balandžio 2016 - 11:42
tyli upė thumbup.gif Aš pernai pasodinau 40 ...tai jau dabar tiek dirbti nenorėčiau schmoll.gif nusprendžiau dabar jau po tiek iš karto nesodinti...Sunku ir paskui fantazija jau atšoka , ką kur sodinti , nes vistiek popieriniai planai yra popieriniai , o natūroje išeina daug kas kiek kitaip...
Be to , dabar stebėsiu , kaip kas auga , nes jau pernai pastebėjau , kad jos visos turi savo augimo greitį ir savo manieras...tą galima įvertinti tik jau kai jos auga... g.gif

Dėl Ritausmos , dėl žydėjimo...rusai rašo , kad žydi ji visą vasarą , bert reikia karpyti nužydėjusius žiedus g.gif
Atsakyti
4u.gif o iš pavardinto sąrašo ir aš kelias turiu- Leonardą , kaip jau minėjau , Baleriną ( šiemet labai pašąlo , ko visai iš jos nesitikėjau , nes rusai rašė , kad ji aplamai melabai šalčio bijo atseit. Ir uždengus buvau kaip ir kitas , bet šitoji kažkaip tikrai daug pašąlo), labai man patiko taip pat White Meidiland , tikrai nuostabi natūroj, ...ir viskas...kitos visos skirtingos... smile.gif

Dar dėl spalvų...pernai kaip ir visokių spalvų rinkausi, bet irgi neėmiaui tamsių , galvojau , gal netiks man niekur...bet dabar matau , kad reik ir jų...nes gavosi , kad pagrinde visos baltos ar beveik baltos , nes švelnios spalvos gėlyne kažkaip atrodo kaip baltos labiau... g.gif tai vienžo , tas rožių pirkimas gal bus permanentinis procesas pas mane... g.gif
tai šiemet paėmiau tamsesnę , ir paėmiau dar geltonų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 06 balandžio 2016 - 12:09
Su rožėmis yra taip - kiekviename kieme auga skirtingai, o ir šeimininkė dar skirtinga smile.gif .
Visgi mažiausiai rūpesčių (ypač dėl žiemojimo) su senovinėmis ir angliškomis D.Austino rožėmis.
Ir dar- žydėjimas vieną kartą - nedidelis trūkumas, užtat yra kiti privalumai. O žydi paprastai gana ilgai.
Bet reikia pačioms viską savo kieme sužinoti smile.gif .
Atsakyti
g.gif dėl žiemojimo gal ir tiesa. Bet Scepter'd Isle (pašąlo irgi neblogai , o kitos visai nepašąlo , tokia pvz. kaip Lady of schalot...
keistai kažkaip , gal jos rudenį nespėjo žiemai pasiruošti...rusai savo forume rašo , kad Sceptre net Novosibirske peržiemojo be dėmelės... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 06 balandžio 2016 - 14:34
Ech pažiurejau nuotraukų ir dar ritausmą užsisakiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 04 06, 15:32)
Ech pažiurejau nuotraukų ir dar ritausmą užsisakiau  bigsmile.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif dalinsimės įspūdžiais. O iš kur imat , aš tai iš Panevėžio , kur čia buvo kažkada pasirodžiusi, pamiršau tik nicą... rožių sodinukai latviški.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 04 06, 15:35)
lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif dalinsimės įspūdžiais. O iš kur imat , aš tai iš Panevėžio , kur čia buvo kažkada pasirodžiusi, pamiršau tik nicą... rožių sodinukai latviški.

turbut iš aš iš ten smile.gif FB vadinas "Augalų paletė", o kad vienai nebūt liudna paštu keliauti dar Heimatmelodie prigriebiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 06 balandžio 2016 - 14:42
QUOTE(Lyžuka @ 2016 04 06, 15:40)
turbut iš aš iš ten smile.gif  FB vadinas "Augalų paletė"

drinks_cheers.gif jo...ten.
Papildyta:
4u.gif gerbiu žmones , kur sugeba tik dvi išsirinkti...aš tiek kankinausi , kol liko 8-ois sąraše... doh.gif
Papildyta:
Heimatmelodie wub.gif labai puiki nuotraukose ir aprašymas geras...gaila , aš neišsirinkau kažkaip jos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 06 balandžio 2016 - 14:49