Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(b.kite @ 2016 03 30, 11:01)
thumbup.gif  geros veisles turit tad

Tai kad kaži... Visokių tų veislių yra, apšaldavo būdavo vos ne iki žemės, ypač AH.. Tiesiog matyt padėjo tai, kad buvo po sniegu ir jo buvo pakankamai pas mus šiemet.
Reiks purkšti čempionu, iki šiol kažkaip ligos labai nevargino, bet pernai buvo įsisirgusios, bandysim imtis profilaktikos doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 03 30, 08:57)
Maniškės žiemojo po sniegu užpiltos nedideliais žemių kaupeliais - tai matosi žali stiebai ir virš kaupų, nustebino kai žiema šaltoka buvo  bigsmile.gif Nedengiau daugiau niekuo...

zali stiebai tik kur buvo uzpilti... reiskia veltui tas roziu risimas, kitais metais isvis neaprisinesiu schmoll.gif o kuo auksciau uzpilsiu zemem
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 30, 11:46)
zali stiebai tik kur buvo uzpilti... reiskia veltui tas roziu risimas, kitais metais isvis neaprisinesiu schmoll.gif o kuo auksciau uzpilsiu zemem

g.gif aš tai pirksiu daug storos agro ir dar padarysiu , kiek išeis , tų čiužinėlių iš lapų rudeninių...
Atsakyti
gal kas zino kur isigyti is profi linijos nuo ligu profilaktikos demetliges, miltliges purskalu smile.gif norisi rimtos pagalbos
Atsakyti
sveikos, sakykit o gal "nusalimui" turi itakos kokiam gylyje sodinam rozes.. as cia studijavau ivairius saltinius viename radau kad ir iki 3 in (~7,5cm) rekomenduoja... kai tuo tarpu daugumoje iki 1in (~2,5cm) rekomendacija buna... kokia jusu tuo klausimu patirtis?
user posted image
Atsakyti
g.gif šiaip tai , manau , kad giliai yra gerai , bet antra vertus , remiantis įvairiais šaltiniais, tai ginčų klausimas...nes kuo giliau sukiši , tuo daugiau rožė galės išleisti šaknų jau virš skiepo ir tuo pačiu taps mažiau atspari šalčiui...nes poskiepiai išlaiko šaltį ir virš 30 , o savišaknė rožė , manoma , kur kas mažiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 03 30, 12:23)
gal kas zino kur isigyti is profi linijos nuo ligu profilaktikos demetliges, miltliges purskalu smile.gif norisi rimtos pagalbos

paziurekit cia
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 03 30, 10:54)
g.gif aš tai pirksiu daug storos agro ir dar padarysiu , kiek išeis , tų čiužinėlių iš lapų rudeninių...

bandykit ir mus apsviesite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 03 30, 15:05)
g.gif šiaip tai , manau , kad giliai yra gerai , bet antra vertus , remiantis įvairiais šaltiniais, tai ginčų klausimas...nes kuo giliau sukiši , tuo daugiau rožė galės išleisti šaknų jau virš skiepo ir tuo pačiu taps mažiau atspari šalčiui...nes poskiepiai išlaiko šaltį ir virš 30 , o savišaknė rožė , manoma , kur kas mažiau... g.gif

Kadangi rožės Lietuvoje žiemai yra dengiamos, tai tikrai retai pasitaiko, kad rožė iššaltų iš šaknų. O tai, kad rožė išleis papildomas šaknis, jos atsparumo šalčiui nesumažins, o ir reta kuri tas šaknis išleidžia. Būtų idealu, jei skiepo vieta liktų 5 cm po žeme, bet numatuoti nelabai išeina, -2-3 cm ten ar šen neturi jokios reikšmės. Bet kartais skiepas atsiduria ir 25 cm gylyje (nors buvo sodinta 5-7 cm). O tai jau nėra gerai, nes rožei sunkiau atsinaujinti.
Atsakyti
ir mano nuomone jei bus per giliai isodinta, suvargs.. taip pat jei ir skiepas butu neuzkastas sunkiai gyvens..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 03 30, 15:45)
ir mano nuomone jei bus per giliai isodinta, suvargs.. taip pat jei ir skiepas butu neuzkastas sunkiai gyvens..

supratau kad vienos tiesos ner smile.gif tai kaip pacios taikot sodint? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 03 30, 17:41)
supratau kad vienos tiesos ner smile.gif tai kaip pacios taikot sodint?  ax.gif

Aš įleidžiu, kad būtų per nykščio gylį. Kažkur.
Atsakyti