QUOTE(Emvida @ 2016 03 30, 15:35)
Kadangi rožės Lietuvoje žiemai yra dengiamos, tai tikrai retai pasitaiko, kad rožė iššaltų iš šaknų. O tai, kad rožė išleis papildomas šaknis, jos atsparumo šalčiui nesumažins, o ir reta kuri tas šaknis išleidžia. Būtų idealu, jei skiepo vieta liktų 5 cm po žeme, bet numatuoti nelabai išeina, -2-3 cm ten ar šen neturi jokios reikšmės. Bet kartais skiepas atsiduria ir 25 cm gylyje (nors buvo sodinta 5-7 cm). O tai jau nėra gerai, nes rožei sunkiau atsinaujinti.
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 30, 18:00)
Aš įleidžiu, kad būtų per nykščio gylį. Kažkur.
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 30, 19:02)
Ir aš stengiuosi tuos 5 cm. skiepo vietos sukišti po žeme.
ACIU
merginos uz pasidalinima patirtim -kaupiu zinias pirmiems savo espermentiniams groziams
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 30, 20:06)
Žinoma, dar tas dengimas nuo rožių atsparumo šalčiui priklauso ir dar nuo vietos kur rožė auga. Tačiau nenorint rizikuoti, kai nori stipraus ir didelio krūmo, geriau rožes prilenkti ir derai uždengti su oro tarpu.
Aš dengiu dviguba stora agrodanga, po to oro tarpas ir storas dviejų sluoksnių
Liutrasilis. Visos rožės peržiemoja super. Ir atidengti ir uždengti rožes galima labai greitai. O dengti durpėmis ir eglių šakomis, man atrodo, kad didžiulis vargas
Net matomai, kaip kas esame įpratę taip ir dengiame
. Svarbu, kad rožės gerai peržiemotų. Dar buvau visai pamiršusi, kad dengiant rožes svarbu uždengti visą plotą kur auga rožės, o ne kiekvieną rožę atskirai. Grupe uždengtos rožės ...
O kokio storumo liutrasili naudoji? Maciau ir 30 ir 60 yra? Reiks gal kokiu akciju jam iki rudens pasidairyt.. matau ne tik rozems jis patinka