Ritausma -raukšlėtalapio erškėčio hibridas, nėra ką apie ją ir klausinėti - pasodinai ir auga, dengti irgi nereikia nebent pirmais metais. Žiedai gražūs, pirmasis žydėjimas gausus, vėliau žydi nedaug, man ji patinka.
Prilenkti galima visas rožes, kai kurias beveik iki žemės, kitas senesnes iki 0,5 ar kiek aukščiau. manau, kad galima sodinti kiek gulsčiai, bet naudos bus nedaug, nebent kur prie sienos . Nauji stiebai bus kiti , ne tie, kuriuos sodinat, ir kas žino, kur jie išaugs. O gal ir bus lengviau prilenkti.
Dėkui...tai dar gal pirksiu ir ritausmą...ne į gėlyną , pasodinsiu kur šone
William Shakespeare 2000 labai lengvai prisilenkia žiemai
nu kazi kada lenkai rozes issius.. jau laukiu su nekantrumu
QUOTE(Dalelė @ 2016 04 02, 21:20)
Atspėti be nuotraukos kokia tai rožė yra neįmanoma. Kartais ir į nuotrauką žiūrint negali pasakyti pavadinimo. Renkantis rožes reikia žiūrėti į atsparumą ligoms, o ne pirkti tik gražias Nors aš, tai ir gražių prisiperku, o po to, kai suserga- keikiuosi
Taip, sunkoka atspeti, bet manau tai labai populiari veisle, o gal ir tokiu atspariu nedaug.
O gal galetumet patarti, kokias atsparias veisles rinktis, nes jei turgui paklausiu, tai gali isgirsti apie atsparuma beleka , kad tik pirktu.
Dabar suprantu, kad issirinkau visas neatsparias, nes iskart susirgo lapu demetlige, miltlige iskart ir kuo tik nepurskaiu. Viena neisgyveno ziemos, kitas dar bandysiu pasilikti.
QUOTE(b.kite @ 2016 04 03, 19:03)
nu kazi kada lenkai rozes issius.. jau laukiu su nekantrumu
as kadangi nekantruole ir penktadieni rasiau jiems laiska tai sian gavau atsakyma - "Hello We send roses next week" laukiu nesulaukiu - sulaukus visas koleges sms'ais informuosiu
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 04 04, 00:54)
as kadangi nekantruole ir penktadieni rasiau jiems laiska tai sian gavau atsakyma - "Hello We send roses next week" laukiu nesulaukiu - sulaukus visas koleges sms'ais informuosiu
Aš kantri, aš dar nerašiau Tiksliau, buvau išvykus, tad tik patikrindavau paštą. Vyrui teko viską (na, beveik viską - jis nežino, kiek aš sau išsirinkau ) prisipažinti ir prašyti laukti/priimti siuntą.. bet taip nieko nesulaukėm. Next week ir man patiktų. Tik tada kaunietėms teks siųsti per kažkokias siuntas. Kitoms irgi
aš turiu dar klausimą -apie purškimą...vėlai rudenį purškiau vario sulfatu...o kuo dabar purkšti.Turiu decio , score...ar reikia ko kitko. O gal nereikia
QUOTE(naca @ 2016 04 03, 22:19)
Taip, sunkoka atspeti, bet manau tai labai populiari veisle, o gal ir tokiu atspariu nedaug.
O gal galetumet patarti, kokias atsparias veisles rinktis, nes jei turgui paklausiu, tai gali isgirsti apie atsparuma beleka , kad tik pirktu.
Dabar suprantu, kad issirinkau visas neatsparias, nes iskart susirgo lapu demetlige, miltlige iskart ir kuo tik nepurskaiu. Viena neisgyveno ziemos, kitas dar bandysiu pasilikti.
Jei sirgo pernai, dar nebūtinai sirgs šiemet.
Rožių atsparumas ligoms nurodytas tiek rosebook.ru, tiek helpmefind.com, tiek - rozes.lt.
ir -ar galima decį maišyti tarkim , su score ir nupurkšti kartu abejais
QUOTE(diuni @ 2016 04 04, 11:00)
ir -ar galima decį maišyti tarkim , su score ir nupurkšti kartu abejais
Aš ne profas tikrai, šiaip mėgėja, bet vis tiek paklausiu, o kam jūs tą decį dabar purkšite? Niekas neskraido, neropoja, negriaužia Mano galva, absoliučiai beprasmis veiksmas dabar purkšti priešvabaliniais
Aš šiemet paslydau maximoj ant olandiškos rožės. Pernai atsižegnojau nuo tų kefyro pokeliuose, nes anos tikrai pamaišytos man pasitaikė. Tiksliau, iš 6 viena gal išaugo tikrai ta. Viena graži, bet ne ta. Likę erškėčiai buvo
Tai šiemet vaikščiojau ratais apie Nina Weibull olandišką ir neatsilaikiau. Supokuota taip, kad niekaip neištrauksi, nepakeisi.. tai reik tikėt, kad ir ūkyje įdėjo ne buratiną Ir krūmas labai gražus, pumpuruotas.
Šiandien dar turbūt akcija rožių sodinukams.
kaip tai neskraido ir neropoja...viskas staigiai bunda , galvoju reik profilaktiškai bet nežinau , gal reik , kai jau lapeliai išsprogs
Papildyta:
aš vakar pasodinau savo maximinę...nieko nesitikiu , net , kad gyvens nelabai tikiuosi , nes to vaško man iki gali nepavyko nugramdyti, tik vietomis... o jau ir ūgliai išleisti tokie ištysę...o jeigu bus- tai bus laimėjimas nerdidelis už 1,49 euro
tik galvoju- pasodinau gėlyne , nors ir krašte , atsižvelgdama į veislės aprašymą...o jei bus belia kas...gal ten netilps tuomet visai...
Papildyta:
tai va...jamk Ritausmą ir ...aš irgi jamsiu ją
Papildyta:
aš vakar pasodinau savo maximinę...nieko nesitikiu , net , kad gyvens nelabai tikiuosi , nes to vaško man iki gali nepavyko nugramdyti, tik vietomis... o jau ir ūgliai išleisti tokie ištysę...o jeigu bus- tai bus laimėjimas nerdidelis už 1,49 euro
tik galvoju- pasodinau gėlyne , nors ir krašte , atsižvelgdama į veislės aprašymą...o jei bus belia kas...gal ten netilps tuomet visai...
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2016 04 03, 22:19)
tai va...jamk Ritausmą ir ...aš irgi jamsiu ją